מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרה דחוף !!!גיל18/01/2010
שלום,אני בן 22 ,קילפתי את העור בפנים מפצע שהיה לי,בקיצור נהייה לי כזה שקע,מה עושים
כדי שזה יחלוף מהר,זה נראה ממש מכוער ,יש איזה משחה או משיהו שאני צריך לשים?
או שזה יעבור לבד במשך הזמן,או שזה ישאר לי ככה ? :(
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוזבים וממתינים 2-3 שבועות להחלמה
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזמיצין טופיקל ג'ל-דחוףספיר18/01/2010
האם התרופה חייבת להיות במקרר??
אני מתגייסת עוד מעט ואני משתמשת בתכשיר הזה וזה ממש עוזר לי אבל עוד מעט אני מתחילה טירונות ושם לא תהיה לי אפשרות לשים את התכשיר הקירור ולכן אני שואלת האם התכשיר יהרס אם יהיה בטמפרטורת החדר? האם הוא חייב בקירור?
אני אשמח אם תענה לי :]
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לבקש מהחובשים להחזיקו...
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010..במקרר המרפאה ולפנות למרפאה למריחתו פעם עד פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות קטנות ומגרדות בכפות הידייםטליה18/01/2010
שלום רב,
בשבועיים האחרונים יש לי שלפוחיות קטנטנות בכפות הידיים ועל האצבעות וגם בכפות הרגליים. והן דיי מגרדות. בהתחלה הן ניראות טיפה מיימיות ואז מתייבשות ומתקלפות.
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה, פני לבדיקת רופא עור בשאלת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010Dyshidrosis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים אדמדמים על העוראורלי17/01/2010
שלום רב,
אני בת 24.
אתמול התגלה לי פצע בצבע אדמדם מתחת לצוואר ועוד אחד על אזור הפנים ( מצורפת תמונה)
לפני כשלוש שנים הייתה לי מחלת עור בשם פיטיריאזיס רוזאה PITYRIASIS ROSEA
הפצעים התפשטו לי בעיקר באזור הפנים ונעלמו לאחר חודש וחצי.
הבנתי מהרופאה שטיפלה בי בעבר שפיטראזיס רוזאה מופיעה לרוב פעם אחת בחיים.
הפצע שנמצא לי עכשיו מתחת לצוואר מזכיר את אלו שהתגלו אצלי בתחילת המחלה לפני כשלוש שנים.
אני מודאגת ורציתי לשאול לפי התמונה במה מדובר?
אני יודעת שהתשובה איננה תחליף לבדיקה רפואית ,אך כרגע הצלחתי לקבוע תור רק בסוף השבוע ועד אז אני רוצה לנסות לדעת במה מדובר ולהכין את עצמי לבדיקה רפואית.
אשמח להתייחסות, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
אורלי17/01/2010משום מה התמונה לא התווספה להודעה.
חשוב לי להוסיף שהפצעים לא מגרדים לי בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי, לצערי PR חוזר לעיתים רחוקות.
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010הנגע המצולם יכול להיות הראשון שמציין PR אך גם דברים אחרים.
היעוץ בפורום אינו יכול להוות תחליף לבדיקה קלינית.
בכל מקרה לא נראה לי שמדובר במחלת עור מסוכנת או מאיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שומניתירון17/01/2010
שלום
כבר כמה שנים שהייתה לי ציסטה שומנית על הגב.
לפני כחודש היא נהייתה דלקתית והרופאה נתנת לי אנטיביוטיקה.
היא אמרה לי שלאחר שהדלקת תחלוף יש צורך להסיר את הציסטה בניתוח.
לאחר כשבוע נפער חור בציסטה והיא התחילה להפריש חומר לבן.
לאחר כשבוע ההפרשה נפסקה ולמעשה הבליטה שהייתה לי נעלמה לגמרי וכרגע יש לי רק צלקת קטנה שהולכת ומתרפאת.
רציתי לדעת האם זוהי תופעה שכיחה שהציסטה כך נעלמת מעצמה?
האם עדיין יש צורך בהליך רפואי או שנפתרה הבעייה של הציסטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתשובה, פנה שניתלבדיקת רופאת העור!
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בזמן רואקיוטןקרן17/01/2010
שלום ,
אז אני לוקחת רואקיוטן והרופא אמר לי שאני צריכה לקחת רואקיוטן אחרי ארוחה כל שהיא . עד עכשיו אכלתי לפני ואולי איזה חצי שעה אחרי שלקחתי תרואקיוטן. השאלה שלי אם זה מותר לאכול אחרי? או שזה פועל על אותו עקרון של טבעציקילין של צום שעתיים?
ועוד משהו ,אם כן אפשר לאכול , מוצרי חלב זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן יש ליטול תוך כדי או מייד...
