מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריהיוסף14/01/2010
שלום לכם
קיימתי יחסי מין עם גבר
וחששתי להרפס, עשיתי בדיקת דם ונשלל הרפס ועגבת hiv
אבל יש לי פטריה באזור אבר המין, והייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות?
ויבלת על אבר המין, אם הורדתי את זה באופן עצמאי הטיפול נגמר או שצריך לקחת תרופות
כדי להרוג ת הנגיף?
ולאלה מחלות אני צריך לחשוש או להבדק כדי לדעת שאני לא חולה במשהו.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010לטעמי כל זמן שאין סימפטומים הבדיקות שערכת מספקות. אם יש סימפטומים גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקאבייסיפעת14/01/2010
האם לאחר הטיפול בסקאבייס אני עדיין מדבקת ולכמה זמן?
האם הילדים יכולים לאחר הטיפול ללכת לגן והאם לחזור על הטיפול לאחר שבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן16/01/2010לאחר הטיפול הגרד עשוי להימשך אולם יש להבחין בהקלה מסוימת. אם אין הקלה כזו רצוי לבצע טיפול נוסף לאחר כשבוע. רק במידה וקיימת הקלה סימן שהטיפול הצליח ואז ניתן להחזיר את הילד לגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקחת ראיקוטן ..ויש כמה תסמיניםקרן14/01/2010
התחלתי לקחת ריאקוטן ,כבר שבוע אני לוקחת.. והתחיל אצלי דימום באף, יש לי מלאא קליקים בכל הגוף, ולפעמים קצת כואב לי ליישר תגב ..האם זה נורמאלי<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן, את מתארת תופעות לוואי שכיחות..
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/01/2010..עקב טיפול ברואקוטן.
לגבי הדמם באף - ניתן למנוע אותו בעזרת סיכוך מבוא הנחיריים בג'ל נוסטרימור או אפילו בווזלין פשוט - מרטיבים קצה של מקלון-מטוש עם כדור צמר גפן בקצה שמשמש לרוב לניקוי אוזניים, מחדירים למבוא הנחיריים (לא עמוק מידי) ומסובבים. משתמשים בצד השני של המקלון-מטוש לנחיר השני. לבצע בבוקר ולפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן.ש14/01/2010
שלום רב .
היום רופא עור רשם לי 20 מ"ג 'קיורטן למשך חודשיים ולאחר מכן ביקורת והחלטה אם לעלות את המינון.
יש לי מספר שאלות :
האם ב20 מ"ג יש תופעות לוואי ובאיזה חומרה ?הא מותר להיחשף שמש ?
האם אפשר לשתות אלכוהול ?
שוב אני מציין שהמינון 20 מ"ג.
האם מותר לי לשטוף את הפנים עם סבונים למרח משחות נגד פצעי בגרות ,שלא מכילים אלכוהול.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קירוטאן
ש14/01/2010בנוסף אני נוטל אומגה 3 מולטי ויטמין וויטמין סי האם זה יוצר תגובות בין תרופתיות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשי
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/01/2010שלום שי,
1. 20 מג"ר ליום הנו מינון יומי נמוך יחסית ותופעות הלוואי במינון כזה הנן מועטות וקלות. יובש, רגישות לאור השמש וכאבי שרירים קלים הנן התופעות השכיחות.
2. רצוי להמנע משתיית אלכוהול - מותר לטעום מעט מיין הקידוש אך לא מעבר לכך
3. תכשירי מולטיויטמין מכילים ויטמין A ומומלץ להפסיק את נטילתם בעת הטיפול בקורטן כוון שהם יגבירו את שכיחות תופעות הלוואי ותיגרם הרעלת ויט' A קשה יותר עקב שילובם בטיפול בקורטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסמיכל13/01/2010
שלום רב,
בתי בת השמונה חודשים סובלת מספר חודשים מאטופיק דרמטיטיס ברמה בינונית.
הרופא נתן לה משחות סטרואידיות וקרם לחות "אדרמה". נוסף לכך אנו שמים לה שמן אמבט "אמול".
השמן והקרם לחות אינם עוזרים לה. ומשחות סטרואידיות אני מסרבת לתת לה.
