מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתלים + כתריםגילה27/10/2011
שלום
אני צריכה לבצע מספר שתלים בלסת התחתונה.(34-36) + 44-46(קבלתי מספר הצעות ממרפאות.
בחלק מהמרפאות אמרו שלא ניתן לבצע גשרים על שתלים אלא יש צורך לבצע בכל החלק החסר (3 שיניים) שתלים בצד שמאל ובצד ימין.
במרפאה אחרת הציעו לעשות שתל 34 שתל 36 ומבנה מגשר כנ"ל 46+44 שתלים ומבנה מגשר. כמובן שמבחינה כלכלית היא ההצעה עם הגשרים היא נמוכה באופן משמעותי
במרפאה אחת אמרו שעלי לעקור בלסת העליונה את הכתרים שישי לי ולבצע שתלים ואילו מרפאה אחרת אמרה שכתר אחד במצב מצויין 25-27 ואילו בכתר השני יש לבצע רק תיקון של טיפול שורש עקירה אחת שתל ואז גשר (שיניים 15-16 )
האם ניתן לבצע גשרים על שתלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים + כתרים - תגובה
ד''ר איל תגרי27/10/2011לגילה שלום
את מקבלת תשובות שונות מכמה סיבות: רמת הידע של הרופאים בכל מרפאה - נותן שיכול לנבוע הן מחוסר ידע וחוסר תשומת לב לבעיות שרופא אחר רואה אותן - והן מכך שרופא בעל ידע יכול להציע פתרונות נכונים - ולבצע אותם - כאשר במקום אחר לא ידעו לעשות זאת.
ברצוני לחדד לך כי אינך מקבלת הצעת טיפול \ הצעת מחיר ממרפאה. את מקבלת את זה מרופא. האם הרופא הזה מומחה ? מי יחדיר את השתלים, אותו רופא, או מישהו אחר ? האם המישהו האחר מומחה ? האם ביצעת כבר צילומי CT כדי לוודא שיש מספיק מקום \ מספיק עצם לביצוע השתלים, או שיש צורך בניתוח מקדים ?
כפי שאת רואה, הנושא מורכב.
על פי שאלתך ניתן להבין שעדיין לא הגעת למקום שבו הקשר האישי עם הרופא הביא אותך לכך שאת סומכת על שיקול דעתו, ומוכנה ללכת אחריו באש ובמים.
תקפצי לביקור באתר האינטרנט של המומחה לשיקום הפה, תמצאי אחד או שניים בסמוך למקום מגורייך, תלכי לבדיקה מקיפה, ובחרי לך רופא כלבבך וכבריאותך !
בהצלחה
דר' אייל תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר הרדמה בטיפולי שיניים והריוןויקה26/10/2011
שלום,
אני בחורה בת 32. מאז מעולם עשיתי טיפולי שיניים שכוללים סתימות, טיפולי שורש, כתרים, עקירה כירורגית וכו'.
בפעם האחרונה, לפני קצת פחות משנה עשיתי סתימה רגילה ופשוטה. הרופא הזריק לי חומר הרדמה לשן, אבל החומר השפיע עליי בצורה לא טובה:
הרגשתי זרם וכואב עולה לי לראש, דפיקות לב שלי עלו בצורה מאוד מאוד מפחידה, גשתי שאני עומדת להתעלף (כניראה משהו עם לחץ הדם), ראיתי כוכבים בעינים, והרופא המטפל אמר כי צבע העור שלי נהיה צהוב. כמובן שממש נבהלתי. גם הרופא שלי לא נשאר אדיש, ניראה לי שגם הוא נבהל קצת. בכל מקרה הזריקה לא הרדימה לי כלל את המקום. אלא אם אני זוכרת נכון הרדים את הצד השני בכלל, וגם בקושי.
עכשיו סיבה שאני שואלת היא:
היום אני בהריון, חודש שמיני. בקורס הכנה ללידה נאמר לנו אם היו בעיות בטיפולי שיניים מסוגים כאלה, אזיי אי אפשר לקחת אפידורל, כי אולי יש רגישות לאחד החומרים.
אני ממש מפוחדת לחשוב כי אצטרך לסבול את כל הכאבים ללא משכחים.
