מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוףףףףףףףמגושר01/06/2011
בקשה לייעוץ דחופה, אני כבר משתגע !
אז ככה
אני עוד שבוע בן 18
בסוף ספטמבר 10' התחלתי בטיפול יישור שיניים אצל אורטודנט, אמנם מאוחר אבל עדיף מאוחר מלעולם לא.
הוא שם לי גשר קוביות על שתי הלסתות, טיפול סטנדרטי עליו הוא נתן הצעת מחיר של 14000 שקל. אמא שלי הסכימה, באמת הקליניקה ניראית מקצועית רופא עם מבטא אמריקאי נישמע טוב.
קיבלתי רשימה מכובדת של מאכלים שאסור לאכול , ואכן בסך הכל כיבדתי אותה.
לא עבר שבוע מאז שהוא שם לי את הגשר וכבר 3 קוביות התפרקו. אחרי שבועיים התפרקו עוד שתיים והוא תיקן.
אחרי חודש נשברה לי עוד קובייה, למרות שהייתי ממש זהיר, ואז זה התחיל. החיוכים התחלפו בעצבים, ומאז על כל קובייה ש"נשברת" (נופלת מהשן ונשארת על פס המתכת) הוא מחייב אותי ב120 שקל. לא רק שהטיפול הסטנדרטי שלו עולה כל כך הרבה כסף, הקוביות נשברות כאילו אין מחר. ואני באמת נזהר נשבע לכם, שנה שלא פיצחתי גרעינים, לא אכלתי פופקורן , גזר , אגוזים, פיצוחים, מסטיקים, סוכריות, קרח וכל המאכלים האסורים. זה פשוט נשבר. פעם בצחצוח, פעם תוך כדי שינה (ועל זה הוא לא חייב אותי כי זה היה בניב וזה היה מקום שהוא לקח הימור ונכשל בזה) , פעם אחת אכלתי המבורגר בלחמנייה והקובייה פשוט נשברה בתוך הלחמניה, כל פעם ממשהו מגוחך אחר.
לפני חודש נשברה לי קובייה ואפילו הפס נשבר לי, אז העוגן של הפס נשאר לא מחווט , ושתי שיניים משמאל לעוגן יש פס שעוד מזדקר וקוביה אחת שבלעתי. מאז כבר לא הלכתי אליו. השבוע אכלתי צ'יפס ונשברו לי שתי קוביות.
בקיצור עבודה שלו על הפנים, ואני לא יכול לעמוד בחיובים האלו הסכומים האלו לא הגיוניים, ברוך השם יש לי לא מעט חברים שהיה להם גשר, אף אחד לא הצטרך לשלם עבור קובייה שנשברה, ויש לי חבר שהיה נשבר לו כל שבוע ואמא שלו לא שילמה כי זה כלול בשירות.
היום התקשרתי אליו אמרתי לו שיש לי כבר 3 שבורים, הוא אמר לי אם אתה לא בא עם כסף אל תבוא. ניתקתי לו בפנים.
הוא התקשר לאמא שלי ואמר לה שהוא דוחה לי את התור ל22 ביוני, שאני אצטרך להסתדר עד אז (הפס העליון תקוע בין שתי שיניים וזה יוצר כאבי תופת בלעיסה אני כמעט לא יכול לאכול), ואם אני לא אגיע לתור ב22 עם הכסף הוא מצידו מפרק לי את הריבועים ומסיים את הטיפול כי הוא לא חייב לי כלום.
אני כבר לא יודע מה לעשות. אני בן למשפחה חד הורית, הגשר הזה זה פריבליגיה, זה לא חובה, אפשר להסתדר עם שיניים לא הכי ישרות, ובטח לא לשלם 20 אלף שקל בשביל יישור (מה גם שלפני זה המצב היה נסבל ולא נוראי כלכך). הסכומים פשוט לא הגיוניים.
איך אני מתנתק ממנו? שילמנו בערך 7 אלף על הטיפול ו3 אלף על הקוביות שנשברות. אני חייב לעזוב אותו. יש לי ביטוח מגן זהב של מכבי, זה יוכל לממן לי הוצאות שימור על הקוביות? דרך מי אני יכול להמשיך את הטיפול בלי למכור את הבית??
