מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעור יתר אצל תינוק בן 3 חודשיםדבי07/01/2010
שלום,
בשבועות האחרונים שמתי לב כי צומחות לבני שערות בין הגבות... בשאר הגוף אני לא רואה שום פלומה, האם יש דרך להבהיר את הפלומה שנוצרה לו בין הגבות? באיזה גיל ניתן להתחיל לטפל בזה? אני מודעת שמדובר בעניין אסתטי בלבד אך אשמח לשמוע האם מותר או אפשר לטפל בזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010הייתי ממתין בסבלנות ר ב ה!!! ולא נוקט בשום פעולה בשלב זה למעט מעקב חצי שנתי אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף..עמית07/01/2010
שלום אני בת 18 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיה של המון פצעים בישבן
לא סתם פצעים קטנים
הרבה מוגלות.. זה נשמע ממש דוחה אבל זה פשוט לא עובר ואני לא יודעת מה לעשות עם זה כבר
זה מנע ממני כוכ הרבה דברים בחיים וממשיך למנוע
מעבר לכך שזה פשוט כואב...
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות
האם יש איזשהם כדורים או טיפול שיעלימו את זה לתמיד???
בנוסף, יש לי גם צלקות של פצעים מהעבר שעברו כבר אבל השאירו ממש צלקת סגולה בעור
זה פשוט כוכ מתסכל אתה חייב לעזור לי ...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
גיא07/01/2010תקישי בגוגל פצעי ישבן ותקבלי המון מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010אין מצב להעלים זאת לתמיד אולם ללא ספק קיימות אפשרויות טיפוליות. גשי לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי לייזר בפטרת הציפורנייםחגי06/01/2010
שלום.
אני סובל מפטרת בציפורני כף הרגל מזה תקופה ארוכה.
הוצע לי טיפול באמצעות לייזר.
לא מצאתי חומר ברשת בנושא מלבד חומר פרסומי.
האם בספרות הרפואית הטיפול מוכר וידוע כיעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010הטיפול מוכר אולם על יעילותו ניתן להתווכח. פנה לרופא עור לקבלת טיפול והמלצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפטרת הציפורניים בלייזר
איתי02/02/2010שלום רב,
התחלתי אמש טיפול בפטרת שיש לי בכל אצבעות כפות רגליי בקליניקת כרמל בראשות ד"ר מרדכי ויינברגר. הד"ר הנכבד טוען שהטיפול יעיל נגד כל סוגי הפטרת בכ-95% מהמקרים.
עברתי בעבר טיפול משחתי שלא הביא לתוצאות בטווח הארוך.
למען האמת הד"ר קצת נראה לי "לא כ"כ רציני" וכך גם הקליניקה - לכן עשיתי טיפול יחיד ניסיוני.
האם דבריו כהוויתם?
מה עצתך לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ויינברג מרדכי ? ראוי?
טלי04/02/2010גם אני במצבך . הפטרת מפריעה לי ואני בודקת טיפול מתאים וקליניקה ראויה בלייזר ( מאסתי מהמשחות השונות ) מחכה לתגובה מהמערכת כמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם אני לדעת לגביי טיפול בלייזר
ענת15/03/2010מיואשת ביותר. כל כף רגלי עם פטרת בציפורניים. ואני נורא מפחת להתחיל בטיפול התרופתי שהרופאת עור המליצה לי. כדורי ה-למיזיל.. אומרים שזה בהחלט הורס את הכבד. קיבלתי לעשות כל חודש בדיקת כבד???? נשמע לא משהו... מיואשת. מצד אחד כדןריים הרסניים ומצד שני קליניקה לטיפול בלייזר לא אמינה..
בבקשה, דעתך דוקטור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אשמח לדעת על טיפול בלייזר
מני27/04/2010האם טיפול בלייזר רק מוריד את הציפורן החולה "ומקווה" שתגדל אחרת בריאה?
מה הסיכוי שהבעיה תחזור לאחר הריפוי ?