האם אתם יכולים להמליץ על פתרון אחר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיים פתרון אחר
אפי13/01/2010הרפואה כשלה במציאת משחות שאינן סטירואידיות וכל שימוש בהם יכפיל את המחלה פי כמה.
דבר חשוב שלא תעזי לתת לה טיפול אצל הומאופט כי המחלה תשתגע מהחמרה וגרד.
בדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה טבעית ומעולה
אמא'לה31/01/2010כבר הרבה זמן אני רוצה לרשום לכל ההורים המודאגים והכואבים את הגירודים של ילדם האהוב, שיש פיתרון פשוט וקל!!!
הלכתי כבר לכמה רופאים בשל אטופיק דרמטיטיס שהחל לבני היקר בגיל חודש, ואכן לאחר תשלום פנומנלי ל10 דקות אצל מומחה, קיבלנו מרשם לתרופה סטרואידית- שעבדה באופן מעולה!
אבל, כשראינו שהתופעה חוזרת על עצמה, וצריך למרוח לו כל חודש כמויות אדירות של משחות סטרואידיות, החלטנו שצריך לבדוק משהו טבעי ופחות אגרסיבי לעור העדין שלו.
קיבלתי המלצה מחברה למשחה טבעית, והייתי סקפטית, ואז גיליתי שיש סביבי המון ילדים עם א.ד שמשתמשים במשחת הפלא: clear cream. היא פשוט שינתה לנו את החיים והיא טבעית לגמרי.
צריך להיכנס לאינטרנט ולראות באיזה בית טבע אפשר להשיג אותה.
אני מתארת לעצמי שנמאס לכם כבר לקנות כל משחה שמציעים לכם, ושכבר הוצאתם הון על כל סוגי המשחות הקיימות. את זאת בטוח לא ניסיתם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנו ליעוץ רופא העור בשאלה זו....
ד''ר אריה י. ליפשיץ01/02/2010..קימות מספר אפשרויות טיפול עם תרופות מדכאות חיסון שאינן סטרואידיות (אלידל ופרוטופיק) אשר אינן מומלצות לתינוקות צעירים כל כך וכן מספר תכשירים לא תרופתיים שמוגדרים כמשפרי תיפקוד המחסום של העור (לדוגמא: אטופיקלייר).
בכל מקרה, עליכם להבין שכדי לשבור את מעגל הגרד, הפציעה העצמית, תופעות המחלה שמובילות לגרד נוסף וחוזר חלילה, יהיה צורך להשתמש במשחה סטרואידית לזמן קצר ומוגבל ע"מ לאפשר לתכשירים הלא סטרואידיים לפעול ביעילות לאחר השגת שלמות העור בעזרת התכשיר הסטרואידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקים בעורנירית13/01/2010
שלום רב, אני בת 33 ולאחר שתקופה היה לי יובש ברגל החלו להופיע סדקים ככ קשים שאיני יכולה לדרוך לעיתים על הרגל. הבחנתי גם שסדקים הופיעו לי באצבעות הידיים היכן שהעור יבש מעט (איפה ש"אוכלים" את העור בצידי האצבעות) הסדקים שורפים מאוד והעור ברגל מגרד מאוד , נדמה ששום קרם לא עוזר, מה יש לי? האם זו מחלת עור? זה מאוד מפריע לתפקוד היומיומי שלי, אשמח לתשובה . תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירית, עור מעובה מאבד באופן טבעי...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/01/2010את גמישותו ולכן נסדק במקום להתקפל.
לריפוי הסדקים נדרשים אמצעים שמשיבים את העור לעובי הרצוי.
להמשך הייעוץ והטיפול לבעייתך - פני בהקדם לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום אחרי טיפולשקד13/01/2010
שמי שקד אני בת 14 יש לי המון שומנים במצח ושחורים הלכתי פעם ראשונה לקוסמטיקאית רפואית
לניקוי הטיפול נעשה שילשום ויש לי עדיין סימנים אדומים באיזור שהיא הוציאה לי , היא טוענת שזה יעבור לי אחרי שלושה ימים כי היו לי שומנים ממש עמוקים , אני קצת מפחדת שזה לא יעבור , האם כך זה צריך להיות ? לי נראה שלפחות עוד שבוע זה יהיה על הפרצוף שלי , האם זה אומר שהיא לא עבדה טוב או משהו
בבקשה תשובה אני מאוד לחוצה אני שמה פודרה בבוקר כי לא נעים לי ללכת כך לבית ספר אני מקווה שזה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים נותרים מעט סימנים אחר..
