פורום מחלות עור, מחלות עור ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה
    נאור
    15/10/2009

שלום . רציתי לדעת מהו טיפול בטכנולוגיית IPL ( לאקנה )? האם זהו שם אחר לפוטותרפיה או לטיפול פוטודינמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• IPL הנה טכנולוגיה בה מוקרן...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

אור פוליכרומטי בפולסים ובעוצמה על העור.
    קיימת טכנולוגייה בעזרתה ניתן להשרות שיפור נגעי אקנה בעזרת מכשיר IPL ייעודי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה ????
    מעיין
    15/10/2009

שלום
    השבוע הייתי אצל רופאה נשים כיוון שהיה גרד פנימי וחיצוני בנרתיק כיוון שבחודשים האחרונים זו תופעה וזרת הוא נתן לי שוב גינודקטרין 3 והידרואגיסטן ל3 ימים בנוסף הוא הפנה אותי לבדיקה אצל רופאה למחלות זיהומיות שאלתי היא
    א. הגרד כרגע הוא באזור החיצוני פנימי של הנרתיק והוא לא עבר האם יתכן שזו פטריה ועליי לחזור לרופאה נשים יש ממה לחשוש אם הגרד לא עברוהאם יתכן שזה קשור לווסת כיוון שהגרד הופיעה יום לאחר קבלתו או מקיום יחסים ?
    ב. הרופאה אמר שבן זוגי גם צריך להיבדק האם ידוע לך להיכן עלינו לפנות רופאה עור משפחה לבקשת בדיקה ואיזה בדיקה נחוצה לו ?
    תודה מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה ????

הוספת תגובה

• חוות דעת שנייה א-לה-סייבר?

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

שלום מעיין,
    1. לצורך חוות דעת נוספת עליך לפנות לבדיקת רופא\ת נשים נוספת. אנו לא נוכל לספק שירות כזה במסגרת פורום אינטרנטי
    2. ראוי שהפניית בן הזוג לבדיקת רופא תיעשה במכתב מרופאת הנשים. כך יידע הרופא שבודק את בן זוגך במה מדובר ויוכל לטפל בו במקביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה במפשעה ובציפורניים של הרגליים
    מודאג
    14/10/2009

שלום רב,
    אני בן 24, בריא בדרך כלל, יש לי פטרייה בציפורניים ברגל (בציפורן אחד בלבד) ויש לי פטרייה בעור המפשעה, הייתי אצל רופא עור שבדק אותי ונתן לי תרופות – קרם (למיסיל) לפטרייה במפשעה וטבליות (למיסיל) למשך 3 חודשים כדי לטפל בפטריה שבציפורניים

יש לי כמה שאלות :

מס' 1 : אחרי כמה ימים מיום התחלת הטיפול הפטרייה שבמפשעה תיעלם?

מס' 2: יש לי בעיה, כאשר אני משתמש בקרם, בכל פעם אני מורח את הקרם על האיזור הנגוע (במפשעה), אז אני רואה שהקרם נעלם לאחר זמן קצר יחסית והעור מתייבש (הכוונה היא שלא רואים עוד קרם באזור זה ולא התכוונתי לכך שהקרם גורם ליובש בעור או פוגע בו בכל צורה אחרת) ומה שאני חושב הוא שהתחתון הוא זה שסופג את הקרם במקום שהעור יספוג אותו, מה ניתן לעשות? כלומר אני מורח קרם אבל ללא הועיל, כי הבד של התחתונים סופג אותו.

מס' 3: אחרי כמה ימים מתחילת הטיפול בטבליות ניתן לראות שיפור בציפורניים ? והאם ייתכן במהלך הטיפול או זמן קצר לאחר סיום הטיפול שייגרם נשירת ציפורן (בציפורן הנגוע) ?

מס' 4: הפטרייה שבמפשעה גרמה לפגיעה אסתטית- כלומר העור באזור המפשעה הוא יותר כהה מצבע העור בשאר הגוף, מה הוא הסיכוי שהעור באיזור זה יתבהר? או שאין סיכוי בכלל וצבע העור יישאר כהה? האם יש דרך לטפל בזה? אשמח לקבל את עזרתך

תודה רבה
    אשמח לקבל את עזרתך

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

שלום,
    להלן שאלותיך ותשובותי:

מס' 1 :
    שאלתך: אחרי כמה ימים מיום התחלת הטיפול הפטרייה שבמפשעה תיעלם?
    תשובתי: פטרת המפשעות מחלימה תוך חודש הטיפול הראשון בטבליות למיסיל. לצערי עלול להשאר כתם פיגמנטציה באזור המפשעות שבועות רבים אחרי ההחלמה.

