מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעי עור באיבר המיןש.ו16/09/2010
ד"ר שלום,
הייתי לפני כמה ימים אצל רופא עור..
לפני שנתיים גיליתי חתיכות עור קטנות בזור השערות - מכיווון שאני מוריד את השערות באמצעות סכין, חשבתי שהן גדלו בעקבות הגילוח, להפתעתי גיליתי שיש לי מעיין מחלת מין - שהייתי רוצה לדעת את שמה כמובן
אופר העור אמר לי שאני צריך להוריד אותם עם חמקן נוזלי - כמו טיפול ביבלות
היתי רוצה לדעת - האם הדבר מסוכן בריאותית ?
האם הדבר גורם לתופעות פנימיות או רק חיצוניות
והכי חשוב, איך אני יכול לדעת שאחרי שהורדתי את כל חתיכות העור הדבר לא יחזור
האם יש טיפול תרופתי במקביל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מדובר בקונדילומות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010אזי אתה סובל ממחלת עור זיהומית שנגרמת ע"י וירוס ה HPV. הרגלי הסרת השיער שלך תורמים לפיזור הוירוס בעור שסביב אברי המין.
המחלה מידבקת: ממקום למקום אצלך וממך לבני \ בנות זוגך. חלק מזני הוירוס הגורמים למחלה עלולים להשרות סרטן אם מאפשרים למחלה להתפתח שנים רבות.
הטיפול היעיל ביותר הנו צריבה באמצעות חנקן נוזלי (כויות קור = קריוכירורגיה). יש לחזור על הטיפול כל מס' שבועות עד העלמות כל הנגעים, אך כוון שזרעת ביעילות את הוירוס באזורים שגילחת קיים סיכון גדול שנגעים שנזרעו ונשארו רדומים יופיעו מדי פעם ויהיה צורך לצרוב אותם עד אשר יפסיקו להופיע נגעים.
קיימת אפשרות עצמית לטיפול בעזרת תמיסת וורומל או קונדילוקס. הטיפול בתמיסות אלה יעיל פחות (הרבה פחות) מקריוכירורגיה. כמו כן הטיפול בן אונו מתאים למקרים בם המטופל אינו יכול לראות את כל הנגעים או במקרים שהנגעים גדולים מדי או מרובים מדי. עלי לציין שגם מריחת התרופות הללו גורמת צריבה. בכל מקרה, הוועץ בכך עם רופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ש.ו16/09/2010שלום ד"ר ותודה שענית בצורה מהירה שכזו..
האם יש אפשרות להשתמש בנוזל לשימוש עצמי - אני כן רואה את רוב הפצעים במקביל עם צריבת החמקן הנוזלי של הרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ופצעים בפהענת15/09/2010
שלום!
בזמן האחרון יש לי הרפס בשפתיים שחוזר ונעלם שוב ושוב בטווח של שבועיים שלושה כל פעם. בין לבין מופיעים לי כל הזמן פצעים בפה (הלבנים המעצבנים ששורפים נורא)
תהיתי אם יש איזשהו טיפול אנטיביוטי או אחר שעוזר להיפטר מזה, או לפחות להפחית את התדירות.
אשמח לשמוע
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס חוזר
הילה16/09/2010הסיפור הזה מוכר לי מנסון לפצעים קוראים אפטות.
לי היה סיפור עם וירוס cmv שגרם לי לתופעות הללו
אם תרצי אתן לך את פרטי המטפל שפתר לי את הבעיה .
תרשמי לי מייל ואשמח לעזור.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס חוזר בתדירות...
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010שלום ענת,
הטיפול באירועי הרפס תדירים (יותר מ 4 אירועים בשנה) הנו בעזרת טב' אציקלוביר 400 מג"ר פעמיים ביום למשך 12-18 חודשים. לאחר תקופת טיפול ארוכה כזו (שברוב המקרים גם מונעת אירועי הרפס חוזרים במהלך תקופת נטילת התרופה) מציידים את המטופל בטבליות לטיפול באירוע הבא. לרוב יורדת תדירות האירועים לאחר טיפול מונע כזה לרמה נסבלת (עד 4 בשנה).
