מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש במשחת יומבוטגיל10/06/2013
יש לי באיזור איבר המין על האיבר כמו אדמומיות ולפעמים כמו יובש התייצעתי עם כמה רופאים הם הביאו משחות כמו דיפרוסליק וטרידראם ועכשיו את היומבוט ראיתי שיש ברכיבים סטרואידים השאלה שלי זה האם זה יכול להזיק לתפקוד האיבר או לפגוע בגדילתו מכוון שאני נער בן 17ואיזה מבין המשחות הכי ממולצת לדעתך והאם יתכן שזה פסוריאזיס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת יומבוט - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר12/06/2013אין להשתמש במשחות המכילות סטרואידים באופן סדיר ללא מעקב רופא עור קבוע, במיוחד באזורים עם עור רגיש כמו איבר המין. אין זה אפשרי לקבוע אבחנה על פי תאור בלבד, תשוב לרופא העור המטפל להמשך בירור, אבחון סופי וטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד באיבר המיןמנחם10/06/2013
שלום,
אני בחור בריא בן 25.
מזה כ-10 שנים בערך אני סובל מגירוד עז בחלק התחתון של איבר המין, באזור שקרוב לשק האשכים.
הגירוד הוא כמעט יומיומי ומתגבר עם הורדת התחתונים.
יש גבשושיות קטנות שבולטות באזור.
כאשר הגירוד הופך בלתי-נסבל, אני מורח קרם פוליגנום להרגעת העור. זה מרגיע קצת, אך לא פותר את הבעייה כמובן.
האם הבעייה מוכרת? מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד באיבר המין - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר12/06/2013עליך לפנות לרופא עור לבדיקה מקיפה וביצוע בדיקות מעבדה כדי להגיע לאבחון מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מחלה..אבל בעיה מעצבנת!קורל09/06/2013
שלום לכם,
רציתי לשאול, יש לי בידיים את מה שאתם רואים בתמונה, נקודות כאלה כמו פריחה כזאת אבל אני לא יודעת ממש מה זה..אמא שלי אמרה שגם לה היה אבל לאחר מכן זה עבר לה.
רציתי לוודא בוודאות איך אוכל לטפל בזה!
תודה לכם מראש,
קורל (שם בדוי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחלה..אבל בעיה מעצבנת! - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר12/06/2013כדי לקבוע אבחנה יש צורך בבדיקה כל גופית אצל רופא עור מומחה. אין לאבחן תופעות על פי תמונה בלבד, במיוחד כאשר איכותה אינו מרבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה אצל גבר - מה עם האישה?שרית09/06/2013
שלום
לבן זוגי היו מספר נגעי יבלות על איבר המין. באבחון - נובע מוירוס הפפילומה. הוסר באמצעות לייזר.
קיימנו יחסי מין כאשר הנגעים היו (לא ידעתי על קיומם, היו קטנים מאוד).
שאלתי - קיבלתי חיסון נגד וירוס הפפילומה הסרטני בגין 26.
האם עליי לדאוג?
האם עליי לבצע בדיקה מסוימת?
האם, במידה ותחזורנה היבלות, עלינו להימנע מקיום יחסי מין עד להסרתן בלייזר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה אצל גבר - מה עם האישה? - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר12/06/2013עליך לגשת לרופא נשים לשלילת הדבקה אצלך ולקבלת טיפול והדרכה לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה08/06/2013
שלום,
האם צריך לשים על הפנים קרם הגנה( שהSPF שלו גבוה יותר מהמייק אפ) ומעליו מייק אפ או קודם מייק אפ ואחריו קרם הגנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר12/06/2013שכבה ראשונה - מסנן קרינה, לאחר מכן - כל מוצרי טיפוח ואיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי פצעים על האיבר מיןחסוי07/06/2013
שלום אני בן 25 ולפני כחצי שנה גדלו לי 2 פצעים על האיבר מין.
הם לא כואבים גם כשלוחצים וככל הנראה בלי מוגלה.