האם אפשר לדעת מאיזה חומרים מורכבת זריקת הרדמה המקומית בטיפולי שיניים? אני זוכרת כי היה שם אחד המרכיבים - אדרנלין, ואולי קודאין.
האם יש עוד מרכיבים אחרים?
אודה למענה כי רופא שיניים לא ממש רצה לשתף אותי בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר הרדמה בטיפולי שיניים והריון - תגובה
ד``ר אבידן לרון26/10/2011שלום ויקה
התחושות שאת מתארת בעקבות זריקת ההרדמה אינם מעידים על רגישות לחומרים של האלחוש. תופעות של רגישות הינן שונות, פריחה , בצקת וכו'.
סביר להניח שלא תהיה בעיה במתן זריקת אפידורל בלידה , מהסיבה הזו. בכל מקרה תשתפי את הרופא המרדים עם מה שקרה.
התופעות שקרו לך הינן כנראה עקב הזרקת חומר האלחוש שמכיל אדרנלין לכלי דם באזור.
אני מאחל לך שהלידה תעבור בקלות ( שלא תצטרכי אפילו אפידורל....)ושיהיה במזל טוב
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיהודה אלמנובי21/10/2011
שלום
האם כדאי לעשות טיפול שתלים אצל רופאה אחד וכתרים אצל רופא אחר ?
מה התשובה אודה לכך
והאם יש בעיה בהליך מסוג זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר איל תגרי21/10/2011ליהודה שלום:
מחד, זו הדרך הנפוצה, רופא אחד מומחה לכירורגיה או חניכיים מחדיר את השתלים
רופא שני מבצע את השיקום.
מצד שני, אם הצוות לא מאד מיומן בעבודה משותפת, אם לא הובהר לך מראש ובכתב מי אחראי על איזה שלב ואם משהו לא יוצא כצפוי ("מצטער מר מטופל הכירורג לא החדיר
את השתל איפה שצריך אז הכתר שלך יצא מכוער, תבוא אליו בטענות...."..)
אז אתה והטיפול יכולים ליפול בין הכסאות, ונוכחתי בכך לא מעט פעמים....
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פלואור במים בישראלשלום17/10/2011
מה רמת הפלואור במים בישראל? אנשים שמקבלים מים מהכנרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת פלואור במים בישראל - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן03/11/2011שלום רב
ניתן לבדוק זאת באתר האינטרנט של משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזרשלום17/10/2011
שלום.
א)קראתי שהחיסרון של לייזר הוא שגם המטופל וגם הרופא צריכים להרכיב משקפי הגנה כהות וזה פוגע באיכות הראיה של המקום המטופל וכך עלול לפגוע באיכות הטיפול.האם כל לייזר מחייב הרכבת משקפיים לרופא?או שישנם היום סוגי לייזרים שלא פוגעים בראייתו של הרופא והוא יכול לטפל בלי משקפי הגנה?
ב)האם ניתן לשנות את העובי של קרן לייזר (שהלייזר יקדח איזור גדול יותר או להיפך שהקרן תהיה מרוכזת,כדי שזה יתאים לחור קטן) כמו שהרופא משנה במקדחה אם הוא צריך לקדוח בחור עששתי קטן או גדול? והאם ניתן לשנות מהירויות או עוצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר - תגובה
ד''ר איל תגרי17/10/2011אני מציע שתכנס לאתר של ההיסתדרות לרפואת שיניים, יש להם נייר עמדה על טיפולי לייזר בשיניים...
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם החסרונות של השחזת שינייםמיכל12/10/2011
בת 36,לפני כשבוע עברתי הוצאה של 2 שתלים משיניים קדמיות עקב דלקת חמורה שהתפתחה בעשר השנים האחרונות, וגרמה לאיבוד עצם רב(עשיתי צילומים,CT וכו').
פניתי לכירורגית מומחית מאוד שניקתה את הדלקת וביצעה השתלת עצם מלאכותית (היא מניחה כי זהו שלב ראשון ובהמשך ממליצה על השתלה נוספת מאיזור הלסת שלי)-כיום אני עם גשר זמני בשם "סנפאון סמייל" ורק לאחר כל שלבי בניית העצם אוכל להתחיל עם שתלים חדשים וכתרים -כל התהליך יקר מאוד, כואב ומתיש.