תעזרו לי דחוף יש לי כאב שיניים וחור בלב (ובכיס).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףף - תגובה
ד''ר איל תגרי01/06/2011שלום למגושר
אתה מתאר מצב של מצוקה, מכמה כיוונים. גם רפואי, וגם מהפן של ניהול המקרה.
אתה צריך ללכת אליו עם אמא, אבל עם עוד מבוגר, מישהו רציני שגם עושה רושם רציני.
ולשאול איפה בתוכנית טיפול כתוב שאם קוביה נופלת אז יש חיוב.
אם אין סעיף כזה או דומה, עליכם לדרוש את התשלום הנוסף חזרה, ולדרוש את השלמת הטיפול.
אם יש סעיף כזה, יכול להיות שצריך ללכת לחוות דעת שניה אצל אורתודונט נוסף...
יכול להיות שתצטרך להשאיר חלק מהכסף אצלו, ולהמשיך במקום אחר..
לא כדאי להפסיק באמצע,
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות
יוליה14/06/2011היי
קראתי את מה שכתבת ורציתי לבכות...
אני מזדהה עם כל מילה שנאמרה כי בעצמי הייתי במצבך
עזבתי את הרופאה הראשונה וה"לא נכונה" רק אחרי שחתמתי על מסמך שהיא הכינה ובו הייתי חייבת להצהיר שאין לי שום טענות כלפיה (והיו המון כמו במקרה שלך) אחרת היא פשוט לא הסכימה להחזיר לי את המסמכי טיפול שלי עם כל התמונות וכל התהליך. יש פשוט מנייקים כאלה והבעיה שהם מוגנים היטב מכל הכיוונים. ואין כלכך למי להתלונן.
הייתי שמחה לדעת שפטרת את הבעיה עם הרופא והמשכת הלעה
כל טוב והצלחה
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות
יוליה14/06/2011היי
קראתי את מה שכתבת ורציתי לבכות...
אני מזדהה עם כל מילה שנאמרה כי בעצמי הייתי במצבך
עזבתי את הרופאה הראשונה וה"לא נכונה" רק אחרי שחתמתי על מסמך שהיא הכינה ובו הייתי חייבת להצהיר שאין לי שום טענות כלפיה (והיו המון כמו במקרה שלך) אחרת היא פשוט לא הסכימה להחזיר לי את המסמכי טיפול שלי עם כל התמונות וכל התהליך. יש פשוט מנייקים כאלה והבעיה שהם מוגנים היטב מכל הכיוונים. ואין כלכך למי להתלונן.
הייתי שמחה לדעת שפטרת את הבעיה עם הרופא והמשכת הלעה
כל טוב והצלחה
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות - תגובה
ד''ר איל תגרי14/06/2011לגב' יוליה שלומות:
הרופא מחויב על פי חוק למסור העתקי הרשומות הרפואיות גם ללא שום חתימה על שום מסמך של המטופל.
במצב זה לחתימה על מסמך שחרור זה אינה רלוונטית ואינה בתוקף.
אני מציע לך ללכת עם כל המסמכים להתייעץ עם עו"ד.
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת רווחים לאחר עקירהאסתי30/05/2011
שלום
שמי אסתי ואני בת 18 לפני שבוע עברתי עקירה של 4 שיניים(השיניים הרביעיות בלסת העליונה והשיניים החמישיות בלסת התחתונה) משום שהאורטודנט אמר שהשיניים שלי צפופות וצריך לעקור 4 שיניים כדי שהיה להם מקום והגשר שיש לי יצמצם אותם.
1)כמה זמן יקח לגשר לצמצם את הרווחים שנוצרו כתוצאה מהעקירה ?
2)האם כשהשיניים יצטמצמו לא יווצרו רווחים אחרים מלפנים ?
3)האם הרווחים יצטמצמו עד הסוף? כלומר לא יראו שום רווח.
בתודה אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת רווחים לאחר עקירה - תגובה
ד''ר איל תגרי01/06/2011אני חושב שכדאי שהאורתודונט, שנתן את הוראת העקירה
יתן לך תשובה מוסמכת לשאלות חשובות ומהותיות אלו
ויעמוד מאחורי התשובות ( כלומר ימלא אחר ההבטחות)
בהחלט אפשר לבקש את התשובות בכתב.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן לאחר טיפול שורשיאיר29/05/2011
שלום,
רציתי לשאול לגבי שן שהאפירה לאחר טיפול שורש, האם טיפול של הלבנה פנימית של השן טומן בחובו סיכון כלשהו לשן ואם כן באיזו מידה?
