מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסתמה של העור- שימוש בקרם אלידלדנה02/05/2013
ביתי בת שנה וחצי אובחנה כסובלת מאסתמה של העור בצורה קלה. לטיפול בפצעים שהפכו דלקתיים נרשמה לה משחת אלידל. אני מודאגת מהפרסומים על מחקרים שקושרים בין שימוש במשחה וגידולים סרטניים (לאחרונה אף אושרה בארה"ב אזהרה המודפסת על גבי החפיסה) ומכך שהתרופה אסורה לשימוש מתחת גיל שנתיים במרבית מדינות המערב בשל היותה מדכאת המערכת החיסונית.
רציתי לדעת האם עדיף לנסות קודם משחות סטרואידיות (כהמלצת ה- FDA) ולהגיע לאלידל רק אם המצב יחמיר.
האם בכלל כדאי להשתמש במשחה בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה של העור- שימוש בקרם אלידל - תגובה
ד''ר אכי פרידמן18/05/2013הייתי מנסה להימנע מטיפולים באלידל או במשחות סטרואידיות בגיל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרתליאורה02/05/2013
לאחר שהצפורן נשרה כ 2 שליש נישר סוף עיקש שתקוע. האם אפשר כבר להתחיל עם המשחה השנייה שהיא רק לפטרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר12/05/2013עניתי לשאלתך מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדשלום28/04/2013
יש לי גרד כבר זמן רב באיזור ספציפי במפשעה, תחושת הגרד מופיעה כל כמה זמן, גם אחרי מקלחת וניקיון,
חשוב לציין כי מופיעה תמיד שכבת עוד דקיקה באיזור הגרד, עם הגירוד היא יורדת ומתקפלת ושוב חוזר חלילה.
מה לדעתכם המקרה עלול להיות? מה עלי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד''ר אסף מונסליזה30/04/2013אולי מדובר בפטריה, גש לבדיקה אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בהרפסדנה27/04/2013
שלום,
בשבוע האחרון הרגשתי צריבה באיזור איבר המין וכן שיש לי שם פצע. רופא הנשים אבחן שזהו כנראה הרפס. יש לי מספר שאלות בנושא:
1. הוא אמר לי לבצע בדיקת דם רק בעוד 3 שבועות. האם זו המלצה נכונה? או שעדיף לבצע את הבדיקה כעת, כשהפצע פעיל?
2. האם אני עלולה להדביק אחרים בהרפס אם לא מתבצע מגע באיזור הפצע? כלומר דרך רוק (בכלי אוכל משותפים / נשיקה)?
3. האם מגע שלי עם היד באיזור הפצע (למשל בשביל למרוח את משחת הזובירקס) עלול לגרום להדבקה של היד או מקומות אחרים?
4. לחבר שלי יש הרפס לפעמים בפה (בשפתיים). האם יש להמנע מקיום יחסי מין בעת שיש לו פצע?
5. והאם הוא יכול להדביק גם כשאין לו פצע?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בהרפס - תגובה
ד''ר אכי פרידמן27/04/20131. אכן.
2. סיכוי נמוך
3.נדיר
4. כן
5. סיכוי קלוש אך קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוידוא
דנה28/04/2013תודה, רק האם התכוונת ב-1: לבצע את הבדיקה עכשיו או בעוד 3 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיסת ורומאל בהנקהJane25/04/2013
שלום!
האם תמיסת ורומאל בטוחה לשימוש בהנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיסת ורומאל בהנקה - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר25/04/2013אין להשתמש בורומל בהנקה, פני לרופא לקבל טיפול חלופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהverrumal
Jane26/04/2013הספקתי להשתמש פעמיים ב-ורומאל בהנקה. האם זה מסוכן? מה הסכנות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם ורוד בהיר ו....בני24/04/2013
על הלחי יש לי כתם בעור שהיה בצבע חום ( רופא עור אמר שזה נזקי שמש + גיל ) שהורידו אותו בצריבת חנקן פעמיים במשך מספר שנים. לאחרונה נצרב לפני 3 שנים. הכתם עכשיו שטוח 1.5 ס"מ וצבעו ורוד בהיר מאוד, אבל לא צבע עור, מעט ורדרד יותר. אולם בצד אחד הוא חום כמו שהיה פעם.האם לאחר צריבה המקום משנה צבע לכל כך הרבה זמן?אני לא בטוחה לגבי הגודל כי אני רואה אותו יום יום.יכול להיות שהכתם גדול קצת יותר.מה לעשות? האם העור לאחר צריבה לא חוזר לצבעו הקודם ונשארת צלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם ורוד בהיר ו.... - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר25/04/2013הצריבה בחנקן נוזלי הינה כווית קור ולפיכך לעיתים לאחר הטיפול נשאר סימן המעיד על עצם ביצוע הטיפול. ישנם סיבות נוספות לשינוי צבע, מה הסיבה אצלך קשה לומר לפי תאור בלבד, פני לרופא עור להערכה והסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים משוניםרעות23/04/2013
כבר לפני מספר חודשים גיליתי ריבוי נקודות חן חדשות על החזה והזרוע. הנקודות קטנות מאד ונראות די בלתי מזיקות.. בנוסף, התחיל לי גירוי משונה בגב העליון וכרגע על רוב הגב שלי אפשר לראות נגעים לא ברורים שמידי פעם מגרדים מאד. כל זאת בנוסף לפטרייה באצבעות הרגליים שלא טיפלתי בה בזמן (עכשיו אני משתמשת במשחה אבל לא נצפה שום שיפור..).
