מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לעשות בדיקות לכל מחלות המיןמרים31/12/2012
שלום.
כיום אני נושאה עם ילדים. לפני כ 17 שנים יצאתי עם בחור והיו בנינו יחסי מין לא מוגנים (ללא חדירה). לאחר תקופה קצרה מאוד הופיע נגע (מעין יבלת) על השפה הפנימית של איבר המין והעור העדין שם התחיל להשתנות. הלכתי לרופאי נשים וסיפרתי להם שאני חושבת שנדבקתי ממנו במשהו והם רק נתנו לי טבליות לפיטריה ומשחה. עם הזמן המצב החמיר וההפרשה נהיתה מוגלתית וסבלתי מעקצוץ וגירוד באיבר המין (בלתי נסבל) ומתחושה של דלקת פנימית וכאבים בבטן כמו של דלקת. לקח לי זמן להבין שאני צריכה ללכת לרופאת עור ומין וזה מה שעשיתי. הרופאה חשבה שמדובר בקונדילומה וקבעה לי תור לבי"ח לביופסיה. התשובה שהתקבלה בביופסיה היא כי מדובר ברקמות מחוברות וחלב (משהו כזה..)אני יכולה לחפש את התשובה ולכתוב במדויק. זה אצלי בבית. חוץ מזה היא גילתה שיש לי קנדידה וגם חיידק אי- קולי. היא נתנה לי אנטיביוטיקה. שאלתי אותה אם אני סובלת ממחלת מין מליון פעם והיא אמרה שלא אבל אני לא זוכרת שעשתה לי איזשהם בדיקות מעמיקות כדי לגלות אם נדבקתי במחלת מין (חוץ מהביופסיה שעשתה ושלקחה הפרשה עם קיסם מהנרתיק). העור שלי במקום נהרס והוא דלקתי ואני סובלת בזמן קיום יחסים מכאבים. סיפרתי אז לבחור שהייתי איתו והוא הכחיש כל קשר ואמר שאין לו שום מחלה למרות שהתחננתי לדעת כדי לטפל בעצמי.
לא הייתי רגועה. הלכתי להסיר את הנגע בעור בעזרת מחט חשמלית. הנגע נלקח למעבדה וקיבלתי תשובה שמדובר בשומן. מאוד מוזר...איך יכול להיות שזה הופיע זמן קצר אחרי היחסים איתו וגם לו היתה חתיכת בשר קטנה בפי הטבעת שטען שנולד איתה...אבל עשיתי שתי ביופסיות כביכול מהמקום, אז אם היה מדובר בקונדילומה איך לא גילו את זה? לפני שבוע הייתי אצל רופא נשים והוא עשה לי בדיקת פאפ (לפני 4 שנים נמצא אצלי AGUS בבדיקת פאפ ועשו לי קולונוסקופיה והכל היה תקין ומאז כמה בדיקות פאפ שהיו תקינות). הרופא דיבר על נגיף הפפילומה ועל זה שזאת מחלת מין שלא עוברת אף פעם. בגלל ההיסטוריה שלי נכנסתי ללחץ מטורף ואני כמעט לא ישנה וגם משגעת את בעלי(שאגב, נשוי לי כבר 13.5 שנים) ולו לא הייתה שום תופעה, ך שגם זה מוזר. אם נדבקתי איך הוא לא נדבק. עכשיו אני ובעלי החלטנו שאני אעשה את כל הבדיקות לכל מחלות המין שקיימות בעולם כדי לדעת מה קורה איתי. אני רוצה לעשות PCR ושואלת אתכם למי יותר נכון לפנות בעניין שיבצע את הבדיקות, לרופא נשים או לרופא עור ומין? האם בדיקת PCR כבר ממומנת ע"י קופ"ח לאחר שנכנס החיסון לסרטן צוואר הרחם? האם הרופא יכול באמת לבדוק את כל מחלות המין הקיימות?האם יכול להיות שאני נושאת מחלת מין במשך כ"כ הרבה שנים ושרופאת העור שאליה הלכתי אז לא אבחנה נכון או לא בדקה מספיק ביסודיות? האם יש בדיקות למחלות מין שלא מבוצעות בקופה וניתן לעשות במקום אחר כדי להקיף את הכל? בבקשה תעזרו לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת באותו עניין
מרים31/12/2012והאם ניתן לראות בבדיקות מחלות מין גם אם נדבקתי לפני 17 שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעשות בדיקות לכל מחלות המין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2012מומחים למחלות עור ומין, מומחים לרפואת נשים ומומחים למחלות זיהומיות אינם יכולים לרפא חרדה ממחלות מהן אינך סובלת.
