מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום שינייםאורלי30/05/2010
לפני חודש עשיתי שני צילומי נשך לשיניים ואמרו לי שהכל תקין , היום עשיתי צילום פנורמי ואמרו לי שיש לי שלוש חורים שאלתי היא איך בחודש ימים צצו להם שלוש חורים? ובכלל מה יותר מראה טוב חורים צילום פנורמי או צילום נשך ? ואני לא יודעת אם לעשותאת הסתימות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים
ד''ר איל תגרי31/05/2010לאורלי שלום
צילום פנורמי אינו מדוייק ואינו אמור לשמש לאבחון עששת
"חוץ מזה" שכחת גורם "קטן", הגורם האנושי, שני רופאים יכולים מאותו צלום להוציא מסקנות שונות.
המסקנה
תמצאי רופא מומחה שאת סומכת עליו, ותשמעי לעצתו !
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת בולטתשולה27/05/2010
לבתי בת ה15 לסת מאד בולטת שמעתי שאפשר לעשות ניתוח לשינוי המראה אבל שזה ניתוח מאד קשה שמשנה את כל המראה וההחלמה ממנו קשה. האם כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת בולטת
ד``ר אבידן לרון27/05/2010שלום לך שולה,
תפני עם ביתך למומחה ליישור שיניים והוא יוכל לתת לך את כל הפרטים, מה צריך לעשות, האם באמת אין מנוס מניתוח ואם כן במה זה כרוך.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן עם כתררוית27/05/2010
שלום, אני בת 32, ובבדיקה אצל רופאת השיניים שלי התגלה בצילום שבשני שיניים שבהם יש לי כתר, מתחת יש דלקת.אין לי כאבים, אבל הוסבר לי שעליי לחפש אונדודנט מומחה לצורך טיפול זה.
רציתי לדעת ממה נגרמת הדלקת? האם זה אומר שמי שעשה לי את הכתרים אינו מיומן מספיק, כי הרי יש לי רק 2 כתרים ובשניהם יש דלקת.ממה נוצרת דלקת?
נמסר לי שעליי לעשות חידוש טיפול שורש בשני שיניים אלו. מה ההבדל בין רופא שמבצע טיפולי שורש, לבין אנדודונט? הבנתי שצריכים לשים חומר אנטי דלקתי, האם זה ההבדל היחיד או שיש הבדל בטיב הרופא עצמו אם הוא רק רופא שמטפל בטיפולי שורש לבין אונדודנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן
ד``ר אבידן לרון27/05/2010שלום רוית,
אם אני מבין אותך נכון אז הבעיה היא בטיפול שורש שבוצע ולא בכתר( אם כי אין לדעת את טיבו ללא בדיקה)
הדלקת נגרמת מטיפול שורש שלא צלח ולכך יכולות להיות סיבות רבות, טיפול לקוי של הרופא, אנטומיה חריגה ובעייתית שמקשה על הטיפול, סדק בשן ועוד'
אנדודונט , הוא מומחה לטיפולי שורש , אשר לאחר סיום לימודי רפואת השיניים ביצע התמחות ספציפית בטיפולי שורש במשך של כ4.5 שנים.
מומחה לטיפולי שורש מיומן יותר מרופא רגיל ובעל יכולת לבצע טיפולים מורכבים יותר ועל כן אני מצטרף להמלצה לפנות למומחה לטיפולי שורש, אם אכן שם הבעיה,
בכל מקרה המומחה יבדוק אותך ויתן את חוות דעתו לטיפול לו את זקוקה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
רוית29/05/2010ראשית ,תודה על התשובה המהירה.
אני מבוטחת בביטוח בראל, והבנתי מהם שטיפול שאני צריכה אצל האודודנט אינו מכוסה .רציתי לדעת מה סדר גודל של טיפול שכזה?
טיפול- הכוונה לשחזור טיפול שורש 3 תעלות?
המבנה והכתר- מכוסים בביטוח.
2. דבר נוסף- האם אתה ממליץ לי לפנות לקבלת חוות דעת אצל מרפאה אחרת לצורך המשך הטיפול בכתרים לאור מה שסיפרתי כאן.מפליא אותי לעשיתי 2 כתרים ובשניהם ישנה דלקת.