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010..אחרי ארוחה שומנית מעט. השומן באוכל עוזר לספיגת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה בזמן רואקטיון
קרן23/01/2010תודה על התגובה , אבל השאלה שלי הייתה
אם אפשר לאכול גם חרי לקיחת רואקטיון כי לפעמים אני אוכלת אחרי ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף עור מקומיאריק17/01/2010
אני בן 53 ובריא בד"כ נוטל קבוע תרופה להורדת כולסטרול. זו הפעם הרביעית שאני סובל מאותה תופעה שרופא אצלו הייתי לא יודע לתת מענה. התופעה הופיע אחת לשנה בערך, ואתמול שוב חזרה אחרי שהפעם הקודמת היתה לפני כחודש וחצי. תאור התופעה: מופיעה אדמומיות בכף יד שמאל בחלק הבשרני שבתחתית הבוהן האדמומיות מתאפיינת בהתחחממות, מעט בצקתיות וכן ברגישות מסויימת למגע ולעיתים עקצוצים. כעבור מספר ימים תופעות אלו נעלמות והעור באזור מתחיל להתייבש ולהתקלף ברבדים עבים יחסית. טיפול במשחות נגד יובש אינו עוזר. מה היא התופעה/ מחלה וכיצד ניתן לפתור זאת ? רצ"ב תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק, פנה שנית לרופא העור בשאלת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010..דלקת עור ממגע או Fixed Drug Eruption. יתכן שרופא העור ימליץ על ביצוע ביופסייה לצורך ביסוס האבחנה.
מאידך, כוון שלתופעה נטייה לחלוף באופן עצמוני אולי כדאי רק לטפל סימפטומטית ולהמנע מפעולות אבחנתיות מסוג זה. שקול זאת עם רופא העור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלותאורן17/01/2010
שלום שמי אורן ואני סובל כבר כמה שנים מיבלות על כפות הידיים
במשך הזמן כשהלכתי אל רופא העור,הוא טיפל לי בשני צורות שונות,האחת הייתה עם סכין
שעובדת על חשמל וחותכת את היבלת,שיטת טיפול שמאוד עזרה! בפעמים הבאות טופלתי עם חנקן נוזלי,מה שגרם לסבל וכאבים ולא בדיוק עזר היבלות חזרו והפעם הם גם גדלו לגודל ממש מזעזע.מה אפשר לעשות ? באיזה עוד שיטות טיפול אחרות אני יכול להיפטר מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי: חנקן נוזלי כל 2-4 שבועות&..
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010..פעם נוספת אחרי החלמה מליאה לכאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן - כמה שאלות בבקשהיפה16/01/2010
שלום,
יש לי אקנה ברמה בינונית-קלה ואני מטופלת כבר כחודש בקיורוטן.
אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות שממש מטרידות אותי:
* הרופא נתן לי לעשות בדיקות דם כל חודשיים - בעוד שככל הידוע לי נהוג לעשות זאת כל חודש..
- האם זה בטוח?
* תופעות הלוואי של יובש כצפוי הופיעו.. הרופא לא רצה שאשים משהו נגד זה על הפנים, בטענה שזה ינטרל פעולה רצויה של התרופה.. - האם זה הגיוני?
* השפתיים שלי ממש התקלפו (וכלום לא עוזר..) ואפילו קצת התנפחו.. האם זה נורמלי?
* האם ייתכן שהתרופה מקצינה מצבי רוח רעים? פשוט שמתי לב לזה אצלי.. ייתכן שמדובר בדיכאון?
כמו כן:
* האם ישנו איזשהו הבדל בין ראוקוטן לקורוטן? משהו בתופעות לוואי או בתוצאות הטיפול?
* הם מינון של 20 מ"ג ליום מתאים לאקנה ברמה בינונית-קלה?
* האם האקנה יכול לטפל גם בצלקות אקנה?
אשמח לעזרתכם!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/20101. בטוח
2.לא. ניתן למרוח קרם לחות ולהשתמש בשפתון.
3. כן.
4.כן. אם כך עליך לפנות את תשומת ליבו של הרופא לתופעה זו.
5. לא אמור להיות.
6. תלוי במשקל הגוף ובמשך הטיפול.
7. התרופה אינה מטפלת בצלקות אקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ו...
