מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סד לילהמיטל25/11/2011
שלום
מה ההבדל בין סד לילה רגיל לבין NTI?
מה יותר טוב? מה יותר מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה - תגובה
ד''ר איל תגרי26/11/2011התשובה הרבה הרבה יותר מורכבת מאשר ניתן לפרט בפורום זה
מעבר לכך, יש לקבוע האם יש צורך בסד לילה ומה גורמי השחיקה...
בכל מקרה, כל סוג סד צריך מעקב צמוד של רופא לוודא שלא נגרם נזק
למשנן..
עליך למצוא מומחה לשיקום הפה שיקבע את האבחנה ואת הטיפול היאות
והוא גם יסביר לך את היתרונות והחסרונות של כל סוג סד - בהקשר של הבעיה הספציפית שלך...
בברכה
דר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאלמוני24/11/2011
שלום, לאחרונה עשיתי ציפוי חרסינה בשתי השיניים הקדמיות.
בשן השמאלית מביניהן שמתי לב שבחיבורים בינה לבין השן שלידה, (השן שלידה ללא החרסינה) נשאר כמו רווח או סוג של חור בחניכיים שנוצר אולי עקב השחזה של מסגרת החרסינה. השאלה שלי מה אפשר לעשות כדי לסתום את הרווח הקטן הזה. זה לא ממש בולט לעין אבל אם אני אוכל האוכל נכנס שם לפעמים. אם אין ברירה אפשר להשתמש בקומפוזיט? והאם זה יכול להשתלב עם החרסינה או שזה יצהיב עם הזמן? ואם זה מילוי זעיר ישימו לב להצהבה? מעצבן שעד שהשקעתי בחרסינה צריך לערב קומפוזיט. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר איל תגרי24/11/2011שלום לאלמוני:
אנא פנה עם השאלה החשובה הזאת לצוות שטיפל בך
ואז תחזור לפה, תספר מה ענו לך ונראה האם הבעיה מטופלת כיאות, אם לאו....
רצוי גם לצרף תמונה..
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי רק שאלה אחת אחרונהפ22/11/2011
כשאני פותחת את הפה שלי פתיחה הכי קטנה (גם לנשימה) ,
או כשאני מזיזה את הפה תזוזה הכי קטנה- אני שומעת "קליק" חזק בלסת כל שנייה-
התופעה לא מפסיקה ואני מאוד מודאגת.
השאלה היא- האם קליקים בלסת יכולים להיעלם...???
זה מצב הפיך? או בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי רק שאלה אחת אחרונה - תגובה
ד''ר איל תגרי22/11/2011החיים הם לא שחור ולבן
הפיך או לא הפיך
הפיך בתנאים \ נסיבות מסוימים.
האם הנסיבות או התנאים הללו מתקיימים או יתקיימו אצלך
זו שאלת ה"מיליון דולר"
נו, ועכשיו שקיבלת את התשובה את פטורה מבדיקה מקיפה ויסודית אצל מומחה ??
לא
אז הגיע הזמן להפסיק לדבר ( או לשאול) וללכת לטפל
לפני שהמצב והנזק יהיו בלתי הפיכים .....
בברכה ובהצלחה
דר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבדיקת MRI שעשיתי לא אמינה?
אורחת31/07/2012האם בדיקת MRI יכולה לצאת תקינה למרות שיש לי קליקים חזקים בלסת?
האם בדיקת MRI היא לא אינדיקציה לאבחן קליקים במפרק הלסת?
מדוע לא ראו ב-MRI שעשיתי שיש שינוי במיקום הדיסק - סחוס הקיים במפרק ?
השאלה שלי היא - האם יכולים להיות קליקים בלסת גם אם הבדיקת MRI יצאה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובה!!!!!!!!פ21/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא קיבלתי תשובה!!!!!!!! - תגובה
ד''ר איל תגרי21/11/2011השאלה הזאת נשאלה תחת השם "רעות" לפני מספר ימים ודר' לרון נתן תשובה מלאה.
מעבר לכך את יכולה לקנות ספר ברפואת שיניים ולהתחיל לקרוא
או למצוא מומחה אמיתי בשר ודם שיבדוק אותך ויתאים לך תוכנית טיפול אמיתית
בעולם האמיתי \ פיסי....
בברכה ובבריאות
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה20/11/2011
האם קליקים בלסת יכולים להיעלם...???
