מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פס כהה בטן לאחר לידהמיה05/10/2010
שלום,
אני כחודשיים לאחר לידה ראשונה, בת 34 ויש לי פס כהה לאורך כל הבטן ועד לאיבר המין.
מה הסיבה?
האם נתן להעלים את הפס באופן יזום? האם יעלם לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס כהה בטן לאחר לידה - תגובה
ד''ר אהוד סופר09/10/2010על פניו נראה שאת סובלת מ linear nigra.
זוהי פיגמנטציה טיפוסית בהיריון. היא הפיכה ואין צורך בטיפול.
אם תימשך מספר חודשים - פני לרופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהדודי הררי04/10/2010
שמי דודי ןאני בן 39 חולהבסכרת סוד 2 ולא מאוזן.
לפני כשנה התחיל להופיע אצלי בעכוז סימנים חומים עם גרד בלתי נסבל .לאחר הגרד נשאר סימן של פטריה רחבה .הייתי אצל רופא עור נתן לי אגיספור ואיזוגן קרם אומנם זה מרגיע אבל לא מעלים את הכתמים .
מהעושים?זהדחוף לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד''ר אהוד סופר09/10/2010לצערי לא ניתן לעשות איבחון על פי תיאורך.
פנה לרופא עור לאנמנזה בדיקה ואבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיס או פטרייה?ירון04/10/2010
לביתי בת ה-6 יש אסתמה של העור או פטרייה - אנחנו לא בטוחים
אני מצרף תמונה.
מישהו יודע להגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי אטופיק לבת שלי יש וכך זה נראה
גלית05/10/2010בהחלט אטופיק, גשו מייד לרופא עור מוסמך היום יש המון תכשירים שעוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטופיק דרמטיטיס או פטרייה? - תגובה
ד''ר אהוד סופר05/10/2010מהתמונה נראה על פניו כי לבתך יש אטופיק דרמטיטיס.
פנה לרופא עור לבדיקה, אישור האבחנה, וקבלת טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקוטאן-דחוף ביותר!אלה04/10/2010
שלום!
אני בת 20
לפני 5 שנים נטלתי אנטיביוטיקה בשם מינוציקלין לפצעי בגרות, הטיפול לא עזר ולפני כ-4 שנים נטלתי קורוטאן שעזר לי בצורה מדהימה אך לפני כשנה כל הפצעים חזרו ,אמנם במידה קטנה יותר אך כל פצע משאיר לי צלקת.ניסיתי לפנות לרפואה טבעית ועברתי טיפול ל דיקור סיני, אך שוב חזרו הפצעים! אני משתמשת במשחה בשם-רט אויט אך כשאני מפסיקה או לפני מחזור הכל חוזר. אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות!
חשבתי לחזור וליטול רוקוטאן אך אני שומעת הרבה תגובות שליליות , שהתרופה מזיקה ומסוכנת. אשמח לקבל ייעוץ או מידע לגבי הרוקוטאן!
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקוטאן-דחוף ביותר! - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/10/2010שלום אלה,
1. כ 15% ממטופלי רואקוטן סובלים מחזרת האקנה. הטיפול המומלץ עבורם הנו קורס מלא חוזר של רואקוטן
2. לפני שנים רבות בוצע מחקר בריטי שעקב אחר מאות רבות של מטופלים שנזקקו לשני קורסי טיפול ברואקוטן במשך 3 - 7 שנים אחר הפסקת התרופה. לא נצפו אצלם כל בעיות רפואיות לטווח הארוך
המלצתי: פני לרופא עור ע"מ לשקול קורס טיפול חוזר ומלא (מינון מצטבר מלא) של רואקוטן שיקנה לך סיכוי של כ 95% החלמה (לתמיד) מאקנה.