רציתי לדעת האם ייתכן כי הפטריות ברגל עברו לגב, והאם נקודות החן החדשות יכולות להיות קשורות? בקצרה, האם כל אלו הם סימפטומים של מחלה מוכרת?
(רק לציין שלא נחשפתי לשמש בערך חצי שנה מאחר וחייתי במדינה קרה מאד..)
הייתי הולכת לרופא, אך אני נמצאת בחו"ל בחודש וחצי הבאים והייתי מעדיפה לדחות את הטיפול לכשאחזור ארצה. האם התופעות מצריכות בדיקה דחופה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים משונים - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר25/04/2013קשה מאוד ברפואה בכלל ורפואת עור במיוחד לאבחן ללא בדיקת פציאנט. לצערי אין באפשרותי לעזור מרחוק, פני בהקדם לרופא עור לאבחנה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש של פצע ואודם בירך הפנימיתאור21/04/2013
לפני כחצי שנה הבחנתי במעין בלוטה אדומה קטנטנה, קצת עסיסית למגע בפנים הירך. החלטתי לא לגעת ודחיתי את האבחנה אצל רופא במחשבה שזה יעבור מאליו. לאחר זמן מה כשראיתי שלא נעלמת חשדתי אולי זו שערה כלואה והתעסקתי עם הבלוטה מעט- מה שכמובן התברר כטעות. כחודש לאחר מכן הבלוטה פיתחה ראש והחלה גם לגרד. גירוד עדין מצידי, יצר לאחר יום אודם שהתפשט בקו מקביל, מעלה ומטה מהראש (ולא במעגל סביבו) כמו כן ישנה נפיחות,קשיות ומעט כאב כאם מדובר בזיהום שהתפשט. שתי שאלות: אחת-כמה עלי לדאוג? שתיים-קבעתי תור לרופא משפחה ליום חמישי האם להמתין עד יום חמישי הקרוב, או ללכת לרפואת חירום או לקבוע ישירות לרופא עור בשבוע הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש של פצע ואודם בירך הפנימית - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר24/04/2013פנה במידי לרופא, רוב הסיכויים שמתפתח תהליך זיהומי ויש לקבל טיפול אנטיביוטי דרך הפה בהקדם. לא להמתין, אלא לגשת לרופא בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV בכף רגלאנונימי21/04/2013
שלום, לחבר שלי יש יבלות בגלל HPV בכף הרגל.
בגלל שהוא מודאג, הוא בקש ממני שיהיו לו כפכפים למקלחת, מחשש שזה מדבק.
שאלתי:
באיזו צורה הוירוס מדבק? האם הוא מדבק ממגע עור? מגע דם? האם קיים סיכון להדבקה דרך רצפת המקלחת?
וגם: האם הוירוס שמופיע בכף הרגל עלול לדבק לאיזורים אחרים?
כידוע לי, לאביו גם היה את הוירוס בכף הרגל בלבד. האם הוא מועבר גם תורשתית?
ולבסוף: הוא מחפש טיפול שיתאים לו. אני יודעת שקיימים טיפולים בלייזר לHPV בצוואר הרחם. האם קיימים טיפולים שכאלה גם לרגל? ומה בכלל ידוע כטיפול יעיל? האם ניתן להגיע לסילוקו של הוירוס מהגוף?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV בכף רגל - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר24/04/2013HPV אכן מדבק במגע, גם מרצפת המקלחת.
