מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילה את עוזרת לאנשיםיוסי הגנן07/03/2009
מעניין אותי לדעת כמה זמן את את האתר הזה קיים? ומאיפה יש לך את הכוח להיות פה בישביל אחרים?סתם מיסקרנות הילה יש לי המון שאלות ואת לא תמיד פה כדי לנסות ולת תשובות יש לך אפשרות שאני יכול ליצור קשר אלייך באופן אישי לנייד? רק אם יש לך אפשרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יוסי
08/03/2009הקמתי את הפורום בהתנדבות לפני שנה, משום שהרגשתי שאילו היה כזה פורום כשאני רק אובחנתי , אז זה היה יכול להקל עלי, הייתי מרגישה שיש מקום שבו אני יכולה לשאול שאלות, לשתף, לקבל הבנה ותמיכה.
לאחר שאני הסתגלתי למחלה והתחזקתי בעצמי (לאחר הרבה עבודה עצמית וגם בעזרתה של פסיכולוגית) החלטתי לנסות לתת לאחרים משהו שאני רציתי שיהיה קיים בשבילי.
למרות שאני לא נותנת את מספר הנייד שלי, אני חושבת שתוכל למצוא ידע, מקום לשתף ולקבל תמיכה דרך הפורום הזה גם ממני וגם משאר חברי הפורום.
שיהיה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך
יוסי הגנן08/03/2009אני מרגיש כמו שהרגשת שהיית בהתחלה של המחלה אבל אני באמת רוצה לצאת מיזה אני חושב על טיפול לייזר לפחות להעלים את הנימים אני יכול לעשות טסט באיזור קטן בפנים ולהתקדם לאט לאט בצורה בטיחותית הילה אני לא יכול ליסבול יותר בחדר כושר כולם מיתקלחים ורק אני כמו מיסכן אוכל את הלב אני חייב לעשות משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פגישה אצל פסכולוג שיקומי אפשריוסי הגנן07/03/2009הבנתי שיש פגישה יום בשבוע אפשר פרטים מ"ס טלפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוקר טוב יוסי
08/03/2009לגבי הקבוצה-
הקבוצה מיועדת לחולי רוזציאה, לנשים וגברים, ללא הגבלת גיל.
בהנחיית פסיכולוג שיקומי, התשלום אליו מתחלק בין חברי הקבוצה כך שהוא סמלי.
ֿ
נכון לעכשיו אין עדיין מספיק אנשים על מנת שנוכל לפתוח קבוצה.
אם תשלח אלי את הפרטים שלך דרך האימל :
[email protected]
אני ארשום את הפרטים שלך (אפשר רק כתובת אימל או טלפון, איך שנוח לך)
ואת האיזור בו אתה מעוניין שתתקיים הפגישה ואם תהיה מספיק הענות באיזור אחד אני אוכל לקשר בינכם ובין הפסיכולוג השיקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתצרי קשר בברכה
יוסי הגנן08/03/2009הנייד שלי 052-8727296 אני גר באיזור השרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יוסי
08/03/2009רשמתי את הפרטים שלך,
האם תהיה מוכן להגיע גם למרכז או שאתה רוצה קבוצת תמיכה אך ורק באזור השרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיע לכל מקום
יוסי הגנן08/03/2009אני חייב עזרה המחלה הזאת גורמת לי סבל נפשי גדול לא רוצה לקבל את המצב הזה לעולם אני חייב לצאת מיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי קרם לחותיוסי הגנן07/03/2009צריך לשים תמיד אחרי המישחות?. גם ביום? וגם בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי יוסי
08/03/2009לא כל אחד צריך למרוח קרם לחות, חשוב להתייעץ עם רופא עור לגבי זה.
למשל לי לא כדאי למרוח קרם לחות, משום שהעור שלי שמן/מעורב.
אם אתה כן רוצה וצריך למרוח קרם לחות-
אז תמרח את המשחות אלידל/רוזקס,
תחכה 10 דקות,
ורק אז תמרח את הקרם לחות.
שיהיה שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי רואים שיפור באלידל?יוסי הגנן06/03/2009אשמח לקבל תשובה? ואם אפר לשים ממייקאפ אחרי המישחה?..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי יוסי
08/03/2009לגבי משחת אלידל,
אני מניחה שזה מאוד אישי, אני אפילו לא זוכרת כמה זמן זה לקח אצלי עד שראיתי שיפור
(בערך חודשיים- שלוש).
