מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באקנה קלסיגל13/10/2010
ד"ר שלום.
אני לוקחת גלולות נגד הריון בגלל בעיית אקנה (קל) שיש לי.
ידוע לך במקרה כמה זמן לוקח עד שאפשר לראות הטבה בעור הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה קל - תגובה
ד''ר אהוד סופר16/10/2010בת כמה את?
כמה זמן את סובלת מאקנה?
אילו גלולות את לוקחת ?
במשך כמה זמן את נוטלת את הגלולות האלו?
איזה רופא נתן לך את הגלולות?
לקחו אנמנזה ע"י גיניקולוג לפני נטילת הגלולות?
עשית בדיקות מעבדה לפני תחילת נטילת הגלולות?
אשמח לענות לך לאחר מתן תשובותיך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרודים עזים בכפות הידדים והאצבעותריקי12/10/2010
אני כנראה אלרגית לחומרי ניקוי מפני שתמיד שאני משתמשת בחומרי ניקוי אני לאחר מיכן סובלת נורא אני לא יכולה להשתמש בכפפות מפני שאני אלרגית לגומי לפני שנים אושפזתי בגלל גירוד בחלקי הגוף ועשו לי בדיקה ואמרו לי שאני אלרגית לגומי קבלתי מהרופא משחה בשם נרידרם והיא לא עוזרת לי אשמח עם תמליץ על משחה או טיפול יותר חריף אני סובלת מאוד ומתעוררת מתוך שינה מגירודים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים עזים בכפות הידדים והאצבעות - תגובה
ד''ר אכי פרידמן16/10/2010קיים מגוון של משחות סטרואידיות כמו זו שקיבלת שעשויות לסייע בסיטואציה, אולם ככל הנראה יהיה זה חכם יותר לבצע טיפול בליווי רופא עור כך שתוכלי לשפר את המצב תוך שימוש במינימום משחות מעין אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער והזעת יתרפלונית12/10/2010
בני מתקרב לגיל 17, מאד מציק לו שהוא מתחיל להקריח. במרכז הראש, מפרצים ויש לו נשירת שיער. בנוסף, הוא סובל מהזעת יתר בכפות הידים. מה עושים לגבי נשירת שיער? האם יש טיפול שעוזר לצמיחה? מהסיבה לנשירה כבר בגיל הזה? והאם אפשר לעבור ניתוח להזעה בגיל הזה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער והזעת יתר - תגובה
ד''ר אהוד סופר16/10/2010מבחינת נשירת השיער:
יש מספר גורמים לנשירת שיער, כולל מחלות סיסטמיות מסוימות, בעיות עור מסוימות וקרחת תורשתית אצל גברים.
מתיאורך קשה לאבחן - פנו לרופא עור לקבלת אנמנזה, בדיקה, בירור וטיפול.
לגבי הזעת יתר בכפות הידיים/רגליים:
1. יש לקחת אנמנזה ובירור לראות אם הזעת יתר הינה ראשית או משנית למחלות סיסטמיות.
2. בקשר לטיפול, יש מספר אפשרויות טיפול: 1. טיפול מקומי. 2. iontophoresis
3. לאנשים שלא מגיבים ל1 או 2 יש אפשרות לעשות זריקות בוטוקס.
4. לאנשים הסובלים מהזעת יתר קשה ביותר יש אפשרות לעבור ניתוח, אך לניתוח תופעות לוואי רבות.
נא לפנות לרופא עור לבדיקה ובירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים קטנים מתחת לעור כמו שטפי דםמאיה12/10/2010
לאחרונה צצים לי בכל מיני מקומות בגוף מין נקודות בנוניות הנראות כמו שטפי דם כשהן מתחילות להעלם הן מחליפות צבעים הייתי אצל רופא עור והוא ל נתן תשובה מדויקת מה זה יכול להיות ד"ר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים קטנים מתחת לעור כמו שטפי דם - תגובה
ד''ר אכי פרידמן16/10/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוריקוצלי לכלמידיהאלכס12/10/2010
מספר אורולגים שבדקו אותי לפני שנה, איבחנו אצלי וריקוצלי ושלחו אותי לUS ולבדיקות זרע. התחלה שיש וריקוצלי, טופלתי בסרוקסט וויאגריה בגלל בעיות של שפיכה מוקדמת.
היום אורולוג צבאי בדק אותי ושלל כל אפשרות לוריקוצלי. אומר שעבר מעליו, ושאני סובל ממחלת מין. שלל מיד כל אפשרות לויאגרה ואמר לי לפנות ללרופא כללי ולבקש תור לסקסולוג.
זאת אומרת עד אז גם אין לי חיי מין...
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוריקוצלי לכלמידיה - תגובה
ד''ר אהוד סופר16/10/2010מתיאורך נראה כי מדובר ב- 3 בעיות שונות:
1. בוריקוצלי - מטפל אורולוג
2. בשפיכה מוקדמת - סקסולוג
3. במחלות מין, כולל כלמידיה - רופא עור.
