מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופסיהאלמוני08/09/2009
לכל רופאי העור שלום רב
ברצוני לשאול אותכם לגבי פרופסיה והשפעתה בחלקי הראש
אני עצמי נוטל פרופסיה מדי יום עקב נשירה בקדמת הראש (מפרצים + קו קדמי נסוג)
ויש כאן אבסורד רציני - חלק מרופאי העור שאני שואל אותם האם יש הבדל בין קודקוד הראש לבין מפרצים אומרים לי שאין שום הבדל ושהפרופסיה משפיעה על כל הראש באופן שווה
וחלק מרופאי העור עונים לי - הפרופסיה ניועדת יותר לאיזור הקודקוד ומרכז הקרקפת אבל יש גם הצלחות לפעמים במפרצים מה שעומד על 30 אחוזי הצלחה בעצירת נשירת השיער בקדמת הראש
איני מבין איך יתכן פער עצום כזה בין התשובות השונות
התרוםה קיימת בערך 10 שנים - איך זה יתכן שאין תשובה חד משמעית?
האם תוכלו לתת לי בבקשה מידע פרטני על המחקר האחרון שבוצע בפרופסיה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009פרופסיה מיועדת לטיפול בהתקרחות. חםש בגוגל את טבלת המילטון לענין התקרחות ובכל האתרים שהטבלה מתייחסת אליהם התרופה אמור להועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עור לתינוקמיה06/09/2009
שלום!
תינוקי בן שנה.נולד עם המנגיומה מאוד גדולה על זרוע שמאל. כשהיה בן חצי שנה החלו להופיע כתמים על עורו שהרופאה טענה שאולי זה כתמי קפה. לאחר בדיקה אצל מומחית עור לילדים (ד"ר איילת אדיר שני) הועלתה האפשרות שזה- כך היא כתבה: מסטוציטוזיס(אורטיקריה פיגמנטוזה).היא שפשפה את העור והוא נהיה אדום ונפוח. רופא העור של הקופה שולל את זה כי אומר שזה עדיין נראה כמו כתמי קפה. לאחרונה יצא עוד כתם שכזה בגב ונקודת חן בטוסיק.
כל זה מעורב בתוך כך שלאחרונה הייתה לו מחלת הנשיקה ועם או בלי קשר יצאו לו מלא נקודות על הפנים ועל הגפיים שנראים כמו סוג של פצעונים אדומים. רופא העור בקופה קרא לזה - ליחאן אורטיקטוס.
האם יש קשר בין כל הדברים? מה זה כל השמות האלה? הולכת לאיבוד ולא ממש מקבלת תשובות ברורות.
אני כבר ממש דואגת ומקווה שאין כאן השלכות על דברים חמורים אחרים בגוף (למשל לכתמי הקפה)
מחפשת עצה ודעה. סליחה על אורך המלל........
תודה רבה
מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009את מרבית התשובות את צריכה לקבל מהרופא המטפל/המאבחן. ניתן אגב ע"י ביצוע של ביופסיה עורית פשוטה להגיע לתשובות חדות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה..sherry06/09/2009
שלום רב,אני בחורה בת 26 שסובלת מתופעת הסבוריאה בכל מיני מקומות בגוף..זה מופיעה ונעלם בתקופות מסויימות אך,תקופות קצרות יחסית,כולמר,זה יכול להיעלם ל-3ימים ושוב לחזור :-/ זה נורא מציק ולא הכי אסטטי(חשוב לציין כי אני אדם מאוד אסטטי ונקי).קראתי כל מני מאמרים הקשורים לנושא והבנתי שהסבוריאה זה בעצם עודפי חלב שיוצאים דרך העור אם אינני טועה,וכיוצא הזה הסבוריאה מופיעה באיזורים שבהם ישנם עודפי חלב רבים.והכן הסבוריאה מופיעה לי באיזור הצוואר בגשר האף באפעפיים ובאיזור החזה..