אחרי המשחות אפשר לשים מייקאפ, (תחכה 10 דקות לפני שתמרח משהו נוסף מעל המשחות).
אלידל היא משחה קצת שומנית כך שלמרות שאפשר למרוח מייקאפ על זה, זה לא מומלץ משום שהשומניות של המשחה תגרום למייקאפ להראות מבריק יותר (לי המשחה גורמת להזעה בפנים).
הבנתי שאתה משתמש גם ברוזקס, אז אולי עדיף למרוח מייקאפ אחריה ולא אחרי האלידל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוצקליןמאיה לוי05/03/2009ה הילה ביקרתי אצל רופה עור והוא המליץ לי דווקא על מינוצקלין 50 מ"ג ועל משחה בשם דאלאגיס טי שניהם לטיפול באקנה. האם משהו שמע על הטיפול הזה? תודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי מאיה
08/03/2009אני אישית לא מכירה את הטיפול הזה, כך שאין לי דיעה לגבי זה,
אך אם את בספק, אולי כדאי שתלכי לרופא עור נוסף לקבלת חוות דעת נוספת.
בברכה
ֿ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה קראתי את התופעות של האלידליוסי הגנן05/03/2009אני מפחד להישתמש במישחה הזאת לומר לך את האמת מה את חושבת?????????? כי גם לא רשום שזה מקטין את נימי הדם או משהו שקשור לזה איך את יודעת שזה קשרו לנימי דם??? או לרוזציה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלידל
08/03/2009אני יודעת שזה עוזר לעצור נימי דם חדשים מהרופא עור שלי ואני סומכת עליו .
אני עושה הפסקה מהמשחה פעם בכמה חודשים ואני מורחת ממש קצת מהמשחה על העור,
כך שזה אמור להיות בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה מורן הייתי אצל ד"ר וולףיוסי הגנן04/03/2009הילה הייתי אצל פרופסור ד"ר וולף היום הוא היה עם תלמידים מהאוניברסיטה אומנם הוא רק היסתכל עלי לא בדק אותי בזכוכית מגדלת אבל הוא זיהה שזה רוזציאה נתן לי אלידל ורוזקס אמר לי שאלידל לא מסרטן לא לפחד עכשיו אני שואל אותך 1:איך את מישתמשת עם האלידל? 2:איך את מישתמשת עם הרוזקס? ואמרתי לו שביזכותך אטני נימצא פה מהתמיכה שלך
05/03/2009טוב שקבלת עוד דעה מרופא עור נוסף ובמיוחד ממנו, תודה על העדכון.
לגבי המשחות:
רוזקס אני שמה בבוקר על כל הפנים, כולל איזור העיניים.
אלידל אני שמה בערב לפני השינה (בגלל שהמשחה קצת שומנית ולא נעים להסתובב איתה במשך היום), מורחת על כל הפנים חוץ מאיזור העיניים (כדי שהשקיות מתחת לעיניים לא יתנפחו, אפילו קרם לחות לא מורחים על העפעפיים רק מתחת).
את שתי המשחות למרוח בעדינות, על פנים נקיות ולמרוח קצת- שכבה דקה מהמשחות.
שיהיה בהצלחה וסופ"ש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרוזקס ג'ל?יוסי הגנן02/03/2009רציתי לדעת אם הרוזקס הוא גם מכווץ את הנימי דם חשוב לי לדעת אם אחת התכונות שלו גם לכיווץ הנימים אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום יוסי
03/03/2009לפי מה שרופא העור שלי הסביר לי משחת הרוזקס נועדה להרגעת האדמומיות בעור.
משחת האלידל מונעת הווצרות של נימים חדשים (כמובן במידה: חשוב לנסות להמנע מהדברים שמחמירים רוזציאה כמו חשיפה לשמש וחום).
העלמת נימי דם בולטים אפשר להעלים בניתוח לייזר (אך אין הצלחה של 100% , נאמר לי שניתוח לייזר מסוכן משום שהוא יכול לגרום לכוויות).
אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור לגבי זה.