פנו לרופא עור לאבחון, תקבלו הסבר על כל האפשרויות הטיפוליות ועל האופציה המומלצת מבחינתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראביב21/04/2013
שלום,
אני כרגע נוטל פרופסיה 1מג לנשירת שיער ובתקופה האחרונה נראה שזה לא משפיע כפי שהשפיע בעבר. אני מעוניין לברר אם מומלץ לקחת מימון גבוה יותר, לרכוש 5מג ולחצות לחצי כך שהמימון יגדל פי 2.5. מתי מומלץ להגדיל את המימון והאם מימון גבוה יותר מגביר את הסיכויים שזה ישפיע יותר? אם מגדילים מימון ומאוחר יותר מעוניינים להוריד את המימון, האם זה יפגע באפקטיביות של התרופה כפי שקורה כשמפסיקים ליטול אותה? האם יש סיכון מוגבר ומוחשי יותר לתופעות לוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד''ר אסף מונסליזה27/04/2013במחקרים קלינים הוכח שפינסטרייד (פרופציה) במינון 1מ"ג ליום הוא המינון האופטימלי להקרחה גברית. יתכן ותהליך הנשירה שאתה חווה לאחרונה קשור במנגנוני נשירה אחרים ולא בהקרחה גברית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שנראה כמו חצ'קון על הפיןאמיר18/04/2013
שלום רב,
לפני כשלושה שבועות הופיע פצע שנראה ממש כמו חצ'קון על הכיפה שלי. אני חייל קרבי וישן הרבה בשטח, אז תיארתי לי אז שזהו קוץ או משהו בסגנון, אבל עד עכשיו הוא לא עבר. הפצעון גדל וקטן וגדל שוב.. הוא לא כואב או מציק בכלל.
אציין גם שכאשר הוא רק הופיע וחשבתי שזה רק קוץ, שכבתי עם חברתי ללא קונדום (היא לוקחת גלולות מניעה..), מאז עברו שלושה שבועות ולא קרה שום דבר חריג אצלה, כך שאני מסיק שזה לא מדבק.
האם אתם יודעים מה זה? והאם עלי ועל חברתי להשתמש בקונדומים מעתה?
תודה רבה, אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שנראה כמו חצ'קון על הפין - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר24/04/2013פנה בהקדם לרופא עור לבדיקה ואבחון. כל עוד אין אבחנה אין לדעת האם מדובר בנגע מדבק. אז לפי הצורך תקבל הפניה גם לבדיקות נוספות/ בדיקת רופא אורולוג / הסבר וטיפול. אין להמתין ארוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלי גוףדמיאן16/04/2013
האם מחלות מין או עור יכולות לעבור דרך נוזלי גוף כמו זיעה, רוק או אפילו דמעות במידה וזה נכנס לאחת מהריריות שבגופנו ( עיניים לדומא) או דרך העור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלי גוף - תגובה
ד''ר אכי פרידמן27/04/2013ודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות קוצים בידיים?ליאורה15/04/2013
צמחו לי בכפות הידיים גידולים זעירים בצורת קוצים. מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות קוצים בידיים? - תגובה
ד''ר אכי פרידמן27/04/2013פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט מינימלי בבקשה
ליאורה02/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקונזולרונן15/04/2013
שלום,
איך הכי נכון לקחת פלוקנזול כנגד "פטריית שמש" מפושטת בגב ובאיזה מינון?
תודה,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקונזול - תגובה
ד''ר אכי פרידמן27/04/2013פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בקרקפת.בתיה12/04/2013
שלום רב,
שאלתי מתייחסת לאחי, הוא בן 39 בריא ולא נוטל שום תרופות.
מזה מספר ימים יש לו במרכז הקרקפת אדמומיות ועל גבי השיער יש מין שכבה של קשקשים כך זה נראה לפחות וזה נופל.
מה שנשאר זה אדמומיות, כמו כן התופעה הזו הייתה לפני מספר חודשים וחלפה ושוב חזרה כמו כן הוא אומר שכאשר הוא מניח יד על האזור האדמומי במרכז הקרקפת זה מעט כואב אבל במצב רגיל מבלי להניח את היד הוא לא מרגיש מאומה.
ברצוני לשאול בבקשה מה זה יכול להיות?
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בקרקפת. - תגובה
ד''ר אסף מונסליזה13/04/2013יתכן ואחיך סובל מסבוריאה או פסוריאזיס של הקרקפת. כדאי שיגש להיבדק ע"י רופא עור - ישנם טיפולים יעילים לתופעות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)