מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחפשת המלצה לרופא שיניים בתל אביבעדי12/07/2011
שלום לפני כמה חודש בערך עשיתי טיפול שורש אצל רופא שיניים באיזור ראשל"צ ולמען האמת לא התרשמתי לטובה ולא רציתי להמשיך אצלו מה שנשאר לי לעשות זה שתי סתימות לבנות וכתר זירקוניה ברצוני לדעת מה המחיר שיכול לעלות כל העסק?
בתודה עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת המלצה לרופא שיניים בתל אביב - תגובה
ד''ר איל תגרי14/07/2011לעדי שלום:
רק לאחר הבדיקה הקלינית ניתן להעריך את הטיפולים הנדרשים, ואת עלותם.
בנוסף לכך, ישנו הפרמטר של איכות הטיפול, לא כל כתר ולא כל "כתר זירקוניה" שווים וזהים....
את יכולה להכנס לאתר אינטרנט שלי ולהתרשם....
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tcbh,רוני12/07/2011
אני בת 60 ושנים רבות רבות לא ביקרתי אצל שיננית, ולאחרונה רופא השיניים אמר לי כי יש אצלי הצטברות רבה של אבנית המכסה חלקים גדולים בשיניים.סבלתי שנים מבעיות מנשך לא תקין כאשר כל שינוי מזערי בעובי כל שן השפיע עלי לרעה, ובשנים האחרונות המצב מאוזן. אני חוששת שאם אסיר אבנית השיניים יזוזו גם מזערית והדבר ישפיע על המנשך. יש לציין כי איני סובלת מדימומים או דלקות בחניכיים. האם צפוי נזק מהשארת המצב ככל הנוגע לאבנית הרבה כמו שהוא, גם אם אין אצלי סימנים לדלקות חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tcbh, - תגובה
ד''ר איל תגרי12/07/2011לגב' אורנה שלום
אפשר לתת לך תשובה ארוכה ומנומקת
ואפשר גם קצרה לעניין ונכונה
רוצי רוצי לשיננית !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בריאות ואושר עד 120 !
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין שתי השיניים הקדמיותאברהם11/07/2011
שלום רב
אני בן 58 ומזה שנים רוצה אבל חושש לנסות לסגור את הרווח בין שתי השיניים הקדמיות המפריע לי לחייך. האם יש טיםפול שניתן לסגור באמצעותו את הרווח.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בין שתי השיניים הקדמיות - תגובה
ד''ר איל תגרי11/07/2011למה לחשוש ?
אם היה תקר בגלגל היית חושש ?
אם צריך להזמין אינסטלטור להחליף צינור, היית חושש ?
תמצא באתר של האיגוד לשיקום הפה מומחה הקרוב אליך,
וקפוץ להתיייעצות חברית,
ישנן כמה וכמה שיטות לטפול טוב בתופעה שתארת..
התשובה תלויה במצב שאר המשנן.....
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר תגרי עזרה בבקשה...דנה06/07/2011
שלום ד"ר תגרי,
אני סובלת מנסיגת חניכיים כבר קרוב לשנתיים. בשנה האחרונה אני הולכת לניקוי אבנית אצל רופא שינייים אחת לחודשיים בדיוק. הענייין הוא שהשיניים נראות "ארוכות" והמצב עכשיו החמיר (הנסיגה החמירה). מחיפושים באינטרנט ראיתי שיש טיפולים כמו "השתלת חניכיים" ו"הרמת חניכיים". האם תוכל להסביר בבקשה במה מדובר ומה ההבדל ביניהם? האם הטיפולים יקרים מאוד? (אני סטודנטית בת 28...).
תודהההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר תגרי עזרה בבקשה... - תגובה
ד''ר איל תגרי06/07/2011הם יקרים
הם מורכבים
הם לא מתאימים לכל מצב
את יכולה לקרוא "עליהם " באינטרנט
אבל אם את רוצה להבין מה קורה אצלך בפה, ומה צריך לעשות באופן
ספציפי לגבי הבעיה או התופעה אצלך, את צריכה בדיקה יסודית ומקיפה
ואחר כך פגישת ייעוץ ארוכה, וכן, גם יקרה, עם מומחה שיודע על מה הוא מדבר
מומחה לחניכיים או מומחה לשיקום שמבין בחניכיים .....
