מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פילינגאורי05/11/2008
בהמשך לתשובתך לשאלתי הקודמת לגבי טיפול פוטודינמי , מדוע פילינג לא טוב לחולי רוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורי
12/11/2008שלום אורי
דבר ראשון, מחלת הרוזציאה היא קודם כל מחלה של נימי הדם הנמצאים בעור הפנים, כלומר גם אם תעשה פילינג זה לא יעזור, דבר שני, לא רק שפילינג לא יעזור הוא יזיק בוודאות! כלומר לעור רוזציאה צריך להתייחס בעדינות, אסור לשפשף, ללחוץ, לשרוט ( ושלא נדבר על פילינג! ) משום שהדבר יגרום להוצאת נימי דם נוספים!
הפילינג מוריד את שכבת העור העליונה ובכך יגרום לנימי הדם בחולי רוזציאה לבלוט יותר מלפני הפילינג וגם יוציא נימי דם חדשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהבני02/11/2008שלום רב, האם משקאות קרים מאוד, כמו ברד או גלידות, גם מחמירים רוזציה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום בני!
03/11/2008למיטב הבנתי, הקור עצמו של המשקה לא מחמיר רוזציאה,
אבל יתכן ותופיע רגישות למאכל מסויים. הרגישות היא סובייקטיבית (יש חולי רוזציאה שרגישים למשל לסוכר ואחרים לא).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פוטואורי28/10/2008בבית החולים אסף הרופא ישנם טיפולים פוטו... שבאתר שלהם טוענים שעוזר לרוזציאה מה ידוע לך על כך והאם זה אכן עוזר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום אורי!
03/11/2008אם אתה מתכוון לטיפול פוטודינמי, הטיפול לא מתאים לחולי רוזציאה, משום שזה כמו פילינג לעור, דבר שאסור לחולי רוזציאה! (הגעתי למסקנה זו לאחר התייעצות עם רופא העור שלי).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהרונן26/10/2008האם גם לתימנים יכול להיות רוזציאה? ואם לא, למה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום רונן
27/10/2008שלום,
מחלת הרוזציאה שכיחה בעיקר באנשים בעלי עור בהיר, לכן סביר להניח שבעלי עור כהה לא יחלו במחלה זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהדני23/10/2008שלוןם רב, האם רוזציאה מציקה יותר בחורף או בקיץ? ולמה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררוזציאה בחורף/קיץ
26/10/2008שלום דני
מעבר לעובדה שלכל חולה רוזציאה יש העדפות משלו, יש כמה דברים שסביר להניח שיהיו משותפים, גם לחורף וגם לקיץ יש חסרונות ויתרונות:
בקיץ רוב המקומות ממוזגים, כמו מקומות עבודה, מרכזי קניות, משרדים, מסעדות, מרפאות, תחבורה ציבורית וכו'.
במקרים הנדירים שלא מדליקים מיזוג, יותר קל ונורמטיבי לבקש שידליקו מזגן בתקופת הקיץ, רוב האנשים יעדיפו מיזוג ואין תחושת אי נעימיות לבקש שידליקו מזגן.
יותר קל במפגשים עם אנשים וחברים במקומות סגורים.
אבל לעומת זאת, חם מידי להסתובב בחוץ בשעות החום.
בשיא הקיץ, יש מקרים שלא נעים להסתובב בחוץ גם בערב.
טיולים בטבע בארץ בשעות היום, לא באים בחשבון.
את כל הקניות שלי אני עושה במרכזי קניות ולא מסתובבת בחנויות ברחוב, אלא אם כן הן פתוחות בשעות הערב.
בחורף, זה הפוך, יותר קל בחוץ, באוויר הפתוח, מאשר בתוך מקומות סגורים.
לדוגמא, אני לא מסוגלת להכנס או לשהות יותר מידי זמן בקניון עם חימום, אבל אני יכולה לעשות קניות בחנויות ברחוב.
בימים קרים, אפשר (ומומלץ...) לעשות טיולים בטבע או סתם טיולים בערים במשך היום.
קשה לי לומר אם המחלה מציקה יותר בקיץ או בחורף, פשוט כי אני נהנת מהיתרונות של כל תקופה ופחות מסתכלת על החסרונות.
אני רואה בכל עונה את ההזדמנות לעשות משהו שלא יכולתי לעשות בעונה הקודמת.
אני מניחה שזה סובייקטיבי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהבן19/10/2008שלום, ראשית, לאחרונה שאני סובל מהסמקה ומגלי חום בכל הגוף בכל פעם שאני נכנס לבתים וכשיש שם אנשים - נראה לי שזה גם קשור לסוג של ביישנות וחרדה מאנשים. האם זה יכול להיות רוזציאה. האם כך מרגישים חולי רוזציאה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום בן
20/10/2008רוזציאה זו מחלה פיזית של העור ולא סוג של חרדה חברתית.