הערה: בכל מקרה, אני ממליץ לך לבצע בדיקת HIV ולבצע בירור כללי אצל רופא המשפחה לוודא שאינך מפתחת מחלה שגורמת לירידה ביכולות מערכת החיסון שלך. במקביל פני לייעוץ לרופא עור לייסוד טיפול שמטרתו הרחוקה הנה להפחית את תדירות אירועי ההרפס שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו זה בעצם הסתלקות של התאים12332115/09/2010
שלום.
קראתי שויטיליגו זה בעצם הסתלקות של התאים, ככה שבעצם אין במה לטפל אחרי שהם נעלמים.
כבר כמה שנים יש לי כתמי ויטיליגו במקומות מכוסים, אולם בשנה וחצי החרונות לערך הופיעו כתמים גם על הפנים. הכתמים החדשים פחות בהירים ובולטים מהישנים.
רציתי לשאול: 1. האם אפשר "לתפוס" את זה מוקדם, כשעוד ישנם תאים?
2. הרופא נתן לי מרשם לתרופה בשם "אלידל". מה ידוע עליה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בויטיליגו
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010שלום,
לצערי כל אמצעי הטיפול בויטיליגו מאכזבים למדי, גובים מחיר בריאותי משמעותי, ומשך התועלת (החלקית לרוב) שמושגת בעזרתם אינה ממושכת מספיק.
המשותף לכל אמצעי הטיפול הללו הנו שהם מדכאים את מערכת החיסות התאי של העור:
1. PUVA - טיפול פוטותרפיה בו מקרינים את העור ב UVA אחרי ריגוש העור בעזרת תרופה שנוטלים בבליעה או שמורחים על האזור הפגוע. נדרש טיפול ממושך - חודשים רבים. סיכויי הטיפול להשיג חזרת פיגמנטציה באזורי עור נגועים הנו גדול יחסית. תופעות הלוואי העיקריות קשורות בהגברת הסיכון ללקות בסרטני עור
2. משחות סטרואידיות (קורטיזוניות) פוטנטיות ("חזקות" - עוצמתיות). יעילות הטיפול אינה כה גבוהה, נדרש שימוש ממושך שעלול לגרום לתופעות לוואי - בעיקר מקומיות. טיפול זה מתאים למקרים בם המחלה מוגבלת לאזור עור קטן
3. משחות המכילות תרופות מדכאות חיסון שאינן סטרואידיות (אלידל ופרוטופיק): תוארו מקרים בספרות הרפואית בן הושגה הופעה מחודשת של הפיגמנטציה באזורי מריחת התכשירים אך אין נתונים מסדרות מטופלים מספיק גדולות שמאפשרות לדעת את היעילות או את תופעות הלוואי הצפויות.
4. במקרים של מחלה שנעצרה - כתמים בהירים בודדים ללא התקדמות במשך חודשים רבים, ניתן לבצע השתלה כירורגית של פיגמנט שניטל מאזורי עור בריאים ע"י שאיבת תוכן בועה שמייצרים באזור עור בריא או ע"י השתלת פיסות עור עצמי מאזורים לא פגועים. יש לציין שהפעולה הכירורגית עלולה לעורר פעילות המחלה ולכן הלבנה של האזור התורם.
5. במקרים של מחלה מפושטת מאוד ניתן להבהיר את אזורי העור הבודדים שעדיין מכילים פיגמנט ע"י תכשיר הבהרה פוטנטי שמתאים לטיפול רק במצב רפואי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וגירוד באיבר מין דחוףאילן14/09/2010
שלום.
בשנה האחרונה אני סובל מגירוד עז וקילופים על איבר המין.
הקילופים והגירוד נמצאים תמיד באותו המקום(צד ימין של האיבר והחלק העליון).
זה מחמיר בעיקר אחרי קיום יחסים.
הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי משחה בשם אלוקום אני מורח אותה על הקילופים ולאחר יום הם נושרים אבל זה חוזר שוב אחרי אקט מיני.
