מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמין צהוביםמוזו09/08/2009
שלום רב,
אני בן 26, בימים האחרונים הופיעו לי כ-4 כתמים צהובים על הירך, בקוטר של בערך 1 ס"מ כל אחד (וקרובים מאוד זה לזה), לא זכורה לי קבלת מכה באחרונה באיזור כך שאני לא חושב שזה איזשהו שטף דם.
ממה יכול להיגרם הדבר? האם מצריך פניה לרופא עור ?
בתודה
מוזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה נדירהשוש09/08/2009
מחלת קימורה ושיגשוג אנגיולימפואידי עם אאוזינופיליה - האם למישהו ידוע משהו על המחלה ,
או שחלה בה ומטופל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009התופעה שציינת הינה תופעה עורית אשר נפוצה בגילאים הצעירים יותר ובד"כ חולפת באופן ספונטני לאחר זמן. יש צורך במעקב רפואי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בשפה החיצונית בפות.אפרת08/08/2009
שלום,
כל חודש-חודשיים בערך יוצא לי פצע לא גדול דמוי יבלת/פלולה עם קצת מוגלה בשפה החיצונית של הפות.
אציין כי המקום מגרד וגם השפה החיצונית מגרדת, הפצע יוצא כל הזמן באותו מקום והוא נוטה לצבע חום-גוף, עם קצת מוגלה, השאלה היא האם זה לא מסוכן והאם יכול להיות שזה יוצא כתוצאה מזיעה ושפשוף באיזור הנ"ל. אגב האיזור הזה אצלי מאוד רטוב.
איך אפשר לטפל בזה?
תודה רבה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009אשמח לסייע לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסאור07/08/2009
שלום,
לפני כחודשיים וחצי התעלפתי והורי לקחו אותי למיון. במיון איבחנו אותי עם מחלקת הנשיקה , אך עצם היותי חיילת לא לקחו בדיקות דם לאישור אלא ביקשו ממני לבצע אותן בצבא.
בדיקות הדם חזרו שליליות, אבל הרופא שלח אותי לראות רופאה למחלות זיהומיות , אשר ביקשה ממני לחזור על בדיקות הדם והוסיפה עוד מחלות רבות נוספות.
מבדיקות הדם יצא כי יש לי הרפס((HSV IgM חיובי ), הבעיה בעניין היא שאין לי פצעים באזור השפה או באזור איבר המין ,כמו כן אני פעילה מינית ולא הייתי.
בעברי, גיל 14, חליתי בשלבקת חוגרת שאני יודעת כי היא הינה סוג של הרפס.
שאלתי היא, האם יכול להיות שהשלבקת החוגרת חזרה (יש לי גירויי נוראי בבית השחי וגם עצם הליחצה על אימי על אזור בית השחי אשר שרף לפני כחודשיים וחצי גרם להתעלפותי) והיא באזור בית השחי? והאם יתכן שאכן מדובר בכלל בשלבקת חוגרת למרות שיצא לי בדיקה חיובית להרפס רגיל?
אשמח לתשובה, הרופא יחידה אמר לי לחכות ולהתייעץ עם הרופאה שביקשה את הבדיקות והתור שלי רק עוד חודש ואיני יודעת מה לעשות .
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מנסיון
נדב09/08/2009וירוסים שגרמו לך לבעייה ולחשד ממחלת הנשיקה הם מאותה משפחה של נגיפי הרפס
יש טיפולים שממגרים את מחלת הנשיקה אך הם לא במסגרת רפואת עור קונבציונלית.
תחפשי בגוגל את המילה מחלת נשיקה
מנסיון שלי עם צרה דומה שנפתרה בטיפול ברפואה משלימה.
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009אין הרבה מה לעשות. אל תקשרי בין השלבקת החוגרת והתופעות הנוכחיות. משמעות בדיקת הדם שבעבר הקרוב היה לך התקף של הרפס. אין דחיפות המתיני לפגישה עם הרופאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוגלתיים באזור הירכיים והישבןאבי06/08/2009
שלום
לפני כחודש ימים יצא לי פצע מוגלתי בירך ימים , לאחר התעלמות של שבוע החלו לצאת בזה אחר זה פצעים דומים באזור הירכיים וישבן , הפצעים מוגלתיים וכואבים מאוד , אחד הפצעים הופיעה באצבע ביד שמאל , לאחר שחשבתי שמדובר בקוץ וניסיתי להוציא אותו נדרשתי לטיפול כירוגי,
לפני כשלושה שבועות ביקרתי אצל רופא עור ששלח אותי לבדיקות דם ונתן לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין 1000 מ"ג ) , הפצעים החלו להתייבש לאט לאט וביום שסימתי את האנטיביוטיקה ( 10 ימים ) הופיעה פצעים חדשים בקצב של אחד ביום, ביקרתי אצל רופא העור שוב , בדיקות הדם יצאו תקינות וכרגע נשלחתי לרופא נוסף לאבחון ( הרופא לא יודע מה הסיבה להופעת הפצעים ) כרגע יש לי פלוס מינום 15 פצעים כאילו ברגליים ובבטן התחתונה .