הערה: רואקוטן הנו צורת הטיפול התרופתי היחידה שיכולה להשרות ריפוי של אקנה שאינה חולפת מעצמה בתום גיל ההתבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיעראלן04/10/2010
שלום
אני בחורה כבת 40 הסובלת מגליי חום ומשתמשת במדבקות הרמנליות 25 ג
האם אני יכולה לעבור הסרת שיער בלייזר או בI.P.L
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/10/2010המידע שפירטת אינו מהווה התווית נגד להסרת שיער בעזרת אנרגיית אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער
אלן05/10/2010תודה עלהתשובה המהירה
הסיבה ששאלתי היא כי נתקלתי במיידע
האומר שכאשר מטופלים בהורמונים אסור להסיר שיער בשיטה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהמפשעותיריב04/10/2010
בחודשים האחרונים אני שם לב שיש לי ריח ממש חריף ומגעיל מאזור המפשעות ושק האשכים ובאזור שבין האשכים לפי הטבעת גם 10 דקות אחרי מקלחת ולא שיש לי שפשפת או משהו כזה וגם לא אדמומיות באזור או כל דבר אחר שנראה לעין וגם לא גרד.
מה עליי לעשות כדי למנוע את זה והאם זה מרמז על בעיה שיש לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהמפשעות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ04/10/2010יריב, ריח כזה עלול להגרם עקב שגשוג חיידקים באזור. ניתן לטפל בכך באמצעות תכשיר אנטיביוטי באם קיימים סימנים בעור המצביעים על שגשוג החיידקים שם.
פנה לבדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים לבנותנטע04/10/2010
שלום רב,
לאחרונה החלק העליון של הציפורן שלי נעשה לבן - ישנו פס לבן לרוחב הציפורן, המהווה כשליש מגודל הציפורן כולה.
תופעה זו הופיעה גם בבהונות הרגליים וגם בחלק מאצבעות הידיים
האם מדובר בפטרת ציפורניים?
האם זה יכול לנבוע כתוצאה מכך שאני כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב?
האם יש קשר בין תופעה זו למחסור בויטמין בי 12 (ערך הבי 12 שלי הוא 181).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים לבנות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010נטע, לתשובה מוסמכת נדרשת בדיקה קלינית. ברוב המקרים נדרש גם ביצוע תבחין פטריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ענה ליקובי03/10/2010
שלום, לפני כחודש גיליתי מין בליטה בפין הלכתי לרופא עור שאמר כי זוהי יבלת וצרב לי אותה, אך דבר לא קרה ירדה חתיכה קטנה והיא המשיכה לגדול ולא נעלמה במקביל במהלך החודש האחרון עברתי עוד שתי צריבות בחנקן אך היבלת עדיין שם וכנראה יוצאת לי אחת לידה, רופא העור נתן לי הפניה לפלסטיקאי על מנת לבדוק אם זה קונדילומה, אני חושש מאוד מהבדיקה, האם נכון ללכת לפלסטיקאי? האם הוא יכול לדעת מה יש לי?
מה כדי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענה לי - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010קובי, רופא העור שלך מבקש לבצע ביופסייה מהנגע כוון שהנגע אינו מגיב לטיפול כפי שצפה ועליו לשקול האם האבחנה הקלינית שלו נכונה מלכתחילה. הסיכון לסיבוכים עקב ביצוע הבדיקה הנו מזערי וללא הבדיקה לא ניתן להתקדם הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרודמנאר03/10/2010
שלום
מאז ההרין הראשון שלי (לפני כ-10 שנים) הופיע צבע שחור על הגפיים שלי ומאז זה לא נעלם (על הרגליים והידיים),
ומלפני כחודש מגרד לי באיזור המפרקים הפנימיים ביד ובאיזור קווי החזיה על הכתפיים
מגרד והצבע שחור
מה זה לדעתך והאם כדאי או לא להתרחץ בספוג?
מנאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010שלום מנאר,
התכהות העור הנה תופעה צפויה באנשים ממוצא מזרחי עם עור מעט כהה וזאת בתגובה לדלקת עור או לשפשוף ממושך. שימוש בספוג רחצה מגביר נטייה זו.