בבקשה מחכה לתשובה כי זה כבר בלתי ניסבל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן, ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010...בדיקה קלינית. פנה שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לצורך חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע או משהו כזה על עור הפיןיוסי14/09/2010
שלום אני בן 23 , יש לי מין 2 נקודות קטנות אלפסיות על עור פין פחות 7 שנים (זה מתי שזהיתי אותם לראשונה) הן גם היו הרבה לפני קיימתי יחסי מין ואם לוחצים עליהם חזק יוצא חומר לבן כזה, הם לא מגרדים לא כואבים או משפיעים על תיפקודי.......מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו מוצא של בלוטות חלב אך....
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010...לצורך איבחון וודאי - פנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה באיבר המיןאני14/09/2010
שלום,
בת 25. התחלתי לקיים יחסי מין לפני כחצי שנה. בן הזוג שלי הוא הפרטנר היחידי. יש לו מעט ניסיון מיני קודם.
לפני שהתחלנו לקיים יחסים הוא ביצע בדיקת איידס שיצאה שלילית.
מאז שהתחלנו לקיים יחסים אני מרגישה צריבה באיבר המין תחושת שריפה חריפה מאד שגורמת לי לאי יכולת לתפקד (אפילו נפלה לי סתימה בשן כאשר ניסיתי להתגבר על הכאב) תחושה זו נמשכת כמה ימים ולאחר מכן יש תחושת אי נוחותכמעט בכל יום שעוצמתה משתנה.
שמעתי על האפשרות של אלרגיה לזרע אולם התחושה לא מתלווה דווקא לזמן קיום יחסי המין ואף מתרחשת בעת שאנו מקיים יחסים עם קונדום.
הייתי אצל שני רופאי נשים. אחד אמר שלי שזהו הרפס וגנליטיס (שיוצא כתוצאה ממצבי לחץ) ונתן לי טיפול שלא עזר. והרופאה השניה לא מצאה דבר.(גם לאחר בדיקות דם ובדיקת משטח)
אני עומדת להגיע לרופא שלישי שאמור להיות מומחה בדלקות בנרתיק אך בנתיים אני ממשיכה לסבול.
השתמשתי בעבר בחומר מאלחש עזרקאין) לצורך הרגעה אבל הוא כבר לא משפיע עליי.
האם יכולה להיות איזושהי מחלת מין שבעלי הדביק אותי ואצלו היא לא מורגשת? כלומר, שנשים רגישות לה יותר? האם יש לכם כיוון מה זה עוד יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010כיוון בירור נוסף שעליכם לעבור הנו בשאלת ההתנהלות שלכם בעת יחסי המין. שניכם בעלי נסיון מועט ואולי גם ידע מועט ויתכן ששלב החדירה ביחסי המין שלכם מתבצע מוקדם מדי: לעיתים קרובות נדרש לבת הזוג זמן ארוך יותר של משחק מקדים כדי להגיע לגירוי מיני מספק שישרה ייצור הפרשה של חומר סיכה בנרתיק במידה שתאפשר קיום יחסי המין ללא כאב.
המלצתי: פנו לייעוץ סקסולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד באיבר מיןאלי14/09/2010
שלום,אני בן 34
לפני שנה היה לי חידק הפפילומה ונרפאתי
ומאז אני סובל מגרד שמגיע בעת זיקפה ואחריה
בעקבות זאת אינני מקיים כמעט יחסי מין ומשתדל להמנע מזקפה
בתקווה שהמצב ישתפר
רופא שבדק אמר שהפפילומה איננה ונתן לי עזרקאין ג"ל אך זה לא עוזר
חיי המין והזוגיות נהרסו לי
מבקש עזרה אני כבר מיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי, אם אינך סובל מנגעים פיזיים...
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010..על איבר המין, אולי טיפול סקסולוגי יוכל להועיל לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבין מה הטעם...
אלי17/09/2010אני סובל מגרד בפין שמגיע אחרי זיקפה
עם בת זוג ובלעדיה
מבחינה מינית אני מתפקד מצויין,מספק ומסופק
אך בגלל הגירוד שמופיע אחרי,אני מעדיף להמנע מסקס או זיקפה סתמית
ורק לא להרגיש את הגירוד,שלא קיים אם אני מתנזר מזיקפה
השאלה היא:
האם ישנה מחלה או אלרגיה שהסממנים שלה דומים למה שאני מתאר?