כמו כן לכמה זמן יעילה הלבנה מסוג זה?
בתודה,
יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן לאחר טיפול שורש - תגובה
ד''ר איל תגרי01/06/2011אכן טומן בחובות סיכון, ויש לדעת כיצד לבצע את ההלבנה כדי לצמצם סיכון זה.
ההלבנה יעילה למס' שנים..
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשן עם כתרישראלה29/05/2011
לדוקטור שלום
לפני חודשיים עשיתי כתר על שן טוחנת ומאז יש לי רגישות בשן כל פעם שאני לועס
האם זה יעבור עם הזמן
כרגע אין באפשרותי ליפנות לרופא מאחר והלילה אני טס לחול
מאוד אודה לך
יניב ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן עם כתר - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/05/2011שלום יניב,
אין לדעת ללא בדיקה!!!!
ואם אתה טס הלילה אז תנסה להבדק לפני כן, אולי ניתן לעשות משהו.
בהצלחה ונסיעה טובה.
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבקעה מאולצת או מבנה יצוקmili26/05/2011
שלום רב,
לאחר התייעצות עם שני פריודונטים ורופא שיניים, קיבלתי חוות דעת שונות. לכן, אודה לקבלת מידע ודעתכם בנוגע להתלבטות הבאה:
עברתי בשן 13 טיפול שורש, מבנה וכתר זמני.
לאחר בדיקת שגרתית אצל פריודונט - גילינו כי הרופא שניקה, בנה את המבנה, הכין לי את הכתר ומדד לקראת כתר קבוע, לא הוציא את כל הריקבון / העששת שבשן (נותרה עששת בD).
שני פריודונטים המליצו לי לערוך הבקעה מאולצת ולאחריה ניתוח להארכת כותרת.
ואילו רופא השיניים (לא זה שטיפל בי ברשלנות) טען כי ניתוח הארכת כותרת עשוי להספיק ואין צורך בטיפול אורתודנטי ממושך ויקר, במקום זה ניתן לדעתו להחליף את המבנה המיידי במבנה יצוק.
צירפתי תמונה של השן במצבה כיום (כתר זמני ומבנה).
שאלתי היא : מה עדיף במצב זה (כמובן, בנוסף לניתוח הארכת כותרת) - הבקעה מאולצת או מבנה ייצוק.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבקעה מאולצת או מבנה יצוק - תגובה
ד''ר איל תגרי26/05/2011שאלה יפה, וטוב מאד עשית שצרפת את התמונה.
עכשיו את בידים טובות.
הבקעה מאולצת + הארכת כותרת.
ללא קשר למבנה שיהיה שם בסופו של דבר.
"החלפת המבנה" או "רק הארכת כותרת" תיצור "שן ארוכה" בלתי אסתטית
עם פשרה של מתאר העצם ופשרה לגבי השיניים הסמוכות.
"החלפת המבנה" לא תפתור שום בעיה, ויתכן שצריך לעשות אותה ללא קשר
לבעיה של "סילוק עששת מתחת לקו החניכייים."...
בתור מומחה לשיקום אני אומר לך - פה צריך להקשיב למה שאומרים הפריודונטים
ואז לעשות שיקום כראוי...
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל25/05/2011
אשמח בבקשה להסבר מה ההבדל בין Interdental dimension discrimination לעומת Interocclusal thickness discrimination, האם האחרון ניתן להחשיב כקינסתזיה? כמו כן, האם שחזורים בשיניים אחוריות משפיע על ITD והאם ידוע בכמה לעומת אדם ללא שחזורים בפה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר איל תגרי25/05/2011קשה לדעת מה את מתכוונת אבל זה לא נשמע לי הפורום המתאים.
את סטודנטית למקצוע המשיק לרפואת שיניים ?
מן הסתם ישנם פורומים מתאימים לנושיאם אלו..
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוררות שינייםרווית24/05/2011
אני אישה בת 38, סובלת מהתפוררות השיניים. יש לציין שיש לי נסיגת חניכיים ואני סובלת מאליטוזיס ברמה מאוד קשה בגלל מערכת העיכול. האם יש קשר להתפוררות השיניים? האם יש מה לעשות כנגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפוררות שיניים - תגובה
ד''ר איל תגרי25/05/2011לא ניתן לדעת מהביטוי שלך "התפוררות שיניים" ממה את סובלת באופן מדוייק.