מס' 2:
    שאלתך: יש לי בעיה, כאשר אני משתמש בקרם, בכל פעם אני מורח את הקרם על האיזור הנגוע (במפשעה), אז אני רואה שהקרם נעלם לאחר זמן קצר יחסית והעור מתייבש (הכוונה היא שלא רואים עוד קרם באזור זה ולא התכוונתי לכך שהקרם גורם ליובש בעור או פוגע בו בכל צורה אחרת) ומה שאני חושב הוא שהתחתון הוא זה שסופג את הקרם במקום שהעור יספוג אותו, מה ניתן לעשות? כלומר אני מורח קרם אבל ללא הועיל, כי הבד של התחתונים סופג אותו.
    תשובתי: מרח את הקרם בלילה לפני השינה. למעשה אין צורך בקרם אם אתה נוטל את הטבליות

מס' 3:
    שאלתך: אחרי כמה ימים מתחילת הטיפול בטבליות ניתן לראות שיפור בציפורניים ? והאם ייתכן במהלך הטיפול או זמן קצר לאחר סיום הטיפול שייגרם נשירת ציפורן (בציפורן הנגוע) ?
    תשובתי: לרוב ניתן לצפות שיפור משמעותי של ציפרני הרגליםרק אחרי 3 חדשי טיפול בטבליות למיסיל. לעיתים רחוקות ניתן ליצפות שיפור משמעותי במחלת ציפרני הרגלים כבר אחרי חודשיים אך רק באנשים עם קצב צמיחת ציפרניים מהיר מאוד.

מס' 4:
    שאלתך: הפטרייה שבמפשעה גרמה לפגיעה אסתטית- כלומר העור באזור המפשעה הוא יותר כהה מצבע העור בשאר הגוף, מה הוא הסיכוי שהעור באיזור זה יתבהר? או שאין סיכוי בכלל וצבע העור יישאר כהה? האם יש דרך לטפל בזה? אשמח לקבל את עזרתך
    תשובתי: לאחר החלמת הפטרת צפוייה התבהרות הדרגתית אך איטית של עור המפשעות. לצערי טיפולי הבהרה אינם יעילים ויש להתאזר באורךהרוח הנדרש.
    הערה: יש להקפיד לאחר ריפוי ציפרני הרגלים על טיפול מניעה למניעת הידבקות חוזרת בפטרת עור וציפרני הרגלים. פטרת המפשעה הנה הדבקה עצמית מהרגלים (אנו מסיעים את מחולל המחלה מהרגלים למפשעות בעת לבישת תחתונים ומכנסיים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אדומות
    אביבית
    13/10/2009

שלום,
    לאחרונה החלו להופיע לי על העור נקודות אדומות שנראות ממש כמו נקודות חן רק בצבע אדום. רופא המשפחה שלי אמר שהדבר קשור בכלי דם ושהתופעה אינה מסוכנת אך המליץ לי לגשת לרופא עור אחת למספר תקופות לביקורת. אני צעירה והנקודות הולכות ומתרבות ולאחרונה אני מגלה לעיתים קרובות נקודות חדשות שהופיעו. האם ניתן לעשות משהו על מנת להפחית את התרבות הנקודות? האם הן יעלמו בשלב כלשהו בחיים או שנקודות מסוג זה רק הולכות ומתרבות וגדלות? האם הדבר קשור לחשיפה לשמש? האם באמת יש צורך לגשת לרופא עור לביקורת במצב זה ואם לא באיזה מצב כן חשוב שרופא עור יראה את זה?
    אשמח לקבל תשובות על כל השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות אדומות

הוספת תגובה

• אני יכול רק לנחש שאת מתארת...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

...capilary angioma אך ללא בדיקה קלינית לא ניתן לדעת במה מדובר ולכן לא ניתן להמליץ לך על טיפול מתאים.
    פני בהקדם לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• capilary angioma

אביבית
    18/10/2009

האם בכל זאת ניתן לקבל תשובות לשאלות הנ"ל בהנחה שמדובר בcapilary angioma (אני מבטיחה לגשת לרופא עור לצורך אבחנה מדויקת אבל הייתי רוצה לשמוע תשובה בנתיים גם מהפורום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלות וויראליות
    moldi
    13/10/2009

התגלו לי שתי יבלות ויראליות בכף הרגל- אינן כואבות. עברתי טיפול בחנקן.
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות בין טיפולי החנקן כדי לייעל את הטיפול? משחות (שמותרות בהנקה)? וורטנר? חומצה סליצילית? תרופות סבתא למיניהן?