דרך אגב,
האם הלכת לפרופ' רוני וולף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחד אני אצל ד"ר וולף אעדכן
יוסי הגנן03/03/2009אני העדכן אותך נשמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה בשם רוביאליןמירי03/02/2009הי הילה קראתי באחד הפורומים על משחה בשם רוביאלין לרוזציאה האם ידוע לך על משחה זו לטיפול ברוזציאה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוביאלין
מאיה14/02/2009ניסתי את המשחה לאחר שדיילת בסופר פארם שיכנעה אותי שמכאן תבוא הישועה. בפועל זה רק הגביר את האדמומיות והחמיר אותה. אבל אולי זה אינדוידואלי לגבי קרם לחות מרגיע אני משתמשת clamince של חברת רוק (roc) והוא נחמד לי. מקווה שעזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוביאלין
אירה14/05/2014קניתי את הקרם רוביאלין...לא ממליצה לאף אחד!!!! הגביר אדמומיות וגרם להתפוצצות של הנימים ואלרגיה חריפה.עכשיו בטיפולים. גרם לי נזק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכלמיכאל31/01/2009מה לא מומלץ לאכול והאם יש מאכלים שכן מומלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי מיכאל
01/02/2009לא מומלץ לחולי רוזציאה לאכול מאכלים חריפים, לשתות אלכוהול או לשתות מרקים חמים.
(להמנע ממאכלים שגורמים להתרחבות/חום).
כל שאר המאכלים שגורמים להחמרה הם סובייקטיביים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם שוקולד וגבינה צהובה
מוריה04/02/2009הרופא שלי הוסיף גם שוקולד וגבינה צהובה, כי הם גם גורמים להתרחבות של כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה, אילו טיפולים עזרו לך?מירי29/01/2009שלום הילה האם את יכולה לפרט, אילו טיפולים/תרופות סייעו לך במקרה שלך להפחית מחומרת המחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי מירי
01/02/2009אני מטופלת ברוזקס (שעוזר להפחתת האדמומיות והסימנים) ואלידל שמונע מהנימים לצאת ומחליק את העור (היתה לי תחושה של עור מתוח במצח והאלידל ריכך את זה- עזר מאוד).
אני לוקחת כדורי אנטיביוטיקה (דוקסילין) כשמתחילים להופיע פצעים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משחת אלידל עוזרת?
מירי03/02/2009שלום הילה, תודה על המידע ! עד כה טופלתי רק ברוזקס ובמינוצין. לא ידעתי את האפשרות של אלידל- האם המשחה הזו מסייעת ? כמה זמן לקחת את האנטיביוטיקה? ולכמה זמן זה פתר לך את הבעיה? אני לקחתי מינוצין במשך חודש וברגע שהפסקתי הכל חזר ואף החמיר. אני מתלבטת אם בכלל כדאי לקחת אנטיביוטיקה שכן עם הזמן הגוף מפתח חסינות וההשפעה שלה היא לטווח קצר. האם זה כך גם אצלך? תודה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
אני15/02/2009שלאחר שאובחנתי, הלכתי לטיפול לפסיכולוגית מקסימה שעזרה לי מאוד!!! אם תשאל אותי, אני חושבת שכל אחד צריך פסיכולוג/ית במידה זו או אחרת. אולי תנסה גם? כשהגעתי אליה הייתי ממש שבורה והצלחתי לשנות גישה והיום אני מאושרת, כמובן שיש רגעים, אבל בגדול השתנתי לטובה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי IPL
יוסי הגנן02/03/2009הבנתי שהרבה אנשים עוברים את הטיפול הזה למרות הסיכון מה יותר מסוכן טיפול IPL? או פוטודינמי? או לייזר ? מה הכי טוב ומה התופעות לוואי של כל אחד מהטיפולים ??.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יוסי
03/03/2009חשוב לי להדגיש שזהו פורום תמיכה ולא פורום המתמחה בניתוחים/משחות.
אני לא רופאה, כך שאני יכולה רק לתת מהנסיון והידע שלי.
רופא העור שלי לא המליץ לי לנסות טיפולים אלו משום שהוא טוען שהם כרוכים בסיכון.
אני ממליצה לך להתייעץ ישירות עם רופא עור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דיקור סינימסייע בהקלה על המחלה?מירי29/01/2009שלום לך, האם ידוע לך אם "דיקור" סיני מסייע בריפוי המחלה? או תחום כל שהוא ברפואה המשלימה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי מירי
01/02/2009בעבר ניסיתי דיקור סיני והומאופטיה, לי טיפולים אלו לא עזרו אך זה לא אומר שלאחרים זה לא יעבוד.