ניתן לבצע בדיקות דם לוודא שאינך סובלת ממס' מחלות שמועברות במגע מיני במסגרת קופת החולים. פני בהקשר זה לרופא\ת המשפחה.
באם החרדה לא תחלוף לאחר ביצוע בדיקות אלו ושלילת הסיבה לחרדה עליך לשקול פנייה לגורם מטפל מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לכל מחלות המין- תגובה
מרים31/12/2012תודה על התשובה. הגישה שלך אינה מקובלת עליי. רופא מקצועי צריך לעשות בירור יסודי ומעמיק ורק לאחר שבאמת לא נמצא כלום, אפשר לשייך את זה לחרדה בלבד. רופאת משפחה לא מומחית למחלות מין ולא אמורה לתת לי תשובה מספקת ומענה במקרה זה. אצלי היה גרד, עקצוץ, אודם, הפרשה מוגלתית, בליטת בשר על העור לאחר המגע המיני הזה ולדעתי גם כתוצאה ממנו כי לא סבלתי משום תופעות או בעיות באיזור איבר המין קודם לכן. בנוסף, לפני 4 שנים מצאו אצלי AGUS בבדיקת פאפ כך שכל התופעות הללו+ הממצא בפאפ מטרידים ומהווים סיבה לדאגה מוצדקת במיוחד כאשר לבחור שהייתי איתו היה נסיון ועבר מיני עשיר (את זה גיליתי רק לאחר המקרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת שרוטה בראש תקראי
שימי01/01/2013יש לך שריטה אובססיבית מלווה בחרדה
שום רופא לא ישמח להתעסק איתך ואף ילגלג לך מאחורי הגב
יש כמוך לא מעט שסובלים מבעיות נפשיות אובססיביות על ארועים לפני עשרות שנים.
שום דבר לא ירפא אותך מהחרדה ואת תמשיכי להסתובב באינטנט עם השאלות המטרידות האלה.
את לא סובלת ממחלת מין את סובלת מבעיות נפשיות מה שנקרא את שרוטה בראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לכל מחלות המין- תגובה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/01/2013אין מניעה לבצע את כל בדיקות הדם האפשריות וכן לפנות לבדיקת רופא נשים לבירור הסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקינוןויטה30/12/2012
רציתי לשאול תוך כמה זמן קרם הידרוקינון אמור להתחיל להשפיע?
אני מורחת אותו כבר חודשיים לילה כן לילה לא ולא רואה תוצאות
הבנתי שהקרם אמור גם לעזוב במניעת ראשים שחורים ולהקנות לעור מראה יפה יותר
אבל זה לא קורה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוקינון - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2012מידת השפעת הטיפול בהידרוקינון להבהרת כתמי עור תלויה בטיב הכתמים, בעומק הפיגמנטציה, בריכוז ההידרוקינון ובקיום תרופות נוספות בתכשיר שעוזרות להחדרת ההידרוקינון לשכבות העור העמוקות.
תכשיר הידרוקינון (שאינו מכיל רכיבים נוספים) אינו מועיל בניקוז קומדונים ("ראשים שחורים") ואינו מקנה לעור מראה או מרקם יפים יותר.
המלצתי: פני לבדיקת רופא עור ליעוץ לגבי טיב בעייתך ואפשרויות הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פנים לנערה מתבגרתr30/12/2012
האם מומלץ לעשות טיפול פנים לילדה בת 13?