תחת ה"מטריה" הזו ישנן תופעות רבות שלכל אחת סיבה שונה גורם שונה וטיפול שונה.
אם היו לי צילומי רנטגן ותמונות קליניות של השניים הייתי אולי יכול לייעוץ...
הפתרון - פניה למומחה טוב שיאבחן את הבעיה ויציע פיתרון הולם.
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלן, בקשר להשלמה בשיניים קדמיות.משה23/05/2011
ערב טוב.
היום עשיתי השלמה בשיניים קדמיות עליונות מכיוון שהיה לי רווח קטן ביניהם, בכל מיקרה
ההשלמה יצאה בסדר ואני די מרוצה והכל והשאלה שלי היא האם אפשר לאכול הכל והשיניים לא יפגעו מכל דבר שאני יאכל וכמובן שלא רק היום אלה למשך
כל הזמן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן, בקשר להשלמה בשיניים קדמיות. - תגובה
ד''ר איל תגרי23/05/2011אם זה נעשה כראוי אינך מוגבל באכילה ושתיה.
לבריאות
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה24/05/2011תודה דוקטור תגרי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבותב22/05/2011
שלום,
מה ההבדל בין תותבת נשלפת מסוג valplast לבין כזאת עם מתכת כרום-קובלט? האם קיים חשש מרעילות כלשהי מחומר כזה או אחר? האם יש הבדל בנוחות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות - תגובה
ד``ר אבידן לרון23/05/2011שלום יערה
ראשית אני מבין כי רופא הציע לך את הטיפולים הנ"ל והוא אמור גם לספק בידייך את כל התשובות,
מאד חשוב לדעת מה המצב בפיך ולהתאים לו את התותבת המתאימה.
תותבת מסוג ולפלסט עשויה מחומר גמיש ואני אישית לא ממליץ עליה באופן אישי כי היא מפזרת את כוחות הלעיסה פחות טוב מתותבת ויטליום העשויה כנדרש.
אני ממליץ לך בחום כי תגשי לקבלת חוות דעת ממומחה לשיקום הפהץ ע"מ לקבל את העיצה הנכנה והמתאימה לך
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לקראת עקירת שן מס 15לאה21/05/2011
בשן מס 15 עברתי טיפול שורש לפני 10 שנים, ולאחרונה הופיעה פיסטולה בצד הפנימי של החניכיים. הרופא איבחן לפי המראה ולפי הצילום שהשן אבודה. הוא המליץ לעקור, ובגלל שלדבריו הדלקת כנראה פגעה עמוק בעצם, אז שתל לא יצליח וגשר הוא הפתרון היחיד(לידה שן מס 16 יש עליה טיפול שורש וכתר, ובשן מס 14 סתימה גדולה)
אם אכן האבחנה שלו נכונה, אני מתלבטת לגבי השיקום. הבנתי ממנו שגם הגשר זה פתרון לכ- 10 שנים, ואז גם הוא נופל, מה גם שהטיפול שורש בשן מס 16 לא בטוח שהוא כל כך מוצלח. אז אם תתפתח בעיה בשן 16, מה יהיה? אני ישלם אלפי שקלים על גשר, יעשה טיפול שורש בשן 14 ועוד כשנתיים הכל יתפרק? ואם הגשר ייפול עוד כמה שנים, מה אז?
חשבתי על האפשרות גם לא לשקם ולהשאיר ככה, אבל את שן מס 26 עקרתי כי הטיפול שורש בה נכשל, אז כבר יהיה חוסר של 2 שיניים ואני רק בת 35.
מצטערת על כמות השאלות, אבל אני ממש אובדת עצות ומבקשת עזרה. אני ממש מיואשת מכך שאני עושה כל פעם טיפולים יקרים, ובסוף השן הולכת לאיבוד אחרי שנים מעטות.
מה ייתן לי פתרון ליותר שנים ועם מינימום נזק לפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לקראת עקירת שן מס 15 - תגובה
ד''ר איל תגרי22/05/2011לאיריס שלום:
המקרה שלך בהחלט נשמע אחד שצריך התייחסות רצינית.