האם יכול להיות קשר בין חידק הפפילומה למה אני מרגיש כיום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטופיק 0.1%None14/09/2010
שלום,
בן 23. בריא בדר"כ. בעקבות סבוריאה שהתפתחה זה למעלה משנתיים בחלק מצומצם יחסית בפנים, רשם לי רופא העור את משחת הפרוטופיק 0.1%. תכשירים טבעיים שהומלצו לא עזרו, ואף החמירו את המצב.באינטרנט קראתי שקיימת אזהרה לשימוש במשחה הפרוטופיק וחשש מהתפתחות סרטן בעקבות השימוש בה. רציתי לדעת האם ומהו אופן ומשך הטיפול המומלץ במשחה. אציין כי רופא העור לא ציין את הסכנות הנובעות מהתרופה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטופיק לסבוריאה
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010שלום,
כוון שסבוריאה הנה מחלה כרונית חוזרת שלא ניתן לרפא, נדרש טיפול לא סטרואידי שיתאים לזמן ממושך. ברוב המקרים ניתן להסתפק בקרם ביפונזול או ניזורל. לעיתים נדרשים אמצעי טיפול נוספים.
קרם אלידל הנו אופציית טיפול נוספת - למרות שלצערי הטיפול בקרם אלידל אינו רשום עדיין כהתוויה רשמית במשרדי הבריאות בארץ ובעולם לטיפול בסבוריאה.
הסיכון הכרוך בשימוש באלידל או פרוטופיק מוטל בספק. אמנם תוארו מקרים בודדים בילדים ופורסמו אזהרות Black Box ע"י ה FDA - משרד בקרת המזון והתרופות של ארה"ב, אך רופאי העור בארץ ובעולם רואים בתיאורי המקרים הבודדים שפורסמו כחריג שמופיע בתדירות הצפויה של דרמטיטיס אטופית X התדירות הצפויה של ממאיריות המטולוגיות בילדים ולכן מתייחסים לרלבנטיות המעשית של אזהרות ה FDA בספק רב (כמעט בביטול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמיןעדי13/09/2010
שלום רב!
עד כמה הגלולות יסמין יעילות בטיפול באקנה? האם דיאנה 35 יותר יעילות בד"כ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאקנה
שלהבת13/09/2010לי היה אקנה קל וקיבלתי בהמלצת רופא גלולות פלורט בשביל לטפל בזה וזה לגמרי פתר לי את הבעיה, אם אני זוכרת נכון אחרי 4 חודשים בערך הפנים שלי היו חלקות.
בכל מקרה הרופא הוא זה שקובע איזה גלולות תקחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלהבת!
עדי18/09/2010לא חזרו לך הפצעים ולא היו תופעות לוואי קשות?? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ואקנה
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010שלום עדי,
לדעתי ולפי הספרות הרפואית, גלולות למניעת הריון אינן טיפול מתאים לאקנה.
אמנם, נטילת גלולות לצורך מניעת הריון משרה לעיתים קרובות שיפור זמני של מהלך מחלת האקנה, אך גלולות להריון אינן הטיפול הנכון במחלת האקנה: השפעתן זמנית בלבד ומדכאה בלבד ותופעות הלוואי שלהן מסוכנות יחסית לאפשרויות הטיפול האחרות באקנה.
עדי אם גילך מעל 18 ואת עדיין סובלת מאקנה פעילה - עליך לשקול טיפול ברואקוטן שמקנה סיכוי של 85% לריפוי מחלת האקנה שלך וכרוך בסיכון פחות בהרבה לתופעות לוואי חמורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוקטור...
עדי18/09/2010אני לקחתי בעבר רואקוטן שמאוד עזר לי אבל הייתי צריכה להפסיק את הטיפול באמצע כי זה גרם לי לבעיות בראייה וכיום אני מרכיבה משקפיים....הרופא אמר שזה הפתרון היחיד והיעיל ליטול גלולות ... היית ממליץ לי גם גלולות אחריי השימוש ברואקוטן??
מצב האקנה שלי הוא די חמור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על שק האשכים השמאליאלון13/09/2010
שלום רב,
אני בן 15 ויש לי פצעים על שק האשכים.
אני לא בדיוק ידוע איך לתאר את זה אבל רק בשק השמאלי (שאגב גם נוטה למטה אם זה קשור) יש לי כל מיני שברים.
אשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני ממש רוצה לדעת אם זה קשור למשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון, ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ16/09/2010...בדיקה קלינית. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה על הסרת נקודת חןרועי13/09/2010
שלום, הייתי אצל רופא עור לביי הסרת שתיי נקודות חן גבשושיות בולטות. ללא שינויים במהלך השנים, סימטריות צבע אחיד וכו'. רופא העור טען כי הן בסדר ואין צורך להסירן למרות שאמרתי לו כי במשפחתי אמי נפטרה מסרטן העור מלנומה.
פניתי לכירורג והסברתי לו כי רופא העור אמר שאין צורך להסיר, אך לאור היסטוריה של סרטן מלנומה של אמי שנפטרה, אני רוצה בכל זאת להסיר וזה אמר שאין בעיה.
האם יש בכך סיכון? כלומר, בהסרת נקודת חן בולטת (שכביכול על פי רופא עור נחשבת לתקינה) ע"י רופא כירורג אשר שולח גם את הכריתה לבדיקה פתלוגית ...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן
ד''ר אהוד סופר13/09/2010במסגרת קופ"ח מורידים נקודות חן אם יש סיבה רפואית. להסרת נקודת החן יש תופעות לוואי פוטנציאליות כמו דלקת, צלקת, החלמה איטית ודחויה של הפצע וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס באיבר המיןיעל13/09/2010
שלום למומחים. אתמול אמר לי רופא הנשים שהתגלה אצלי הרפס באיבר המין. אני מאוד פוחדת מזה, ולא ברור לי כל כך מה זה אומר, ואיך נדבקתי, והאם אני לא אוכל יותר לקיים יחסי מין עם חבר שלי?
האם זה חוזר? איך אפשר למנוע את ההתפרצויות? אם בכלל...
אודה לכם מאוד על התייחסותכם, אני באמת בלחץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס באיבר המין
ד''ר אהוד סופר13/09/2010הרפס באבר מין נגרם על ידי וירוס הרפס סימפלקס ומועבר ביחסי מין. יש לכך טיפול טוב הן בזמן התפרצות והן כמניעה. נא לפנות לגיניקולוג / רופא עור ומין לקבלת הסבר וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANGIOKERATOMAMariana12/09/2010
שלום ד"ר,
אני בשבוע 5+4 להריוני השני .
אתמול באמבטיה גיליתי נקודות שחורות באיזור המפשעה נראה כמו נקודות חן קטנות . מדובר במספר נקודות כאלה /
בחיפוש באינטרנט ראיתי שזה דומה לתופעה הנקראת ANGIOKERATOMA
ולא מדובר במשהו שדרוש טיפול ? מה בנוגע למצב כזה בהריון ?האם זה משפיע?
כמובן שאלך לבדיקה ( האם לרופא נשים או עור ? ) אך במידה ומדובר במה שכתבתי האם נשקפת סכנה להריון ? לפי מה שראיתי לא מדבק וקשור בכלי דם ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANGIOKERATOMA
ד''ר אהוד סופר13/09/2010לצערי, לא ניתן לבצע אבחנה דרך האינטרנט. נא לפנות לרופא עור לבדיקה, אבחנה וקבלת טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהההשלום12/09/2010
אחת מהם יש לי מן גולה בקרסול שבולטת החוצה
והשנייה יש ריח רע מאיבר המין גם לאחר שטיפה קפדנית
מה עליי לעשות וממה זה נובע?
האם הבדיקה תהיה פולשנית בעקבות הריח באיבר המין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר אהוד סופר13/09/2010לצערי, אין אפשרות לעשות אבחנה באינטרנט. פנה לרופא עור לבדיקה, אבחנה וקבלת טיפול. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבניםריקי12/09/2010
שלום,
בתאריך 7.9.10 שאלתי אודות כתמים לבנים לרוחב הצפורן באגודל. מישהו מצוות הרופאים יכול לענות לשאלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים בציפורן
ד''ר אהוד סופר13/09/2010קרוב לוודאי שמדובר ב LEUCONYCHIA שאינה מסוכנת. פני לרופא עור לבדיקה ואבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר
ריקי13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)