זה מצב הפיך? או בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבידן לרון20/11/2011דנה שלום
שאלת את השאלה הזו אתמול כמדומני, וקיבלת תשובות
בברכה\
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםמרים19/11/2011
רופא שיניים שלי שלח אותי לעשות סיטי לפני השתלת שיניים.
הגעתי אליו לטיפול ותוך כדי ההשתלה הוא אמר לי שהחניכיים מתפוררות ואי אפשר לעשות השתלה, שאלתי אותו מדוע לא ראה זאות בסי טי והוא אמר לי תשובה מתחמקת. לאחר הטיפול שלא הצליח בהשתלה תפר לי את החניכיים ואני סובלת מכאבים כבר שבוע ימים.
אינני יודעת האם כך צריך להיות והאם לחזור אליו להמשך טיפול?
תודה
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן19/11/2011שלום רב
נכון שצילום הסיטי הינו הדמיה של העצם ועלולות להיות סטיות. כמו כן, הסיטי אינו מדגים בוודאות את איכות העצם (רכה-קשה). אולם, ניתן לקבל הערכה טובה לגבי כל הפרמטרים הנ״ל, ויש לידע את המטופל לגבי התהיות הללו. אם איבדת את ביטחונך ברופא המטפל הקיים, כדאי אולי לשמוע חוות דעת נוספת, רצוי מרופא מומחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך...דנה19/11/2011
מה זאת אומרת שבמכשיר מסוג NTI יש סכנה לבקיעה של שיניים אחוריות במקרים מסוימים. ???
מה זאת אומרת "בקיעה של שיניים אחוריות" במקרים מסוימים. ???
האם סד NTI יכול לגרום לנזק???...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך... - תגובה
ד''ר איל תגרי19/11/2011מה שזה אומר זה שהמצב שלך מורכב ואי אפשר להסביר לך אותו במייל או באתר אינטרנט, ואת צריכה למצוא רופא מומחה שאת סומכת עליו והוא ישב איתך וירשום את התלונות שלך ויציע העצות טיפול ויפרט לך את היתרונות והחסרונות של כל אפיק טיפולי ונכון הוא יגבה כסף על הפגישה הזאת ואת תקבלי ייעוץ רפואי כהכנה לטיפול רפואי טוב ואיכותי.
בהצלחה !!
דרי תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה18/11/2011
האם קליקים בלסת יכולים להיעלם...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבידן לרון18/11/2011שלום דנה
ראי תשובה לרעות מאתמול..
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל?דנה18/11/2011
מה ההבדל בין סד לילה רגיל לבין סד לילה NTI?
מה יותר יעיל?
מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד מהמכשירים הנ"ל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל? - תגובה
ד``ר אבידן לרון18/11/2011שלום דנה
סד לילה מכסה את כל השיניים בעוד שסד מסוג NTI מורכב רק על השיניים הקדמיות.
במכשיר מסוג זה יש סכנה לבקיעה של שיניים אחוריות במקרים מסוימים.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?רעות17/11/2011
*יש לציין כי מעבר לרעש, אין כאבים בכלל.
וברצוני לדעת האם יש טיפול שיכול להפסיק כליל את ה"קליק" שנוצר כאשר עלי מפרק הלסת "קופץ" מעל החלק של הסחוס שהתקפל בזמן התנועה בפתיחת הפה ???
וכיצד ניתן להפסיק את ה"קפיצה" של מפרק הלסת מעל החלק של הסחוס שהתקפל בזמן התנועה???
איזה אפשרויות טיפול יש??? מה אפשר לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד``ר אבידן לרון17/11/2011שלום רעות,
התופעה שאת מתארת "קליקים" מעידה על העיה במפרק , יש לבדוק את המקור לבעיה, חומרתה ואז לשקול טיפול. למנוע את הקליק בטיפול מסוים, לא ניתן, אך יש צורך למנוע את החרפת המצב, כיום אין כאבים , בעתיד הם עלולים להגיע, ומניעת ההחרפה יחד עם טיפול תומך יכולים להביא להקלת הסימנים ובודאי למנוע את הסיבוכים בהמשך.
אני ממליץ כי תבדקי ע"י מומחה לשיקום הפה או כירורג פה ולסת העוסקים בתחום והם יוכלו הן להסביר לך את מצבך ולהמליץ לך על דרכי הטיפול
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו בעיה יש לי בלסת???
אורחת31/07/2012איזו בעיה יש לי בלסת???
