מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדקים שנראים כפצעי יובש על הפיןאלון27/01/2010
שלום רב
לאחר קיום יחסי מין לאחרונה החל להיווצר לי גירוי על הפין, שהחל בגירוד והמשיך לכאב על העור. כעת גיליתי לבהלתי כי העור על הפין כאילו התייבש ונסדק (זאת אומרת, מעין שכבת עור מתה שאפשר לקלף, ותחתיה סדקים אדמומיים)
זוגתי אינה סובלת ממחלות כאלה, והדבר הזה מעולם לא קרה לנו
אני תמה האם מדובר בפטריה (מדובר כמעט בכל אורך הפין) ואולי זו תוצאה של לבישת התחתונים המוכתמים בזרע לאחר קיום יחסי המין (באותה פעם היתה לי שפיכה מאוד חזקה ובאותו יום לבשתי את אותם תחתונים)
אני מצרף תמונה של העור המגורה. לא לבעליי לב חלש...
אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנא לבדיקת רופא עור בשאלת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/01/2010רגישות ללטקס (החומר ממנו עשויים רוב הקונדומים)
האם נרדמת בלי להסיר מעליך את הקונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטאןרונה27/01/2010
אני בת 19 עם עור פנים מגיל 16 עם פצעים...
עורי לא חלק ועם פצעי בגרות קטנים שנותרו מגיל 16 הרופאה המליצה על רקוטאן..
האם זה לא מאוחר מידי לגילי לקחת רקוטאן לאחר ששלוש שנים פני לא היו חלקות?
האם זה יכול להראות שיפור?
באיזה גיל זה כבר מאוחר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מגבלת גיל לטיפול ברואקוטן....
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/01/2010...יתרה מזאת, זה הטיפול הנכון ביותר לאקנה שאינה מחלימה ספונטאנית אחרי גיל 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה במבוגריםמרייה27/01/2010
אני בת 28, בשנתיים האחרונות סובלת מפצעונים בפנים, לרוב באיזור סנטר.
האם טיפול קוסמטי עשוי להועיל? או להפך להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לר' עור בשאלת אקנה או רוזציאה
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקוטאןסשה27/01/2010
שלום. יש לי אקנה ברמה בנונית והרופה שלי המליץ על רוקוטאן. היתי רוצה לדעת האם אפשר לשלב תרופה זו ביחד עם טיפולי לייזר ואם לא אז כמה צריך לחקות אלרי הטיפול כדי שיהיה ניתן לחזור לטיפולים בלייזר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1. לא 2. 6 חדשים
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני בן 3 יש מולוסקוםמיכל26/01/2010
שלום לבני בן 3 יש מולוסקום, הוא נדבק מאחיו התאום.
לאחיו היו 3 נגעים שטיפלנו בשניידר והם עברו .בעוד הבן הזה חטף את זה יותר קשה( יש לו עור מאוד יבש), טיפלנו ויצאו עוד נגעים רבים באשר ליבלות הלבנות הבנתי שאין טיפול והם גם לא מציקות אבל יש אזורים שכמו פטריה שמאוד מגרדים הילד מגרד עד זוב דם (ביד בברכיים בבטן ובשוקיים) הרופא נתן לנו למרוח פעמיים ביום אלפומיצין וזה לא כ"כ עוזר האם ישנה אפשרות נוספת ? התחלתי לתת לו אהיסטון(פנסטיל בטיפות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן26/01/2010הייתי מציע למרוח קרם לחות ולהימנע מטיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולוסקום
מיכל27/01/2010תודה, אבל האם להמשיך פנסטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולוסקום יש טיפול מדהים
עינת27/01/2010תחפשי בגוגל את האתר של מור הוא פיתח את הטיפול למולוסקום.
פשוט תקישי בגוגל את המילה מולוסקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עורענת26/01/2010
שלום
1. מה ידוע לך על pigmentary mosaicism בתנוקות?
2. האם זו מחלה? ומהם ביטוייה
3. האם יש מרפא / טיפול?
4. האם מעורבות בתסמונת זו עוד מחלות מלבד כתמים?
5. האם הכתמים משנים את צבעם והופכים מבהיר לכהה גם ללא חשיפה לשמש?