אשמח לקבל כל אצע או דעה
תודה מראש
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009אשמח לסייע לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אבי09/08/2009לאחר כמה ימים של כאבים נוראיים ביקרתי במיון ,
בביקור אצל רופא עור מומחה נאמר לי שמדובר בפרונקלים ושככל הנראה יש לי זהום חמור בדם ,
קיבלתי דיספטיל פורטה למשך חודשיים , נלקחו טרביות מהפצעים ובדיקות הדם יצאו תקינות ,
אשמח לקבל דעתך על הטיפול שקיבלתי
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב התיעצות נוספת ,
אבי13/08/2009טוב אז כנראה שלקחתי את האנטיביוטיקה הלא נכונה , היום הייתי שוב אצל הרופא כדי לבדוק את התרביות ומסתבר שהחיידק שיש לי חסין לאנטיביוטיקה שנתנו לי , אז שינו לי את האנטיביוטיקה למינוציקלין למשך 3 חודשים , עשו לי בדיקות דם כדי לראות שהיא לא תפגע לי בכל מיני דברים ,
האבחנה של הרופא הייתה furunculosis.
אשמח לדעה נוספת
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנת יריחו ברגלעינת06/08/2009
שלום רב,
אבי מאובחן מזה מס' שנים כחולה בשחמת, לפני כשנתיים וחצי הוא קיבל שושנת יריחו ברגל אשר אובחנה ע"י רופא עור. מעבר לבצקות הרגילות ברגליים הוא סובל כרגל מרגל אדומה מאוד, נפוחה וכואבת. מאז חוזרת השושנה כבר מס' פעמים והוא מטופל באמצעות זריקות דורהביוטיק אחת לחודש ומשחה לריכוך העור. אף אחד מהשניים אינו יעיל מאחר ואין כל שיפור. חשוב לציין שבמהלך היום הוא חובש גרבי לחץ.
שאלתי - האם ישנו טיפול נוסף אשר יוכל להקל עליו במצבו?
בנוסף האם ישנו קשר בין השושנה והכבד ובין חום גבוה וחולשה מהם הוא סובל אחת לשבוע לערך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009יש טיפולים נוספים לשושנת יריחו אך לא כולם עשויים להתאים לו בגלל השחמת ממנה סובל.ניתן להפנותו לטיפול אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום עור זקן. צריכה עזרהשלי06/08/2009
שלום רב.
אני בת 35.
בחודש האחרון שמתי לב כי העור שלי בכל הגוף נראה לא טוב. משהו אינו כשורה. כאילו שהוא הזדקן פתאום בבת אחת. העור פשוט נראה מקומט ... ואתמול פתאום ראיתי ליד הברכיים כמה איזורים של עור מקומט בבירור. כאילו שאם היה ספק, הוא איננו עוד ...
אין לי ספק כי משהו מתרחש ואני מאוד מוטרדת. במגע העור נעים ולא מחוספס (הוא מחוספס רק באיזור הברכיים, אחרי מקלחת, ולא באותם איזורים מקומטים!).
בנוסף, הנקבוביות עור בכל הפנים שלי פתאום נראות גדולות יותר ורבות יותר. זה בולט במיוחד במצח והרקות. בזוית אור מסוימת רואים פשוט כל נקבובית. אפשר ממש לספור ...
בינתיים, עד שהתור לרופא יגיע, מה אתה חושב? מה קורה לי? מה זה יכול להיות? מחלה מתקרבת?
אין לי גירודים. ואחרון חביב - לפני 4 ימים יצא לי גם מעין פצע אדום קצת תפוח באיזור הבטן. לא מגרד.
מחכה לתשובה ומודה מראש ...
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009ממליץ לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציקלודרם סינועם05/08/2009
הייתי אצל הרופאה ביחידה ויש לי סוג של כתם אדום ומגרד על
גוף איבר המין מתחת לעטרה.
בטא קורטן עזר אבל זמנית ואז זה חוזר
שאלתי את הרופאה אם אפשר לשים ציקלודרם סי והיא אמרה שכן
אני רק רוצה לוודא שאין מניעה לשים את החומר על איבר המין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009ניתן למרוח לפרק זמן קצר על איזור מוגבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפיןאבי05/08/2009
היי.