הסנפאון יחסית אסטתי אך מאוד לא נוח,קשה באכילה, דורש ניקוי קפדני, הוצאה בלילה וכו'.
שאלה חשובה חשובה: האם כדאי להחליף את הסנפאון בגשר שחסרונו הינו השחזת שיניים בריאות אך מצד שני יתן מענה אסטתי הכי קרוב למושלם, לא דורש הוצאה וניקוי , קל לאכול ולדבר עימו ואז בעתיד אוכל גם להימנע מהוצאות כואבות ויקרות של שתלים וכתרים ואסתפק בגשר קבוע שנותן אף הוא מענה אסטתי?
נטיית ליבי היא השחזת השיניים אך הן הכירורגית המומחית והן רופא השיניים מתנגדים לזה.
איני מצליחה להבין מהן החסרונות של השחזת שיניים?
איני חושבת שאצליח להחזיק מעמד עם הסנפאון תקופה של חצי שנה או שנה
אודה מאוד מאוד לתשובתכם ומצטערת על אורך המייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם החסרונות של השחזת שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן13/10/2011שלום רב
אכן הדילמה קשה. אולם, אם את הולכת על האופציה של שיחזור ההרס הגרמי והשתלה חוזרת, הרי שהדילמה מתמקדת בסוג השיחזור הזמני המשמש אותך לבנתיים. ללא ספק, השחזת שיניים סמוכות חיות גורמת להן לנזק קבוע ובילתי הפיך. כל שן שנוגעים בה, באיזו שהיא פרוצדורה דנטלית, הופכת לפגיעה יותר: לאיבוד חיות וצורך בטיפול שורש, לעששת, לסדקים וכו׳.
אם ההמתנה לשלבים הכירורגיים היא ארוכה, נסו לשקול כשחזור זמני גשר מרילנד, שמודבק לשיניים הסמוכות, ללא פגיעה בהן.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם החסרונות של השחזת שיניים - תגובה
ד''ר איל תגרי13/10/2011למיכל שלום:
בנוסף לתשובתה הנכונה של דר' מרקו, ברצוני להוסיף כי לפי תאורך השתלים השלימו חוסר של שתי שיניים, דהיינו הגשר שיהיה על שיניים מושחזות ישלים שתי שיניים. לגשר כזה לטווח ארוך עלולות להיות בעיות יציבות עקב המנוף הארוך, במיוחד כשעולה השאלה (שהתשובה לה אינה ברורה מהתאור שלך) על איזה שיניים ישען הגשר מלכתכילה ? (מה תהיינה השיניים המאחזות ?)
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשחזת שיניים
מיכל13/10/2011הוצאת השתלים הינה משיניים 21-22 ולכן הגשר אמור להתחבר על השיניים הסמוכות סה"כ גשר של כ 5-6 שיניים.שאלתי מתייחסת גם לטווח הרחוק היות ואם אני מוציאה את הסנפאון ומתקינה גשר זמני אזי לאחר שיקום העצם אין טעם שאשקיע בשתלים ובכתרים אם כבר השחזתי שיניים בריאות. ולכן בעתיד אעשה גשר קבוע במקום שתלים.
האם בגשר יהיה יציב ועמיד בצורה זאת? החשש היחידי הוא שקראתי שעלולה להיווצר התנוונות של העצם מתחת לגשר ואז כל הטיפול שאני עוברת כיום לשיקום העצם יורדת לטמיון?
אודה מאוד מאוד לתשובתכם הנוספת-אני די אובדת עצות. נטיית הלב היא ללכת על גשר ואני רוצה לוודא שאיני עושה טעות קריטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשחזת שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן18/10/2011שלום רב
לצורך הדיון בשיקום הקבוע - קיימת איזו הצדקה חלקית לשיקום הרכס בתוספת עצם (גם אם לא יבוצעו השתלים) לצרכים אסתטיים על מנת שהשיניים שמעליו לא יראו ארוכות, ושהרכס המשוקם יתן מלאות ותמיכה לשפה, כמו בצד השני בו יש שיניים.