ד''ר אריה י. ליפשיץ18/01/2010...פעולת הוצאת הקומדונים אצל קוסמטיקאית. הסימנים חולפים לרוב תוך ימים בודדים.
המלצתי: פני שנית לבדיקת הקוסמטיקאית או לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה וקבלת סיוע בהחלמת פצעגיל13/01/2010
שלום,אני בן 31,שאלתי היא ככה,לפני 3 ימים היה לי פצעי בגרות בפנים אדומים מאוד! כמו כוויה,לא דבר רגיל שהתייבשו ונפל הגלד,אבל אחריי שנפל,נוצר לי מין קרום כזה כמו שלוקחים ביצה ושמים בפנים,תחושה מתוחה ולא נעימה,בדיוק את אותו האפקט,השאלה היא מה זה? זה צריך להיות ככה?
זה פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה!!! רצוי לציין שאני לוקח כבר חודש כמוסות מינוציקלין 50/100 מ"ג,זה יכול להיות האפקט של האנטיביוטיקה שקיבלתי מהרופא?
זה ממש מפריע לי,אם זה מזה אני אפסיק לקחת,רצוי לציין שבחודש האחרון לא הרגשתי בעיות,והכל היה סדיר ורגיל.אולי זה בעצם פעולה סדירה של החלמת הפצע?
הפצע נראה במצב של עכשיו ,בצבע ורוד כהה אחריי שנפל הגלד ועם התחושה שציינתי.
אשמח אם תחזרו אליי בהקדם,זה חשוב לי מאוד.
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעד, פנה בדחיפות לרופא עור בשאלת..
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/01/2010Eczema Herpeticum. יתכן שנגעי האקנה שהחלימו חלקית היוו אתר של אי שלמות העור שאיפשר חדירת וירוס ההרפס לנקודות רבות על פניך וכך נוצרה תמונה כנ"ל של תפרחת פתאומית ומהלך החלמה שהופיע אחרי ימים ספורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר אריה י. ליפשיץ
גיל13/01/2010האמת שזה נרגע והתקלף הבוקר,ועכשיו נראה שזה בסדר,כבר אין את התחושה הזאת
הכרום הזה ירד,נראה לי מהמשחה ששמתי בלילה שנתן לי גם הרופא - קרם רט - אויט 0.025%
זה ממש הרגיע גם את האזור,יש לציין שהיא משחה ממש טובה מאז שאני משתמש בה
עשתה לי ממש טוב בפנים. אבל אני בהחלט יגיע לרופא להסתכלות והבחנה במקום.
אני מודה מאוד לאתר .beok ולתגובה של ד''ר אריה י. ליפשיץ .
תודה רבה!!! והמשך לילה מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפקטד טינאה פאדיסיהודה12/01/2010
אני סובל זה מספר שנים מפטריות בין אצבעות הרגליים ללא שום פיתרון. המצב הלך והחמיר עד כדי זיהום ואישפוז . מצב זה מקשה על מהלך חיים תקין עקב כאבי תופת דימומים ועד אי יכולת לדרוך על כפות הרגליים .לפני כשנה בהתייעצות רפואית אצל ד"ר אלכס גינצבורג נאמר לי כי הבעיה שלי נקראת אינפקטד טינאה פאדיס,וכי אין לה ריפוי.יש לציין כי ניסיתי את כל המשחות הקיימות כולל תרופות סבתא וכן יודיד הכסף ועד עשבים וגם אורן זריף אולם ללא הועיל.כמו כן כאשר יש רגיעה כלשהי ברגלים אזי ישנו גירוד מציק מאוד באזור המיפשעה .
1.האים מכירים תופעה כזו?
2.האים יש פיתרון כלשהו?
3.האים יש קשר לגירוד במיפשעה לבין הרגליים?
4. תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובותליהודה
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/01/2010שלום יהודה,
1. ניתן לטפל ב Infected Tinea Pedis (או מה שקרוי גם Tinea Pedis Complex). הקושי בטיפול נובע מקיום זיהום במס' סוגי מחוללים מיקרוסקופיים שחלקם עמידים למדי לטיפול אך ניתן לדעתי לרפא כמעט את כל המצבים הללו
2. פטרת הרגלים עלולה לדבק למפשעות
המלצתי: פנה שנית לרופא עור לייעוץ וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות עקיצותהילה11/01/2010
שלום לרופאים,
יש לי ילד בן שנה ו9 וכבר פעם שנייה שלאחר שהוא נעקץ (ככל הנראה מיתושים) האיזור סביב העקיצה מתנפח ונהיה אדום ומגרד - פניסטיל לא עוזר,
אנחנו מגיעים למצב שיום למחרת ישנן שלפוחיות ומורחים פוסידין,
לפעמים מסביב לפצע יש נקודות כמו פרח
האם זו תגובה אלרגית לעקיצות או שמא זיהום?
מה ניתן לעשות על מנת שלא נגיע למצב של שלפוחיות?
בתודה מראש
אמא מודאגת:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה, לילדים צעירים נטייה להגיב...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/01/2010באופן מודגש יותר לעקיצות חרקים. לרוב מדובר בתגובה מקומית חזקה יותר לחומרים שהחרק העוקץ מזריק לגופנו ע"מ למנוע קרישה ולהגביר את זרימת הדם וכך לאפשר לחרק להפיק מאיתנו יותר דם בעקיצתו.
כדי לדעת בוודאות האם מדובר בתגובה כזו או בזיהום משני עליכם לפנות לבדיקת רופא עור בקהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומאגיסשקד11/01/2010
שאלה
מזה כמה חודשים שאני סובלת מגירויים באיזור פי הטבעת ולכל המיפשעות והפות ניסיתי הכל וכבר השתגעתי עד שהחלטתי ללכת לרופא נשים לבדיקה חשבתי אולי יש לי פטרייה , הרופא נשים בדק ואמר לי שהוא לא רואה כלום כנראה זה אלרגיה אולי החלפתי תחתונית או אבקת כביסה וניזכרתי באמת שהחלפתי לפני כמה חודשים סוג של תחתונית השתמשתי כל החיים באלוויז ועברתי לקרפרי הוא נתן לי משחה שנקראת קומאגיס המשחה קטנה ויקרה , עדיין לא קניתי החלפתי את התחתונית אני מרגישה הקלה רצינית אבל לא עבר עדיין לגמרי בבוקר אני מרגישה עדיין גירויים ואחרי שטיפה במים חמים אני מרגישה הקלה , האם לקנות את המשחה הזאת בכל זאת? כי לפי מה שקראתי עליה זה משחה שמקלה על דלקת שבמלווה בזיהום פטרייתי אז אם אין לי פטריה אז למה הוא נתן לי אותה , זה אמור לעזור לאלרגיה ולגירודים ?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומאגיס מכילה סטרואיד פוטנטי...
ד''ר אריה י. ליפשיץ13/01/2010..ולדעתי השימוש בה אינו מומלץ לקפלי עור כמו המפשעות ושפתי הערווה.
בכל מקרה אם יש צורך להשתמש במשחה זו - יש להקפיד להמנע משימוש ממושך (לא יותר משבוע) ולהמנע משימוש חוזר תכוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שקד14/01/2010אם היא לא מומלצת מדוע הוא נתן לי אותה לגירויים ? לא קיבלתי תשובה האם לקנות או לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שקד14/01/2010אז למה בעצם נועדה המשחה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורונקולליז09/01/2010
שלום. לפני הרבה זמן יצא לי גולה מתחת לישבן ממש בפנים עמוק. כל כמה זמן היא גודלת וכאבת עם מוגלה. בדרך כלל הצלחתי להוציא מוגלה בעזרת משחה איכטמול ואחרי שמתנקה פוסידין. לפני שלושה ימים הדבר הזה גדל מאוד יש דלקת והגודל של הדבר הזה נהיה מפחיד כמו תפוח עץ. המקום נפוח אדום וכואב נורא. אני לא יכולה לשבת לעמוד ללכת. שמתי משחה כבר 3 ימים איכטמול והמוגלה לא רוצה לצאת. ממש לא רואים אפילו את "הראש". זה גורם לי לכאבים איומים. מה אפשר לעשות? אולי יש משהו חזק יותר שיוציא לי את המוגלה. עד שהתור שלי לניתוח יגיע יכול לעבור הרבה מאוד זמן. אני מפחדת לקבל זיהום ושהדבר הזה לא יתפשט . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010לדעתי הזיהום כבר כאן ואת זקוקה לטיפול אנטיביוטי. פני בהקדם לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי פה ?! בקשר לראיקוטןקרן08/01/2010
שלום ,לקחתי 8 חודשים טבעציקלין .