אולי כדאי למצוא מומחה לשיקום הפה, שיעשה בדיקה יסודית ויציע מספר אפשרויות טיפוליות ?
לשמוע דעה אחת או שתים ? של מישהו שיראה את כל צילומי הרנטגן ויציע הצעות מעמיקות ?
אני מציע שתכנסי לאתר האינטרנט של האיגוד לשיקום הפה ותבחרי אחד או שניים הקרובים למקום מגורייך...
אם את בתל אביב או בסביבה את מוזמנת לקפוץ למרפאתי..
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםישראלה21/05/2011
לדוקטור שלום
יש לי שתי שניים קדמיות מחרסינה הרופא אמר לי להשתדל לא לינגוס על השיניים האלה מאחר והם לא שלי לכן הן רגישות ויכולות להשבר
עד כמה עלי להיזהר
זה נכון ששיניים שעשויות חרסינה מלאה חזקות יותר
תודה על תשובה
יפה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים - תגובה
ד``ר אבידן לרון23/05/2011שלום יפה
אין אפשרות לענות לך על שאלתך ללא בדיקה, ביצוע של כתרים על השיניים הקדמיות אינו אמור למנוע ממך לנגוס עליהן,
אני מציע כי תגשי לקבלת חוות דעת מרופא נוסף, מומלץ מומחה לשיקום הפה
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשןישראלה16/05/2011
לדוקטור שלום
אני בן 17 ולפני חודש. אחד התלמידים בבית הספר העיף לי בפרצוף נעל באותו רגע הרגשתי כאב בשן
השבוע פניתי לרופא שינים והוא אמר לי שיש לי סדק בשורש השן
מיכזה דבר יכול להיות סדק בשן, המכה לא היתה חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשן - תגובה
ד''ר איל תגרי16/05/2011לעידן שלום:
אני מצטער לשמוע...
כן, בהחלט יכול להיות.
עליך לתעד היטב את הפגיעה ואת ממצאי הרופא, ורצוי להיות אצל מומחה.
סדק כזה יכול להתפתח במהרה לאבצס ולצורך בעקירת השן, ולמצב לא פשוט כלל ועיקר.
לערב את המורה והמנהלת בתיעוד המקרה.
לערב את ההורים בטיפול.
למצוא רופא ומומחה טוב - כדי לצמצם את הנזק.
בהחלט יתכן שלא יהיה מנוס מאובדן \ עקירת השן....
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוום פה אסטטישירה15/05/2011
יש לי 4 שיניים קדמיות בולטות שבחזית שיניים שלי ולצידהן כתרים,שאלתי אם אפשר לעשות שיקום בכתרים שמבחינה אסטטית השיניים תראנה ישרות ולא בולטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקוום פה אסטטי - תגובה
ד``ר אבידן לרון16/05/2011שלום שירה,
יתכן, אבל את צריכה להבדק ע"מ שתקבלי תשובה רצינית.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים שבורותכגכגדכגכ15/05/2011
שלום לפני מספר ימים נפלתי וכותצאה מכך נשברה לי חתיכה מהשן ועוד חתיכה ממש קטנה מהשן שלידה ורציתי לדעת כיצד הרופא שיניים יטפל בזה וכמה זה יעלה
וגם אני מרגיש כאב כל פעם שאני אוכל בעזרת השיניים האלו רציתי לדעת אם זה יעבור או ימשיך להיות ככה
סימנתי בערך את החלקים שנשברו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים שבורות - תגובה
ד''ר איל תגרי15/05/2011שלום ל כגכגכגכג
את\ צריך ללכת בהקדם לבדיקה רפואית !!
לא, זה לא יעבור לבד !!
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים שבורות
כגכגדכגכ15/05/2011תודה רבה על העזרה
הבעיה זה המחיר עוד לפני שביררתי אני יודע שזה יעלה הרבה כסף כמו כל דבר אחר שקשור לשיניים אז כנראה אני הצטרך לסבול את הכאב קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים שבורות - תגובה
ד``ר אבידן לרון16/05/2011שלום כג..
ההחלטה שלך, רק כדאי שתדע שלעיתים דחיית הטיפול עלולה להביא להחמרת הנזק ולהגדלה ניכרת של העלויות בעתיד.