ממה שאתה מתאר כנראה שיש לך חרדה ממפגש עם אנשים, אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג/יועץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמעתי שיש טיפוליוסי12/10/2008התיעצתי עם רופא עור והוא אמר שניתן לתצרוב את הוריד בשתי טיפולים בכמה אלפי שח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום יוסי
16/10/2008שלום יוסי וברוך הבא לפורום!
בשוק קיימים סוגים רבים של מבטיחי תוצאות מיידיות, לי לא ידוע על ניתוח קסם (אני הייתי מאוד שמחה אם היה כזה).
אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור מומחה. (בארץ ישנו רופא עור- פרופ' רוני וולף, בית חולים קפלן, הידוע כרופא מקצועי המתמצא במחלה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהיפית05/10/2008היי, עכשיו שמתחיל החורף רציתי לדעת: איזה עונה יותר קלה ונוחה לחולי רוזציאה, ולמה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי יפית
05/10/2008מעבר לעובדה שלכל חולה רוזציאה יש העדפות משלו, יש כמה דברים משותפים:
גם לחורף וגם לקיץ יש חסרונות ויתרונות, קשה לי לומר איזו תקופה עדיפה עלי...
בקיץ רוב המקומות ממוזגים, כמו מקומות עבודה, מרכזי קניות, משרדים, מסעדות, מרפאות, תחבורה ציבורית וכו'.
במקרים הנדירים שלא מדליקים מיזוג, יותר קל ונורמטיבי לבקש שידליקו מזגן בתקופת הקיץ, רוב האנשים יעדיפו מיזוג ואין תחושת אי נעימיות לבקש שידליקו מזגן.
יותר קל במפגשים עם אנשים וחברים במקומות סגורים.
אבל לעומת זאת, חם מידי להסתובב בחוץ בשעות החום.
בשיא הקיץ, יש מקרים גם שלא נעים להסתובב בחוץ גם בערב.
טיולים בטבע בארץ לא באים בחשבון.
את כל הקניות שלי אני עושה במרכזי קניות ולא מסתובבת בחנויות ברחוב, אלא אם כן הן פתוחות בשעות הערב.
בחורף, זה הפוך, יותר קל בחוץ מאשר בתוך מקומות סגורים.
היו מקומות עבודה שעבדתי בהם בעבר, שהדליקו חימום, זה היה בלתי נסבל ונאלצתי לעזוב בגלל זה.
אני יכולה לומר לך שלקניון בחורף כשיש חימום אני לא מסוגלת להכנס או לשהות שם יותר מידי זמן, אבל אני יכולה לעשות קניות בחנויות ברחוב.
בימים קרים, אני יכולה לעשות טיולים בטבע, או סתם טיולים בערים במשך היום.
אני יכולה לומר לך שיש ימים, שלא קרים במיוחד (הרי הטמפרטורות בחורף בארץ מאוד מגוונות) כאשר רוב האנשים לובשים ארוך (כי באמת קר להם או שפשוט לובשים ארוך מתוך נורמה חברתית), לי מתחשק ללבוש קצר... פשוט נעים לי ואני לא מרגישה צורך להתכסות בבגדים ארוכים... מה שיכול להראות חריג...., בקיץ יותר קל מבחינת הלבוש. כבר התרגלתי לתגובות כמו "מה לא קר לך?!" ,"את תחטפי צינון!!!" ... :-)
בכל עונה אני משתדלת לנצל עד תום את כל הדברים שאני יכולה לעשות ולהנות מהעונה עד כמה שניתן!
מקווה שעזרתי, שיהיה חורף גשום (ו...קריר)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלותרוני27/09/2008שלום הילה - מגיע לך צל"ש על התשובות וההתמדה. 1.האם יכול להיות שחליתי עקב שימוש יתר בתרופה נגד אקנה = הכוללת קורטיזון? 2. האם יש משהו פנימי מעבר למשחות שיזוף או מייק אפ המשחימים את הפנים? אני בתפקיד מאוד בכיר המחייב הופעה בפני קהל והרצאות ומאוד לא קלה הסיטואציה. שמחתי לקרוא כל שאלה ותגובה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום רוני וברוכה הבאה!
29/09/2008ברוכה הבאה ותודה!
1. סיבת התפרצות מחלת הרוזציאה עדיין לא ידועה/חד משמעית, כך שאני לא יכולה לענות על שאלה זו.
2. לא ידוע לי על משהו פנימי שיכול לשזף את העור.