המצב שלי לא גרוע ,הוא סביר - בסדר ,.אבל כבר 3 שנים אני משתמשת בתרופות ותכשירים ושום דבר לא עוזר .פניתי לרופא והוא הביא לי רואקיוטן "רוש" 20 מ"ג , לבלוע 2 כדורים פעם אחת ביום ..
וכמו /שאמרתי השתמשתי 8 חודשים בטבעציקלין ועברתי בדיקת דם ויצא שהכל תקין ..רק שהרופא לא נתן לי לעשות בדיקת שומנים בדם כי הוא אמר לי שלא צריך ..
יש לי 2 שאלות
1. זה בסדר שלא עברתי בדיקת שומנים?
2. כתוב בעלון של התרופה , שאסור להשתמש ברואקיוטן אחרי נטילת כדורים מקבוצת הטטרציקלינים . לפני 3 שבועות הפסקתי עם הטיפול של הטבעציקלין , ועכשיו קיבלתי תרואקיוטן. . האם 3 שבועות זה מספיק ? הרופא אמר שכן, אבל משום מה זה קצת מפחיד אותי .. כי זה לא מה ששמעתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/20101. רצוי לעבו רגם בדיקת פרופיל שומנים.
23. רצוי להמתין כחודש מסיום טטרציקלין עד התחלת רואקוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית?מלי07/01/2010
לפני כחודש השתמשתי בקרם שיער חדש לשיער ולמחרת הרגשתי צריבה קלה בקרקפת,הפסקתי להשתמש בו ומאז כל פעם שאני חופפת את השיער יש לי צריבה חזקה בקרקפת ובמיוחד בצד השמאלי של האוזן.
ניגשתי לרופאת עור אשר לא הבחינה בכלום (אין אודם או פצעים).היא נתנה לי כדורים נגד אלרגיה מאחר ואני אלרגית להרבה דברים שאובחנו על ידי טסטים אך גם זה לא עוזר. היא הציעה להשתמש בשמפו היפאלרגאני ולא לשים שום קרם על השיער אך גם זה לא עוזר.המצב לא משתפר בכלל והצריבה גורמת לאי נוחות 24 שעות.
לאחר ביקור שני אצלה הציעה לגשת לנורולוג לחוות דעת -לטענתה יכול להיות שיש קשר לעצבי הראש.
מה עושים? אני מרגישה חסרת אונים וחרדה מאד שכן הצריבה מציקה מאד. האם יש קשר באמת לעצבי הראש? האם זה משהו מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010ככל הנראה מדובר בתהליך אלרגי אולם כדאי לבצע ברור הולם בכדי לשלול אופציות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בבית שחישקד07/01/2010
בתי בת השלוש עשרה סובלת מהזעה בבית השחי , ממש רטיבות המליצו לי על אנהידרול פורטה ובאמת לשימחתי עזר לה אחרי כמה חודשים שהישתמשה פתאום היא אומרת לי שהיא שוב מזיעה , יכול להיות שהגוף התרגל ? או שיש תוקף למכשיר ?
בבקשה תשובה , הילדה שוב מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שקד10/01/2010דרך אגב יש תוקף למכשיר , אם זה עדיין לא יעזור האם יש פתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן10/01/2010בד"כ התכשיר עובד לזמן מוגבל ואח"כ יש צורך לנסות תכשירים חלופיים.
ניתן לנסות תכשיר אחר הנקרא ספריאל. ניתן גם לנסות הזרקת בוטוקס או אופציה ניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)