לא ידוע לי על טיפול שבטוח יכול לעזור לכולם.
אני חושבת שאם הטיפול לא מזיק ואפילו עושה טוב לנפש, זה כבר משהו...אז שווה לנסות...
שיהיה בהצלחה ואשמח אם תעדכני אותי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לייזראבי22/01/2009מה אתם אומרים על הטיפול בלייזר? עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום אבי
27/01/2009אני התייעצתי עם רופא העור שלי לגבי טיפול בלייזר והוא אמר שהטיפול יכול לגרום לכוויות ועלול להחריף את המחלה, כך שהוא לא המליץ לי על כיוון זה.
גם אם הטיפול הצליח והכניס את הנימים פנימה (לא את הכתמים/סימנים, הטיפול נועד להעלמת נימים), תהייה חייב לחזור על הטיפול כל כמה חודשים, (הטיפול מאד יקר) הוא לא מונע את ההסמקות ועדיין תהיה חייב להמנע מהדברים שמחמירים את המחלה (כמו חשיפה לשמש, מאמץ גופני מאומץ מידי, חום/קור עז, מקלחות חמות, אלכוהול וכו').
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא עורמוריה22/01/2009שלום! האם ישנו בארץ רופא עור המתמחה ברוזצאה. הרופא עור שלי נחשב לרופא טוב, אבל יש לי הרגשה שאני צריכה להתיעץ עם עוד מומחים. אני גרה במרכז, אבל אל רופא טוב אני מוכנה לנסוע אפילו לאילת :) תודה מראש על התשובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלצערי הרב לא
ישראלית22/01/2009יש מומחים לכך בחו"ל (שם הבעייה מוכרת ושכיחה יותר) אבל בארץ הידע של רופאי העור לגבי רוזציאה שואף לאפס. בתור חולת רוזציאה הייתי אצל מספר רב של רופאי עור (כולל פרופ' וולף המומלץ כאן ע"י מנהלת הפורום, אך בעיני אינו טוב יותר משאר הרופאים), כולם מנהלי מחלקות ובכירים, ואף אחד לא הוסיף לי מידע על מה שכבר קראתי באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני חולה רוזציאה?אייל22/01/2009אתאר בפניכם את בעייתי אני בן 22, מאז גיל 14 בערך אני אדמומי בלחיים, בעיקר בקור, חום, חדרים סגורים, מאמז פיזי, חוסר שתייה, לחץ, חשיפה לשמש ועוד. לפניי 4 שנים סבלתי גם מפצעים, אבל טופלתי בראוקוטן ומאז יש לי פצע בודד מידי פעם.. אם באת מה שיש לי זה רוזציאה, מה אפשר לעשות כדי להפטר מזה לתמיד? טיפול לייזר תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחדד את השאלה..
אייל22/01/2009יכול להיות שפשוט יש לי נימים מורחבים שקרובים מידי לעור, וזה לא רוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יכול להיות
ישראלית25/01/2009אבל התיאור שלך (של אדמומיות כתוצאה מחום, שמש, קור וכו') נשמע אופייני מאוד לרוזציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אייל
25/01/2009זה אכן נשמע כמו רוזציאה, אך כמובן שמומלץ לקבל אבחנה מרופא עור.
ככל הידוע לי, רוזציאה זו מחלה כרונית ואי אפשר להחלים ממנה, אך ניתן לעצור את התפתחותה.
לי המשחות עזרו מאד, העור נראה טוב יותר (רוזקס הפחית לי את האדמומיות והאלידל ריכך לי את העור שהיה מתוח לפני כן).
רופא העור שלי לא המליץ על טיפול לייזר משום שהטיפול יכול להזיק (יכול לגרום לכוויות).
אתה יכול להמנע מדברים שמחמירים רוזציאה כמו: חשיפה לשמש, חום/קור עז, אלכוהול, מקלחות חמות, אימון פיזי מאומץ (אפשר אימון מתון של 20 דק' כל פעם או אופניים בערב, גם רוח קרירה בפנים וגם כושר).