אשמח לתשובות מפורטות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן26/01/2010מדובר בתופעה היכולה להיות בעלת פנים רבות וביטוים שונים. עשוים להיות גם ביטויים חוץ עוריים לתופעה. מקור הבעיה במערך גנטי שונה הקורה ככל הנראה לאחר מפגש הזרע עם הביצית. במידה והתסמונת התגלתה אצל ילוד יש לבצע אחריו מעקב התפתחותי הדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני פוסט אקנה - סימנים נשאריםאיש העכביש26/01/2010
אחרי שנעלמים פצעי האקנה נשארים אצלי על עור הפנים סימנים אחרים ,אדומים והם אינם נעלמים .
זה לא אסתטי וגום לי לחשוב האם האקנה היא הרע או הסימנים שבאים אחרי...?!
אני נוטל כדורי רואקוטן זה 5 חודשים 20mg ליום .
האקנה עצמה כבר כמעט בלתי מורגשת.
פה ושם יוצעים פצעונים אבל כמו שציינתי מעלה כל פצעון משאיר עקבות .
יש דרך להעלים את אותם "סימנים" ?
האם אחרי סיום הטיפול ברואקוטן יכול להיות שינוי וזה יהיה פחות בולט ? הרי כשלוקחים רואקוטן העור יותר רגיש ו "דק" (אם אינני טועה..) ולאחר הטיפול צבע הסימנים ישתנה לצבע העור?
אשמח לאיזשהו כיוון .
רופא העור שהייתי אצלו אמר לי שזהו אין מה לעשות . אני חושב שכן יש מה לעשות ולכן מתייעץ פה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן26/01/2010ניתן לבצע קילוף עור עמוק לשיפור מצב הסימנים הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על העוראלמוג עוזרי26/01/2010
שלום,
לאחרונה יצאו לי נקודות אדומות מגרדות מאוד על הצוואר בידיים ובאוזן. החלפתי שמפו אבקת כביסה ושום דבר לא עזר.
השאלה שלי מהם הנקודות האדומות, וכיצד ניתן להרגיע את הכאב?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן26/01/2010יש לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ויראלית בכף הרגלמרב24/01/2010
ד"ר שלום רב,
איבחנו אצל בני בן ה- 14 יבלת ויראלית מסוג פלנטס....משהו.
1.האם יש צורך לקחת דגימה מהיבלת או שמספיק לצרוב אותה בחנקן?
2. האם הוירוס "פפילומה" עלול להיות מסוכן?
אודה לתשובה תודה מראש, מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן26/01/2010צריבה בחנקן מספקת.
אין סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר נכבד - הצריבה לא עזרה. מה עושים
מרב27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזרים כל 2-4 שבועות על הצריבה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/02/2010..ופעם נוספת אחרי החלמה לכאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!!!!!!!ליטל לוי24/01/2010
אני משתמשת בבנצמיצין לאקנה חמור במשך שנה כל יום וזה לא עוזר ועדיין יש לי פצעים בכל הפנים
הרופא עור אמר שאפשר להשתמש בבנזמיצין יותר משנה , אך זה אנטיביוטיקה אריתרומצין, האם זה לא מסוכן להשתמש במשחה אנטיביוטית במשך שנה כל יום???
1.האם להמשיך לקנות כל חודש בנזמיצין או להפסיק לקנות את הבנזמיצין?
2.האם הבנזמיצין לא מסוכן?
לקחתי את כל הכדורים לפצעים כמו רואקוטן במשך שנה שלמה וזה בכלל לא עזר
3.באיזה משחות אפשר להשתמש במקום הבנזמיצין?
4.איך אפשר להעלים אקנה בפנים?
5.האם קוסמטיקאית יכולה להעלים אקנה?
ד''ר אכי פרידמן26/01/2010הייתי מנסה סבב נוסף של רואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרחת חיתוליםדבורה23/01/2010
שלום ד"ר,
אני אמא לתאומות בנות 8 חודשים.
אחת מהן החלה לסבול מתפרחת חיתולים לפני כחודש (בסמוך לבקיעת השיניים).
אני מאוד מקפידה על החלפת טיטולים בזמן ולא משתמשת במגבונים.
ניסיתי מס' משחות - ולדה, דיזיטין ואף איניטיול ללא הואיל.