את מוזמנת לפנות אלי, או לכל אחד שתמצאי דרך האתר של האיגוד לשיקום
הפה או האיגוד לפריודונטיה.....
אבל לא לומדים שחיה בהתכתבות ולא "לומדים" על כל התיאוריות דרך ייעוץ אינטרנטי
בלי תמונה, בלי רנטגן ועוד.....
זו המציאות....
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאביםםםםם
דנה07/07/2011ד"ר תגרי,
ראשית המון תודה לך על תשובתך.
היום התחילו לי כאבים בחניכיים... יש לי תור לניקוי אבנית ביום שני. עד אז האם כדאי להשתמש במשחה קורסודיל עד לתור? קשה לי עם הכאבים... או שאולי אתה ממליץ על משהו אחר?
שאלה נוספת- אילו צילומים עלי להביא עמי כאשר מגיעים למומחה לשיקום הפה?
והאם יש לך גם מרפאה בירושלים?
צדקתתת חייבים לפעול ולנסות להציל משהו ממה שהיה פעם פה יפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאביםםםםם - תגובה
ד''ר איל תגרי07/07/2011שלום לדנה
במרפאתי בירושלים אני רק מבצע בדיקות עבור חוות דעת, אך איני
מטפל.
לטיפול אני מקבל רק במרפאה בתל אביב, אם כי לא תהייה היחידה שמגיעה אלי
מירושלים..... או מבאר שבע או מחיפה.....
עבורך כרגע הטיפול הטוב ביותר הוא צחצוח שיניים שלוש פעמים ביום עם מברשת
רכה ללא קשר עם איזה משחה תשתמשי - את יכולה פשוט לטבול את המברשת
במי מלח - כפית מלח בכוס מים פושרים.
לגבי הצילומים - תלוי ברופא, אבל רצוי שהם יהיו סטטוס מקביליות, אך כאמור,
הרופא יותר חשוב מהצילומים.....
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fosalan והשפעתוzilli04/07/2011
שלום,
אני בת 63. חולת סוכרת תלויית אינסולין . מאוזנת די טוב 7.3 HA1C
לחץ דם וכולסטרול מאוזנים בעזרת תרופות. נוטלת פוסאלאן מזה 8 וחצי שנים.
כדי לשקם את הפה עלי לעשות השתלת שיניים ובקטע אחד גם השתלת עצם בחניכיים.השאלות שלי הן:
-האם העובדה שאני לוקחת פוסאלאן זמן ממושך , מונעת טיפול זה?
- מה ההשפעה של פוסאלאן בהקשר של ניתוח חניכיים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fosalan והשפעתו - תגובה
ד''ר איל תגרי04/07/2011עליך לקבל ייעוץ החורג מהיקפו של פורום זה.
רצוי שתפני למרפאת כירורגיה פה ולסת שיערכו לך את הבדיקות המתאימות
ותקבלי ייעוץ בהתאם.
הנושא חשוב וקריטי לבריאותך.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום הפה במסגרת סל שיקוםי02/07/2011
שלום
אני אישה בת 60, איבדתי את שיניי בגיל צעיר(עקב בולימיה), ובגיל 39 זכיתי לשמחתי להגיע לפרופסור אריאלי שהציל את פי ושיקם אותו ע"י 11 שתלים (6 שתלי IMZ למעלה, ו-5 שתלי BRENEMARK למטה), עם גשרים קבועים.
העבודה המצוינת החזיקה מעמד(עם טיפולים משמרים ) מעל 20 שנים, ולצערי, דווקא כשחליתי והפסקתי לעבוד...התחילו קילקולים.
מכיוון שאני זכאית לסל שיקום ממשרד הבריאות(עקב קבלת קצבת נכות), פניתי למרפאות של המשרד, אך שם אין להם היכולות והכלים לטפל בעבודה מורכבת כזאת, ואחרי מאבק ארוך ומתיש, הצלחתי לקבל אישור לקבל טיפול אצל מומחה לשיקום , שקיבע זמנית את השתלים בלסת התחתונה, ולמעלה , לצערי, סגר השתלים ומהגשר הקבוע שלי עשה תותבת שמחוברת באטצ'מנטים לשתלים(לאחר שכל תותבת חדשה שעשה לא החזיקה מעמד ונשברה).