אולם, הניתוח עצמו מורכב, כואב ויקר, ואם בנוסף משחיזים 2 שיניים נוספות כמו הניב-23 והחותכת הקידמית-11, הרי שכדאיות ה״השקעה״ מעט פוחתת.
לכל מערכת השיקולים הזו יש להכניס כמובן, את הסכנה לשיניים המושחזות (שיש נטיב להוסיף שיניים לגשר ״לחיזוק״ ואז מוסיפים עוד שיניים שעלולות לההרס בעתיד...) שכבר ציינתי, ואת השרידות הנמוכה של הגשר הארוך כולו - מעצם היותו ארוך, ומעצם השיתוף של הניב בתוכו, כפי שציין דר׳ תגרי.
יגידו המקטרגים, מהצד השני, ש2 שתלים סמוכים ב21,22, גם עלולים ליצור בעיה אסתטית, בעיקר ברכס ספוג. אולם, לטעמי, במקרה שיש כבר בעיה כה חמורה באזור מסוים בפה, לא כדאי להחמיר את הבעיה לשנים הבאות ו״לקלקל״ עוד שיניים.
לצורך הדיון בשיקום הזמני - אם החלטת לא להשחיז שיניים בריאות, הרי שניתן להחליף את השיקום הזמני הנשלף (הסנפאון) בשיקום זמני מודבק (מרילנד).
אם החלטת כן לשקם סופית ללא שתלים, אלא בעזרת הגשר, הרי שכאן בעייתך ניפתרה, שהרי גם בזמני ניתן לבצע גשר זמני.
חשוב לציין, שבזמן בניית רכס, חשוב שהרקמה המחלימה תהיה חופשיה מלחץ של שיחזור זמני נשלף. לכן, כדאי כבר עכשיו להפטר מהסנפאון, או להשתמש בו בשבוע שבועיים הראשוניים לאחר הניתוח להחלמה המיידית, ואז לעבור למשהו קבוע יותר (מרילנד או גשר זמני להחלטתך, כאמור) למשך חודשי ההחלמה עם או בלי שתלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת לסת וחריקת שינייםליאל10/10/2011
שלום רב, בחורה בת 22 סובלת מחריקת שיניים בלילה . מהן הסיבות ? ומהן דרכי ההתמודדות להתגברות על חריקה ? מהי פריקת לסת ? כיצד ניתן לטפל ב ה ? כמה זמן אורך טיפול להחזרתה למקומה ? איך נעשה הטיפול ? מהי תחום ההתמחות ברפואת שיניים שיכולה לטפל בבעייתי זו האם כל רופא שיניים יכול לטפל בכך ? תודה רבה מצפה לתשובה גמר חתימה טובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת לסת וחריקת שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן10/10/2011שלום רב
הסיבות לחריקת שיניים בלילה הן לרוב מתח נפשי.
לצורך טיפול בעיה, יש להפחית את המתח. יש טיפולים רבים התנהגותיים ואחרים. על מנת למנוע את הנזקים לשיניים (של שחיקתן זו בזו) מקובל להשתמש בסד בלילה.
נזקים למפרק גם כן נימנעים חלקית ע״י הסד.
מניעה של פריקה של המפרק קשה מאוד לטיפול לטווח ארוך, והשיטות שונות אצל הרופאים השונים. יש רופאי שיניים המטפלים במפרק. יש גם כירורגים פה ולסת ויש גם מומחים לשיקום הפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת לסת תחתונה
ליאור08/03/2013שלום רב,
לאחר ניתוח הוצאת שן בינה בלסת התחתונה בצד שמאל, התבקשתי לעשות תנועות גדולות בפה ולהזיז את הלסת לאורך כל היום, על מנת שלא תהיה לי נעילת לסתות. לאחר כשבוע של תנועות מרובות פרקתי את הלסת התחתונה- היא זזה ימינה. אתמול, הרופא שיניים, החזיר לי אותה למקום, אך עדיין לא קיבלתי טיפול מעבר לכך. רציתי לשאול, אילו טיפולים נדרשים ומומלצים? מהן ההשלכות של הפריקה על מהלך חיי? האם עלי להימנע מדברים מסוימים? בנוסף, עלי לעשות ניתוח להוצאת השן הבינה השנייה (מצד ימין) בלסת התחתונה. האם כעת הסיכון שאפרוק את הצד השני גדל?
