מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד חוזר ללא סיבהאילן22/07/2018
יש לי נקודה קבועה ברגל שמגרדת ממש, מבחינה חיצונית לא נראה שיש שם משהו. הגרד כל כך חמור את שאני פוצע את עצמי. למה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד חוזר
פרופ` חיים ראובני23/07/2018אולי יובש ? אלרגיה .. פנה לרופא עור.. בזמן הגרד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס זוסטר או עקיצות?דני20/07/2018
שלום,
כבן 30,
לפני כשלושה ימים קמתי בבוקר עם גירוד בצד ימין באגן ובבטן וראו כמו עקיצות קטנות כאלה 4 באגן ו1 בבטן, זה המשיך לגרד לי והעקיצות התנפחו יותר ויותר והאדימו, הלכתי לרופאה במוקד עכשיו והיא אמרה שלאור המיקום זה נראה לה כמו הרפס זוסטר ולא עקיצות ונתנה לי זובירקס. לאחר שהסתכלתי בגוגל זה לא היה נראה כמו שלבקת חוגרת. לפי ההתרשמות שלך לפי התמונות, האם מדובר בשלבקת חוגרת או עקיצות או משהו אחר? האם קיימת בדיקת דם לאבחון הרפס זוסטר? אודה לתשובתך!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
דני20/07/2018תמונה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת 2- בטן
דני20/07/2018תמונה נוספת 2- בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ותמונה נוספת
דני21/07/2018הייתי שוב אצל רופאה אחרת במוקד שטענה שזה לא נראה רמו הרפס זוסטר אך גם לא הייתה בטוחה שמדובר בעקיצות, נראה שנוספו לי עוד 3 "עקיצות" באיזור האגן, זה מגרד מאד ומעיר אותי משינה. היא נתנה לי למרוח קלמין וגם אריוס ואוגמנטין. כמו מה זה נראה לך ד"ר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
פרופ` חיים ראובני23/07/2018לא ניתן לייעץ ע"ס תמונות ..
פנה לרופא עור להתייעצות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע עור קטן על גב כף הידא19/07/2018
שלום,
יש לי גבשושית קטנה על המפרק של האצבע המורה ביד ימין. היא מזכירה בצורתה תא עובר שהתחלק פעם אחת, צבעה הוא צבע העור הרגיל. היא לא כואבת, לא מגרדת, לא חמה ובגדול לא מפריעה לשגרה. היא הופיעה יש מאין לפני כשבוע, לא זכורה לי פציעה או כוויה. יש על הנגע מעין נקודות אדומות, כמעט שלא ניתן להבחין בהן ללא זכוכית מגדלת. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע
פרופ` חיים ראובני23/07/2018לא ניתן לאבחן ..
צריך בדיקת רופא ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרוסאליק למריחה נקודתית על אקנהגיא19/07/2018
שלום רב,
מתנצל מראש על השאלה השטחית.
יצא לי היום חצ'קון (עם ראש לבן), ויש לי אירוע חשוב בערב. תהיתי אם מריחה מקומית נקודתית של DIPROSALIC lotion (אותו יש לי בהתוויה אחרת) תעזור להעלים או להקטין אותו עד אז.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
פרופ` חיים ראובני23/07/2018דיפרוסליק .. לא בטוח שזה מתאים ..
פנה לרופא עור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שורפים בפי הטבעתאמנון16/07/2018
שלום פרופסור
אחרי 9 חדשי פיסורה וטחורים, כשאיזור פי הטבעת תחת משחות מסוגים שונים, ניתוח שהבריא את הפיסורה והטחורים, נשארו לי כאבים ותחושת שריפה קשה בפי הטבעת עצמו , בעיקר בעת ישיבה ואחרי יציאה, שגורמות סבל קשה בישיבה ומגבילות מאד, מה יכולה להיות הסיבה ומה מומלץ לעשות לאבחנה וטיפול
תודה אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופ` חיים ראובני18/07/2018יתכנו הרבה גורמים לתלונתך
פנה לרופא שנתח אותך בשלב ראשון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בפי הטבעת
אמנון18/07/2018שלום פרופסור
הרופא-פרוקטולוג שניתח אותי המליץ לי לבקר רופא עור מאחר שמההיבטים הכירורגים, הוא לא מוצא בעיות בתחומו ולכן פניתי להתייעצות, אני מבקש לדעת מהם הגורמים האפשריים לכאבים ואם רופאי עור מטפלים בהם
תודה
אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת אדומה ועל הירךאלון14/07/2018
אהלן,
אני פונה אליך לאחר הופעת טבעת אדומה על הירך.