על איזו משחה היית ממליץ?
בתודה מראש,
דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך פנו לבדיקת ר' עור!!!
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד דחופהליטל לוי22/01/2010
אני משתמשת בבנצמיצין לאקנה חמור במשך שנה כל יום וזה לא עוזר ועדיין יש לי פצעים בכל הפנים
הרופא עור אמר שאפשר להשתמש בבנזמיצין יותר משנה , אך זה אנטיביוטיקה אריתרומצין, האם זה לא מסוכן להשתמש במשחה אנטיביוטית במשך שנה כל יום???
1. האם להמשיך לקנות כל חודש בנזמיצין או להפסיק לקנות את הבנזמיצין?
2. באיזה משחות אפשר להשתמש במקום הבנזמיצין?
3. איך אפשר להעלים אקנה בפנים?
4. האם קוסמטיקאית יכולה להעלים אקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן הנה התרופה היחידה שיכולה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/01/2010..לרפא אקנה.
פני לבדיקת רופא עור להערכת מצבך ויעוץ בנוגע לטיפול המתאים לך ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בכפות הרגליים-איך נפטרים..?אורחת21/01/2010
צהריים טובים,
בחצי השנה האחרונה חזרה לי פטריה באצבעות כף הרגליים-פעמיים. העינין לווה בגרד מטריד בין האצבעות ולאורך כף הרגל ובין האצבעות קילוף ואדמומיות. אני נחושה!!להיפטר מהמטרד הזה וזקוקה לעזרתכם.., הייתי אצל 2 רופאים שונים וקיבלתי פעמיים משחת ציקלודרם סי ובפעם האחרונה גם טלק אונדציל. תמונת מצב כיום: סיימתי טיפול במשחה ואין יותר גירוד בכלל ובכל זאת יש עדיין קילוף קל בין האצבעות. ועתה לשאלתי: מה אוכל לעשות כדי להיפטר מזה סוף סוף..-האם יש צורך להרתיח את הגרביים?, מה קורה עם הנעליים..האם אני עלולה לחטוף את זה שוב משימוש באותן הנעליים?, האם פיזור טלק אונדציל באופן חד פעמי הורג את הפטריה? או שעליי להחליף את כל הנעליים..-דווקא מוצא חן בעיני הרעיון (: בסוף עוד אגלה שהשתלם לי לסבול.., בקיצור אנא עזרתכם: כיצד לנהוג מעתה על מנת למזער את הסיכוי לחזרת הפטריה?, ומתי אדע שאני יכולה להפסיק את השימוש בטלק?
בתודה!, אורחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחת ציקלודרם בין הבהנים ו....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/02/2010...לכפות הרגלים לפני השינה למשך חודש צפויה להוביל לריפוי מלא של גזזת רגלים.
למניעת הישנות הגזזת רצוי לאבק אבקת אונדציל בכל בוקר בין הבהנים או לתוך הגרביים.
מאידך, אם ציפרני רגליך נגועות בפטרת - צפויה הדבקה חוזרת ונשנית מן הציפרניים לעור הרגלים. במקרה כזה יפנה אותך רופא העור שלך לבדיקות וישקול טיפול סיסטמי (בבליעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפתיעקב21/01/2010
שלום רב
בן 49 180/125
מאווד סובל באיזור במפשעת משפשפות וגירויים חוזרים . בעיקר אחרי חדר כוזר או הליכה ממושכת
לעיתים בקלחת האיזור לא נרגע עד שבעזרת השפרצה של מיים חמים מאווד באיזור זה מרגיע
בברכה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעוץ מוסמך פנה לבדיקת ר' עור!!
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!!!!!!!!!ליטל לוי21/01/2010
האם להמשיך לקנות כל חודש בנזמיצין או להפסיק לקנות את הבנזמיצין?
באיזה משחות אפשר להשתמש במקום הבנזמיצין?
איך אפשר להעלים אקנה בפנים?
האם קוסמטיקאית יכולה להעלים אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזמיצין מכיל תערובת של....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/02/2010...אנטיביוטיקה ומחמצן אשר מונעים היווצרות זנים יציבים לאנטיביוטיקה למרות שימוש ממושך.
באשר לטיפול המתאים לך ביותר - פני שוב ליעוץ לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)