כיצד לטפל בעור הכואב לאחר הצריבה? יוד? פלסטר? שטיפה?

כיצד למנוע הדבקה עצמית מהנעליים שאני לובשת?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    יבלות וויראליות

הוספת תגובה

• טיפול טבעי

אריאלה
    13/10/2009

יש לחברת סאנריידר מוצר טבעי 100% לטיפול חיצוני בפטריות למיניהם בציפורניים
    אם את מעוניית תתקשרי לטלפון 0508570219 מייקל זה עולה בסך הכל 60 שקלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא דיברתי על פטריה אלא על יבלות

moldi
    13/10/2009

אז המחיר לא רלוונטי גם אם הוא זול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא דיברתי על פטריה אלא על יבלות

moldi
    13/10/2009

אז המחיר לא רלוונטי גם אם הוא זול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך בטיפול נוסף לצריבה ב...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

..חנקן נוזלי.
    הערה: אני נוהג לבצע טיפול כזה כל 3 (2-4) שבועות וטיפול חוזר גם לאחר החלמה לכאורה כדי למזער את הסיכון לחזרת היבלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות-חשוב
    ללא
    13/10/2009

שלום

יש לי פטריות בשנייים מציפורני הרגליים אני בטיפול המסת הציפורן ולאחרונה התחלתי להשתמש בלמיסיל 250 MG אחר הפסקתי בגלל התופעות לוואי לקחתי 1 כל יום וגם לאחר 4 כדורים הכאב ראש המשיך (לקחתי אחרי האוכל)

לאחר המסת הציפורן כולה,לאחר כמה זמן צומחת חדשה?

אני עוד כמה חודשים מתגייס ולא יודע מה לעשות זה מבייש אותי וחייב תשובה :((

הטיפול להמסת ציפורן בטווח?

יש לציין שבציפורן אחד לפני התחלת הטיפול המסה היו כאבים וקצת התנדנדה ולאחר התחלת החבישה המשיכו יותר וכבר עברו..

תצמח ציפורן חדשה שם?
    אני דיי לחוץ בעניין הזה רוצה כבר להתגייס
    בן 19 מחכה לתשובה מהירה תודה ויום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות-חשוב

הוספת תגובה

• לטעמי יש לאבחן פטרת ציפרניים...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

...ע"י בדיקת פטריות לפני כל צורת טיפול.
    טיפול מקומי לציפרניים עשוי להצליח רק אם הנגיעות מוגבלת לחלק המרוחק של הציפורן.
    מעבר לרשום מעלה נדרשת בדיקה קלינית לצורך יעוץ לבעייתך - פנה שנית לרופא העור שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-חשוב ביותא

ללא-
    16/10/2009

הרופא המליץ את מה שכתבתי
    אך אינו הסתכל לעומק והמליץ כך
    השאלה המרכזית שלי אם היה כאב לפני התחלת החבישה לשם המסת הציפורן והתחזק אחרי החבישה והופסקו הכאבים לאחר המסת הציפורן כולה הציפורן תגדל?
    ממש חשובה לי התשובה כל תור לרופא לוקח מעל שבועיים ואני רוצה חוות דעת על פי הניתונים שכתבתי באופן עקרוני
    ותוך כמה זמן גודלת ציפורן חדשה?

