מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפסתומר01/10/2010
שלום.
יש לי הרפס שפתיים ונראה לי גם בירכיים. אני כותב "נראה לי" כי בירכיים יש לי גבשושיות אדומות ששונות מהפצעים שיש לי בשפתיים בעת ההתפרצות, אך מכיוון שזה מגרד אני מניח שזה הרפס.
הבנתי שהרפס של איברי המין יכול לעבור דרך קיום יחסי מין גם אם מקיימים אותם כשאין התפרצות=כשהנגיף רדום. אך מה לגבי הרפס שפתיים? זה יכול לעבור בנשיקות על השפתיים גם כשהנגיף רדום?
כיום אין לי התפרצויות של הרפס שפתיים. יש לי חברה ואני רוצה להתנשק איתה אבל אני לא רוצה להדביק אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ10/10/2010ההדבקה בהרפס על שפתי הפה ובדרכי נשימה עליונות חלה לרוב עד גיל 6 באופן הדבקה טיפתי (כמו שנדבקים בהצטננות נפוצה)
בהנחה שגם בת הזוג שלך נדבקה בהרפס של הפה, כמו 95% מהאוכלוסיה, איני חושב שיש בסיס לחששותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת?
תומר15/10/2010אתה אומר שכנראה כבר יש לה הרפס שפתיים כמו 95% מהאוכלוסייה, למרות שקשה להאמין שכמעט כולם חולים בהרפס שפתיים, אבל אם אין לה? אני יכול להדביק אותה
כשנגיף רדום?זאת השאלה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שנפצעהנוי30/09/2010
שלום,
פצעתי בטעות נקודת חן והאזור מסביבה דימם.
מדובר בנקודת חן שנמצאת במפשעה באזור מוסתר ולא הכרתי אותה ... בטעות חשבתי שמדובר ב"שערה שהתהפכה" וניסיתי להוציאה כמו שמוציאים "שחורים" ....
רק אחרי מס' נסיונות כושלים הבנתי שכנראה מדובר בנקודת חן.
האזור מסביב לנקודה נפצע ומעט דימם והנקודה קצת "התרוממה" באחד מהקצוות שלה.
האם הדבר מסוכן?
האם מדובר בסיטואציה שעללה לגרום להיווצרות סרטן?
האם עליי לגשת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שנפצעה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010שלום נוי,
כעיקרון טראומה לשומה שפירה אינה מסכנת את הבריאות. בכל מקרה אני ממליץ לך ליתר ביטחון לפנות לבדיקת רופא עור לסקירת השומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפותשני יאיר30/09/2010
כבר כמה ימים שאני חשה צריבה וגרד בפות, וזה הולך ומחמיר מיום ליום. האזור נפוח, ובתוך השפתיים הפנימיות האזור כולו אדום מאוד ויש כמה זיזי עור קטנטנים שמלאים בדם ומאוד כואבים. התופעה מוכרת? כיצד ניתן לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010שלום שני,
ליעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית. פני בהקדם לבדיקת רופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפנים כתוצאה מאקנהאור29/09/2010
הפנים שלי מלאות בכתמים על הפנים שלא עוברים כתוצאה מכך שחיטטתי בפצעי הבגרות שלי (אני בת 17 וחצי) וגם כתוצאה שניסיתי להוציא קומודנים ופצעתי את עצמי.
מה אני יכולה לעשות איזה משחות או טיפולים? כל דבר אני מוכנה לעשות בכדי להחזיר את פניי כמו שהיו פעם חלקות ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בפנים כתוצאה מאקנה - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010שלום אור,
אם מדובר בכתמים ולא בצלקות - אזי הפסקת החיטוט בפנים תוביל בהדרגה לדהיית הכתמים וכנראה אף להעלמותם המליאה.
רצוי גם לטפל באקנה (לפי המלצת רופא עור) וכך למנוע הופעת נגעי אקנה חדשים ואת הסימנים הנשארים לאחר החלמתם.
קיימות אפשרויות לטיפול בצלקות אקנה ובכתמים עקשניים ע"י צורות קילוף עור מיכני או כימי. למידע נוסף לגבי אלו פני לרופא עור שעוסק ברפואת עור אסתטית לצורך יעוץ נוסף (לפי הנגעים וסוג עורך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אריה
אור06/04/2011אתה מכיר רופא עור טוב בירושלים שעוסק ברפואת עור אסתטית שיכול להמליץ לי על טיפול מתאים בקשר לכתמים שנותרו לי מהאקנה. (סימנים אדומים על הפנים)???
כרגע אני מטופלת במניצוקילין 50 גרם ומורחת בנזמיצין ואדפרין בלילה לפני השינה. האם הפילינג הכימי שהזכרת לא מפריע לטיפול התרופתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלדרה ושאר יבלותשמעון29/09/2010
שלום רב ,
אובחן אצלי לפני כ6 חודשים קונדילומה .