האם הבנתי נכון מה שאמרת- הופעת דלקת קשורה בטיב הטיפול בטיפול שורש או בכתר עצמו, כי זה 2 רופאים שונים שטיפלו בי.
האחד עשה את השורש,השני עשה את המבנה והכתרים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי אני צריכה לפנות אם מעולםמורן19/05/2010
אם מעולם לא הייתי אצל רופא שיניים ויש לי ריקבון קיצוני וחמור בשיניים?
אני צריכה לקבוע תור רגיל לרופא שיניים? ללכת אליו ולהראות לו את הבעיה שלי? ומה הטיפול שיעשו לבעיה שלי? בבקשה תעזרו לי כי אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות ?
ד''ר איל תגרי19/05/2010שלום לך, בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים חשובה מאד לשמירה על בריאות המשנן - חניכיים ושיניים.. חבל שעד היום לא הקפדת על כך. יחד עם זאת יותר טוב מאוחר מלעולם לא. לכן, הצעד הראשון הוא לקבוע תור אצל רופא השיניים לבדיקה מקיפה. יתכן מאוד שרופא השיניים יבקש ממך לעבור סדרת צילומים במכון רנטגן כדי לערוך אבחון יסודי יותר. בעקבות הבדיקה, רופא השיניים יציע לך תוכנית טיפול.
ככל שתקדימי לטפל, כן ייטב. יתכן שלאור הנזק הרב שאת מתארת - רצוי שהרופא יהיה מומחה לשיקום הפה !
שיהיה בהצלחה.
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל אתה יכול לומר לי
מורן20/05/2010אתה יכול לומר לי איזה טיפול בדיוק ייתנו לי? איך יוציאו את הריקבון והאבנית הקשה שיש לי? האם יש שם לטיפול הזה? מה בדיוק יעשו לי? אני מודאגת. ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אני
ד''ר איל תגרי20/05/2010גבירתי היקרה
לא לומדים שחיה בהתכתבת. את צריכה לקפוץ למים.
או במילים אחרות
תלכי לרופא שיניים, תשבי אצלו על הכסא, תדברי איתו, והוא ידבר איתך !
בהצלחה !
ד"ר תגרי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים שהתנפחו מחשיפה מוגזמת לשמשיונה16/05/2010
שלום, הייתי בים ונרדמתי בשמש, באותו יום השפתיים שלי היו נורא יבשות ואילו כשהתעוררתי בבוקר השפתיים שלי היו נפוחות נורא. מה אפשר לעשות עם זה? איך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים שהתנפחו מחשיפה מוגזמת לשמש
ד''ר איל תגרי16/05/2010את יכולה לפנות לרופא עור
או למרפאה ל"רפואת הפה".
אבל בהחלט יתכן שעם קרם לחות וקצת סבלנות הנפיחות תעבור...
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרנילי15/05/2010
רציתי לשאול אותך מהו ההבדל בין כתר עם פס שחור לבין כתר בלי פס שחור ואיזה כתר יותר טוב ? והאם כתר עם פס שחור יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר עם פס שחור - כן או לא....
ד''ר איל תגרי15/05/2010לנילי שלום:
לשום כתר, בשום שלב, לא אמור להיות פס שחור בשום מקום.
לא ביום שמניחים אותו, לא בשבוע שלאחר מכן, ולא שלוש שנים לאחר מכן.....
יש לבדוק מה מקור ה"פס השחור" ולפעול על פי הממצאים...
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהרוית12/05/2010
שלום רב, אני בת 32 וצריכה לעבור טיפול אצל אנדודנט ,שחזור טיפול שורש.
אני מאוד מפחדת, יש לי טראומה מרופאי שיניים (אני גם סובלת מבעיית חניכיים וכבר עברתי בעבר ניתוח חניכיים) ולכן אני אשמח לשמוע המלצות.
תודה מראש ,רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לטיפול שורש
ד``ר אבידן לרון14/05/2010שלום רוית,
איפה את גרה?