אני הכן הגעתי לרופאת עור בנושא והיא אמרה לי שזה גם כתוצאה מלחץ/מתח נפשי,הרופאה לטיפול הביאה לי משחת סטראיידים למריחה כאשר מופיעה הסבוריאה.ובכן,כאשר רופאת המשפחה שלי הבינה שאני משתמשת במשחה באופן שוטף היא אמרה לי שזה לא פיתרון לסבוריאה.(משחה 1 שפורפרת קטנה מספפיקה לי להמון זמן בערך חצי שנה מפני שאני משתמתשת בא רק כאשר מופיעה לי)..אני קצת מדוכאת מהמצב והייתי מאוד שמחה ומוכירת תודה לעזרה מכם.מה אפשר לעשות?ממה צריך להימנע אולי?אולי טיפול טיבעי?
תודה רבה מראש שרי:-)
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009אם אכן האבחנה הולמת העצות הרפואיות שקיבלת עד כה תואמות וכל שנותר הוא לחפש בסלנות את השילוב הטיפולי שיתן לך את מיטב האפקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקביאס ובן זוגדוד04/09/2009
לפני כיומיים הודיעו לי שהפצעים שהופיעו לי על הידיים וגרמו לגירוד איום ונורא,זוהי בעצם מחלת הסקביאס
הסבירו לי שצריך להתקלח במים חמים,ולאחר מכן כשהעור יבש למרוח את המשחה"ביציד" על כל הגוף שמונה שעות לאחר מכן להתקלח שוב וזהו הטיפול.הסבירו לי שהגירודים עלולים להמשיך אבל לא בהכרח מעידות כי הטיפול לא הצליח.
וזה מה שיהרוג את הטפיל.
השאלה שלי היא האם יממה לאחר הטיפול אני יכול לשכב עם בת הזוג שלי באותה מיטה,או שזה עדיין עלול להדביק אותה?
תודה.דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009רצוי להמתין מספר ימים בכדי להבטיח שהטיפול הצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעוראילת04/09/2009
שלום אני בת 22 בריאה .
לפני חודש התחיל לי בגוף פריחה/אלרגיה?
שהתבטא בעיקר בעיגולים אדומים ענקיים בירך וגירודים עזים ברגליים..
העיגולים הופיעו גם בידיים ובצדי האגן מידי פעם.
רופאת משפחה נתנה לי לורטדין שלקחתי במשך 8 ימים ולא עזר לי כלל.
פרופסור כץ אלרגיולג. אמר לי שזה בכלל לא אלרגיה.
מומחה לעור ד"ר קרלוס טען שזו אלרגיה כרונית/ סרפדת.
הביא לי 30 כדורים בשם AERIUS שאני נוטלת כבר 4 ימים ואין שיפור.
זה מקשה לי על החיים ועל המצב רוח אני לא יודעת מה לעשות שום דבר לא עוזר
שום משחה, פשוט כלום...
אובדת עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה טיפול מומלץ
INFO04/09/2009אם היית מתעמצת ומחפשת מידע על אורטיקריה לא היית נדרשת בכלל לשאלה הזו.
למחלה הזו אין טיפול קונבציונלי מנסיון מר בשנים איתה.
הטיפול היחיד שיכול לשנות לך את המצב הוא אלטרנטיבי - טיפול מציל תרתי משמע .
תכנסי לאתר של המטפל במחלות עור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009אם אכן מדובר באלרגיה הרי שלעיתים עשוי לקחת אף כחודש עד שהתופעה חולפת. רק לאחר שימוש של כחודש ניתן יהיה לראות האם יש צורך בתרופה חלופית או שהתרופה שהינך מקבלת עושה את עבודתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתילי04/09/2009
פצעים כל הגוף.ניראים כמו עקיצות עם גלדים-בכל הגוף.השאלה ממה זה נובע??תודה.
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009ומה הקשר לסרטן שד גרורתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
לי10/09/2009ממה פצעים כאלו יכולים מופיעים??תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבות האפשריות הנן רבות ומגוונות..