אני חושבת ששיזוף מלאכותי של דר' פישר ואיפור בהחלט מספיק ויותר על מנת להראות ייצוגית ומטופחת.
לדעתי, בלי קשר למחלה, אישה שמאופרת בצורה מקצועית ועדינה (וכמובן תסרוקת מחמיאה), נראת מטופחת הרבה יותר מאישה לא מאופרת כלל .
עם הלבוש הנכון, איפור ותסרוקת תראי מטופחת וייצוגית לכל הופעה מול קהל.
ֿ
אני אשמח אם תעדכני/תשתפי אותי!
בהצלחה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמאיה17/09/2008האם יש קשר בין הכדורים רואקוטן לרוזציאה? האם הכדורים מטפלים גם ברוזציאה, או האם הם אולי גורמים לרוזציאה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום
20/09/2008שלום מאיה
במצבים מסויימים, רופאי עור נותנים כדורי רואקוטן לחולי רוזציאה, על מנת לייבש פצעים.
כדורי רואקוטן לא גורמים לרוזציאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהגלית14/09/2008שלום רב, אני סובלת מרוזציאה כבר כמה שנים וברצוני לשאול אותך האם את יכולה להמליץ על סוג אלכוהול חזק ש-ל-א גורם להסמקה. אני יודעת שודקה רדבול כן גורם לי לגלי חום בפנים ולאדמומיות. יש המלצה למשהו חזק אחר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי גלית
15/09/2008כל משקה אלכוהולי לא מומלץ לחולי רוזציאה.
לפני שחליתי ברוזציאה, הייתי שותה מידי פעם בסופ"ש, כך שאני מבינה את הגעגועים לזה.
אני חושבת שחלק מקבלת המחלה, זה לדעת לוותר על דברים מסויימים, על מנת "להרוויח" הקלה על המצב הבריאותי שלך.
תבדקי עם עצמך (אני כאן אם את רוצה לשתף) מה גורם לך לרצות משקה חזק?
אני חושבת שזה מעניין הרבה יותר...
שיהיה שבוע טוב!
אני אשמח אם תעדכני אותי בכל מה שתרצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיטל10/09/2008שלום רב, האם את יכולה להעריך במקרה כמה אנשים חולי רוזציאה יש בארץ. האם זו מחלה נפוצה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי מיטל
12/09/2008יש בערך כ-300,000 חולי רוזציאה בארץ.
בארה"ב יש כ- 14 מיליון חולי רוזציאה.
המחלה נחשבת למחלה נדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהים המלחגלית07/09/2008האם מי ים המלח עוזרים? או בוץ ים המלח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום גלית
08/09/2008לא ככל שידוע לי, המלח רק יגרום לגירוי העור, והבוץ ממש לא מומלץ לעור רוזציאה ,
עדיף כמה שפחות שיפשופים. רצוי לשמור על היגיינה והבוץ ממש לא מתאים לכך ובנוסף לכך הבוץ יחמם את העור וכידוע חום מחמיר את המחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני הולכת לים אז המקדם הגנה יכול להגן על העור מהשמש או שלא מומלץ?מאיה07/09/2008היי הילה.
אני בת 22 הייתי אצל רופא עור אחד שאיבחן אצלי רוזציאה אבל המליץ להתייעץ ברופא עור נוסף (מחר יש לי תור) אצלי זה התחיל די מוקדם האודם בלחיים בערך בגיל 17, אז הייתי פשוט מסווה את זה עם איפור אבל לא התייעצתי עם רופא עור בזמנו כי חשבתי שזה זמני וזה ייעלם... ובצבא התחלתי לקחת גלולות כי חשבתי שזה קשור לאקנה ואחרי חצי שנה זה נעלם לגמריי ואז הפסקתי עם הגלולות ואחרי חצי שנה נוספת האדמומיות חזרה ונשארה עד היום, בזמנו המשכתי עם הגלולות למשך שנה (כשהאודם חזר ) וזה לא עזר...לפעמים זה וורוד ורק כשאני בסביבה שהטמפר' גבוהות זה נהיה אדום...כרגע אני משתמשת בנוריטייט וזה מקל קצת על האודם...
אם אני הולכת לים אז המקדם הגנה יכול להגן על העור מהשמש או שלא מומלץ?
איך ניתן להקל ברוזציאה כמה שיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהי מאיה
08/09/2008הי מאיה וברוכה הבאה לפורום!
אני ממש לא ממליצה לך להחשף לשמש, קרם ההגנה לא ימנע את החמרת המחלה בעת החשיפה לשמש וחום.
על מנת שהמחלה לא תחמיר, רצוי להמנע מהדברים הבאים: (או לעשות אותם
במינון נמוך מאוד)
חשיפה לשמש, חום או קור עז, פעילות פיזית מאומצת, אלכוהול, אוכל חם,
מאכלים חריפים, מקלחת חמה, לחץ נפשי (לא טוב לכל אחד...).
