מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד בקרקפת, לא קשקשים רגיליםאביאל04/11/2018
יש לי גרד בקרקפת, אין לי קשקשים רגילים שמתפוררים אלא מרקם יותר משחתי כזה. זה גם קשקשים? איך מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשת .. גרד..
פרופ` חיים ראובני06/11/2018להגיע לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סבוראה בבקשהנטלי01/11/2018
שלום רב
אני סובלת מסבוראה בעור הפנים כשנתיים שגורמת לעור שלי להיות מחוספס ויבש מאוד.
רופאת העור רשמה לי שתי משחות:
הראשונה נקראת Dermacombin cream של Taro ונאמא לי למרוח פעמיים ביום בוקר וערב במשך שבוע.
המשחה השנייה למרוח לאחר שבוע פעם ביום בערב ונקראת Rozex 0.75% למשך חודש.
כאשר קניתי את המשחות ראיתי שעל המדבקה שמצורפת לקופסא במשחה dermacombin רשומה התוויה של למרוח אותה פעם 1 ביום. אני עכשיו קצת מבולבלת אם עלי למרוח אותה פעם ביום או פעמיים כמו שזכרתי מהרופאה ולכן רציתי לוודא זאת.
שאלתי השנייה היא אם מותר למרוח את המשחות אם אני מניקה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוריאה
פרופ` חיים ראובני06/11/2018ממליץ להשמע להוראות הרופא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש לבן בעור של הפיןדניאל31/10/2018
בן 21.
כמה כבר שנים יש לי גוש קטן בעור של איבר המין, ולאחרונה כביכול הגוש קצת נקרע\נפתח ויוצא מימנו משהו חום. מצרף קישור לתמונה שצילמתי
https://prnt.sc/l8shu1
רציתי לדעת מה זה, והאם אפשר לנסות לבד להוציא עם פינצטה את החום הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בפין
פרופ` חיים ראובני01/11/2018לא ניתן לייעץ ע"ס תמונות .. פנה לרופא עור לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעור ש להרגלייםיעל28/10/2018
בעקבות מאמץ רב בהליכה מתנפחות רגליי, בעיקר הקרסוליים. יחד עם הנפיחות מתפתח סוג של פריחה, לעיתים בצורה מסודרת בעיגולים עיגולים של נקודות אדומות. אשמח לאבחנה מהי התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ` חיים ראובני01/11/2018לא ניתן לייעץ ע"ס תמונות .. פני לרופא עור לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייצור יתר של סבוםתמרי28/10/2018
שלום,
אני בת 30, מזה מספר שנים אני סובלת מייצור יתר של סבום בעור הפנים.
הנקבוביות שלי תמיד סתומות, בכמות מאוד גדולה של סבום תת-עורי, צהוב ובעל ריח רע, מרקם העור איננו אחיד והכל נראה לעין.
לאחר שאני עושה ניקוי פנים, המצב חוזר לקדמותו תוך יום-יומיים. העור שלי מלא בצלקות שנותרו לאחר הוצאת הסבום.
פניתי פעמיים לרופא עור וכל שנאמר לי הוא להשתמש במשחת רט-אוויט 0.025% - אך היא לא עוזרת.
מבחינת תזונה - אני שומרת על תזונה דלת סוכר ודלת שומן, כמעט ולא אוכלת מזון מעובד. אוכלת בעיקר ירקות ופירות, ביצים, קוטג', שיבולת שועל ובשר ודגים ללא שומן. שמתי לב שיום לאחר שאני אוכלת "מאכלים אסורים" - העור נראה יותר בריא וחלק! יכול להיות שהמצב נובע בגלל מחסור תזונתי כלשהו? מעשנת ושותה הרבה קפה, נוטלת תוספי ויטמינים ומינרלים.
מה עוד ניתן לעשות בנידון?
חשוב לי לציין שהמצב התחיל רק לפני כ-4 שנים. עד אז מעולם לא סבלתי מבעיות עור.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבום
פרופ` חיים ראובני01/11/2018רטוויט מצויין .. תנסי ריכוז של 0.05%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוליטיס בעקבות הסרת שיער בלייזרשחר כלשהו27/10/2018
היי, הופיעו לי פצעונים בכתפיים עקב טיפול הסרת שיער בלייזר. מקריאה באינטרנט הבנתי שמדובר בפוליקוליטיס.. האם אלוקום מתאים לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוליטיס
פרופ` חיים ראובני28/10/2018פוליקוליטיס זו מחלה זיהומית שדורשת טיפול באנטיביטיקה..
פני לרופא עור או משפחה לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבע של הציפורן הפך צהובמאיה25/10/2018
הצבע של הציפורניים ברגליים הפך צהוב, לא שמה לק. למה זה קורה ואיך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפרניים צהובות..
פרופ` חיים ראובני28/10/2018מציע בשלב ראשון לבצע בדיקה לפטריות.. דרך רופא המשפחה לשלול פטרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על אבחון רוזיצאהשגית23/10/2018
האם אתם מאבחנים גם רוזיצאה?
אני סובלת מבעיה בפנים ואובחנתי בכמה אבחנות כולל רוזיצאה עם הטפיל ואחכ שללו ואיבחנו כאסטמה של העור הייתי רוצה להתייעץ ולבחון לעומק את הבעייה ממנה אני סובלת בעיקר תחושת בעירה בפנים ולפעמים אדמומיות כמו כוויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה
פרופ` חיים ראובני28/10/2018מוזמנת... לתיאום התקשרי 0556678906
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע לא ברור במרפקליה23/10/2018
שלום.