בתודה מראש,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםרינת10/10/2011
לסת עליונה שלוש שיניים לפני אחרונות נעקרו האחרונה שנעקרה לפני שנה בדיוק . רופא השיניים המליץ על השתלה ...מפחדת ..אין לי כח לכל הטרטור מהם האפשרויות האחרות , שיתנו מענה ללעיסה טובה בריאות ,לחיים איכותיים וגם נוחות עם קביעות ללא הורדות בלילה וכ'. מעבר לאסטטיקה ברור לי שצריך למלא את החלל שנוצר גם כדי לשמור על השן האחרונה ומבנה הלסת . שאלת השאלות גם האם כל רופא שיניים שיודע לעשות סתימות וכו' ועבר קורס השתלה יביא לת וצאות טובות לטווח ארוך . שנה טובה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן10/10/2011שלום רב
חסר של 3 טוחנות עליונות (או 2 טוחנות ומלתעה) ניתן לשקם או בשיקום נשלף (מהיר וזול, אך עם יכולת לעיסית מופחתת ואי נוחות), או בעזרת שיקום קבוע ע״ג שתלים (תהליך ארוך מעט יותר, יקר יותר, אך מחקה באופן קרוב ביותר את התחושה והפונקציה של שיניים).
באופן עקרוני, כל רופא שיניים יכול לבצע השתלות ולבנות עליהם כתרים. אולם, כשי להבטיח את מיקצועיות תיכנון הפרוצדורה, ביצועה ושרידותה לטווח ארוך, כדאי לבצעה את רופא שיניים שעבר התמחות נוספת לעיניין, שיהיה גם הרופא שינהל את המקרה מתחילתו ועד סופו, גם אם בחלק מן הפרוצדורות הוא יצטרך להפנות למומחים אחרים לדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםהגר06/10/2011
שלום,
אני בת 18, ומגיל 14 אני נמצאת במעקב ובטיפולים אצל אורטודנט בכדי לטפל
בשיניים שלי. לא ברור לי מדוע התהליך נמשך כל כך הרבה זמן, הרופא תמיד
טוען שהשיניים לא ישרות (אף על פי שבעיניי ובעיני אנשים אחרים הן כבר נראות
מזמן בסדר). לאחרונה עלה בי ובאמא שלי החשש שאולי הוא משקר לנו וסתם
מבצע בי טיפולים לא נחוצים על מנת להרוויח כסף. יש לציין שהוא אורטודנט
פרטי ומאוד יקרן. מה ניתן לעשות במקרה כזה? אני חוששת להפסיק לפתע
את הטיפול. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן06/10/2011שלום רב
תמיד קיימת האופציה להיוועץ ולקבל חוות דעת נוספת מרופא או רופאים נוספים בעלי אותו תחום התמחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי מקום שיניים חסרותחיים27/09/2011
אני מתקרב לשנות ה-70.
לאחרונה נעקרו לי 2 שיניים לא קדמיות, כל שאין רואים את החסר.
האם ישנם פתרונות אחרים מעבר לשתלים ל-2 השיניים החסרות?
האם האפשרות להשארת החוסר ללא מילוי הינו סביר , או עלול לייצור פגיעה בלתי הפיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי מקום שיניים חסרות - תגובה
ד``ר אבידן לרון27/09/2011חיים שלום
צריך לבדוק אותך על מנת לענות לשאלתך, בגיל 70, שאינו כה מבוגר , ניתן לבצע כל פרוצדורה שיקומית. צריך לבדוק אותך ביסודיות ולהתאים לך את הטיפול הנכון,
אני ממליץ כי תפנה למומחה לשיקום הפה באזור מגוריך ותקבל תשובות לשאלותיך
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקם הפהגילעד19/09/2011
שלום רב
אני בחור צעיר בין 26 גר בהרצלייה. אני מחפש מרפאה לשיקום הפה לעבודת שיקום רצינית מאוד. יש המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקם הפה - תגובה
ד''ר איל תגרי19/09/2011שלום גלעד,
אתה מוזמן לפנות למרפאת שיניים מתאימה.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת או מרילנד?רחלי16/09/2011
חסרות לי שיניים בצד ימין תחתון ו-2 שיניים בצד שמאל תחתון. הרופא שלי הציע לעשות גשר מרילנד בשמאל תחתון ושתלים בימין תחתון. לעת עתה לא אעשה שתלים לכן הרופא הציע שאעשה תותבת ל-2 הצדדים מכיוון שמרילנד יכול להשבר יחסית מהר אם רוב הלעיסה נעשית בצד של הגשר. האם נכון לעשות תותבת או בכל זאת מרילנד? האם תוכלו לכתוב לי יתרונות וחסרונות של 2 האופציות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת או מרילנד? - תגובה
ד``ר אבידן לרון16/09/2011שלום רחלי
אין אפשרות לתת לך תכנית טיפול או לבדוק תכנית טיפול של רופא אחר ללא בדיקה מעמיקה כולל צילומים. זה לא רציני.