אני ממליץ שתגש לבדיקה ותקבל החלטה מושכלת לאחר שתדע את הנתונים
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא צפויות .....רחלי15/05/2011
שלום,
אימי, בת 64, עברה לפני שלושה חודשים השתלת שיניים בכל הלסת העליונה
ולפני שבועיים בלסת התחתונה.
אין לי אלא להצטער שלא ליוויתי אותה בתהליך ולא הייתי איתה בפגישת היעוץ המקדימה
ולכן לא היה מי שישאל לגבי האפשריות והסיכונים....
מיד לאחר הניתוח הראשון "צנחו" פניה של אימי בצורה ניכרת, וקמטים רבים הופיעו סביב
שפתה העליונה, גם צורת שפתה השתנתה ו"נכנסה" פנימה.
השיניים (הזמניות) חוברו ללסת העליונה באופן בולט על גבי החניכיים העליונים,בצידיהם ולא בקו מקביל אליהם, הדיבור שלה עדיין לא ברור אך נאמר לה שהדיבור יהיה מובן הרבה יותר משיסתיים התהליך.
לפני כשנים עשר ימים התקיים הניתוח בלסת התחתונה, כבר במהלך הניתוח אמר הרופא לאימי שישנה איזו בעיה קלה בשיניים הזמניות שהוא מרכיב לה לפיכך הוא מבקש שתגיע בעוד ימים מספר שוב למרפאתו ע"מ שירכיב לה שיניים זמניות אחרות, מתאימות יותר
במהלך עשרת הימים שאחרי הניתוח ההוא נפער חור בחניכיה, נחשפו התפרים, והשיניים שכלל לא התאימו לה התגלו במלוא כיעורן (כבר במרפאה אימי אמרה לרופא שהשיניים נראות ממש נורא, הוא אמר שהוא יודע וישתדל לקבוע לה תור כמה שיותר מהר)
לפני יומיים היא הגיעה אליו להתקנת השיניים הזמניות, (אלו שאמורות היו להיות מלכתחילה)
רק אז נודע לה להפתעתה, שגם בשיניים שיהיו בעתיד, כמו באלו של עכשיו, יהיו רק 11 שיניים, כלומר כל השיניים האחוריות בוטלו, לאימי לא נאמר בשום חלק של הטיפול ולפניו שלא צפוייות להיות לה שיניים אחוריות,
כרגע, מכל אוכל שהיא אוכלת מצטברות שאריות רבות בלסת העליונה (בחיבורים שבין החניכיים שלה לבין השיניים החדשות) ובלסת התחתונה , במקום בו אמורות להיות השיניים האחוריות ועוד...
מאז פניה של אימי השתנו מאוד, שפתיה, בעיקר התחתונה "נבלעו" כמעט לחלוטין,
ומלא קימטוטים מופיעים סביבן, צידי הפנים "נשרו" באופן שלא שלא אופייני למבנה פניה,
ונוצר מעין "שקע" קטן בין הסנטר לשפה התחתונה.
לדעת הרופא הקמטים שנוצרו אינם שייכים לניתוח והם לא תוצאה בלתי צפויה שלו.
נשמח לדעת את דעתכם לגבי תוצאות מפתיעות אלו, וכן לגבי מס' השיניים המצומצם כ"כ בלסת התחתונה, והאם לדעתכם היה צריך להגיד לה מראש על מס' השיניים המועט
ועל כך ששאריות המזון יצטברו לה שם.
* מס' השתלים בלסת העליונה 7, ובתחתונה 4, וכל השיניים נעקרו.
תודה מראש על עזרתכם. רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לא צפויות ..... - תגובה
ד''ר איל תגרי15/05/2011לרונית שלום:
נשמע שלא רק שיש להצטער שלא ליוית את אימך לאורך התהליך, אלא גם שלא התייעצתםעם עוד מרפאה או מומחה לשיקום וכירורגיה על הצפוי לבוא.
כרגע האפשרות העומדת בפניכן הינה ללכת לייעוץ למומחה לשיקום הפה ולשמוע את דעתו לעת זו.
חוץ מזה אולי להמתין עד להתייצבות המצב, ואז לקבל חוות דעת נוספת.
על תוכנית הטיפול להיות מפורטת ולהניתן בכתב.
יכול להיות שייעוץ משפטי גם כן עולה על הפרק...
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)