ואז...נשבר גם הרצון שלו להמשיך טיפול, כנראה שהביורוקרטיה של משרד הבריאות הכריעה אותו, כך שנשארתי היום קרחת מכאן ומכאן.
יש לי בפה תותבת שלא יושבת טוב, קשה לי לאכול (מעבר למפח הנפש של לעבור לשיניים ניידות לאחר קבועות..), ואני חרדה ממה יהיה מחר, כשאין לי שום כתובת לפנות אליה.
לא רוצה להתמסכן. , אבל אולי יש למי מכם רעיונות יצירתיים, איך אני יכולה במסגרת סל השיקום שמקנה לי זכות לקבל טיפול שיניים,לנצח את הביורוקרטיה ולזכות לשיקום הפה ע"י מומחה לשיקום .
אשמח לשלוח מידע נוסף ככל שיידרש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום הפה במסגרת סל שיקום - תגובה
ד''ר איל תגרי03/07/2011גבירתי היקרה
לצערי שאלתך חורגת מתחום הידע המקצועי שלי....
אולי רופא שיניים מחוזי ??
אולי מישהו במשרד הבריאות ??
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן תלויה על גשריעלה28/06/2011
אני עוברת בשנה האחרונה שיקום פה שמשלב שתלים ,כתרים ושאר טיפולים.
השן הרביעית שלי לאחר טיפול שורש ,חלשה ועם שורש דק וכמעט בלי כותרת, לדברי הרופא שלי עלולה להישבר.
רופא השיניים שלי מציע לעקור אותה ולעשות שן רביעית תלויה מחוברת לגשר של 3 שיניים
על גבי שתלים.
הפריודונט שעשה לי השתלים מציע לא לעקור את השן הרביעית ,לעשות עליה כתר ולקוות
שהיא לא תישבר מהר ואם תישבר יעשה שם שתל.
אני ממש לא יודעת מה לעשות ,שן רביעית היא די קדמית ואם תהיה נסיגה קטנה בחניכיים
היא תיראה ממש לא טבעית ותלויה באוויר.
נראה ששניהם צודקים מה עלי לעשות
תודה יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן תלויה על גשר - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/06/2011שלום יעלה
בלתי אפשרי לחוות דעה בסוגיה שהעלית ללא בדיקה שלך ושל צילומי הרנטגן,
על פניו נשמע כי אין מה להפסיד מגישתו של הפריודונט, אבל אני ממליץ כי תפני למומחה לשיקום הפה שיראה את כל התמונה ויוכל לתת לך הצעה מבוססת.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםסיגל27/06/2011
שלום,
בשיטוטי ברשת לגבי נסיגת חניכיים קראתי כי הפתרון הוא השתלת חניכיים.
האם הוא נפוץ וכדאי? משום שלא הציאו לי אופציה שכזו, היחידה שהציאו לי (בכ-3 הצעות) היתה לעקור שיניים ולקבע תותבת ע"י שתלים.(בת 40 והרעיון לעקור את כל הלסת העליונה ובתוכם שיניים בריאות מצמררת אותי)
האם ההחלמה מהירה ? והאם ההשתלה גורמת להפסק הנסיגה או זהו טיפול שאצטך לעבור שוב?
בתודה מראש סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים - תגובה
ד''ר איל תגרי27/06/2011על פניו נשמע פיתרון קצת דרמטי
(דר' אני חולה יש לי דלקת ראות מה אתה מציע - הלוויה מלכותית...)
כנראה שהמצב לא כל כך פשוט כמו שאת מציגה או ש........
צריך בדיקה אימיתית, קלינית ורנטגנית כדי לחוות דעה מבוססת....
רצוי אצל מומחה לשיקום או מומחה לחניכיים..