אני חש לאחרונה שיש לי צריבה בפין (באיזור הכיפה) בנגיעה , כאשר משפשים לי , וכאשר אני מורח סבון על זה , זה ניהיה יותר גרוע , אם אני מורח משהו שמחליק את זה יש לי תחושה של מתן שתן כזה כמו צריבה , ואני לא יכול להנות ככה
מה יכול להיות הבעייה ? זה מחלה או משהו, זה פטרייה?(למרות שאני לא רואה פריחה?
יש לציין שלא שורף בשתן בכלל , וזה רק במגע .
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם משחת נירוזל לפטריות יעזור לזה??
אבי05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009פנה לרופא עור לבדיקה וקבלת טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה תשובה לעניין-- תודה רבה
אבי09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזמיציןעדי04/08/2009
שלום אני משתמשת במשחה בנזמיצין ג'ל כבר 3 שבועות,ניתן לראות שיפור רב בפנים ובחזה,אך בכתפיים בכלל אין שיפור.אני מרגישה שאני סתם מורחת את המחשה בכתפיים אין אפילו שינוי קל...האם כדאי להפסיק למרוח את המשחה על הכתפיים ולעבור לטיפול אחר בכתפיים??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009נסי לסיים 6 שבועות טיפול בכדי שניתן יהיה להעריך את איכות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןעדי04/08/2009
יצאה לי מעין נקודת חן(איני בטוחה שזו נקודת חן..) כזאת באיזור הבטן,היא קטנה מאוד ונראית כמו נמשים...וזה קצת מגרד ,מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009פני לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית שמש וסבוראהיאיר01/08/2009
שלום.
הנני חייל ולאחרונה סבלתי ממין סוג של פצעים אדומים כמו פריחה על הפנים, באזור האף והגבות וסבלתי גם מגירודים בקרקפת באזור האחורי של הראש. לאחרונה גם ראיתי שיש לי קטמים לבנים על הגב.
ניגשתי לרופא היחידה והראתי לו את הבעיה שיש לי בעור הפנים,ברקרפת ואת הקטמים שעל גבי והוא אמר לי שבפנים ובראש יש לי סבוראה ובגב יש לי פטריות שמש.
מה במפריע לי זה שביקשתי שיתן לי הפנייה לרופא עור ,אך הוא אמר לי שלא צריך ונתן לי מירשם למישחה שקוראים לה ניזורל וגם שמפו ניזורל ואמר לי שעם השמפו פשוט להשים גם על הגב במקום של הפטריות שמש.
מה השמפריע לי זה שהרופא שביחידה שלי הוא לא רופא עור ואני לא יודע אם מה שהוא נתן לי זה באמת מה שאני צריך.
האם מה שהרופא נתן לי אכן מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה...
יאיר02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן09/08/2009בהנחה שהאבחנות נכונות, הטיפול הינו טוב, התמד עם הטיפול לפחות 6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ברגל-שאלה לרופא עורגילה31/07/2009
שלום
יש לי פריחה ברגל כבר תקופה מסויימת
זה בצורה של עיגול ומורכב מנקודות נקודות
בגוון צהוב אדום
יש לי בבית משחה אגיסטן או פטריון
האם אחת מהם תוכל לעזור?
ד''ר אכי פרידמן01/08/2009כשאדע את האבחנה אוכל לענות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקלין...31/07/2009
הרופא נתנה לי לשתות 60 כדורים של התרופה הזו
הבעיה שאני לא יכולה פוחדת לבלועכדורים...וחשבתי פשוט לשים את האבקה בתוך משהו ולאכול
זה אפשרי?שמתי לפני שבוע ביוגורט רק כדור אחר והבנתי שזה אסור...ולא נגעתי עכשיו בכדורים
איך אני לוקחת אותם ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן01/08/2009ניתן לשים את האבקה בתוך היוגורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר בפירוש שלא
...04/08/2009אני מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחורה בת 19
אני05/08/2009הי לך,
גם אני כמוך, שנים רבות לא הצלחתי לבלוע כדורים. אולי השיטה שלי תעזור לך... שימי את הכדור (או את התוכן , אם זו קפסולה), על כף ורסקי אותו עם כפית עד שיתפורר לאבקה. אז הוסיפי מיץ כל שהוא (אני נעזרתי במים חמים עם קצת מיץ פטל) כדי להמתיק . ו...לבלוע... בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אכי -בנזמיצין טופיקל ג'לעדי31/07/2009
תודה על תשובתך בנוגע למשחה בזנמיצין טופיקל,אך יש לי עוד שאלה,אני משתמשת במחשה בערך שובעכיים ובימים האחרונים חזרו לי קצת הפצעים,זה חלק מהתופעות לואי,זה בסדר??
ועוד דבר,צריך להשתמש בקרם הגנה בזמן הטיפול,האם SPF 15 (שלBIZ BUIN) מספיק???
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אכי פרידמן01/08/20091. כן
2. רצוי להשתמש במסנן מעל 30 SPF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)