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוית15/05/2010אני גרה בנתניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה לטיפולי שורש
ד``ר אבידן לרון15/05/2010שלום רוית
את יכולה לפנות לד"ר שלומית שנקמן שעובדת במרפאתי, היא מומחית לטיפולי שורש, מאד עדינה ונחמדה ובעלת נסיון רב בטיפול במקרים כמו שלך. כמו כן את יכולה גם לבדוק באתר של איגוד המומחים לטיפולי שורש ולמצוא רופא באזור השרון.
בברכה ובהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רוית29/05/2010האם אתם עובדים עם חברת הביטוח הראל?
האם אני יכולה להגיע לטיפול אצל שלומית דרך הביטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר אבידן לרון05/06/2010שלום רוית
מצטער , לא ראיתי את השאלה,
אנו לא עובדים עם חברות הביטוח, אני לא יודע אם יש מומחים לטיפולי שורש שעובדים עימם, בכל מקרה ניתן למלא עבורך את הטפסים של הביטוח ע"מ שתקבלי החזר כלשהוא,
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי שינייםסמדר12/05/2010
לפני כחצי שנה אובחן אצלי חור בשן טוחנת עליונה באמצעות צילום נשך, האם צילום פנוראמי שעשיתי לאחרונה (לצורך אחר) יכול לתת איזשהו מידע על מצב החור, האם הוא גדל וכו' או שיש לבצע צילום נשך חדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי שיניים
ד``ר אבידן לרון14/05/2010שלום חן,
צילום פנורמי אינו מדויק ואינו משמש לאבחון עששת.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעששת מלפני שנה
ד''ר איל תגרי15/05/2010לחן שלום
אם לפני שנה אובחן אצלך עששת בשן על פי צילום נשך
יש לבצע סתימה בהקדם...
או שתלך לרופא אחר שאתה סומך עליו
אך להזניח כך עששת שאובחנה יכול לעלות לך מאד ביוקר...
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמינילי10/05/2010
רציתי לדעת מה זה השחורים האלה שלפעמים רואים בתוך השיניים בצילום פנורמי האם זה חורים? ומה יותר מדויק צצילומי נשך או צילום פנורמי? והאם צילום פנורמי מזיק לשיניים אם עושים אותו יותר מפעם אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי
ד``ר אבידן לרון11/05/2010שלום אפרת,
אני מניח שיש לך רופא שיניים,
הראי לי את הצילום, ושאלי אותו את השאלות, אין אפשרות לענות כך סתם.
לגבי הדיוק, באופן עקרוני צילום פנורמי אינו מדויק , אך לכל צילום יש את ההתוויה שלו,
לגבי נזק לשיניים , הצילום לא מזיק לשיניים, הקרינה באם היא עודפת מזיקה לגוף.
בברכה
,ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות כרוניות.אור09/05/2010
אני כרגע בן 15.
במהלך השנים סבלתי מאפטות בשכיחות נמוכה,פעם לחודש בערך.באותה תקופה האפטות לא הפריעו לי,במצב כזה למדתי לחיות איתם.
בשנה האחרונה,הגעתי למצב שבהם אני סובל מ-2-4 אפטות אחת לשבוע.
האפטות לא נגמרות.הן מגיעות בצרורות.
אי אפשר לאכול,זה מעצבן.
יש לי אצל קרובי משפחה קצת אפטות...
מישהו יודע ממה זה נגרם ? מה יכול להפסיק את זה ?
האם זה אמור להיפסק בהמשך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות
ד``ר אבידן לרון11/05/2010שלום אור
אני ממליץ בחום כי תפנה לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה, אתה יכול למצוא דרך האינטרנט או באוניברסיטת ת"א או הדסה יי'ם.