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגת חניכיים
סיגל27/06/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשעדי21/06/2011
שלום ד"ק לפני כמה שבועות התחילו לכאוב לי השיניים העליונות וכשהלכתי לכמה רופאים כדי לברר כולם אמרו לי שאני צריכה לעשות טיפול שורש, הלכתי לרופא שיניים והיום והוא עשה לי צילום בצילום נקבעו לי 4 סעיפים: טיפול שורש - שני תעלות בשיניים התוחנות אם אני לא טועה שן 25 מבנה המבוצע במרפאה כתר אקריל המבוצע במרפאה כתר חרסינה - מאוחה למתכת חצי אצילה - כולל מחיר מתכת השאלה שלי אם עשיתי רק טיפול שורש זה אפשרי להשאיר את זה מבלי לעשות כתר כי קצת קראתי על זה ויש כתרים שהם מברזל ולאחר כמה זמן הם מתחילים להשחיר וזה הפחד שלי כל כל השניים שלי יחסית לבנות ולא היתה לי אף פעם בעיה רצינית איתם אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם צריך להכןי כתר בשן עם טיפול שורש
ד``ר אבידן לרון21/06/2011שלום עדי
התשובה לשאלתך צריכה לבוא לאחר בדיקה של השן, הסיבה להכנת כתר היא להגן על השן במידה וחסרה כמות חומר שן משמעותית, והיא עלולה להישבר או מהצורך להחזיר לשן את צורתה האנטומית.
האם אכן צריך לבצע זאת בשן שלך? לשם כך צריך לבדוק אותך.
לגבי הכתרים המשחירים, אין כל סיבה שזה יקרה במידה ומבצעים את הכתר בצורה נכונה ומדויקת ועל בסיס של מתכת אצילה או חצי אצילה וניתן גם לבצע את הכתר ללא מתכת כלל.
רק רצוי שתדע כי פעמים רבות ההשחרה היא מחוסר דיוק של הכתר ו\או חשיפה של צוואר השן ולא תמיד מהחומר ממנו עשוי הכתר.
לסיכום , עם רופא טוב אין לך מה לחשוש.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה יכול להמליץ
עדי22/06/2011לי על רופא טוב שעושה עבודה טובה בעינין הכתרים שאנשים יצאו מרוצים ממנו באיזור תל אביב או המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה יכול להמליץ - תגובה
ד''ר איל תגרי23/06/2011את מוזמנת לקפוץ למרפאתי
דר' תגרי, מלכי ישראל 7, ככר רבין, ת"א.
מקווה שזה מספיק במרכז :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר זאב מידןריקי21/06/2011
היי
ברצוני להתחיל טיפול שיניים אצל ד"ר זאב מידן מומחה לשיקום הפה
רציתי לדעת האם מישהו מכיר אותו/ עבר אצלו טיפול והאם הוא מומלץ
תודה,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר זאב מידן - תגובה
ד``ר אבידן לרון21/06/2011מכיר וממליץ
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ריקי21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת קבועה על שתליםאהרון03/06/2011
האם אפשר להרכיב תותבת עליונה קבועה שלמה (14 שיניים) על שתלים קדמיים בלבד
מאחר ואני לא מעוניין בהרמת סינוסים (השתלת עצם)? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת קבועה על שתלים - תגובה
ד``ר אבידן לרון04/06/2011שלום אהרון
קשה לתת לך תשובה ללא בדיקתך יחד עם בדיקה של הצילומים והדמיית CT. באופן עקרוני אם ניתן להחדיר 6-8 שתללים באזור הקדמי עד המלתעות, ובתלות במה שקיים בלסת הנגדית ניתן אולי לבנות גשר של 10-12 שיניים.
יתכן שהפתרון צריך להיות בעזרת תותבת המוברגת לשתלים, צריך לבדוק אתמידת הספיגה של הלסת העליונה. ב
בקיצור ישנם הרבה פרמטרים לקביעת תכנית הטיפול, אין מנוס מבדיקה אצל רופא ואני ממליץ בחום שיהיה זה מומחה לשיקום הפה.
כמה זמן אתה ללא שיניים בלסת העליונה?
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה.
אהרון04/06/2011כ-9 שנים יש לי תותבת קבעה שלמה על הלסת התחתונה מולבשת על 8 שתלים.