מה זה יכול להיות ? צורף תמונה להמחשבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
רן07/06/2013מה שיש לך הן יבלות וירליות קונדילומה
יש משחה פלאית שנקראת קונדרמה
זה הדבר היחיד בעולם שמחסל את הוירוס הזה
תחפש בגוגל - קרם קונדרמה
אתה תגיע לאתר מחלות עור עם המידע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדוק?
חסוי08/06/2013למה התמונות שראיתי על המחלה נראה שונה ממש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי פצעים על האיבר מין - תגובה
ד''ר אכי פרידמן15/06/2013אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה רופא ללכת?
חסוי18/07/2013לקבוע תור לרופא עור או משהו אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא..לרופא שיניים יא אינפנטיל
איציק21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחות מקומיות מסביב לראשזוהר05/06/2013
לבעלי ישנן קרחות מקומיות מסביב לראש בעיקר מזה מספר שנים.לאחרונה עש התדלדלות שיער במרכז הקרקפת והיא אדומה.רופאת העור אמרה שהקרחות הקטנות יכולות להיות אפולוציה אאורטה אך האודם במרכז בראש לא ברור.עשתה ביופסיה אתמול ושלחה לבדיקות דם.האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן15/06/2013נראה לפי תוצאת הביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלגיה פרסטטיקה _notalgia parstניב שרה30/05/2013
שלןם רב,
אובחנתי ע"י שני רופאי עור שיש לי nostalgia parasthtica על כל הגב . מלווה בגרד בלתי נסבל צריבה .הטיפולים בפניסטיל לא ממש עוזרים. אשצח לקבל הצעות לטיפולים חלופיים. כמו כן הם הינו אותי לארטופדים מאחר ומקור הבעיה כנראה בעצבי החוליות. אשמח לשמוע ממשהו שאובחן כנ"ל והיה אצל אורטופד שהתיחס לבעיה ברצינות.
תודה מראש
שרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לנוירולוג
טל21/08/2013קודם כל, אני שמח בשבילך שרופאי העור שביקרת אצלם הצליחו לאבן את המחלה. במקרה שלי, נשלחתי לביופסיה מיותרת שהעלתה חרס והשאירה צלקת מיותרת.
זוהי בעייה נוירולוגית (סוג של ניוון העצבים) ועל כן רצוי להוועץ עם נוירולוג במקום עם אורטופד.
אחד הטיפולים המקובלים, הוא מריחת משחת קפסיצין (החומר הצורב בפלפל חריף), אשר מקלה על הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטות ברגלייםשירי27/05/2013
שלום,
לביתי בת ה 13 הופיעו בפתאומיות שריטות ברגליים, בחלקן העליון
כמובן שלא עשתה שום דבר.
מדובר על שריטות ללא כתמי דם וכדומה
האם התופעה מוכרת לכם?
האם לפנות לרופא משפחה / לרופא עור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטות ברגליים - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר29/05/2013כדי לאבחן את הבעיה דרושה בדיקת רופא מומחה. פנו בהקדם לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה או זיהום חיידקיאלן27/05/2013
שלום ותודה על העזרה.
חודש טיפול דוקסילין לא עזר משמעותית. בדיקות דם לתפקוד כבד וכו תקינות. הוחלט על טיפול בזיהום חיידקי עם צפלקסין ריפמפצין למשך חודש. שילוב התרופות מתאים?! הבעיה בעור לא חמורה ולא מפריעה לתפקוד, פשוט מבחינת יופי אני מעדיף לטפל. מה הקשר של התרופה לשחפת בנושא? אולי זה בכל זאת אקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה או זיהום חיידקי - תגובה
ד''ר אכי פרידמן01/06/2013לצערי ללא בדיקה לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בעוראביב26/05/2013
שלום רב
אני שואל בקשר לאחיין שלי בן שנתיים וחצי
מסתובב כבר חודשיים ויותר עם מה שנראה
כמו תגובה אלרגית לעקיצה. פצעים ברחבי
הגוף שהוא מגרד עד זוב דם. אני חושש שזה
תגובה אלרגית כי גם לי זה היה והסימפטומים זהים
בעקבות מרשם שקיבלתי של זילרג'י הפצעים נעלמו!
שאלתי האם מותר לילד בגיל הזה להשתמש בזילרג'י?