ד''ר אריה י. ליפשיץ15/09/2009ונעות בין מח' עור זיהומית (חיידקים, טפילים, פטריות), מחלות עור דלקתיות, תגובה עורית לתרופות ונגעים על העור משניים לגרד שנובע מירידה בסף תחושת הגרד ונטייה נפשית לגרד בעוצמה פוצענית.
לייעוץ מוסמך לבעייתך נדרשת בדיקה קלינית וטיפול מתאים על סמך האבחנה הקלינית.
המלצתי: פני בהקדם לבדיקת רופא עור!
ברכת שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עור כהה מעל השפה העליונהמיכל04/09/2009
לפני כשנתיים, התכהה העור מעל השפה העליונה שלי, וזה יוצר מצב בו נראה כאילו יש לי כל הזמן
שפם.
האם יש איזו משחה בה אוכל להשתמש על מנת להבהיר את העור מעט.
אינני נמצאת בארץ ולכן אני לא יכולה להגיע לרופא עור.
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009ישנן מספר משחות אולם עדיף לעשות טיפולים אלו בחורף ובקרבת השגחה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הם דרכי הטיפול ב..בדוי03/09/2009
מה הם דרכי הטיפול ב - Lymphangiosclerosis?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009יש לראות את הבעיה בכדי להתרשם מחירופה, היקפה ואז ייתכן וניתן יהיה להציע הצעות טיפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אקנהאיה03/09/2009
שלום רב, בגיל 22 סבלתי מאקנה בפנים. טיפול של למעלה משנה באנטיביוטיקה לא עזר, עד שקיבלתי את גלולות דיאנה שעזרו מיידית ופתרו את התופעה. מאז, עברו 7 שנים, ואיני מעוניינת להשתמש בגלולות. הפסקתי לקחת אותן והפצעים חזרו, ובכמויות. שאלתי היא, הפסקתי את הגלולות לפני כחודש וחצי, האם אני אמורה לחכות עוד חודש- חודשיים כדי שהגוף יתרגל לכך שאיני לוקחת תרופות, ואז לראות אם המצב ההורמונלי מסתדר ולא יהיו פצעים, או שהמסקנה היא שאני צריכה לחזור לקחת את הגלולות. אם אחזור לקחת את הגלולות, מתי לנסות להפסיק שוב?
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009המתיני 3 חודשים לפני שאת מקבלת החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטוויטעדי02/09/2009
האם המשחה רטוויט עוזרת לצלקות שנוצרו מאקנה?צלקות לא שטוחות
ד''ר אכי פרידמן09/09/2009בדכ יכולה לשפר אותן במעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן גדולהאורה הכפולה02/09/2009
שלום רב
עם היוולדה של ביתי, בת השנה כיום, הבחנו בנקודת חן גדולה מאוד באיזור האיבר מין.
ברצוני לדעת כיצד עלי לטפל בזה? באיזה גיל ניתן להסיר וכדאי להסיר את זה?
כל כמה זמן עלי להיות במעקב?
תודה רבה
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה, עליכם להיות במעקב ר' עור.....
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/09/2009...
מחד, באם השומה המולדת הנה משמעותית - יש להסירה ע"מ להסיר את הסיכון הקיים בה לפתח תהליך סרטני במהלך חיי בתך.
מאידך, הסיכון הכרוך בקיום רוב השומות המולדות זהה לסיכון הכרוך בביצוע פרוצדורה בהרדמה כללית.
לכן נדרשת הערכת רופא עור לשקול את הסיכונים ולהחליט האם לעקוב אחרי בתך עד שניתן יהיה להסיר את הנגע בהרדמה מקומית או שנדרשת התערבות מהירה יותר
כמו כן נדרשת הערכת רופא עור ואולי גם רופא נשים ופלסטיקאי ע"מ להעריך את הסיכון התיפקודי הכרוך בהסרת השומה ובצלקת שתיוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בכתפייםעדי01/09/2009
שלום!
יש לי פצעים בכתפיים כבר הרבה זמן,הרופא עור שלי אמר שזה פצעים שלא יעברו...
האם זה הגיוני שיש פצעים שאי אפשר פשוט לטפל בהם אפילו בניתוח פלסטי??