לגבי חזרת הבעיה - האם יש הבדל בין אם הריפוי נעשה בלייזר או בשיטה אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .במישטח שלקחו לי מצאו פ.סאורזיסאירית04/01/2010
לקחו לי לבדיקה למעבדה וגילו פסזואריס לא היה לי מעולם איך פיתאום הופיעה ?אני מבוגרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
גיא05/01/2010תחפשי בגוגל את המילה פסוריאזיס יש המון טיפולים טבעיים בלי סטירואידים
ואל תעשי שימוש במשחות עם סטירואידים שרופא עור יתן לך כי בלי שתרגישי המחלה תוחמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010לעיתים פסוריאזיס עשוי להתבטא ביובש קל באזור המרפקים ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 10 שימוש במכשיר פוליקוטןחגית04/01/2010
שלום,
שמי חגית ואני בהריון בשבוע העשירי לפני ההריון השתמשתי במכשיר פוליקוטן מפני סברואה
כרגע שוב יש לי סברוה רציתי לשאול האם מותר להשתמש במשחה פוליקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010ניתן לאזורים מצומצמים, שכבה דקה לפרק זמן מצומצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפין ובאשכיםליאור03/01/2010
שלום דוקטור, אני בן 18 ולאחר קיום יחסי מין מוגנים עם חברתי הופיע לי גרד מאוד מציק בבסיס בפין בצד שמאל ובאשכים בשני הצדדים לאחר מקלחת קצרה זה נרגע קצת ולאחר מכן חוזר מידי פעם גם חברתי מתלוננת על גרד באיבר מינה זה ממש מציק לי מה אני אמור לעשות? האם זו איזו שהיא מחלה? אני קצת מפחד...
יום טוב ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנו לבדיקת רופא עור בשאלת....
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/01/2010כינמת הבושת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאור03/01/2010דוקטור אין לי שום סימן לכינמת אני לא רואה כינים
גם האשכים הם נפוחים ואדומים
אז זאת כינמת בכל זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיכת אספירין לפניםמיכל02/01/2010
אני בת 23, עקב בעיית אקנה בינונית אני משתמשת באקנה מיצין פלוס בנוסף לסבון לפנים דרמקס. לאחרונה נתקלתי בפורומים בהמוני תגובות נלהבות למסיכה טבעית לפנים המורכבת מאספירין מדולל במים בתוספת דבש/אלוורה. רציתי לשאול:
- בהנחה ואין לי רגישות כלשהי לאספירין-האם יכולה להיות תגובה בין-תרופתית כלשהי עקב שימוש במסיכה ביחד עם מה שאני משתמשת כיום?
- אני מניחה שהאספירין נספג בדם ברמה מסויימת דרך הנקבוביות- איזה מינון שימוש נראה לדעתך בטוח-פעם בשבועיים,פעם בחודש?
תודה רבה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני מכיר צורת טיפול זו לאקנה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/01/2010..ולא נתקלתי בדיווח על צורת טיפול זו בספרות הרפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד. תודהיניב31/12/2009
בני,בן 28 עבר מלפי 10 חודשים טראומה מאוד קשה עקב כך הייתה לו נשירה מופשטת בחלק העליון של הראש. ושיערו ניהיה מאוד דליל. מה שעוד יותר החמיר את הרגשתו.חשוב לציין שלפני הנשירה שיערו היה מלא . הלכנו לרופא עור והוא טען שהשיער יחזור אחרי הנשירה הוא המשיך להשתמש בהמון ג'ל על שיער מאוד קצר(1 סמ אורך) כל יום עקב הרגל . והיה שוטף את ראשו כל יום.בזמן הזה הוא שם לב שיש שערות קטנות שנושרות.מצב שיערו כרגע השתפר אבל רחוק מלהיות מלפני הטראומה. לפי מה שקראתי ואני רוצה לדעת את דעתך האם השימוש בג'ל פגע משיער הצומח חזרה ולכן הוא נשרכי זה בעצם כמו דבק.או שהמצב הנפשי הקשה בו הוא היה נמצא מנע מהשיערות לצמוח שוב. ? ומה הפתרונות ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה, הסיפור מתאים לאירוע של...
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2009Telogen efluvium שמתבטא בהפסקת צמיחת שערות קרקפת רבות בעת טראומה גופנית או נפשית משמעותית. 4 חדשים לאחר שוך המצוקה מתחדשת צמיחת השערות בזקיקי השיער בצורת שערות חדשות אשר גורמות להשלת השערות שפסקו לצמוח. באותו זמן ניתן גם להבחין במקרים רבים בפס רוחבי שקוע באזור הקרוב של ציפרני הידיים (שגם צמיחתן התעכבה בעת המצוקה).
הערה: חזרת צפיפות השיער לקדמותה עלולה להמשך חודשים, עד שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
דליה31/12/2009האם השימוש בג'ל פגע משמעותית על צמיחת השיער . הרי זה דבק והקרקפת לא נושמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב הסיכויים שלא
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילד שלי יש עור שמגליד לאט מפצעיםיוסי31/12/2009
שלום!!
לילד שלי יש עור שמגליד מאוד לאט מפצעים - האם זה לכל החיים או שזה תופעה חולפת?
תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי, לבירור תלונתך וייעוץ מוסמך...
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2009...נדרשת בדיקה ומעקב קליני. פנו לבדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאפרת30/12/2009
יש לי פטריה מתחת לשד, אשר אינה מגיבה לטיפול של משחות מקומיות.(למיסיל) יתכן שאני בהריון, האם פטריה על העור מסכנת באיזו שהיא צורה את העובר או ההריון? אם אעזוב את הטיפול ולא אמרח יותר משחות עקב ההריון הפטריה עתידה לגדול ולהזיק ? או אין בכך שום נזק. לציין הפטריה אינה מגרדת או מציקה רק אסטית נראית ככתם כהה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כהה ללא גרד באזור קפל עור....