בלסת העליונה יש גשר קדמי מניב לניב (6 כתרים) על 4 שיניים וויטליות וסקלט נשלף עם 4 שיניים בכל צד מחובר בחיבורים מדוייקים לגשר שלאחרונה התחיל לזוז ולכן אני שוקל השתלות עם תותבת קבועה על כל הלסת העליונה. אפשרות אחרת היא תותבת נשלפת עם טיק-טק הנתמכת על ידי שתלים שיושתלו אחרי עקירת השיניים הפרונטליות, כי הצילום מראה ששם אין בעיה של עצם.
אודה לך מאוד אם תביע את דעתך לגבי שיטת הטיק-טק ולגבי היתרונות והחסרונות של שתלים באלקסון.
עוד משהו, ברשותך: במקרה של תותבת קבועה רק על שתלים, זה מומלץ מתכת חצי עצילה מצופת חרסינה או מספיקה מתכת רגילה מצופת חרסינה.
בתודה והוקרה, אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. - תגובה
ד``ר אבידן לרון04/06/2011שלום אהרון,
אין תשובות שמתאימות לכל המקרים, יש להתאים כל תכנית לגופו של מקרה.
אולי ניתן להציל את השיניים הטבעיות? עקירה שלהן יכולה להביא לספיגה , נסיגת עצם ואולי פגיעה ביחסים בין לסת עליונה ותחתונה כך שתוגבל אפשרות השיקום העתידית.
לסיכום , הפתרון צריך להתחיל באבחנה ותכנית טיפול של מומחה לשיקום הפה ואח"כ ניתן לשקול את האופציות השונות, יתרונות וחסרונות.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. - תגובה - תגובה
ד''ר איל תגרי04/06/2011לאהרון שלום:
ברצוני להוסיף ולומר על תשלול הרמת סינוסים.....
ישנן כמה וכמה דרכים לבצע זאת, ובידיים הנכונות הפרוצדורה אינה ממש אגרסיבית
ויכולה להיות עדינה ובלתי טראומטית.
ישנים מס'' סוגים של שתלים ואין גוזירם גזרה שווה בין כולם...
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיות קצרותיסמין03/06/2011
שלום, יש לי בעיה אסטטית בשיניים הקדמיות. הן קצרות מאוד (יותר נכון חניכיים קצרות) כשאני מחייכת זה נראה כאילו הניבים הרבה יותר ארוכים מהשיניים הקדמיות וזה יוצר חיוך ממש לא אסטטי . עדיין לא מצאתי מומחה שנתן לי תשובה ברורה של מה עליי לעשות. זה מאוד חשוב לי, אשמח אם תפנו אותי לאדם שיוכל עזור...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים קדמיות קצרות - תגובה
ד''ר איל תגרי03/06/2011היכנסי לאתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה
ותבחרי מומחה או שניים הסמוכים למקום מגורייך
אם את מתגוררת במרכז את מוזמנת למרפאתי..
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספה לתגובה הקודמת: שיניים תותבותסימה02/06/2011
אני מצטערת שכחתי לציין שאני בת 80 ושעברתי התקף לב וניתוח מעקפים לכן אני מפחדת משתילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה לתגובה הקודמת: שיניים תותבות - תגובה
ד''ר איל תגרי03/06/2011אין מה לפחד וללא בדיקה כלל לא בטוח שזה יהיה הטיפול העדיף ??!!
בברכה
דר' תגרי
וכדרך אגב כבר החדרתי ושיקמתי בני 80 עם שתלים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים תותבותסימה02/06/2011
שלום, בחלק התחתון של הפה היו לי שתי שיניים בריאות מאחורה וכל השאר היו תותבות שהוחזקו עליהן. לפני מה ימים החלו לי כאבים חזקים באחת מהשיניים הבריאות הלכתי לרופא והוא עקר לי את שתי השיניים הבריאות עליהן החזיקו השיניים התותבות. מה אני אמורה לעשות עכשיו? למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים תותבות - תגובה
ד''ר איל תגרי03/06/2011סוף מעשה במחשבה תחילה
לא עוקרים ואז שואלים "ומה עכשיו", אלא ההיפך....