יש לה שחורים (שומן) בפנים ורציתי לדעת איך אתם ממליצים לטפל,
האם זה יעבור מעצמו, האם יתפתח מזה פצעים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים לנערה מתבגרת - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2012ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור שיוכל לייעץ לכם על סמך ממצאי הבדיקה הקלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV חיובי לזן 6יוסי30/12/2012
שלום,
בבדיקת PCR שעשיתי אצל רופא פרטי יצאתי חיובי לגבי HPV זן 6.רופא פרטי ממליץ לבצע קולונסקופיה ורופא מחלות עור ומין של קופח הסתכל ואמר שהוא לא רואה נגעים ואין במה לטפל. מה מומלץ לעשות במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV חיובי לזן 6 - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2012להוועץ ברופא פרוקטולוג לגבי אפשרות שקיימת נגיעות בתוך פי הטבעת וברקטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בפיןארז29/12/2012
שלום, בן 33, בשנה האחרונה סובל לסרוגין מתחושת יובש בפין, תחושת חוסר התרוקנות, מיחושים בקצה הפין, ורגישות בפין (כמו אחרי מספר יחסי מין ביום אחד), ביצעתי מספר בדיקות שתן כללית, תרבית שתן, מחלות מין-PCR ואולטרסאונד.
כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין, בבדיקה ויזואלית הכל נראה תקין. המנעות
מאוננות/סקס לשבוע-שבועיים גם לא עוזרת לפתרון הבעיה.
האורולוג חושד שמדובר בבעיה עצבית ולא מוצא טיפול לבעיה.
איך ניתן לברר זאת ומה יכול להיות הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בפין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2012שלום ארז,
לדעתי ביצעת בירור מלא ואין דרך נוספת לברר את הגורם לתחושותיך כוון שהבדיקות אינן מספקות הסבר או סיבה לתחושותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן לילדטלי29/12/2012
שלום רב
לבני בן 1.5 על המצח מופיע כתם . הכתם נראה צהבהב ומתקלף בגוגל של 3 מ"מ. ליד הכתם זה יש עוד אחד קטן יותר . הכתמים אלו הופיע לפני כשנה . חשוב לציין שהכתמים גודלים בצורה פרופורציונלית לגוף - לפחות כך זה נראה.בביקור אצל רופא עור נאמר לי שהכתם זה בעצם נקודת חן מתקלפת וכרגע אין משמעות קליניית לדבר . ובנוסף הרופא אמר לעקוב אחר גדילתה של נקודת חן . העניין מאוד מדאיג אותי והייתי רוצה לשאול כמה שאלות :
1. האם נקודות עור מתקלפות מסוכנות
2.עקב קילוף לפעמים נראה שנקודת חן נעלמת
3.האם יש אופציה להסיר נקודות חן מסוג זה ובגיל זה ?
4.מה ההשלכות של הניתוח מסוג זה
בתודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן לילד - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/01/2013שלום טלי,
בררי עם רופא העור האם הוא חושב שמדובר ב Epidermal nevus.
באם אכן כך - אזי מדובר בנגעים חסרי משמעות מלבד זו האסתטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זובירקס או פנליפס?טל ברביבאי26/12/2012
אני סובלת שנים מהרפס בשפתיים והוא מתפרץ לי לעיתים קרובות מאוד..
ביום ראשון יצא לי הרביעי בפרק זמן של חמישה חודשים.
אני משתמשת בזובירקס ושמעתי על המשחה החדשה, פנליפס והחלטתי לנסות אותה.
אני רואה תוצאות אבל אני מפחדת שזה לא באמת עוזר..
מה עדיף? זובירקס או פנליפס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זובירקס או פנליפס? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2012הטיפול היעיל ביותר בהרפס של השפתיים הנו טבליות אציקלוביר (זובירקס) מוקדם ככל האפשר בתחילת ההתפרצות או אפילו כשקיימת תחושה שצפויה התפרצות בקרוב.
במקרים של אירועים תכופים ניתן לשקול טיפול מונע לזמן ארוך. לאחר כ 12-18 חודשי טיפול מונע כזה, צפויה הפחתת תדירות האירועים לפחות מ 4 בשנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שפנליפס
דליה12/01/2013אני משתמשת בפנליפס הוא עובד גם אחרי שהפצע יוצא. ממש מצויין ממליצה בחום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנליפס
לילה04/06/2013אחרי שנים של זוברקס ניסיתי את פנליפס והתאכזבתי מאוד.