(אוכל שגורם להחמרת המחלה הוא מאד סובייקטיבי, יש שטוענים שיוגורט /עגבניות/ שמרים/אוכל מטוגן ועוד, לא עושה להם טוב).
רצוי לשמור על היגיינה, להשתמש בסבון היפואלרגני ומים פושרים/קרים ולא
לשפשף את הפנים, עדיף לתת לפנים להתייבש לבד ולא לשפשף עם מגבת.
ממה שאת כותבת, אני מבינה שאת מתאפרת, אני מאוד ממליצה לשים מייק אפ, הוא גם מסווה וגם מגן על העור.
חשוב שתסגלי לעצמך דרך חיים שתתאים גם למגבלות המחלה וגם לנפש.
אני מבינה שגילוי המחלה הוא מאוד טרי, ואני יודעת שלכל שינוי לוקח זמן הסתגלות.
עכשיו שאת יודעת מה יש לך את יכולה לעשות בחירות שיותר נכונות לך.
אני מאחלת לך המון הצלחה! אשמח אם תשתפי אותי בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה
מאיה09/09/2008התחלתי להתאפר כשהתחילה האדמומיות בלחיים (בלית ברירה) עד היום הייתי משתמשת בקונסילר (רק באיזור האודם ולגבי היום אני לא יודעת אם כדאי להמשיך להשתמש בקונסילר...), בפודרה ובסומק... יש מייק אפ של חברה מסויימת שאת יכולה להמליץ עליו? לפני שיוצאים מהבית כדאי לשים מקדם הגנה ומעל את המייק אפ? ולגבי הסרת איפור עד היום השתמשתי במגבונים והבנתי שזה לא טוב איזה מסיר איפור כדאי להשתמש? קראתי בפורום שכתבת שקראת שיש אמריקאים שהצליחו להחלים מהמחלה... את יכולה בבקשה לתת לי קישור לכתבה? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מאיה!
09/09/2008הי מאיה,
אני משתמשת במייקאפ-
Clarins, Souffle de Teint, Oil free
פודרה וסומק של Loreal
בקוסמטיקה זה בדרך כלל תהליך של ניסוי וטעיה... תצטרכי לנסות עד שתמצאי את האיפור שיתאים לך.
לגבי הסרת המייק אפ והאיפור-
אני ניסיתי כל מיני תכשירים להסרת המייקאפ, ומה שמצאתי שהכי עובד בשבילי:
1. שוטפת את הפנים במים פושרים וסבון של young, careline, תרחיץ פנים עדין במיוחד, לעור רגיל-שמן, היפואלרגני.
2.לאחר מכן אני משתמשת במסיר איפור (אני שמה כמות נדיבה על צמר גפן רך מאד, שמיועד להסרת איפור)
careline, make-up remover, מסיר איפור פנים ועיניים, היפואלרגני, לכל סוגי העור.
3. שוב שוטפת את הפנים בעדינות עם הסבון של young.
4, נותנת לפנים להתייבש לבד ושמה את המשחה שרופא העור רשם לי בשביל הרוזציאה (רוזקס או אלידל).
אני יודעת שזה נשמע ארוך מידיי, אבל זה לא לוקח יותר מ- 10 דקות. וזה שווה את זה, אני עושה את זה כבר שנתיים.
בקשר לאנשים שכתבו בפורום באנגלית, שטענו שהחלימו מרוזציאה : (נתקלתי בזה במספר מיקרים שקראתי בפורום בעבר, ניסיתי לאתר כמה לינקים)-
http://rosacea-support.org/community/viewtopic.php?
f=13&t=17&p=5435&hilit=how+i+cured+my+rosacea#p5435
http://rosacea-support.org/community/viewtopic.php?f=5&t=542&p=5260&hilit=how+i+cured+my+rosacea#p5260
זה האתר: http://rosacea-support.org/community/index.php
יש עוד מקרים שבהם אנשים כתבו על כך, צריך פשוט לקרוא ולחפש.
בהצלחה! אשמח אם תעדכני אותי גם בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהגל01/09/2008האם אפשר באיזשהו שלב להרפא לחלוטין מרוזציאה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום גל
02/09/2008הרופא שלי טוען שזו מחלה לכל החיים, אך קראתי בפורום באנגלית על מקרים של חולי רוזציאה שטענו שכן החלימו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
מטפל סיעודי: איך בוחרים נכון?איך בוחרים מטפל סיעודי שיתאים ליקרים לנו מכל...כל הטיפים כאןבחן את עצמך:
האם אתם סובלים מחרדות?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)