עשיתי בדיקת MRI של מפרקי הלסת
להלן הממצאים בבדיקת MRI פרקי לסת:
בסריקת המפרקים הטמפרו מנדיבולרים:
*בעמדת פה סגור מודגמת עמדה תקינה של הקומדילים המנדיבולרים במרחשות הטמפורליות. מודגמת עמדה תקינה של הדיסק עם רדוקציה מיטבית.
*בעמדות פה פתוח מודגמת טרנסלציה קדמית מיטבית עם התייצבות ראש הקונדיל המנדיבולרי מתחת לאמיננציה הטמפורלית כאשר הדיסק ביניהם הן מימין והן משמאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות טיפולשרי לב14/11/2011
שלום רב
שמי שרי לב ואני בת 63 , מצב הפה שלי מאוד גרוע בגלל מחלת דם VON WILEBRAND / כל רופא שיניים שפניתי אליו סירב לטפל בי בהיותי עדיין צעירה.
סטטוס המחלה לפי מחקרים ולפי בדיקות הדם שלי השתפר לאין ערוך. חסרות לי שיניים בפה וגם הקיימות אינן במצב תקין. תהיתי באם תסכימו לבדוק את המצב ואף לטפל בי?
אשמח לשמוע מכם.
בברכה שרי לב
נ.ב. יש בידי צילום פנורמי עדכני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרות טיפול - תגובה
ד''ר איל תגרי14/11/2011שלום:
האם ניסית לקבל טיפול באחד המרכזים הרפואיים, כגון איכילוב או תל השומר ?
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות טיפול - תגובה
ד``ר אבידן לרון14/11/2011שלום שרי
ניתן לטפל בך למרת מחלתך, צריך לנטך לפני טיפולים מדממים אך באופן עקרוני ניתן לטפל בך
את מוזמנת לפנות אלינו
09-7422345* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה ושתלאבי03/11/2011
אני צריך לעקור שן טוחנת למעלה ! האם ניתן מיד עם העקירה לעשות שתל ???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה ושתל - תגובה
ד''ר איל תגרי03/11/2011הכל ניתן.
השאלה אם צריך, מה היתרונות ומה החסרונות
האם מתאים למקרה שלך ?
מה מצב שאר השניים והמשנן..?
כמו שאתה רואה, צריך למצוא את הרופא הנכון, שיבדוק, ימליץ
וכשתרגיש שאתה בידיים הנכונות, תקפוץ לביצוע !
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אסתטי לשן שעברה חבלה וטיפול ששירן29/10/2011
שלום רב,
לפני כ-7 חודשים בעקבות חבלה בפה נדרשתי לבצע טיפול שורש לשן קדמית (11) שהאפירה. איני מעוניינת לבצע כתר אלא ציפוי חרסינה. הבנתי שיש מספר סוגים. למינייט ולומינרס. מה העדיפות במקרה זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אסתטי לשן שעברה חבלה וטיפול ש - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/10/2011שלום שירן
אם השן האפירה יש צורך בהסרת שכבה דקה של החלק החיצוני של השן והשלמתה עם ציפוי חרסינה שיסתיר את האפרוריות. ככלל אין הבדל משמעותי, בין השיטות למינייט ולומינירס בטיפול שהשן צפויה לעבור , ללומינירס יס שווק יותר אגרסיבי ומטעה כאילו אין צורך לגעת בשן ולהוריד חומר שן. זה אינו מדויק , בלשון המעטה, במרבית המקרים.
למשל במקרה כמו שלך, ע"מ להסתיר את האפרוריות יש צורך בעובי מינימלי של הציפוי , אחרת לא תהיה הסתרה . ללא הורדת מעט מחומר השן הציפוי יבליט אותה והיא תהיה בולטת יותר מהשן הסמוכה.
לסיכום, תבחרי לך רופא עם נסיון רב בביצוע של ציפויים, תראי עבודות שלו, תפגשי איתו להתרשמות, ותקבלי את המלצתו, מבחינתך אין משמעות לשוני בין 2 השיטות.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיו
שירן29/10/2011תודה על התשובה,
אם אין הבדל בין הציפויים , האם יש הבדל במחירים בינהם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיו - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/10/2011שלום שירן
תלוי ברופא..
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אסתטי לשן שעברה חבלה וטיפול ש - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן03/11/2011שלום רב
ברצוני להוסיף כי אם השן האפירה, כדאי להבהירה לפני ביצוע הציפוי. כך לא יהיה צורך בציפוי עבה שיצטרך להתגבר על הצבע האפור. יתכן שלאחר הבהרת השן, התוצאה הסופית תהיה מספקת דייה אסתטית, ולא יהיה צורך לבצע בינתיים דבר נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת עצמות הלסתמירה29/10/2011
בת 68. בפי שיניים תותבות בכל הפה כ25 שנה. מרגישה נסיגת עצמות הלסת עם השנים.