עלי לציין שהריון מגביר את הנטיה לתגובות פיגמנטריות. חלקן אופייניות להריון כמו התכהות הפטמות ועטרת הפטמות, התכהות קו האמצע של הבטן, התכהות קפלי השדיים ואף הופעת כתמים כהים על הפנים.
באשר לאבחנה הנכונה לגביך יהיה עליך לפנות לבדיקת רופא עור אשר יוכל ליעץ לך באופן מוסמך לפי ממצאי הבדיקה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד עזלידר03/10/2010
שלום רב,
תקופה מאוד ארוכה אני סובלת מגרד עז אשר בא והולך באחת האצבעות בכף רגלי ובאזור המרפקים בשתי הידיים. במה מדובר? מה מומלץ למרוח?
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
שרית03/10/2010לא למרוח סטירואידים זה יחמיר את המצב מרחי קרם סבורם
קרם צמחי מדהים תמצאי בגוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובתכם
לידר06/10/2010קרם סבורם מתאים לסבוריאה ואני לא בטוחה שזה המצב. יש פצעים אדומים מהגרד במרפקים ובאצבע שברגל העור מתקלף ויש צבע חום.
האם סבורם יכול לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד עז - תגובה
ד''ר אהוד סופר09/10/2010שלום קרן,
לצערי לא ניתן לעשות אבחנה ללא בדיקה. פני לרופא עור לאנמנזה, בדיקה ואבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמובט - משחהגלית02/10/2010
לפני כשנה או יותר נתן לי רופא הנשים שלי דרמובט לשימוש של 5 ימים בלבד, בגין גרד בפוט. כעבור 5 ימים -הגרד עבר, ושוב חזר לאחר שבועיים וכך עד היום אני מוצאת את עצמי מורחת דרמובט ליום או יומיים ושוב הפסקה של שבועיים ושוב מורחת
איך הגרד הזה מגיע ולמה? מה ניתן לעשות ? אודה להתיחסותך-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפלת קורבן לדרמובט האיום
שרית03/10/2010המשחה דרמובט היא החזקה ביותר במשפחת הסטירואידים
בעלי מצפון אינם רושמים אותה לחולים וידם רועדת כשהם עושים זאת
לאור תכונתה להחמיר מחלות עור ולגום לחולה ליפול קורבן של הטיפול.
היא כל כך חזקה שהיא מעלימה מהר את הגרד או הנגע ומחמירה אותו לאחר מכן ואם עשית בה שימוש במשך שנה גם אלוהים לא יבטל את הנזק שהיא גרמה לך.
כל משחה סטירואידית גורמת נזק ועל דרמובט נאמר דרמובט האיום מכולם.
גיא
חולה מנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמובט - משחה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010גלית, דרמובט הנו תכשיר סטרואידי פוטנטי. הסיבה היחידה לשימוש תכוף בתכשיר זה לעור איבר המין הנשי שאני מכיר הנה מחלה ששמה Lichen Sclerosus et Atrophicus.
המלצותי:
1. הפסיקי מייד את השימוש בדרמובט לפני שיגרום לעור איבר המין שלך נזק בלתי הפיך
2. פני לרופא הנשים שלך לייעוץ חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה בה לא גדל שיערדני02/10/2010
שלום,
לאחרונה אני מגדל זקן וגיליתי שישנה פיסת עור שלא גדל בה שיער.
אני מניח שזה משהו חדש שכן זו לא הפעם הראשונה שאני מגדל זקן ובעבר לא שמתי לב לזה.
האם זה מעיד על משהו?
האם יתכן שזה יתפשט לעוד מקומות?
האם יתכן שזה משהו חד פעמי ויכול שיצמח שם שיער בעתיד?
אודה לתשובתך.
דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה בה לא גדל שיער - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010דני, לתשובה מוסמכת נדרשת בדיקה קלינית - פנה לבדיקת רופא עור לצורך איבחון קליני ויעוץ מוסמך לפי ממצאי הבדיקה הקלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אדע שהבראתי?גל02/10/2010
שלום למומחים,
לפני 11 ימים התחילו לי תסמינים של זיבה (הפרשות מאיבר המין).
מכיוון שפניתי לקבלת טיפול ביום שישי היו מעט מוגבלים מבחינת אופן האיבחון.
החלטתי שאני מעוניין להתחיל טיפול תרופתי גם ללא בדיקה של מה בידיוק יש לי.
בחדר המיון גילו שתוצאת המשטח שלי חיובית (במקום).
לפני 9 ימים התחלתי טיפול נגד זיבה (כדור של דוקסילין 100 מידי יום במשך 9 ימים, כאשר ביום הראשון לקחתי 2 כדורים).
היום לקחתי את הכדור האחרון ואכן התסמינים החל מאתמול היו מעטים עד שהיום בקושי כבר היה משהו, אם בכלל.
כיצד אוכל לדעת אם הבראתי לחלוטין?
שנה שעברה הייתה לי זיבה, אבל הכדור הזה לא עזר להחלמה. האם יכול להיות שהפעם זה כן עזר?!
מה שמטריד אותי במיוחד זה שמכיוון שלא איבחנתי מה בידיוק היה לי ולא עשו בדיקות מקיפות של כלל המחלות, אולי עדיין אני לא בריא?
ומתי אוכל לחזור לפעילות מינית רגילה?
אשמח להכוונה,
תודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אדע שהבראתי? - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010שלום גל,
ניתן לבצע בדיקת תרבית מנוזל השתן או הזרע לשלול קיום חיידק זיבה או כלמידיה.
בכל מקרה ההחלמה הקלינית הנה סימן טוב לתגובה ולהבראה באם הסימפטומים לא חוזרים.
המלצתי בכל מקרה: הקפד על מגע מיני מוגן (כולל אוראלי!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pityriasis roseaענת02/10/2010
המחלה אובחנה אצלי לפני חודשיים וכעת כל הגוף מלא נגעים מכף רגל עד הכתפיים.
יש לי תור לרופא עור רק בעוד שבועיים.
האם יש משהו שיכול לשפר את המצב או להקל עליי המצב בלתי נסבל.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pityriasis rosea - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010אם אכן מדובר ב PR אזי אין טיפול שמשנה את משך המחלה אלא רק טיפול להקלת הגרד.
בביקורת יתרשם רופא העור שלך האם אכן זו האבחנה או ישקול כיוון אבחנתי אחר ואמצעים לבסס את אבחנתו אם נדרשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר ליפשיץ תמליץ לחולים על הטיפול
ענת11/10/2010בתשובתך כתבת לי שאין טיפול לפיריאזיס רוזאה
ומסתבר שיש .
קבלתי טיפול אלטרנטיבי מדהים שמצאתי בגוגל .
כל אחד יכול למצא.
אחרי 4 ימים של נטילת קוקטייל צמחי הפריחה נעלמה כלא היתה.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוזיס פילאריסמור01/10/2010
יש לי קרטוזיס פיאלריס בכל הגוף
קראתי פה לפני חודש מישהי שרשמה שהיא משתמשת במשחה
שמפחיתה לה את האדמומיות
רציתי לדעת אם אתם יודעים באיזה משחה מדובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוזיס פילאריס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010מור, לצערי איני מכיר טיפול יעיל ל KP.
ניתן להפחית את החיספוס והאודם בכל מיני אמצעים (בעיקר תרופות מקבוצת הרטינואידים) אך עלי לציין שהשפעתם חלשה מדי ובכל מקרה זמנית.
לא ציינת את גילך אך בכל מקרה עצמת ה KP פוחתת עם השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)