מעבר לעובדה שפנליפס יקרה כמעט פי שניים, היא לא עוזרת כמו זוברקס, לא מקלה על הכאב ולא מעלימה את הפצע במהירות גבוהה יותר מאשר זוברקס!
לא ממליצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנליפס לעומת זוברקס
מעבר לעובדה שפנליפס יקרה כמעט פי שניים, היא לא עוזרת כמו זוברקס, לא מקלה על הכאב ולא מעלימה את הפצע במהירות גבוהה יותר מאשר זוברקס!
לא ממליצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנליפס
לא ממליצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אמלה ותופעות לוואילילה24/12/2012
שלום רב,
ביום חמישי האחרון עברתי טיפול 5 בלייזר להסרת שיער במפשעה (מסירה שם הכל) ושמו לי משחת אמלה לאלחוש בפעם השלישית. באותו היום לאחר הטיפול התחיל לי גרד והתפתחו פצעים אדומים וכואבים על השפתיים הפנימיות בנרתיק. האם זה כתוצאה מהשימוש במשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת אמלה ותופעות לוואי - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/12/2012כנראה שלא!
פני בהקדם לבדיקת רופא עור או לבדיקת גינקולוג לבירור טיב הנגעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה במחשוףקרן24/12/2012
האם חיכוך של איבר מין שנגוע בקונדילומות על המחשוף יכול לגרום להידבקות והתפתחות קונדילומות על המחשוף
תוך כמה זמן מינמום יכולה להיתפתח קונדילומה מרגע המגע? שבועיים זה הגיוני?\
גיליתי כמה עיגולים שנראים כמו יבלות במחשוף וברגע של לחץ פשוט חתכתי אותן עד ירידת דם! ...אמאלה , מה עשיתי לעצמי , מרוב הלחץ להידבק ב " חיה " המגעילה הזאת יש מצב שחתכתי סתם עור שלי שאולי היה שם קודם שהתפתח בגלל השמש
התמרחתי במלא שמנים וקרמים ועכשיו אני בכלל אדומה עם כתמים - נראה לי שיש לי אלרגיה למה ששמתי( רוזמרין , עץ התה , דרמהגרן , מסכת הדס..) ובל מקום שחכתי יש נפיחות סביב הנקודה הקטנה שחתכתי
מה לעשות ? התור לרופא רק עוד יומיים ( השארתי אחת שלא חתכתי כדי להראות לו)
אבל האם באמת יש מצב שאולי זה יבלות? אם זה יתרפא ללא כתמים
(?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנת לד"ר ליפשיץ וד"ר מונסלי
קרן24/12/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה במחשוף - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ26/12/2012קונדילומות הן סוג של יבלות שיכולות להדביק גם עור שאינו של אברי המין.
צריבתן עלולה להשאיר כתם בהיר (או כהה) שצפוי לסגת במהלך הזמן ולהמתזג בצבע העור שסביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפסוריאזיסראובן23/12/2012
שלום רב דוקטור,
מזה כשנה יש לי גירוד במרפק ימין שבא והולך על בסיס יומי. מריחה של קרם לחות מרגיעה לכמה שעות.
הייתי אצל שני רופאי עור מומחים אך לפי מה שאמרו לא נראה שמדובר בפסוריאזיס.
למרות שלא נראה שמדובר בפסוריאזיס, הרופא השני המליץ לי למרוח דייבובט, אך לאחר שרכשתי את המשחה, התברר שזו משחה לטיפול בפסוריאזיס המכילה סטרואידים.
דבר נוסף שקראתי בדף ההוראות שזו משחה שעלולה לעודד ולהחמיר אף את המצב אם מדובר בפסוריאזיס.
השאלות שלי הן:
1. במידה ולא מדובר בפסוריאזיס, האם המשחה יכולה לעזור לי בכלל או גרוע מכך אולי אפילו להזיק?
2. איך ניתן לאבחן בצורה חד משמעית האם מדובר בפסוריאזיס או לא? יש אפשרות לקחת דגימה או לבדוק זאת בצורה כלשהי ?