(קיימ גם אוסטאופורוזיס מטופלת בתרופה "אקטונל" ,המזהירה על קשר בין נטילתה ובין בעיות בלסת). חוששת שעצמות הלסת כה דקות עד שיום אחד "ייגמרו" לגמרי. ...האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת עצמות הלסת - תגובה
ד''ר איל תגרי29/10/2011נכון.
לא במילים האלה, אלא במילים של רופאי שיניים, אבל נכון.
את צריכה להיבדק ע"י מומחה לשיקום שיעריך את מצב העצם ואת הצפי
העתידי של העצמות והתותבות.
בברכת בריאות
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות ושתליםדנה28/10/2011
שלום,
אני (בת 26) ואמי (בת 46) בתחילתו של טיפול שיניים ארוך הכולל שתלים.
שתינו סובלות מחרדה דנטלית קשה ולכן מצב הפה שלנו מוזנח. אמי חסרת שיניים כבר המון המון שנים וכעת מתחילה טיפול all on 4. ואילו אני זקוקה למספר רב של עקירות ולאחר מכן שיקום של ארבע שיניים טוחנות (2 למעלה ו2 למטה) על גבי שתלים.
לאחר ייעוץ במכבי, שם התאכזבנו קשות מיחס הרופא, פנינו לרופא פרטי.
אך לפני תחילת התהליך יש לי מספר חששות ושאלות:
1.סוג השתל? של איזה חברה? הרופא עובד עם שתלים תוצרת גרמניה.
2.איזה סוג כתר מומלץ על גבי השתל?
3.כמה שנים אחריות נהוג לתת לשתלים?
4.האם מחיר של 4200 לשתל+מבנה+כתר הינו מחיר סביר או שאמור לעורר חשד? בנוסף למחיר זה ניתנה הנחה נוספת על כל הטיפול.
בנוסף, אין אפשרות לבצע שיקום על גבי שתל לשן 37 מפני שהשן שמעליה בקעה יותר מדי. הרופא ממליץ על טיפול אורתודנטי על מנת להחזיר את השן למקומה אך איני מעוניינת בכך. האם זה "בסדר" להישאר ללא השן? או שזה יוביל עם השנים לניידות השיניים וליצירת מרווחים? או שאולי עדיף להתעקש על שיוף השן שבקעה על מנת לשקם את שן 37?
אני מתנצלת מראש על מבול השאלות אך אני מרגישה בלבול רב וייאוש. איך באמת אפשר לדעת שהרופא שבחרנו יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר? אין לנו המלצות עליו אך ידוע לי כי הינו מומחה לשיקום פנים ולסתות בבית החולים רמבם.
הרופא המומחה במכבי לא מוכן לדבר על שיקום הפה לפני עקירות ואילו הרופא הפרטי ממהר "לסגור עסקה". לאחר קריאה בפורומים ומאמרים באינטרנט החשש מבחירה לא נכונה של רופא רק מתגבר.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות ושתלים - תגובה
ד''ר איל תגרי28/10/2011לדנה שלום:
אנה התייעצי עם מומחה לשיקום הפה לגבי כל הפה שלך ושל אמך
ולא מומחה לכירורגיה.
באופן יוצא דופן ברצוני לציין לצערי הרב כי אם את מתכוונת לרופא כירורג פה ולסת מנהל המחלקה \ יחידה ברמבם, אז מהכרות אישית עם עבודה שהוא עשה שומר נפשו ירחק מאד ודי לחכימה ברמיזה.
את מציגה מקרה מורכב ביותר, הן לך והן לאימך
רק מומחה לשיקום הפה !!
באזור חיפה ישנם דר' אילן תירוש ודר' צבי גוטמאכר שניהם מומחים לשיקום הפה
ושניהם יוכלו ליתן לך מענה מפורט לכל הבעיות שאת מציגה
גם אם תצטרכי לבלות עוד כמה שעות על הכסא בבדיקות נוספות ושיחות ותשלום
זו השקעה חיונית לכך שלא תעשנה טעויות שתשלכנה על כל שאר החייים שלך ושל אימך.
בהצלחה ובבריאות, אשמח לשמוע איך התקדמת
דר' אייל תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפה המלוכלך של דר תגרי
אריה21/05/2013שומר נפשו ירחק ? אתה לא מתבייש ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)