האם ישנו טיפול תרופתי(חוץ מרואקטן כי לקחתי כבר ואני רגישה לזה) יעיל לפצעים בכתפיים?
אני ממש מיואשת ומודאגת!
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רננה, נדרשת בדיקה והערכה קלינית....
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/09/2009.. של מצבך ופרטים נוספים על "רגישותך" לרואקוטן.
כעיקרון אם את סובלת מאקנה של הגו העליון, אזי רואקוטן הנה תרופת הבחירה.
אם מדובר במחלה זיהומית של זקיקי השיער או פורונקלים חוזרים אזי ניתן לטפל בשילוב של תכשירים אנטיביוטיים למשך מס' חדשים ולהשיג הפוגה ארוכה.
אם מדובר בצלקות אזי האפשרויות להעלימן הנן דלות ותוצאתן חלקית לצערי
המלצתי: פני לרופא עור וגבשו יחד אסטרטגיית טיפול בבעייתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כווית שמש בקרקפתיוגב01/09/2009
לפני כמה שבועות הסתפרתי אפס וכמה ימים אחרי זה היייתי בטיול $ושכחתי לשים כובע אז הראש לא היה מוגן ונשרפתי בצורה די רצינית בקרקפת נהיו לי שבילים של יובש בקרקפת מין תעלות כאלה הלכתי לרופא עור והוא אמר שזה יראה מוזר כמה ימים אבל אחר כך השיער יצמח חזרה רגיל הוא גם נתן לי משחה ששמתי העור החלים אבל בתעלות האלה לא צומח שיער כמו אחרי צלקת (לא רואים כי שאר השיער ראש מכסה )וכתוצאה מכך השיער שלי נהיה דליל (השיער שלי סמיך וצפוף) בנוסף מאז מאוד מגרד לי בראש השאלות שלי
1 האם נגרם נזק בלתי הפיך או שזה נורמלי שיקח כמה חודשים לשיער לצמוח חזרה אחרי טראומה בעור?
2 האם מומלץ לגשת לרופא?לקנות משחה או לאכול דברים שיוכלים לזרז את צמיחת השיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כווית שמש עור הקרקפת...
ד''ר אריה י. ליפשיץ07/09/2009שלום יוגב,
עומק זקיקי השיער רב והסיכוי שהם ניזוקו באופן בלתי הפיך מכוויית השמש הנו זעיר ביותר.
רוב הסיכויים ששיער הקרקפת ישוב לצמוח גם באזורי העור שנכוו.
לצערנו זמן צמיחת השיער ארוך (1 מ"מ כל 3 ימים)
כ"כ חלק מזקיקי השיער ייכנסו למצב תרדמת (טלוגן) ויקח זמן עד שיתעוררו לצמח שיער מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסדניאל25/08/2009
איך הרפס נראה? כיצד אפשר לדעת שיש לי הרפס..?
הוא יכול לחזור?
ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה?
דניאל28/08/2009ההודעה נשלחה ממזמן אפשר תשובה בבקשה?
תודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד חזק וממושך בעור הגפייםטוביה24/08/2009
מזה כשלושה שבועות שהנני סובל מגירוד חזק ומציק בידיים ובעיקר ברגליים.
הגרד קיים גם ביום וגם בלילה.
ברקע פסוריאזיס (התפרץ לאחרונה לפני 3 שנים).
לעיתים רבות מריחת קרם לחות כלשהו על העור מרגיע, לעיתים מרגיע מאוד ולעיתים כמעט שלא.
הגירוד מתגבר בערב או אחרי מקלחת.
הגירוד גם מתגבר לאחר חשיפה ללחות שבחוץ.
הגירוד הוא כה חזק שלאחריו מופיעים פצעים מדממים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה פצעים
שמוליק25/08/2009יצאו לי פתאום, הרבה מאוד פצעים בכל הגוף, נוצרת קליפה וזה מגרד מאוד.
כמו כן קליפות בראש קשות מאוד ומגרדות מאוד.
מה אני אמור לעשות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)