בהצלחה! אשמח לשמוע ממך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל לא בדיוק ברור לי
אייל25/01/2009מה זאת אומרת לעצור את ההתפתחות? כי אצלי הכל מאוד מאוד זמני. אם בערב אני יוצא עם חברים אז בבוקר ובצהריים אני שותה הרבה, לא מתעמל או משהו כזה, לא נחשף לשמש וכו אבל כשאני בצבא אין לי בעיה לעשות ריצה לפני שאני הולך לישון, כי לא מפריע לי ללכת לישון עם פנים אדומות איך מקלים את המצב, בטווח הארוך..? מאוד מעניין אותי הטיפול לייזר כי זה משהו שיכול לטפל במחלה הנוראית הזאת אחד ולתמיד, ואין דבר שאני רוצה יותר.. יש משהו שעבר את הטיפול? עלה בי הספק שזה לא רוזיציה כי אומרים שזה בדרך כלל אצל נשים בגיל 30-40, וגם תמונות שראיתי באחד באתרים, היו קצת שונים מהבעיה שלי.. שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אייל
26/01/2009מחלת הרוזציאה מופיעה לרוב בין הגילאים 30-40 אך יכולה להתפרץ גם בגיל ההתבגרות (לרוב הרוזציאה מופיעה אצל נשים אך היא חמורה יותר אצל גברים).
המחלה יכולה להתפרץ גם אצל גברים וגם אצל נשים.
המחלה התפרצה אצלי בגיל 22-23, לקח 4 שנים בערך עד שאובחנתי, כך שראיתי איך המחלה מחמירה עוד ועוד ללא הטיפול.
מאז שאובחנתי וטופלתי עברו כ-3 שנים.
הטיפול שקבלתי עזר לי מאד, כמו שציינתי העור נראה טוב יותר ולא פחות חשוב הבנתי מה כדאי לי לעשות או לא לעשות על מנת שלא להחמיר את המחלה.
אם אני עושה השוואה לתקופה שלא טופלתי, לפי הנראות של עור הפנים שלי, אני רואה שהתפתחות המחלה נעצרה אצלי.
שתיית אלכוהול לא מומלצת לחולי רוזציאה, אפשר קצת בדגש על קצת.
אימון גופני הגורם להסמקה חריפה בפנים לא הכי מומלץ לחולי רוזציאה (בהנחה שלא רוצים להחמיר את המחלה), אפשר לעשות כושר במינון נמוך, לסרוגין , עדיף במזג אויר קר. לי האופניים עושה ממש טוב ולא גורם לי להסמיק.
רוב התמונות שמופיעות באתרי הרוזציאה הם של חולי רוזציאה שלא שמרו על עצמם ולכן המחלה החמירה מאוד (לכן אני ממליצה להשתדל לא להחמיר את המחלה). למחלה יש שלבי התפתחות, היא לא מופיעה לפתע במצב החמור שלה.
הרוזציאה נראת שונה מחולה לחולה, כמובן יש קווי דמיון בין החולים אך אל תשכח שסוג העור שונה מאדם לאדם.
טיפול לייזר- גם אם הוא הצליח והכניס את הנימים פנימה (לא את הכתמים/סימנים, הטיפול נועד להעלמת נימים), תהייה חייב לחזור על הטיפול כל כמה חודשים, הוא לא מונע את ההסמקות ועדיין תהיה חייב להמנע מהדברים שמחמירים את המחלה שהזכרתי בתגובה הקודמת שלי.
כך שאין טיפול "קסם", עדיין אי אפשר להפטר מהמחלה, זו מחלה כרונית, אך אפשר לסגל סגנון חיים שיתאים יותר למצב החדש.
כשתלמד לחיות עם המחלה, תגלה שהמחלה לא כל כך נוראית כמו שאתה חושב, תחפש מה אתה כן יכול לעשות וכל המגבלות לא יבלטו כל כך.
כולנו היינו מעדיפים לא להיות חולים בכלל, אבל תזכור שיש מחלות טובעניות הרבה יותר ומסוכנות הרבה יותר!
שיהיה בהצלחה, אשמח אם תמשיך לעדכן ולשתף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
מטפל סיעודי: איך בוחרים נכון?איך בוחרים מטפל סיעודי שיתאים ליקרים לנו מכל...כל הטיפים כאןבחן את עצמך:
האם אתם סובלים מחרדות?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)