הפטריות הופיעו בפין ושק האשכים.
רופא פרטי המליץ לי על קרם אלדרה (יום כן יום לא עד לסיום 12 השקיקים)
לאחר סיום השקיקים חזר והופיע לי שוב . עקב שהותי בחו"ל קניתי ורומאל לשרוף את הפטריות וזה עזר. בחזרתי לארץ קניתי שוב את הקרם (אלדרה) והסימנים מראים שהפטריות הולכות ונעלמות (כמו בפעם הראשונה )
לאחר מספר ימים ללא שימוש בקרם חזר לי הפטריות .
האם יש אופציה אחרת ?
המחיר של הקרם נורא יקר (קניתי פעמיים) ולא נראה לי שאוכל להמשיך לקנות לתקופה ארוכה כל כך .
מה אתה מייעץ לי לעשות ?
נושא זה מאוד מפריע לתפקוד המיני ולנוחיותי .
אשמח באם תעזור ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלדרה ושאר יבלות - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ11/10/2010שמעון, לדעתי הטיפול היעיל ביותר ביבלות הנו קריוכירורגיה - כוויה בעזרת קור (חנקן נוזלי)
המלצתי: פנה לרופא עור לצריבה חוזרת של יבלות הקונדילומה עד שתפסקנה להופיע יבלות חדשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקביאס לייקלירשאול26/09/2010
נגעתי מספר פעמים באדם שיש לו סקביאס רציני,אני לא מרגיש גירוד או פצעים.הרופא נתן לייקליר שמרחתי פעם אחת למניעה.הבנתי שהסקביאס עלול לפרוץ בפעם הראשונה גם אחר חודש. א)לא ברור לי (משיחותי עם רופאים)האם מספיק במצב זה טיפול חד פעמי או שרצוי לחזור על הטיפול כעבור שבוע (או 10 ימים)? ב)האם לאחר הטיפול יש עדיין להשמר ממגע עם המשפחה וכד' עד שיעבור החודש,או שניתן מיד לחזור לשגרה ? ג) מתי לחזור לקיום יחסים אחר הטיפול מבלי לחשוש להדביק את בת הזוג ? אודה מאד על תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקביאס לייקליר
ד''ר אהוד סופר26/09/2010אם אין פריחה - לייקליר הוא אכן טיפול יעל וטוב הניתן באופן מניעתי חד פעמי .
אם אין פריחה אחרי טיפול מניעתי חד פעמי - אין מניעה לקיום יחסים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה באזור המפשעהאיציק26/09/2010
אני בן 17 עוד מעט וכבר משהו כמו שנה וחצי ישלי פריחה באזור המפשעה.
הפריחה מתבטאת בבליטות שממש מגרדות..וריח רע שאני מזיע.
אני צריך המלצה למשחה שתעזור כי ניסתי כבר כמה משחות שרק הרגיעו ולא ממש העבירו את הפריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה באזור המפשעה
ד''ר אהוד סופר26/09/2010ישנן מספר אפשרויות. לצערי קשה לאבחן דרך האינטרנט. נא לפנות למומחה לרפואת עור לבדיקה אבחנה וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינים??אייל26/09/2010
היי
בשבועיים האחרונות אני סובל מגירודים הולכים וחוזרים בעיקר בראש בגבות ומידי פעם במפשעה. לפעמים יש הפסקה של כמה שעות ואז אני מרגיש גירוד וזה חולף כעבור כמה דקות...
האם זה אופייני לכינים? איך מזהים את הכינים? לאיזה רופא אפשר ללכת על מנת לאבחן את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינים
ד''ר אהוד סופר26/09/2010יש הרבה גורמים אפשרייים לגרד בקרקפת ובמפשעה. עליך להיבדק ע"י רופא עור שיאבחן את הבעיה ויתן טיפול .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן באופן קבועערן25/09/2010
אני בן 35 ,לפני כחודש סיימתי טיפול של 8 חודשים ברואקוטן (מינון 30 מ"ג ביום) . הטיפול היה בעיקר לבעיית פצעים בגב , אבל גם באיזור המצח.
הטיפול עזר ביותר , אבל כעת , חודש לאחר סיום הטיפול , יש חזרה של הפצעים באיזור המצח (הגב נשאר נקי) .
נראה לי שהטיפול הנכון עבורי לכן הוא נטילה קבועה של ראוקוטן במינון נמוך .
האם אני יכול לחזור עכשיו וליטול את התרופה ? מהו מינון נכון לנטילה באופן קבוע (ומה הכוונה קבוע - עד מתי) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן באופן קבוע
ד''ר אהוד סופר26/09/2010רואקוטן הינה תרופה מצוינת אך בעלת מספר תופעות לוואי פוטנציאליות.
נטילת רואקוטן באופן קבוע אינה מקובלת.