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2009...וחיכוך תדיר אינו סיפור מתאים לפטרת העור. גם חוסר התגובה לטיפול בלמיזיל אינו מתאים לזיהום עור עקב פטרייה.
המלצתי: פני לבדיקת רופא עור לצורך בירור, איבחון וטיפול מתאים (אם נדרש כזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זה יכול להיות אם לא פטריה?
אפרת31/12/2009לציין לאחר שחיה בים המלח היה שיפור, ובהמשך שוב חזר הכתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שהמלצתי: פני לבדיקת רופא עור
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריאוקוטןקרן30/12/2009
שלום,
השתמשתי במשך 8 חודשים בתרופה שנקראת "טבעציקלין"
עזרה לי קצת , אבל לא מספיק וכמובן שלא העלימה את הכל .
החלטתי שנמאס לי כבר לקחת אותה , אז פניתי לרופא שיתן לי כבר ריאקוטן והוא שלח אותי לבדיקות מעבדה
נמצא כי :
Bilirubin Total - 0.6( מינימום 0.3 מקסימום 1.2)
ALKP-Alkaline Phosphatase- 88 [מינימום 47 מקסימום 119]
ALT (GPT)- 17 ( מינימום 0 מקסימום 31)
AST (GOT)21.8 (מינימום 4 מקסימום 28 )
האם אוכל לקחת ריאוקוטן? זה חשוב לי התשובה כמה שיותר מהר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה ומדוע לפורום ולא לרופא ה..
ד''ר אריה י. ליפשיץ31/12/2009..עור שלך? בכל מקרה שים לב שתוצאות בדיקות הדם שלך הן בתחום הנורמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי בידיים (אקזמה?)עמרי29/12/2009
שלום רב.
הייתי אצל רופא מומחה עור ושכחתי לשאול אותו שתי שאלות, וחבל לי לקבוע תור רק בשביל זה.
יש לי גירוי עורי באחת האצבעות ובכלל יש לי יובש בידיים, והרופא אמר לי למרוח משחה: Elocom.
הוא אמר לי גם להמעיט בשטיפת הידיים במים כדי שיעבור. רציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בקרם ידיים או שגם זה יוסיף לגירוי?
בנוסף, יש לי משחת Elocom וקרם Elocom.
רציתי לדעת האם אני יכול לעשות ערבוב ביניהן, למשל בבוקר למרוח את המשחה ובערב את הקרם?
תודה לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטיפול בכפות הידיים, משחה...
ד''ר אריה י. ליפשיץ30/12/2009...יעילה יותר מקרם
לגבי שאר שאלותיך, הוועץ ברופא העור שלך אשר בדק אותך ויוכל ליעץ לך לפי ממצאי הבדיקה הקלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחשה שקבלת תגרום לך נזק חמור
בני30/12/2009קבלת משחה סטירואידית שאין בה שום תועלת מאשר כיסוי תחת לרופא העור
שכאילו נתן לך שירות רפואי.
האקזמה תוכפל אצלייך ותחמיר כי את זה הרופא לא יגלה לך.
אל תסתפק ברפואה קונבציונלית חפש בגוגל אקזמה ותשיג מידע.
חולה כמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אשר להשתמש בקרם ומשחה לסירוגין?
עמרי01/01/2010שלום שוב.
יש לי גם משחה וגם קרם.
המשחה נספת יות רמהר ולכן כשאני מחוץ לבית אני מעדיף אותה.
השאלה שלי האם מומלץ להשתמש בקרם כאשר אני בבית, להשגת יעילות מוגברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה תבכה על הרגע שמרחת סטירואידים
אבי01/01/2010נתנו לך המלצה להזהר מסטירואידים ואתה שואל מה עדיף משחה או קרם.
אז התשובה היא אחת.
גם המשחה וגם הקרם הם צרה צרורה שרק תחמיר לך את האקזמה.
אם לא הבנת את זה אז תשכור מורה פרטי שיסביר לך את זה.
את הצרה שהסטירואידים גורמים רופא עור יסתיר ממך !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ליפשיץ,אשמח לתשובתך בנוגע לשאלה
עמרי02/01/2010ניתן למרוח פעם מהמשחה ופעם מהקרם על אותו אזור? (לא באותה פעם).
אני שואל זאת מכיוון שהקרם נספג לאט יותר וכשאני מחוץ לבית זה לא נוח,
לכן חשבתי למרוח משחה כשאני מחוץ לבית וקרם כשאני בבית.