תודה רבה,
ראובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לפסוריאזיס - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/12/2012המשחה עשויה להועיל. ניתן לבצע ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתש.צ23/12/2012
יש פס אדום לאורך החריץ בישבן וזה לא עובר כבר כמה שנים. קורטיזון זה טוב , אבל הרופא אומר לא יותר משבוע. בדרך כלל זה מלווה כאב קל ולפעמים מגרד. מה זה הצרה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/12/2012ייתכן פטריה. גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא פריחה מוזרה פנימית בידסיון22/12/2012
שלום רב,
שמי סיון ואני בת 30 נמצאת באמצע חודש תשיעי להריון ולפני כחודש בערך החלה להיות
לי על יד שמאל פריחה פנימית מוזרה ולא ברורה.
כמובן שקבעתי תור לרופא עור הבעיה שהתור הכי קרוב הוא עוד חודש...
אודה לכם אם תוכלו להסתכל על התמונות ששלחתי ולומר לי האם זה נראה משהו שמצריך טיפול מהיר או כל דבר שיכול לעזור.
בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא פריחה מוזרה פנימית ביד - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/12/2012אין אפשרות לסייע כך. אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..אני22/12/2012
אני בת 18,
התחלתי להרגיש גירודים חזקים בקרקפת, לאחר כמה ימים הבחנתי שם פצעים.
הנחתי שזה יכול להיות כתוצאה מהרבה ווקס, וספריי מקשה ששמתי כול בוקר בשיער בשביל הקוקו הגבוהה שעשיתי.
לאחר כמה ימים התחלתי להרגיש את אותם הגירודים מסביב לפי הטבעת, וגם את אותם הפצעים. חשבתי שיעבור זמן וזה יעבור.
הזמן עבר (כמה שבועות), הגירודים בקרקפת נשארו, אך הגירודים בפי הטבעת רק התחזקו. אני לא יודעת אם יש קשר בין הקרקפת לבין פי הטבעת, יכול להיות שזה מיקרי. שזה ביחד, אבל זה פשוט בלתי נסבל.
אני מתחילה לפחד שזו מחלת מין כלשהי. יש לי פרטנר מיני יחיד, אנחנו ביחד מגיל ילדות וזה הסקס הראשון של שנינו.
אני ממש מפחדת שזה מדבק או משהו כזה, כי אני חולקת מגבת ותחתונים עם האחיות שלי.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד''ר אכי פרידמן23/12/2012לגשת לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בבוהןדני21/12/2012
שלום
יש לי זיהום בקצה הציפורן (כואב, אדום, נפוח, כמו ציפורן חודרנית)
אפשר לשים על זה פוליקוטן (רשמו לי לבעייה שהייתה באזור הפנים בכלל)?
אם לא , מה אפשר להשיג כדי להקל עוד השבת? (בלי מרשם)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום בבוהן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/01/2013לפנות בהקדם לעזרה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת המפשעה ושימוש בקרם למיסילאבי20/12/2012
יש לי פטרת במפשעה.
אני משתמש שבוע בקרם למיסיל שקניתי בבית מרקחת.
על העלון למשתמש כתוב שמשך הטיפול הוא שבוע ימים, ובהמשך העלון כתוב שאין לעבור על משך הטיפול הממולץ הנזכר לעיל.
מה עלי לעשות אם המחלה לא חלפה עדיין? האם מותר להמשיך במריחת הקרם? ואם כן מותר להמשיך-- אז לכמה זמן מותר?
תודה על תשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת המפשעה ושימוש בקרם למיסיל - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/01/2013שלום אבי,
לא כל פריחה (מגרדת) במפשעות נגרמת עקב פטרת.
יתכן שאתה סובל מסבוריאה, פסוריאזיס, כינת הבושת, קנדידיאזיס, אריתרסמה או אפילו היילי היילי.
כמו כן, מחולל פטרת המפשעות חודר לזקיקי השיער והמשחות למיניהן אינן ולכן חוזרת פטרת המפשעות אחרי הפסקת השימוש במשחות.
המלצתי: הפסק את הטיפול בקרם ופנה לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)