עליך לדון עם הרופא המטפל מה התוכניות שלו
ואם אין לו אז הוא בצרות, וגם את.....
ואז לחפש מומחה לשיקום הפה ולחשוב ביחד...
אם את במרכז את מוזמנת לפנות אלי, ואם לא אז באתר של האיגוד
הישראלי לשקום הפה מצאי לך מומחה הקרוב אליך...
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּףשבע02/06/2011
שלום רב, לאחר עקירת שתי שיניים טוחנות בלסת עליונה - שן 26 ושן 27 (אין לי שיני בינה), עברתי השתלת מבנים דנטליים, אח"כ הונחו עליהם מבנים והודבקו שני כתרי חרסינה. ההדבקה נעשתה עם דבק זמני, הוסבר לי שכך מקובל בהדבקת כתרים על שתלים- כדי לאפשר הורדת הכתר והברגתו בעת הצורך... לא חלפו 24 שעות והכתר משן 27 נפל בזמן הארוחה וכנראה שבלעתי אותו (דבר דומה קרה לי לאחר החשיפה אז שמו כתר זמני כפול על המבנים וגם הוא ניתק ונבלע). מאחר שמבנה שן 27 הוא נמוך ושטח הלעיסה- רחב, הוצע לי, מראש, לאחד את שני הכתרים כדי שהאחיזה שלהם תהיה חזקה יותר בפה, בסופו של דבר העדפתי כתרים נפרדים כדי שאוכל לשמור על ההיגיינה בין השיניים. שאלותי: א. האם לא היה צריך להדביק את הכתרים בדבק חזק וקבוע??? ב. האם כתר אחד על שני השתלים אכן היה מונע את נפילתם? ג. מי נושא בנזק הכספי??? ד. ולשאלת השאלות: האם ומי יכול לתת פתרון אמיתי ויציב למצב בו אני נמצאת? תודה מראש על ייעוצכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּף - תגובה
ד''ר איל תגרי02/06/2011עליך לשאול את השאלות הללו את הרופא \ הצוות המטפל.
עליך לקבל את התשובות בכתב.
על הרופא מונחת האחריות הבלעדית להצלחת הטיפול.
אם המטופל אינו משתף פעולה על הרופא להפסיק \ לא לבצע את הטיפול או
לכל הפחות לציין ברישום הרפואי את עצתו ואת סירוב המטופל לבצעה.
מקווה שעניתי.
בהצלחה, ושמרי אותנו בתמונה.....
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
שבע02/06/2011רוב תודות על תגובתך המהירה. אני בדרך לרופא המשקם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר על גבי שתל-סיפור בהמשכים ...
שבע08/07/2011שלום, קיוותי שאוכל לבשר על כתר חדש שהוכן והודבק במקומו של הכתר שנפל. אולם לרוע המזל עוד בטרם הודבק כתר זה על שן 27, נפל (אתמול) גם הכתר שהודבק על השתל בשן 26 וגם הפעם התרחש הסיפור בזמן ארוחה והכתר שוב נבלע.... טרם דברתי עם הרופא המשקם. אני חייבת לציין כי המבוכה שלי גדולה. 1. האם תופעת "בליעת" כתרים מעל שתלים דנטליים זו תופעה נפוצה??? 2. אם לא מה יכולה להיות הסיבה לכך ששני הכתרים נפלו? 3. עם מי אני יכולה להתייעץ? 4. ומהן הנקודות הנוספות שעלי לבדוק ולברר ושאינני מודעת אליהם בכלל? תודה מראש על עזרתכם. שבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר על גבי שתל-תהיות נוספות
שבע09/07/2011נקודות נוספות שחשבתי עליהן במהלך השבת: 1.האם עלי לקבל את הצעת הרופא ולשים כתר כפול על שני השתלים? כאמור נמנעתי מפתרון זה מחשש שמא לא אצליח לשמור על הגיינה מתחת לכתר הכפול, ואז ייצא שכרי בהפסדי. 2.האם כתר עשוי ממתכת חצי אצילה עלול להוות בעיה? ואם כן ממה עלי להיזהר??? 3.האם יש בסיס לחשש שלי שלקיחות חוזרות ונשנות של מידות לכתרים מחלישות את השיניים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)