יש פרמטרים רבים שמשפיעים על ההחלטה\ המלצה לגבי טיפול כלשהוא, במקום מסוים.
לגבי עמידות המרילנד, כרופא שביצע מאות רבות של גשרי מרילנד ,אומר לך רק שחוזק הגשר אינו הבעיה , צריך לבדוק את השיניים התומכות , השיניים הנגדיות, סגר השיניים ומה שקורה בשאר הפה.
בקיצור אל תחסכי התיעצות כמו שצריך ואל תחפשי פתרונות ברשת, אין תחליף לבדיקה.
אני ממליץ על בדיקה כמובן של מומחה לשיקום הפה, נראה לי שהוא הכתובת לבעיה המורכבת שאת מעלה
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בקשר לרופא מומחה לשיקום שינייעמית09/09/2011
היי!
שמי עמית ואני בת 21
לאחרונה גילו שיש לי ציסטות מעל 4 השיניים הקדמיות ועשו לי בהם טיפולי שורש ולאחר מכן הרופא שלי אמר לי שכדאי שאני אעקור את אחת השיניים הקדמיות בגלל שהציסטות גרמו לשן הזו ללכת יותר אחורה והוא אמר לי שפשוט נעקור אותה ונשים גשר מעל. אני עשיתי את מה שהוא אמר כי הוא אמור להיות מומחה אבל עכשיו הוא שם לי את השיניים הזמניות שנראשות נורא, כל שן נראית יותר גדולה ושונה בטירוף מהשנייה ואני מרגישה ממש רע, אמרתי לרופא על זה והוא אמר לי שהם ינסו לשנות את זה בקבועות אבל שהוא לא אורתודנט ושהשיניים שלי לא ישרות ושאני צריכה לשים גשר כדי ליישר אותם כדי שיהיו בקו ישר עם הגשר של הכתרים בשיניים הקדמיות.אני מאוד בלחץ עכשיו מפני שאם הוא היה אומר לי את זה לפני שהוא עקר לי את השן והשחיז לי את השיניים הקדמיות הייתי פשוט עושה גשר על כל השיניים מיישרת אותם ועושה אחר כך את הכתרים ועכשיו אני מפחדת שהכתרים ייצאו מכוערים, שאני עשים גשר שיישר לי את השיניים ולאחר מכן הכתרים שיש לי בשיניים (בגלל שזה גשר של כתרים) יראו מאוד מכוערים ושוניים ואני אצטרך להחליף אותם שוב, אנא תנו לי את דעתכם על כל מה שאמרתי לכם למעלה והאם יש משהו אחר שאני יכולה לעשות.
בנוסף לכך בגלל שהשן שעקרתי הייתה יותר אחורה מהשאר נשאר שקע בחניכיים שאני מאוד רוצה לתקן אבל הרופא שיניים אומר שחבל לתקן אם אפשר להסתיר את זה עם הגשר, אבל אני כל הזמן אומרת לו שאני רוצה לסדר את השקע והוא ישר משנה נושא ואומר שלא צריך. אני מאוד רוצה לתקן את השקע מפני שהסתרת השקע על ידי הכתרים גורם לכך שהשן שעקרתי תראה אפילו יותר ארוכה מכל שאר השיניים הקדמיות, דבר שהוא מאוד מכוער, בנוסף לשקע שנוצר אחרי העריקה ומעל השן הקדמית הצמודה נוצר מעין נסיגה של החניכיים שאני מאוד לא מרגישה נוח איתה ואם השקע הצממוד ואני מאוד רוצה לתקן את זה, האם ניתוח של השטלת עצם עם ניתוח של כיסוי השן עם החניכיים (דבר ששמעתי שעושים כאשר יש נסיגת חניכיים) יכול לעזור לי לפתור בעיה זו?