לפני כשלושה שבועות התחיל כמו עקיצות קטנות ןקרובות על הירך.
לאחר שבוע התחילה להופיעה טבעת אדומה מסביב לנקודות הללו.
לאחר שבועיים וחצי פנינו לרופא (לא היה רופא עור) והוחלט לשים משחה אנטיביוטית על העור.
כיומיים לאחר מכן יצאה לנו לגלוש באינטרנט לראות שגזזת זה דבר דומה מאוד לתיאור שלנו.
אנחנו פונים אליך כדי להבין מהיא התופעה ולפי מאגרי המידע באינטרנט להבין אם נדבקו אנשים קרובים.
תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת
פרופ` חיים ראובני15/07/2018לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה
פנה לרופא עור לשינוי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעת
פרופ` חיים ראובני15/07/2018לא ניתן לאבחן ע"ס תמונה
פנה לרופא עור לשינוי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המטרה של ביופסיהדביר14/07/2018
לכבוד: פרופ' חיים ראובני
ראשית תודה על הפורום והאפשרות לפנייה. יישר כוח
שלום רב
בן 52 עם m.f מיקוזיס פונגואידס מגיל 21
>לפי הספרות הרפואית / העולמית / ההמלצות והסקרים
*כל כמה זמן כדאי, מומלץ או רצוי בנסיבות לבצע ביופסיה ?
*האם נכון לבצע כל שנה או שלוש שנים ואף כל 6 שנים ?
*האם מה שקובע לביצוע ביופסיה הוא מצב העורי הנראה בעין או ההמלצה בכל מקרה לברור ממצא הוא למעשה בביופסיה ?
בתודה מראש
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF
פרופ` חיים ראובני15/07/2018תלוי במחלה .. ובחומאתה וכן בסוגי הטיפול המומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש ואודם פתאומי בפניםספיר13/07/2018
שלום ד"ר, אני בת 29, בריאה ולעולם לא סבלתי מאקנה. לפני מספר חודשים צד אחד של הפנים שלי הפך להיות יבש במיוחד, ולפני כחודש נוספה אדמומיות לצד זה שמלווה בפצעים קטנים ומרוכזים (מזכיר מעט כוויה). לצערי אינני מצליחה לתאם תור קרוב לרופא עור, רק בעוד מספר שבועות. אני מצרפת תמונה , במציאות זה נראה קצת יותר אדום מהתמונה
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ` חיים ראובני15/07/2018לא ניתן לייעץ ע"ס תמונה
יובש בפנים -אוד- סדר"כ רגישות לקוסמטיקה כלשהיא..
ממליץ לפנות לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סרח קונדילומהדן13/07/2018
שלום! לפני כחודשיים נבדקתי לכל מחלות המין שיש - והכל יצא תקין. מאז לא קיימתי מגע מיני כלל. לפני כשנה יצא לי קרוב לאיבר המין (אני גבר) כמו סרח עור כזה ולא התייסתי אליו כל כך, עד שאתמול החלטתי ללכל לרופא עור. הרופא הסתכל בדיוק לשבריר השניה עם זכוכית מגדלת וקבע ישר כי זה קונדילומה. ע״פ הסתכלות בבדיקות הדם שערכתי לפני כחודשיים, שמתי לב שלא הופיעה שם בדיקה לhpv לכן איני יודע אם יש לי. בהנחה שזו באמת קונדילומה, מה הדברים הבריאותיים הכי חמורים שיכוליפ לקרות לי במידה ולא טיפלתי/אטפל בזה הרבה זמן? האם זה יכול לפגוע לי במשהו? או שמדובר בבעיה קוסמטית בלבד (הסרח עור/יבלת ויראלית) שעשוי להפריע לי? אשמח לדעת האם חובה עליי לטפל בזה כי אם לא זה מסכן חיים? בנוסף, שמעתי שאם לא מטפלים בזה זה יכול להתפתח לסרטן פי הטבעת אצל הגבר? האמנם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונידילומה
פרופ` חיים ראובני15/07/2018כמו כל מחלה מומלץ לטפל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- chlamydiv trachomatis dna הידבקותאלה11/07/2018
האם בבעיה של כלמדיה - הגבר יכול לרדת לאישה או הפוך או שקיים בכך סכנה להידבקות נוספת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרדת
פרופ` חיים ראובני12/07/2018?????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים אחריי מינוציקליןיטקרינה10/07/2018
שלום רב.