פנה לרופא המתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים אבל
אלכס18/10/2010העניין שלפני שנה נבדקתי אצל אורולוג מנתח בקופת החולים, ולאחר מכן פניתי לעוד אורולוג מנתח בשביל חוות דעת שניה.
ואכשיו האורולוג של צה"ל אומר לי ששתיהם טעו.
ההחלטה לשימוש בויאגרה ובסרוקסט היא של האורולוג (במקרה שלי).
סקסולוג נשלל בגלל מחיר הטיפולים.
אכשיו נשלחתי לבדיקות זרע ובדיקות שתן (מחלת מין) שנאמר לי התוצאות אחרי 14 יום.
אבל השאלה שהכי מעניינת אותי, לא ציינתי שזאת כלמידיה, או שזאת מחלת המין היחידה שיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפיןאמיר12/10/2010
שלום, לפני מספר ימים גיליתי בחיבור שבין הפין לאשכים מספר פצעים קטנים עם מעין חומר לבן בפנים. לפני שאני אפנה לרופא עור- מה יש לי (אשמח לדעת מספר אופציות ומה הטיפול להם). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפין - תגובה
ד''ר אכי פרידמן16/10/2010גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער...יעל11/10/2010
עשיתי השרת שיער באינפרא וכעט הופיעו לי מין גושים קטנים על השפתיים הפנמיות.... מזה האם אני צריכה ללכת דחוץ לרופאת נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער... - תגובה
ד''ר אהוד סופר16/10/2010פני לרופא עור לבדיקה וקבלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודורנטשאלה11/10/2010
האם יש שימוש בחלאבין כדאודורנט הוא שימוש בטוח.
על פי הרשום הוא אינו מכיל אלכוהול ואלומיניום, אבל יש כנגדו טענה שהוא חוסם את נקבוביות העור.
אודה לכם על התייחסותכם ובמידה ואינכם ממליצים על השימוש בחלאבין, אנא עדכנו אותי באילו דאודורנטים ניתן להשתמש.
אציין כי מדובר בדאודורנט עבור בני בן ה- 13, המשתמש כיום בדאודורנט רגיל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט - תגובה
ד''ר אכי פרידמן16/10/2010במידה ואין בעיה של הזעת יתר הייתי ממליץ על שימוש בדאורדורנט עדין, בתור התחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהיוני11/10/2010
שלום ד"ר.
לפני כארבעה ימים נכוויתי ברגל ממים רותחים. בהתחלה היה רק אדום באיזור, אבל עכשיו פתאום התחילה להופיע פריחה עם נפיחות. מה זה אומר? זה רגיל? האם יכול להיות שזה בא בלי קשר לכוויה מסיבה אחרת? (עקיצה או מגע עם סרפד או משהו כזה).
ועוד שאלה , תוך כמה זמן לדעתך העור אמור להתחיל להתקלף ולבנות את עצמו מחדש בכוויה בערך בדרגה אחת או שתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור או לרופא המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פורחת...גלי10/10/2010
שלום,
בימים האחרונים התחילה להופיע מעין פריחה מתפשטת מאזור הצוואר למטה (חזה, גב, בטן, ידיים ורגליים). הפריחה נראית כמו עקיצות של יתושים, בגדלים שונים, בצבע אדום, ומלווה בגירוד קל.
מה זה יכול להיות?
לא אכלתי שום דבר חדש, לא השתמשתי בתכשיר קוסמטי חדש לאחרונה. עד היום לא היו לי שום תגובות אלרגיות לשום דבר.
תודה רבה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני פורחת... - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010גלי, ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית. פני בהקדם לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבינאפיןאחד10/10/2010
שלום ד"ר
לפני מספר ימים התחלתי לקחת טרבינאפין לטיפול בפטרת ציפורניים.
קבעתי תור אצל רופאת העור לעוד חודש יחד עם בדיקות הדם (כבד וכו').
כמה זמן לאחר תחילת נטילת הכדור עליי לעשות את הבדיקות? הבנתי ששלושה שבועות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבינאפין - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010רון חזור על בדיקת הדם כשבוע לפני הביקורת אצל הרופאה או זמן מספק כדי שהתשובה תגיע לרופאה עד לביקורת שלך אצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןיוני09/10/2010
שלום רב,
לקחתי 2 כדורי אוגמנטין 875 ויש לי פריחה על הפנים. אני צריך להפסיק את התרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
ד''ר אהוד סופר09/10/2010שלום יוני,
מה המקור של הפריחה? איזו פריחה? מתי התחילה? איך נראית? באיזה איזור? וכו'..
לצערי, לא ניתן לענות לפי הנתונים שספקת.
נא לפנות לרופא עור לאנמנזה, בדיקה ואבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות בנוגע למינוציקלין די דחוףרוני07/10/2010
אמרו לי לפרסם פה אז ככה הנה השאלות :
1. מחר יש לאאחי יום הולדת בינתיים נמנעתי מלשתות אלכוהול בזמן אני לוקח את המינוצייקלין
אבל מחר לפחות אני אוכל לשתות בקבוק בירה לבנה 5%(אני כבר לוקח תמינוציקלין כ - 3 וחצי חודשים)
וככה בכללי אפשר לשתות בירה לבנה 5% אלכוהול חצי ליטר בפעם בשבוע - שבועים זה בסדר?