ישנה אופציה לקבל רואקוטן בפולס אחרי הפסקה של מינון יומי של הכדור - נא לפנות לרופא עור.
לגבי חזרה לטיפול בתרופה - נא לפנות לרופא המטפל לדיון בנושא תופעות הלוואי ואופציות טיפוליות שונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' שלקוביץ צחי
ערן27/09/2010טוען שאין מניעה וממליץ על 20 מ"ג פעמיים בשבוע ..
טוב רפואה זה לא מדע מדויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בגב..ענבל24/09/2010
בקשר לפטריה שמישהי כאן כתבה שהובחנה אצלה..
התחילו לי כתמים כאלה לפני חודש והבנתי שזה פטריה ,מכוון שלאח ולחברה יש. אז התחלתי לטפל לבד,השאלה שלי היא אם..... יכול להיות שהם הדביקו אותי ? :|
כתבתם כאן שזה לכל החיים..מה הכוונה? זה ממש מפחיד !!! אלוהים ישמור זה לא יכול לעבור לתמיד?! זה ממש מחרפן אותי לחשוב על זה..
תעזרו לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד''ר אהוד סופר26/09/2010נא לפנות לרופא עור לבדיקה אבחנה וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בראשגלית19/09/2010
בני בן ה 4.5 לאחר שהסתפר הבחנתי שנגע בעור הקרקפת קצת אדום, אין שיער באותו קטע. הילד לא מגרד בראש ולא מתלונן על כאב. ברצוני לדעת האם מדובר בפטרייה/גזזת מה התסמינים? ומה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן20/09/2010לצערי ללא בדיקה ואבחון לא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לHPVש.ו19/09/2010
שלום,
לא מזמן גילו לי HPV (קונדולימות) באזור איבר המין
רצוי לציין כי אני גבר
מצב הזרע שלי הוא ממש סמיך (כמו כמה גושים)
היש קשר לדבר ?
הדבר מסוכן וצריך להיבדק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן20/09/2010גש לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאמייק19/09/2010
אני בן 27 בריא בדרך כלל.
בחודשים האחרונים היה לי קצת כאב באשך הימני בא והולך ולא משהו מתמשך יחד עם הכאב הזה הייתה הרגשה של משהו לא נעים טיפה מעל באיזור הבטן בצד ימין. התחושות האלה לא הפריעו לי בדרך כלל ולא היו תמיד. בזמן האחרון עם יותר פעילות מינית יש קצת יותר תחושה באיזור הזה אבל גם לא משהו כאב שהוא בלתי נסבל. רציתי לדעת אם זה בסדר ולעזוב את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן20/09/2010גש לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום
מייק20/09/2010התור הוא לעוד יותר מחודש. האם יש לי מה לדאוג אם הדבר הזה היה וחזר למרות שזה לא מפריע יותר מידי ורק לפעמים אני מרגיש את זה.
לא ציינתי שאני נוטל תרופת פאקסט ולפני כשלושה שבועות הפסקתי. אולי זה קשור לתופעות לוואי שהיו לי לפני כמה חודשים כשהתחלתי ליטול את התרופה ועכשיו כשהפסקתי איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מין ומן בטוחאנונימי18/09/2010
שלום אני בן 17, אני הומו, אני מעונין לקיים יחסי מין עם בן הזוג שלי.. רציתי לדעת בנוגע למין בטוח ולמחלות מין כלומר מה מותר לעשות ואיך ומה אסור... אילו סוגי מגע בטווחים ואילו סוגי מגע ניתן לקיים באזרת אמצעי הגנה ואילו אמצעים. לדוגמה מגע הפה עם כל מיני אברים ונקבים בגוף... כנ"ל לגבי איבר המין ואצבעות ועוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן20/09/2010כעקרון מחלות מין יכולות להיות מועברות בכל דרך בה מקיימים מגע מיני. לכן, ובניגוד לדיעה הרווחת כי לשם הידבקות יש צורך במגע מיני מלא הייתי מציע לבצע בדיקת HIV כשלושה חודשים לאחר שאתם מכירים ואתם נאמנים ורק אחרי קבלת תוצאות שליליות לבדיקה כזו ניתן להתחיל יחסי מין מלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות כמעט בלתי נראות באיבר המיןבחור17/09/2010
לפני מספר חודשים הופיעו לי מעין נקודות בולטות קטנטנות על איבר המין.
יש הרבה מהן, והן ממש ממש קטנות, אפשר לראות אותן ממש בקושי (ורק במצב של זיקפה), אבל הן מורגשות בבירור במגע -העור מחוספס ולא חלק, והמגע לא נעים.
מה זה יכול להיות?
האם יש משחה כלשהי שמטפלת בזה שאפשר לקבל בלי ללכת לרופא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבעתי תור לרופא עור (לעוד חודש), אך
בחור20/09/2010עדיין אשמח מאוד לקבל תשובה עוד קודם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)