ואם לא איך הילד נפטר מהצרה הזאת ???
תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בעור - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר29/05/2013ילד בן שנתיים וחצי עם פריחה מפושטת מעלה מחודשיים חייב בדיקת רופא עור לקביעת אבחנה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגלרימה24/05/2013
יש לי בעיה שהכפות רגלים שלי נפוחות, לפעמים יותר ולפעמים פחות..
אני לא בהיריון ולא כלום. אמא שלי גם סבלה מאותה התופעה אבל היום הרגלים שלה לא נפוחות..
ממה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה?
והאם עצם זה שהרגלים נפוחות זה מה שגורם להזעת יתר ברגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגל - תגובה
ד''ר אסף מונסליזה25/05/2013לבצקות ברגלים מגוון סיבות - אי ספיקה וורידית, חלבון נמוך בדם, תרופות ועוד. גשי לרופא המשפחה לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עור ברגליאיר24/05/2013
שלום רב,
אמא שלי סובלת זה מספר שנים מבעיית עור ברגל שהולכת ומחמירה. למרות פגישות עם רופא עור ושימוש במספר תכשירים הבעיה לא נפתרת. האם אוכל לקבל הפניה למידע על הבעיה ואיך לטפל במצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עור ברגל - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר29/05/2013קשה לאבחן בעית עור לפי תמונה אחת בלבד. ממליצה לפנות לרופא ממוחה כדי לבצע בדיקה כל גופית ( לעיתים ישנם נגעים דומים נוספים שהפציינט אינו מודע לקיומם) ובמידת הצורך גם בדיקות נוספות - ביופסית עור למשל,לאבחון וודאי ומדויק יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטותרפיהמירב23/05/2013
שלום לכולם.רוצה לשאול כמה טיפולי פוטותרפיה מומלץ לעשות לחולה ויטיליגו?עשיתי 220 טיפולים ויש תוצאות יפות,אבל לא 100%נסגר.העם זה מסוכן או מסרטן ?לעשות הפסקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פוטותרפיה - תגובה
ד''ר מריאנה זמיר29/05/2013לאחר סדרה טיפולית כה ארוכה חובה לשוב לרופא העור המטפל שהמליץ על הטיפול ולדון בתופעות הלוואי האפשרויות, ציפיות מהמשך הטיפול והפסקה. אורך הטיפול תלוי בסוג העור ( בהיר, כהה) , גיל המטופל, מיקום האזורים הנגועים ועוד הרבה . כדאי לבחור ברופא עור קבוע שעוסק בפוטותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון בפיןאנונימי23/05/2013
קודם כל אפתח בזה שאני בקרוב בן 18, אני לא יודע איך זה הולך עם מחלות מין אבל אני אציין שהפעם האחרונה שקיימתי יחסים הייתה לפני שנה.. ככה שקשה לי להאמין שהודבקתי..
גדל לי פצעון בפין, בערך באמצע. הוא כואב רק במגע, כמו חצקון אדום אבל הוא נפוח קצת, והוא עצמו בעל בליטה ורק בהיקף שלו הוא אדום.ובחלק העליון של הפצעון הוא בהיר/ דימוי לבן.
בהתחלה ניסיתי לפוצץ ומהר מאוד הבנתי שלא מדובר בחצקון, ואף אני לא חושב שצומח בכלל חצקונים בפין... התיאוריה שלי שמדובר בעקיצת יתוש רצינית אך היא כואבת במגע שלא בדיוק כמו במרגש של עקיצה..
האם יש לי מקום להלחץ? זה מדליק נורות אדומות? אין לי רופא משפחה מפני שהוא נפטר, לכן אני שואל פה לצורך הכוונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחשה
אנונימי23/05/2013היי זה נראה בדיוק כמו בתמונה אצל הבטן של התינוק (החץ ההוא) רק שבמקרה שלי מדובר באחד כזה בלבד..
התמונה:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתמונה
אנונימי23/05/2013בעצם זה לא בדיוק, יותר דומה אך בכיוון של פצעון כמו חצקון ועקיצה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעון בפין - תגובה
ד''ר אסף מונסליזה25/05/2013גש להיבדק ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)