זה בסדר או שזה עלול לגרום לבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכפות הידיים אני ממליץ על משחה....
ד''ר אריה י. ליפשיץ03/01/2010..בכל מקרה. זכור לא להשתמש בטיפול יותר מ 3 שבועות ברציפות ולפנות שנית לרופא העור שלך להערכה חוזרת אם הטיפול לא מועיל או שמחלת העור חוזרת זמן קצר אחרי הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת הטיפול בכפות ידייםאבי29/12/2009
לאחר שימוש כחודש בדייבונט+ניאוגאיזון בטיפול בפסוריאזיס בכפות הידיים הוחלט על הפסקה זמנית של הכדוריםכי יש התפשטות של כילופי העור מסביב לכל כף היד ולא מרוכז בכף היד
+בכפות רגליי.
ביקשתי אם יש אפשרות להוריד גם במינון הקורטיזון מפני שהעור בכפות ידיי נהפך למארד דק..
ניתן לי דייבונקס לשימוש יומי+בטאקורטן לשימוש בסופי שבוע
השאלה שלי היא
האם זהו טיפול טוב לפסוריאזיס בכפות ידיי
או שפשוט "הולכתי" את הרופא המטפל ונתן לי את התרופות שביקשתי(גם כלכלית כי התרופות הנ"ל בסל הבריאות לעומת הדיבובט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חשובה
גיא29/12/2009הדייבובט גורם לך נזק כי הוא סטירואיד ואתה לא ידעת
תנסה באתר של מור תקיש בגוגל את המילה פסורליט ותגיע אליו
הטיפול שלו לפסוןריאזיס בידיים גם כולל משהו פנימי - מומלץ לך
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול סביר. כ"כ חשוב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ30/12/2009"לתפור" את הטיפול לצרכי המטופל מעת לעת כוון שמדובר במחלה שלא ניתנת לריפוי ומטרת הטיפול הנה שליטה בתופעות המחלה לשיפור איכות החיים והתיפקוד.
המלצתי: לאחר תקופת ניסיון מספקת (כחודשיים) שקול עם רופא העור שלך אפשרות הוספת טיפול פוטותרפיה למשטר הטיפול וכן לשקול האם אתה זכאי לפי הקריטריונים של סל התרופות הממלכתי לטיפול ב"תרופה ביולוגית"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ringworm באיזור ירכיים ושוקייםאמאלה28/12/2009
הרופא שלי אבחן שיש לי ringworm על פני הירכיים והשוקיים. נתן לי דקטרין, ואח"כ, כשלא עזר - למיסיל.
נראה לי שזה לא כ"כ עוזר, יש שיפור מועט בלבד.
1. האם הגיוני שהפטריות הופכות אדומות ובולטות יותר רק אחרי מקלחת חמה (בערב), ולעומת זאת בבוקר - כמעט שאינן נראות (עד כדי כך שרופא אינו מבחין במשהו חריג בשעות הבוקר!)?
2. מה עושים כשיש פטריה במקום שתמיד נמצא בחיכוך עם בגדים (פנים-הירכיים, שוקיים וכו'). האם יש פתרון אחר?
3. באופן מוזר, גיליתי שהפטריה הזו פורצת אצלי בעיקר בתקופת הריונות. האם יש קשר בין הופעת הפטריה למצב הורמונלי כזה, או שזה מקרי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת העור גורמת לשכבת הקשקש...
ד''ר אריה י. ליפשיץ28/12/2009החיצונית של האפידרמיס להיות שקופה יותר (כמו שמרטיבים נייר לצורך העתקה דרכו) ולכן נגעים אדומים נראים אדומים יותר על עור רטוב.
באשר לטיב נגעי העור שלך, נדרשת בדיקה קלינית לצורך איבחון ויעוץ מוסמך. פני לבדיקת רופא העור שלך או לרופא עור אחר לצורך חוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עוראלי27/12/2009
שלום רב אני חולה במחלת פרקים אנקילוזיס ספונדליטיס לפני כשבועיים פרצה אצלי מחלת עור ברגל וביידים לאחר לקיחת ביופסיה הגיעו תוצאות והייתי רוצה לדעת מזה אומר לגבי המשך התפקוד בבדיקה היסטולוגית של חתכים סריאלים קטע עור מראה היפרקרטוזיס ואקנטוזיס עם ספונגיוזיס מוקדי באפידרמיס יש עוד אבל אני ירשום לך את הסיכום
ממצאים היסטולגיים יכולים להתאים ל lymphocytic vasculitis הביטוי המורפולגי הזה יכול להאים לקבוצת מחלות כולל מחלות קלגניות מערכתיות מומלץ המשך בירור קליני ולשקול בירור אימונולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה להמשך הבירור לרופא העור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ30/12/2009..שלך אשר נטל את הביופסייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)