מומלץ בהקדם
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובותדליה05/05/2010
השיניים שלי קצת צהובות. שאלתי פעם רופא שיניים והוא אמר לי שזה משהו גנטי. השאלה שלי אם אני אעשה הלבנה, זה אומר שהשיניים פשוט יחזרו לצבע המקורי שלהם שהוא גם ככה צהבהב או שהן ממש יהיו לבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צהובות
ד``ר אבידן לרון05/05/2010שלום דליה,
קשה לדעת עד כמה ילבינו השיניים שלך, בודאי ללא בדיקה,
מה שניתן לומר הוא כי במרבית המקרים ההלבנה אפקטיבית ומשפרת את מראה השיניים,
וביננו , מה זה משנה אם זה הגיע לצבע המקורי או לצבע בהיר ויפה אחר?
בהצלחה
ד" רלרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עם פגם גנטי של מחסור באמיילעדי01/05/2010
לילדי יש פגם בשיניים, ע"פ מיטב הבנתי מדובר בפגם גנטי של מחסור באמייל בדרגות חומרה שונות בין הילדים.
אצל הבת הגדולה בת 22 המצב הוא החמור ביותר והשיניים שלה במצב אסטטי לא יפה , הם נראות צהובות ולא נקיות.
מבחינה בריאותית השיניים שמורות, הן כמעט נקיות מסתימות ואו עששת.
מבקש להיוועץ עם הפורום מה האופציות שיש לטיפול במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים עם פגם גנטי
ד``ר אבידן לרון01/05/2010שלום עדי,
אני ממליץ כי תפנו לייעוץ פרטני למומחה לשיקום הפה, יש אפשרויות רבות לטיפול וצריך להתאים את הטיפול הנכון.
יש אפשרויות לציפוי בעזרת חומר מרוכב ( של סתימות לבנות), ציפויי חרסינה ועד כתרים,
צריך, לבדוק את הילדים ולראות מה מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי שינייםסמדר27/04/2010
2 השיניים התחתונות הקבועות אצלי צמחו עם כתמים צהובים פנימיים (נאמר לי שכנראה משימוש באנטיביוטיקה בהריון איתי או ממכה. האם ניתן לצפותם ובאילו חומרים עדיף? נאמר לי שציפוי קומפוזיט הכי פחות סופח צבעים עם הזמן, האם זה אכן כך? אני בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי שיניים
ד''ר איל תגרי27/04/2010לשואלת שלום:
במידה והכתמים עמוקים ורחבים, ציפוי חרסינה עדיף.
אם הם קטנים, יתכן ובאמצעות חומר מרוכב - קומפוזיט - ניתן להשיג תוצאה טובה.
אבל
זה לא החומר זה הרופא !!
תבחרי רופא טוב שעובד עם משקפיים מגדילות !
תכנסי לאתר שלי ותקראי על הגדלה והאפקט שלה....
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםאורית26/04/2010
אני סובלת מנסיגת חניכיים חמורה זה כמה שנים. האם יש משהו שניתן לעשות? אני בשנות הארבעים לחיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר אבידן לרון26/04/2010שלום גילי
לפנות למומחה למחלות חניכיים, זה כמובן בהנחה שאת מצחצחת שיניים כהלכה, מגיעה לשינננית לפחות אחת לשישה חודשים ונבדקת ע"י רופא שיניים בתדירות שכזו גם כן.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשן קדמיתיפית26/04/2010
לפני כמה שבועות נפלתי וקיבלתי מכה בשיניים. באחת מהשיניים הקדמיות נוצר מעין שבר קטן וסדק פנימי שניתן לראות. כשהייתי אצל רופא שיניים אמרו לי שאין טעם לעשות כתר במקום כי בגלל המיקום הוא יפול מהר מאוד וגם שהסדק לא בעייתי. לי זה מאוד מפריע. אשמח לקבל המלצה מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשן קדמית
ד``ר אבידן לרון26/04/2010שלום יפית
אין אפשרות לתת לך תשובה רצינית ללא בדיקתך,
יתכן ואכן הסדק הוא קטן וחסר משמעות ואין צורך לגעת,
אני לא מבין את תשובת הרופא, אין סיבה שכתר ייפול, זה לא קשור למה צריך לעשות.
אני ממליץ כי תפני לקבלת חוות דעת נוספת, אני ממליץ למומחה לשיקום הפה, ואני מניח כי לאחר מכן תדעי מה לעשות,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)