פניתי לרופאת עור לגביי פצעים שהיו לי בפנים...נראה כמו אקנה אך לא משהו רציני. רציתי איזושהי משחה. הרופאה אמרה שזה חיידק ורשמה לי מרשם למינוציקלין למשך 3 חודשים. לאחר 3 חודשים הפסקתי לשתות אותם וטסתי לחו"ל. כשבוע לאחר ההפסקה כל אזור החזה והפנים כולן התמלאו פצעונים קטנים אשר נראים כמו פריחה במצב הרבה יותר גרוע ממה שהיה לי לפניי שהתחלתי לשתות את האנטיביוטיקה. אני חשבתי שאולי ככה הגוף שלי מגיב למים המקומיים אולי ( טסתי למרוקו) . כשחזרתי פניתי שוב לאותה הרופאה. הפנים אגב, מאוד גירדו לי גם.
הרופאה אמרה שהפצעים חזרו וזה ממש לא פריחה וזה צץ לי שוב כי סיימתי לשתות את האנטיביוטיקה בלי להיבדק ורשמה לי שוב מרשם של המינוציקלין לעוד 3 חודשים.
לאחר כמה ימים חל שיפור במצב עד שהפצעים חלפו לגמריי.
לפניי כמה ימים הפסקתי שוב את הכדורים כי אני בתהליכים של כניסה להריון. היום שוב כל החזה התמלאה פריחה אדומה, כל הצוואר פצעונים קטנטנים אדומים, הפנים מגרדות לי ואני מרגישה שהפצעים שוב יוצאים. לי זה לא נראה כמו אקנה כי היו לי פצעי בגרות אבל מה שקרה לי אחריי ההפסקה של האנטיביוטיקה היה בצורה כל כך מוגזמת, לא היה לי ככה לעולם.
אודה מאוד לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
פרופ` חיים ראובני12/07/2018ממליץ לחזור לרופא המטפל .. לאבחון חוזר .. ולשקול רואקוטן ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ברגליים מלמטה כתמים אדומיםאמיר09/07/2018
מזה 5 ימים יש לי פריחה של 3 כתמים אדומים ברגל ימין ואחת ברגל שמאל מלמטה באזור השוקיים.
הכתמים בקוטר של חצי סנטימטר כל אחת.
רופא העור המליץ לי על משחת טרידרם ועל כדור לורסטין כיוון שזה מגרד לי.
לקחתי כדור ומרחתי משחה למשך 3 ימים אבל הכתמים לא נעלמים.
בנוסף יש לי כאב ברגל ימין מלמטה מעל לקרסול.יש לציין שאני אחרי נסיעה של 8 ימים בהם הלכתי הרבה ובחזור עשיתי יומיים הליכה של חצי שעה אחרי שלא הייתי רגיל לספורט קבוע.
האם זה מבשר משהו? תודה
יש לציין שאין לי תופעות נוספות כמו חום וכולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
פרופ` חיים ראובני10/07/2018
פנה לרופא עור להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיחת ורומאל לאחרת צריבת יבלתישראל09/07/2018
אהלן. צרבו לי יבלת ביד, ונוצר פצע שהגליד חלקית לאחר כשבוע וחצי.
מתי ניתן להתחיל למרוח ורמואל? (קיבלתי מהרופא אך ללא הנחיות)
אסור על פצע פתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וורמל
פרופ` חיים ראובני10/07/2018אסור למריחה על פצע פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת עמוקה בכף הרגללירון09/07/2018
שלום לכם
יש לי יבלת עמוקה "מסמר" בכף הרגל ואיני יודעת לאיזה רופא עליי לקבוע תור...הבנתי שלא כדאי לגשת לפדיקור אלא ישר לרופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת
פרופ` חיים ראובני10/07/2018סביר להניח שמדובר ביבלת וירלית
פנה לרופא עור להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתיים והידבקות של אחריםיוני06/07/2018
שלום, מדי פעם אני סובל מפצעי הרפס.
השבוע הכנתי אוכל למשפחתי ובטעות טעמתי מן האוכל בזמן הבישול (כשיש לי פצע הרפס בשפה התחתונה) והחזרתי את הכף לערבוב התבשיל, האם הוא יכול לגרום איך שהוא להידבקות למשפחתי? השאלה קצת מוזרה אני יודע אבל מבחינת ההיגיון לא נראה לי שזה אפשרי, אני רק רוצה חוות דעת ממומחה כדי שאהיה בטוח, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
פרופ` חיים ראובני10/07/2018בדר"כ מגע ישיר גורם להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)