שאלה אחרונה לי לכם זה בקשר לרופאה מומחה לשיקום הפה שיש לו מרפאה פרטית בקריות, אני לא זוכרת את שמו אבל אמרו לי שהוא רופא מעולה שעושה את כל הטיפולים ביום אחד במרפאה שלו (עקירות, שתלות עצם, השתלות שיניים, כתרים, גשרים וכו'). שמעתי שהוא סוגר את המרפאה ליום והוא וכל הצוות שלו עובד רק עליך במשך כל היום מהבוקר ועד הערב, ושבערב אתה יוצא עם פה מסודר לגמריי. אני מנסה להיזכר בשמו אבל לא מצצליחה, אולי אתם שמעתם על רופא כזה באיזור הקריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור בקשר לרופא מומחה לשיקום שיניי - תגובה
ד''ר איל תגרי09/09/2011לעמית שלום:
1.נשמע שאת צריכה ללכת ומהר לחוות דעת נוספת, לפני שהמצב בפה שלך יתדרדר עוד יותר בידיו של הרופא שמטפל בך.
2. נשמע שיש לך מחלת חניכיים חמורה, שזקוקה לטיפול והתייחסות בנפרד וכחלק מכל הטיפול.
3. לפי מה שאת מתארת את המצב המשנן שלך אין כל טיפול של "יום אחד גומרים הכל" שיכול לעזור לך, והיזהרי מהבטחות שווא, כבר נשמע שנפלת פעם אחת, לא ?
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי את מתכוונת למרפאת מאייס
רויטל02/07/2012מאייס השתלות שיניים. רק הם עושים את הפרוצדורות האלה ביום אחד. יש לי חברה שעשתה שם והיא ממש מרוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת לאן אם זה הפורום הנכון..חסויה02/09/2011
שלום, כבר כמה שנים יש לי על הלשון צבע לבן, במיוחד בחצי החלק הפנימי יותר של הלשון, זה לא הפריע לי ולכן לא הלכתי לטפל. אני בת 16 ורציתי לדעת ממה זה ואיך לטפל .. תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת לאן אם זה הפורום הנכון.. - תגובה
ד``ר אבידן לרון02/09/2011שלום שרון
אני מציע שתבדקי ע"י רופא שיניים שיראה ויחליט אם זה מצריך בדיקה של מומחה.
אין אפשרות להציע לך טיפול למשהו שלא ראיתי.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקור ניבים עם טיפול שרש ישןסמדר01/09/2011
מצב השיניים שלי בחלק העליון הוא: שיניים 1-4 הן שתלים, ובכל צד יש גשר של 5 כתרים שעומד על ניב + שן אחרונה. הגשרים הם בני כ - 20 שנה. הניבים עדיין בסדר אבל השן האחרונה בכל צד - במצב שלא יחזיק מעמד שנתיים נוספות ולכן עלי להתכונן לשיקום.
צילום מראה שאין עצם באזור שתי השיניים האחרונות בכל צד.
קיבלתי הצעה לעקור את שני הניבים, להחליפם בשתלים + שתל נוסף בכל צד. על שתלים אלה + 4 הקדמיים הקיימים לשים גשר אחד גדול שישאיר את אזור שתי השיניים האחרונות בכל צד ללא כיסוי. כך יחסך ממני תהליך ארוך של השתלת עצם. השאלה - האם נכון לעקור את שני הניבים (השיניים היחידות שלי בחלק העליון של הלסת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקור ניבים עם טיפול שרש ישן - תגובה
ד``ר אבידן לרון01/09/2011שלום סמדר
את הרי לא מצפה שניתן לתת חוות דעת ותכנית טיפול על סמך התאור שלך, אני ממליץ שתפני למומחה לשיקום הפה עם הצילומים הקיימים והוא יוכל לתת לך תשובה רצינית ומתאימה.
בהצלחה ושנה טובה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)