יפה18/01/2010העור שלי נוטה להצטלק מהאקנה (גם אם אני משתדלת לא לגעת..) וכתוצאה מהתרופה יצאו לי די הרבה פצעים (אני יודעת שזה טבעי בהתחלה) על הפנים,
השאלה שלי היא האם יש איזשהו פיתרון כדי למנוע היווצרות של צלקות מהפצעים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות מפצעי אקנהגיל16/01/2010
שלום,אני בן 25 ויש לי צלקות לא הרבה מפצעי אקנה,אני מאמין שהנושא הזה עלה המון בפורום,
אשמח אם תענו לי גם על שאלתי בנושא.אז ככה יש לי 3 צלקות קטנים שרואים אותם כי העור הפנים שלי בהיר וזה מפריע לי מאוד,הבנתי שיש סוגי טיפולים
אבל לא יודע מה עדיף,כי אני רוצה דברים טבעיים ולא כימי.
הבנתי שהכימי משאיר סימנים אחריי הטיפולים,וממש לא מעוניין.
אני אשמח להמלצה בנושא.ועוד משיהו,קראתי נושא באינטרנט שמשחת ג'ל מדרמה טובה לצלקות אחריי פצעי אקנה זה נכון? כי התפקיד שלה זה כמו פילינג החלקת העור וטיפול בצלקות,מה אתם חושבים על זה?
ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010השפעת המשחה תהיה חלקית וכך גם השפעתם של תהליכים "טבעיים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גיל17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת אצל בת 2.4איציק15/01/2010
שלום ד"ר
גילינו אצל בתינו פיטריה בראש. פנינו לרופא מומחה שמעוד עמוס ולא קיבלנו מספיק מידע, מצער מאד שזה המצב - ונוצר אצלנו חשש גדול
הרופא טוען שמדובר מהדבקות מחתול החי בבית שלנו, נתן לנו משחה "טרידרם" ן Griseofulvin Susp
1. אין ממצאים על החתול ושלחנו את שערותיו לבדיקה מעבדתית ובינתים הוצאנו את החתול מחוץ לבית
2. התחלנו למרוח את המשחה ואחרי יומים ניכר שיפור מסוים
3. לגבי האנטיביוטיקה יש לנו חשש טראומטי גדול מאד בעקבות מקרה של ילדה המקורבת אלינו שאבדה כבד לאחר לקיחת אוגמנטין
4. מה הסיכון אם לא תנתן האנטיביוטיקה ?
5. התנוקת שוקלת 12 ק"ג ולפי הרשום על גבי התרופה עצמה צריך לתת 124 מ"ג ליום אולם הרופא רשם 250 מ"ג (2 כפיות)? מי צודק? היתכן שהרופא טועה? חשובה לי דעתך וניסיונך בשמוש בתרופה חדשנית זאת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010Griseofulvin אינה תרופה חדשנית ואינה אנטביוטיקה זוהי תרופה אנטי פטרתית שנועדה לטיפול במצבי פטרת.
יש צורך לעשות מעקב בדיקות דם.
הטיפול בפטרת זו עשוי להיות ארוך טווח (מספר חודשים) ואכן בד"כ ההדבקה היא מבעלי חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ופריחה בעור שחוזר באותו מקוםדנה15/01/2010
אני סובלת מפריחה באיזור קטן בבטן כבר 11 שנה
הייתי אצל 8 רופאי עור ואף אחד לא ידע ממה זה נובע
הפריחה היא בקוטר של 5 ס"מ והיא באה והולכת
תמיד באותו מקום ותמיד באותו גודל
כשהיא מופיעה היא נראית כמו שלפוחיות מאוד קטנות וכשהיא במצב רדום
העור נראה כהה יותר ומחוספס לעומת שאר הבטן
זה מגרד מאוד מתחת לעור
ניסיתי המון משחות שונות לפיטריות , משחות שומניות סטרואידיות וכלום לא עזר
עשו לי גם ביופסיה והתשובה של הרופאה הייתה שהיא מצטערת אבל אין לה מושג מה זה
האם ידוע לכם ממה זה נגרם? אשמח מאוד לתשובה כייון שהגירודים האלה מאוד מאוד קשים
אני מוסיפה תמונה של הפריחה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010איני מאבחן ע"ס תמונות. אשמח לנסות ולסייע לך לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיתי נקודה שחורה באיבר המיןיעקב15/01/2010
מה זה יכול להיות?
מתחת לכיפה נקודה שחורה קטנה ממש..
מה זה יכול להיות?
חשבתי זה סתם ניסיתי להוריד אותה..
אבל נראה לי שזאת נקודת חן..
ממה זה יכול להיות האם יש חשש למשהו?
אני בן 24..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010אשמח לסייע לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפסוריאזיס שאינה מכילה קורטיזויוסף אנגלדר15/01/2010
האם יש משחה לפנים שאינה מכילה קורטיזון?
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010כן, פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצועניםשירי14/01/2010
שלום
בזמן האחרון יש לי פצעים על הפנים וניסיתי איזה 3 משחות שונות שהיו אמורות לעזור אבל הן ממש לא עוזרות.. מה אפשר לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010להמשיך ולנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)