לא יפריע למהלךך הטיפול ?
לא יכול לסכן באיזוהשיא צורה את הכבד?
2.חודש וחצי אחרי שהתחלתי לקחת את המינוציקלין לא היתה הטבה וחזרתי לרופא העור והוא אמר לי שהטיפול המינימלי עם המינוציקלין זה 3 חודישם,הוא אמר תחזור אלי עוד חודש וחצי (כלומר בסה"כ 3 חודשי טיפול) נראה את המצב שלך ואז נקבע כבר מה לעשות.
לכן המשכתי עוד חודש וחצי 100 מ"ג מינוציקלין ביום.
היום אחרי 3 חודשים ושבוע -שבועים, המצב שלי ממש השתפר כבר בקושי יוצאים פצעים פצע פה פצע שם לא משו רציני.
בכל מקרה התקשרתי ל מרפאה בכדי לקבוע תור והתור נקבע רק ל 15 בנובמבר (עוד כ 40 יום) עכשיו אני לא יודע מה אני אמור לעשות כי זה כבר יהיה בסביבות ה 4 -4 וחצי חודשי טיפול.
אני אמור להמשיך לקחת את המינון של 100 מ"ג ביום ?
תודה .
תודה וזה ממש דחוף ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולך היה לחינם
מוטי09/10/2010המינוציקלין גזל ממך זמן רב והניב תוצאות זמניות
שלאחר הפסקת האנטיביוטיקה הזו הכל יחזור לקדמותו.
אתה יכול להפרד מהמינוציקלין כבר כעת במקום בעתיד.
ככה זה בחיים, לומדים על בשרך במקום ללמוד מאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתגובתך
רוני09/10/2010תשמע ,
יכול להיות שהמינוצקילין כן יעזור ולא יצאו פצעים
אני לפני 3 חודשים ומשו שהיה שיא הקיץ הלכתי אל רופא העור וביקשתי ישר רואקוטן בגלל שרציתי להפטר מן הפצעים לתמיד אבל בגלל שזה הי שיא היץ הרופא הביא מינוציקלין
שאלתי את הרופא האם לאחר נטילת המינוציקלין חוזרים הפצעים
הוא אמר ש ברוב המקרים לא ! כמובן יש מקרים שכן חוזרים אבל הוא אמר לי בפירוש שברוב המקרים לא
האם זה יחזור לי שאלה של זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' שאלות בנוגע למינוציקלין די דחוף - תגובה
ד''ר אהוד סופר09/10/20101. שתית אלכוהול בזמן לקיחת אנטיביוטיקה אינה רצויה.
2. לגבי המשך נטילת מינוציקלין - אין אפשרות להגיד אם להמשיך או להפסיק ליטול מינוציקלין ללא בדיקה. פנה לרופא המטפל.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע שחור בכף רגלאורן06/10/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים הבחנתי בנקודה שחורה בכף הרגל, מצורפת תמונה.
האם מדובר במשהו נורמלי או חשוד?
בברכה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע שחור בכף רגל - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010לצורך איבחון מוסמך נדרשת בדיקה קלינית ולרוב גם בדיקה בעזרת דרמוסקופ. פני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלימדיהשירה05/10/2010
שלום רב,
אני בת 32 וסובלת מאנדומטריוזיס. לפני כ6-7 שנים היה לי חבר למשך תקופה ארוכה ולאחר שהיחסים העמיקו קיימנו יחסי מין ללא קונדום .
באחת השיחות שהיו ביננו אז העליתי את השאלה אם אי פעם הייתה לו מחלת מין .
הוא אמר שהייתה לו כלימדיה והוא טופל באנטיביוטיקה ולאחר סיום הטיפול עבר בדיקה שוב והיא הייתה תקינה.
האם ייתכן שנדבקתי גם לאחר שהבחור טופל ? האם יכול להיות קשר בין אנדומטריוזיס לבין כלימידה ? האם יש קשר בין כלימדיה לאיידס(זאת מאחר וקראתי שיש סיכוי להידבקות באיידס עם חולים בכלימידיה)? והכין ניתן לבצע בדיקה לכלימידה?
אני מאוד חוששת ואודה לכם באם תשיבו לשאלותיי
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלימדיה - תגובה
ד''ר אהוד סופר09/10/20101. מחלת מין הנגרמת ע"י כלמידה הינה שכיחה מאד ומועברת ביחסי מין.
הטיפול באנטיביוטיקה הוא מאד אפקטיבי ומונע המשך הדבקה.
2. יש מספר דרכים לאבחן כלמידה, כולל משטח מצוואר הרחם ודרך PCR בשתן.
3. לחולים בכלמידה יש סיכוי מוגבר להידבק באידס ולהפך.
פני לרופא עור ולגיניקולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)