האם זה נראה כמו פסוריאזיס? אם לא - מה זה יכול להיות?
אגב, אני בת 26 וזה התחיל לפני כשבוע. תחילה היה קטן ועם הזמן גדל וגדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע לא ברור
פרופ` חיים ראובני28/10/2018לא ניתן לייעץ ע"ס תמונה..
ממליץ לפנות לרופא עור לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה עורית בפי הטבעתדניאל22/10/2018
פרופ' שלום.
אני בת 39. הייתי אצל רופאת עור בגלל גרד נוראי בפי הטבעת. האבחון הינו- רובד אריטמטוטי בהיר ללא קשקשת או אקכימוזות. ושהיאנרואה שיש לי קי הול key hole
היא אמרה לי שעליי להיות במעקב אצל גיניקולוג בגלל שהמחלה מעלה את הסיכוי לסרטן הרירית.
היא לא רשמה את שם המחלה.
האם תוכל לומר לי כיצד נקראת המחלה?
והאם לדעתך יש צורך בייעוץ או בדיקה נוספת???
אני לחוצה נורא!!!
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף..
פרופ` חיים ראובני22/10/2018מציע להשמע להנחיות רופא עור ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה עורית- דחוףףף!!!!
דניאל22/10/2018איך קוראים למחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
פרופ` חיים ראובני28/10/2018פני לרופא שטפל בך.. בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מגרדת בראש ובאזנייםשרון21/10/2018
היי, אמא שלי בת 62,לפני כ3 חודשים התחיל לגרד לה בראש ובאוזניים ומאחור והופיעה פריחה מגרדת,רופא עור נתן כדורי אלרגיה ומשחת אלוקום, ביצעה טסטים- אלרגיה לניקל אך זה ידוע מזה שנים. עד היום עדיין מגרד לה הכל מיני מקומות בגוף ומופיעה פריחה, קצת בידיים קצת במצח. בדיקת ige 680. לא ביצעה ספירת דם רגילה. האם זה יכול להיות משהו רציני יותר מעבר לאלרגיה ? משחת אלוקום עוזרת להעלים אך תמיד מופיעים הנקודות האדומות והפריחה בידיים או מקפצים לכל מיני מקומות אחרים. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
פרופ` חיים ראובני22/10/2018לא ניתן לייעץ עפ"י צילום ..
נא לחזור לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים יבשות בגיל צעירחן21/10/2018
הבן שלי בן 10 והידיים שלו מאוד יבשות, זו בעיה מוכרת? חוץ מקרמים יש עוד מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים יבשות
פרופ` חיים ראובני22/10/2018צריך בדיקה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו קרה לעור הפניםנטלי17/10/2018
שלום,
לפני בערך כחצי שנה העור שלי הפך להיות מחוספס מאוד, מרגיש יבש ונהיה רגיש יותר. חשבתי שזה בגלל החורף, אבל החורף עבר והעור נשאר אותו דבר. כשהסתכלי קרוב מאוד, ראיתי שהעור שלי מלא בלבנים כאלה כמו בתמונה. בתמונה אצל הבחורה יש את זה רק מסביב לפה, ואצלי זה על כל הפנים, אפילו מתחת לסנטר. אני שותפת פנים עם סבון פילינג גרגרים כדי להקטין אותם, אבל זה לא כל כך עוזר. כמובם שהפסקתי להתאפר כי העור נראה זוועתי. רופאת העור שהייתי אצלה החליטה שככה זה עור הפנים שלי ואפילו לא טרחה להסתכל מקרוב. אשמח לדעת מה זה ואיך מטפלים בזה כי אני כבר מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר
פרופ` חיים ראובני20/10/2018לא ניתן ליעץ ע"ס צילומים.
ממליץ לפנות לרופא עור או רופא משפחה לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזורים צהובים משני צדי הציפורןדינה17/10/2018
שלום רב!בני בן 22.לפני שבוע הופיעו בציפורן האגודל איזורים צהובים משני צדדי הציפורן.לטענתו זה גם כואב בלחיצה.שער הציפורניים בסדר
מה זה עלול להיות?מהו הטיפול לתופעה הזאת?
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהוב
פרופ` חיים ראובני20/10/2018סביר להניח שמדובר בפטרת
ממליץ לפנות לרופא עור או רופא משפחה לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצא לי דבר מוזר ברגל, הגודל שלו ענקק והמראה שלוו מפחיד, אני צריכה עזרה בבקשהAulfat Abdalla17/10/2018
ראיתי נפח קטן מתחת לעור ברגל שלי, לחצתי חזק הרבה פעמים, התהליך של הלחצה היה ארוך ובכל פעם היה יוצא חומר כמו שומן, ויצא לי הרבה דם והמגע מסביב לזה היה ממש קשה כמו כדור ענק מתחת לעור עד שבסוף יצא חור גדול בולט וכל בזמן יוצא ממנו את החומר דם ושומן יחד
אם אפשר לקבל הסבר מה זה?, האם זה מדאיק?, כיצד אני יכולה לטפל בזה ואת החור האם יישאר כמו נידבה בעתיד?!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ` חיים ראובני20/10/2018לא ניתן ליעץ ע"ס צילומים.
ממליץ לפנות לרופא עור או רופא משפחה לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)