זה ממש חשוב לי תודה ושבת שלום :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים
    דינה
    13/10/2009

שלום רב,

לפני כשלושה שבועות החלו להופיע ברגליי כתמים אדמדמים, זה התחיל מכתם אחד בשוק, שחשבתי שנגרם מגירוד ואז זה התפשט לכתמים קטנים לרגל השניה בשתי השוקיים וקצת בירכיים. הכתמים לא מגרדים ולא מורגשים בשום צורה שהיא מלבד זה שהם נראים לעין כמו התקבצות של נקודות אדומות שהופכות לכתם. אני לא יודעת אם יש קשר אבל אני בתחילת ההריון. האם זה אלרגיה למשהו? מעולם לא היה לי דבר כזה בעבר וגם לא שיניתי הרגלים לאחרונה. האם זה יכול להיות קשור להריון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

...פני בהקדם לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעור הפנים
    נועה
    12/10/2009

שמי נועה,בת 26,
    בעקבות עבודתי לתקופה זו אני נאלצת להיות הרבה בדרכים בארצות קרות מאוד.
    לפני כחודש וחצי התחילה לי אדמומיות מעטה בקפלי האף השמאלי, לא עשיתי דבר בנידון למעט קרם פנים רגיל לאחר שחזרתי לארץ זה קצת נרגע אבל ברגע שעליתי שוב על המטוס ובגלל שבמהלך שלושה ימים לא מרחתי כלום המצב החריף והתפשט לי על שני צדי האף ועל הסנטר אפילו נקודות מועטות בצידי העיניים. זה מראה כמו נקודות אדומות מלוות ביובש כבד ולפעמים קשקשים מעטים אבל אין כל גרד אני לא לא מרגישה כלום.
    פניתי לרופאה כללית מקומית שנתנה לי מרשם לרוזאקס, אבל אחרי שבוע וחצי של טיפול המשחה רק החריפה את המצב. ובכלל כל עור הפנים הגיב רע.
    אני לא יודעת מה לעשות יש לי הרגשה שזה סבוריאה אולי מפני שאבי סבל מזה בעבר.
    אני כבר לא סומכת כל-כך על הרופאים המקומיים וחייבת איזשהו פיתרון.
    אם תוכל לתת לי עוד פרטים לפי התיאור מה זה יכול להיות ואולי איזה טיפול אפשרי.
    אשמח לכל עיצה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעור הפנים

הוספת תגובה

• נועה, התיאור מתאים לסבוריאה....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

..אך לא ניתן לייעץ לך באופן מוסמך ללא בדיקה קלינית. פני בהקדם לייעוץ רופא עור. עדיף להמנע מטיפול עד לבדיקתו ע"מ לא לטשטש את סימני המחלה ולאפשר כך לאבחן אותה ביתר דיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר
    יעל
    12/10/2009

לפני כמה חודשים הופיעה לי קרחת בשיער , להלן התצלום , הרופא נתן לי משחה בשם
    בטאקורטן , אני שמה , וזה ממש לא עוזר לי , מה הן עוד האופציות היכולות לעזור לי ולרפא
    את הדבר הנורא הזה ..אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר

הוספת תגובה

• יעל, לצערי לא ניתן על סמך התמונה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

...לדעת בוודאות האם מדובר ב Alopecia areata או בצורת התקרחות עם הצטלקות = Scarring alopecia.
    המלצתי: פני שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר אכן אגש

יעל
    17/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילוף בעור הקרקפת
    דדי
    11/10/2009

שלום
    לבתי בת 15 יש מידי פעם קילוף בעור הקרקפת.
    כמו כן, הבחנתי שהעור במרפקים יבש.
    האם יש קשר בין שני הדברים?
    האם יש בדיקות דם לאבחון הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    קילוף בעור הקרקפת

הוספת תגובה

• נטייה לקשקשת קרקפת מוגברת....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

....בשילוב עם עיבוי עור המרפקים הנם סמנים שמתאימים בין השאר גם לנטייה מינימאלית לפסוריאזיס.
    ניתן לשלוט על התופעות הללו בעזרת תכשירים תרופתיים. פנו לרופא עור לצורך איבחון וודאי על סמך הממצאים הקליניים ותטופלו בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בחריץ של התוסיק
    אביב
    11/10/2009

לאחרונה מופיע אצלי פצע בחריץ של התוסיק שמתנפח כל פעם כמו נפיחות של עקיצת יתוש, מגרד ומציק כאשר אני יושב, אחרי כמה ימים הוא פשוט נפתח, יוצא מעט מוגלה ואחרי זה יוצא דם, זה חוזר לי לאחרונה לעיתים קרובות. יש לציין שהוא מופיע תמיד באותו מקום באזור שאני מזיע בו.. יש למישהו מושג מה זה יכול להיות? מאד מציק, אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בחריץ של התוסיק

הוספת תגובה

• פנה בהקדם לבדיקת כירורג...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

...בשאלת Pylonidal Sinus/Fistula/Abscess.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה בציפורן בכף יד
    יונה
    10/10/2009

יש לי פטרייה בציפורן בכף יד, הייתי אצל רופא לפני חודשיים הוא נתן לי שתי משחות אבל הפטרייה עדיין קיימת והציפורן כבר נאכלת. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה בציפורן בכף יד

הוספת תגובה

• למיטב ידיעתי:....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

א. הטיפול היעיל באמת לפטרת הציפרניים הנו בתרופות שניטלות בבליעה
    ב. אבחנת פטרת נעשית על סמך בדיקת פטריות שכוללת ביצוע משטח מיקרוסקופי וכן גידול הפטרייה בתרבית לזיהוי זן הפטרייה.
    הערות:
    1. יתכן שהבעייה בציפרני ידיך נובעת מסיבה אחרת שאינה פטרת
    2. כל צורת טיפול בציפרנים צפויה להמשך זמן רב מאוד - חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד ברגליים
    אור
    10/10/2009

שלום לאחרונה אני סובלת מגירוד ברגליים ,החלפתי את כל הסבונים שבהם אני משתמשת
    וזה לא עוזר. אני משתמשת גם בסבון תינוקות זה לא עוזר.
    ברצוני לדעת ממה זה נובע?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד ברגליים

הוספת תגובה

• ליעוץ מוסמך נדרשת בדיקה קלינית-....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

....פני בהקדם לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מוטרדת מאוד - פריחה חמורה .
    מגי
    08/10/2009

לפני שלושה שבועות החלו להופיע ברגליים ובידדים פריחה של פצעונים אדומים שקצהם חד והם נפוחים מעט , הם הופיעו לאורך כל הרגל מכף הרגל ועד הישבן הכל מכוסה, כתמים אדומים כדם הם הופיעו גם לאורך כל היד מהאצבעות ועד הכתף הפריחה מגרדת מאוד , בביקור אצל שנירופאי עור האבחנה הייתה שהפריחה היא תוצאה של עקיצות של חרקים ,קבלתי כדורי אריוס ומשחה בקטרובאן, אך ללא הועיל הפצעים מפושטים וממשיכים להופיע ומכסים הכל אנני יכולה לצאת מהביתהמראה מחריד , סובלת מאוד ומגרד לי עד זוב דם, האם משך הזמן נורמלי , מה עלי לעשות.??

הוספת תגובה

• לפנות שנית בהקדם לבדיקת רופא עור

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפצעים על הפנים
    מאיה
    08/10/2009

אני בת 17 ולאחרונה יצאו לי הרבה פצעים על הפנים. קראתי כבר כמה פעמים בפורום שלפעמים נותנים גלולות נגד הריון לטיפול בפצעים. רציתי לדעת לפי מה מחליטים אם גלולות זה הטיפול הנכון? האם ההורמונים שבגלולות יכולים להזיק לגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפצעים על הפנים

הוספת תגובה

• הגלולות

לילך
    11/10/2009

שנותנים הן במינון מאוד מאוד נמוך של הורמונים ולא צריכה להיות בעיה, זאת גם הסיבה שאין להן כמעט תופעות לוואי.
    אני התחלתי לפני שנה לקחת פמינט גם כן מאותה סיבה וזה עזר לי מאוד.
    עד אז הוצאתי ים כסף על כל מיני קרמים ותכשירים שהבטיחו עור חלק ובלה בלה בלה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה, לא מקובל היום לטפל בגלולה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/10/2009

...למניעת הריון באקנה. הסיכון הכרוך בנטילת גלולה גבוה לאין שיעור מזה הכרוך בשאר צורות הטיפול היעילות לאקנה.
    ניתן לשלב טיפול בגלולה למניעת הריון באם היא ניטלת לצורך מניעת הריון. אז ניתן לבחור גלולה שיש בה גם מרכיב פרוגסטטיבי בעל פעילות נוגדת אנדרוגנים - ובמילים פשוטות יותר: גלולה שמכילה רכיב הורמון נשי בעל פעילות שנוגדת הורמונים גבריים שמגבירים את פעילות מחלת האקנה.
    המלצתי: פני בהקדם לטיפול רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה