פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אודליה
    23/04/2008

שלום רב,
    אני לא חולת רוזציאה, אני סובלת מאקנה קשה.
    האקנה הרס את חיי וגרם לי לחרדות חברתיות עזות.
    כיום אני בת 28 ובקושי יוצאת מהבית. מאחר שנדמה לי שחולי רוזציאה יכולים להבין את הרגשתי אני שואלת בפורום זה: מה אפשר לעשות?
    אפשר לקבל המלצות כיצד לקבל ביטחון עצמי, להפסיק להתבייש באקנה ולהתחיל לחיות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אודליה

24/04/2008

שלום אודליה
    אני יכולה להבין על מה את מדברת, אני מניחה שיש דמיון (ושוני, שגם לזה אני אגיע), שני המצבים פוגעים באסטטיקה של הפנים, וכל התגובות החברתיות הנלוות לכך.
    לקח לי הרבה זמן להגיע למסקנה, שלא חייבים להיות מושלמים כדי: להיות נאהבת, למצוא בן זוג, להצליח בקריירה, להנות, למצוא תחביבים שעושים לי טוב, להיות חברה טובה, להכיר חברים וכו'.
    אני חושבת שאת צריכה להתחיל חיפוש עצמי, כגון-
    תשאלי את עצמך מה עושה לך טוב, תנסי למצוא תחום/תחומים שמסקרנים אותך וללכת ללמוד אותם,
    תחשבי מה גורם לך לרצות להתחבר עם אנשים אחרים, ולהיות חברה שלהם?
    אני חושבת שבסופו של דבר, אנחנו מתחברים עם אנשים שגורמים לנו להרגיש יותר טוב עם עצמנו.

תשאלי את עצמך האם כל האנשים המוגדרים כיפים ויפות, הם בהכרח מאושרים? אני מכירה כמה שלא.

אני אספר לך על משהו שקרה לי מזמן (לפני שאובחנתי), הייתי בטיול בחו"ל, התחלתי לשים מייק אפ מול המראה בשרותים, היה חם והסמקתי, כשלפתע נכנסה אישה כבת +40 , נעמדה מולי והסתכלה עלי עד שסיימתי, וכל הזמן הזה היא העליבה אותי באנגלית (כמו- "לא יאומן מה שמייק אפ יכול להסוות", "ממש מכוערת", "המייק אפ מסתיר יפה" אמרתי תודה, מה שעצבן אותה עוד יותר. ולבסוף שאלה: "תמיד היית חזקה כ"כ או שזה קרה בעקבות הפנים האדומות שלך?" לא עניתי לה והיא יצאה מרוגזת), אני ידעתי שאישה שפויה/טובה/מאושרת לא הייתה עושה כזה דבר, החלטתי להתרכז בעצמי ולהתעלם, החלטתי לא לתת לה את האנרגיה שלי, הרי מה שהיא רצתה זה שאתעצבן / אאעלב ממנה ולא נתתי לה את הסיפוק (יש אנשים ממש, אבל ממש מכוערים מבפנים, שפשוט לא שווה להתרגש מהם).

ההבדל המהותי בין חולי רוזציאה לסובלים מאקנה, זה שהחולים מוגבלים במצבים מסויימים, כמו: לא לצאת לשמש/ להיחשף לחום/ פעילות גופנית/ סאונה/ אלכוהול וכו' . אצלך אין את המרכיבים האלו, כך שאני חושבת שאת צריכה להתרכז במה שאת יכולה לעשות ולא להפך. וזה המון!
    תנסי להתרכז פחות באיך שאחרים רואים אותך ויותר באיך את רואה את העולם.

האם התייעצת עם רופא עור? (ממליצה על פרופ' רוני וולף בקפלן) פילינג? לקחת ראוקיוטן ?(מאד מומלץ לאקנה)
    אני הלכתי לפסיכולוגית שעזרה לי מאד, אולי תנסי גם את?

חג שמח
    הילה מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תופעת האודם
    טלי
    21/04/2008

מופיעה רק במצבי לחץ, התרגשות ומבוכה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם תופעת האודם

הוספת תגובה

• שלום טלי

21/04/2008

בשלב הראשוני של המחלה, ההסמקה יכולה להופיע בעקבות מצבים שמחמירים את המחלה, כגון: לחץ, התרגשות, מבוכה, חום/קור עז, חשיפה לשמש, אלכוהול, פעילות גופנית מאומצת וכו'. או פשוט תופיע הסמקה ללא שום סיבה.

בשלב השני של המחלה, האודם נשאר באופן קבוע על הפנים. המחלה מחמירה בעקבות המצבים שהזכרתי קודם.

חג שמח
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דימה
    16/04/2008

שלום רב,
    לאימי יש רוזציאה. היא בהירה מאוד בעור ויש לה בפנים אדמומיות לא אסתטית. חשבתי לתומי ששיזוף בפנים דווקא יכול לשפר את המצב. משום שאז היא תיהפך לשחומה והאדמומיות לא תיראה. האם אני צודק, או שדווקא אסור להשתזף עם רוזציאה? תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש ורוזציאה

18/04/2008

שלום דימה,
    שיזוף מחמיר את הרוזציאה, לכן אני לא ממליצה לאמך להחשף לשמש.
    היא יכולה להשתמש במייק אפ כדי להסתיר את האדמומיות.

חג שמח
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    13/04/2008

האם רוזציאה נפוצה יותר אצל נשים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום אולגה

14/04/2008

שלום,
    לפי מאמר שקראתי באנגלית, יש 14 מיליון חולי רוזצאה בארה"ב ומתוכם יש יותר נשים שחולות במחלה מגברים (בדר"כ רוזצאה חמורה יותר אצל גברים).
    (בארץ לא נעשה סקר כזה, לכן לא ידוע אם גם בארץ יש יותר נשים שחולות במחלה מגברים).

הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    ר
    10/04/2008

שלום הילה.
    1.קראתי למעלה שסיגלת סיגנון חיים שונה. מהו סיגנון החיים השונה שסיגלת לעצמך? לא יוצאת מהבית הרבה וכדומה?

2. לאימי היה רוזציאה עד שהיא נפטרה מסרטן. כיום יש לי מדי פעם חום בפנים ולחיים סמוקות מאוד, בלי שום סיבה. האם רוזציאה היא גנטית? והאם הסימנים שיש לי מראים שאני עומד לחלות בזה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שלום

10/04/2008

שלום
    1. לפני שאובחנתי, הייתי מטיילת המון בטבע בשמש, משתזפת בים, הייתי ספורטאית (חדר כושר, שחייה, ריצה, הליכות), לא הייתי מתאפרת בכלל, שותה בסופ"ש וכל אותם הדברים שרוב האנשים לוקחים כמובן מאליו כמו להנות ממקלחת חמה, חימום של מזגן בחורף שתיית משקה חם וכו'.
    אחרי שאובחנתי,
    אני לא מטיילת בטבע כשיש שמש וחם בחוץ אבל כן מטיילת בתקופת החורף בארץ , או בחו"ל.
    אני עושה כושר מתון (15 דק' במקום שעתיים) וטאי צ'י בקבוצה (הם יודעים שאני חולה ומתחשבים).
    אחד השיקולים המרכזיים שלי בבחירת עבודה, זה המזגן.
    אני עושה קניות בחוץ רק בערב, ובמשך היום בקניונים ממוזגים (אני נוסעת לשם עם רכב).
    עשיתי רשיון בגלל המחלה (לא היה איכפת לי להמשיך לנסוע בתחבורה ציבורית).
    אני נפגשת עם חברות בדר"כ בערב בבית/מסעדה, או סתם מסתובבות בעיר.
    אני לא שותה משקאות חמים או חריפים.
    וכו'

2, אני מצטערת לשמוע על אמא שלך.
    טוענים שרוזציאה זו מחלה תורשתית (אי אפשר להידבק ממגע ממישהו שחולה במחלה, כי זה גנטי).
    יכול להיות שגם אתה מתחיל לפתח סימנים למחלה , בדר"כ קשה לרופאי עור לאבחן את המחלה בשלב כ"כ מוקדם.
    כשהמחלה רק התפרצה אצלי, (רק הסמקות ועדיין בלי הסימנים בפנים) אני הלכתי להרבה רופאים, ולא אובחנתי, הם טענו שזה פסיכולוגי. אובחנתי רק אחרי שהופיעו לי סימנים בפנים.

(תצטרך ללכת לרופא עור כדי להיות בטוח, אני ממליצה על פרופ' וולף, בבית חולים קפלן).

אני ממליצה לך להמנע מהדברים שמחמירים רוזציאה, משום שלמרות שהמשחות יכולות לעצור את ההתפתחות של המחלה, הן לא יכולות להחזיר את הגלגל אחורה, אולי ממש קצת.

האם ההסמקות שלך כואבות/מרגישות כמו כבייה? לפני כמה זמן זה התחיל? בן כמה אתה?

הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסוואה...
    דנה
    07/04/2008

מדהים אותי ההבדל מלפני ואחרי המייק אפ, מאז שהתחלתי לשים,
    אנשים לא רואים שאני חולה, אני כביכול כמו כולם.... אפילו נראת טוב...
    אין כבר את ההערות והציחקוקים שהייתי שומעת כמעט כל הזמן,
    ברור שיש דברים שאני לא יכולה לעשות, אבל פתאום אני יכולה לנוח קצת מההערות.
    ומה שעוד יותר מתסכל אותי במחלה הזאת, זה המצבים שבהם הייתי מסמיקה נורא וממש כאב לי העור בפנים, תחושה שכמעט נחנקת מחום, דווקא אז היו צוחקים עלי הכי הרבה... אני לא מבינה את זה

דנה

לקביעת תור
    סגירה
    הסוואה...

הוספת תגובה

• הסוואה

08/04/2008

שלום דנה
    נתת כותרת מדוייקת...גם אני שמתי לב להבדל העצום שבין עם ובלי מייק אפ.
    אשליה כאילו את בריאה...
    אני זוכרת את ההערות של אנשים שהיו רואים אותי כשהיתה לי התלהטות בפנים...זה היה נע בין צחקוקים לבהלה...
    אין לי מושג למה אנשים מגיבים ככה, אני יכולה רק לנחש, כנראה חלק נבהלים כי הם רואים שזה משהו חריג וזה מפחיד אותם וחלק מגיבים בצחקוקים כי כנראה הם חושבים שאני בלחץ והתרגשות היסטרית...שגם פה אני לא מבינה מה מצחיק.
    לדעתי זה מבורות וחוסר אמפתיה, בכל מצב אין מה להתייחס בכלל.

הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

דנה
    10/04/2008

נכון שאין מה להתייחס להערות המטומטמות האלו, אבל הרבה יותר קל בלי זה...
    אני מוכנה להתרגל לזה בקלות
    כמו סינדרלה...בחצות האשליה נגמרת... :)

הולך להיות מזה חם שבוע הבא, כולם יתחילו לבוא עם שיזוף ואני נשארת לבנה...
    מותר לחולי רוזצאה להשתמש בתכשיר מלאכותי לשיזוף?
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיזוף מלאכותי לחולי רוזציאה

11/04/2008

הי דנה
    "כמו סינדרלה...בחצות האשליה נגמרת... :)"
    מצחיק ....

אני שאלתי רופא עור על זה לפני כמה חודשים והוא אמר שמותר לי להשתמש בתכשירים של שיזוף מלאכותי, הוא המליץ לי על מוצר של ד"ר פישר, "שיזוף ללא שמש". היפואלרגני.
    לי הוא היה ממש טוב, זה נראה כמו שיזוף טבעי.

סופ"ש נעים וקריר
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    14/04/2008

תודה, אני אנסה

דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ציפי
    06/04/2008

שלום רב,

האם מלבד האודם בפנים, יש אודם במקומות אחרים בגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום ציפי

06/04/2008

מאד נדיר שיש אודם באיזורים אחרים בגוף כשמדובר ברוזציאה, אבל יתכן ויהיה אודם גם באוזניים, בצוואר ובחזה.

את אובחנת כחולת רוזציאה או שאת חושדת שיש לך רוזציאה?

הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב על פתיחת הפורום!
    יפעת
    03/04/2008

שלום הילה מורן!
    כבר הרבה זמן חשבתי שהיה יכול להיות ממש טוב אם היה פורום כזה!
    זה מנחם לדעת שיש עוד אנשים שיכולים להבין מה אני עוברת....
    אני חולה ברוזציאה שנתיים... אני לא יודעת איך זה משפיע על אחרים, אבל אני מרגישה שזה משפיע על כ-ל החיים שלי...
    התחלתי סמסטר ראשון בעיצוב תעשייתי...משהו שחלמתי לעשות כבר הרבה זמן, אבל הפסקתי את הלימודים, בגלל המחלה. בסדנא חם!!! לאף אחד אחר לא איכפת... קשה לי עם העבודה הפיזית (לחתוך, לנסר, בקיצור לעבוד עם כל המכונות וגם ההגשות, שחלק מתרחשות בחוץ, תלוי, גם שחלק מגישים את העבודה שלהם בחוץ...) אוףףף
    אני צריכה לחשוב על מקצוע אחר.... מעניין שכתוב שחולים ברוזציאה בדר"כ מעל גיל 30... אני בת 22!!!!! זה לא יכל לחכות קצת?! לא פייר...

מתוסכלת,
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    מזל טוב על פתיחת הפורום!

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה לפורום!

03/04/2008

שלום יפעת
    אני מצטערת לשמוע שהיית צריכה להפסיק את הלימודים בגלל המחלה, אבל אני מאמינה שיש תחום אחר שיכול להתאים לך (לגוף ולנפש...), אני יודעת איך זה שהפנים בוערות, במיוחד כתוצאה ממאמץ/חום.
    אצלי המחלה התפרצה בסוף השנה הראשונה של הלימודים באוניברסיטה, אבל אני החלטתי להמשיך את הלימודים, (עדיין לא אובחנתי, הרופאים טענו שזה תוצר של לחץ...ולא מחלה פיזית), לא הייתי צריכה לעשות עבודה פיזית כמוך אבל היה לי מ-א-ד קשה, במיוחד בכיתה עם בנות שקר להן ומדליקות חימום... אין לי מושג איך הצלחתי להתעלם מהכאב , (היום אני יודעת שהחמרתי לעצמי את המחלה).
    אני ממש מבינה את התסכול שלך, לי לקח דיי הרבה זמן לסגל לעצמי סגנון חיים שונה, הבנתי שאין ברירה .
    ספרי לי איך זה מתקדם (או על כל דבר אחר שבא לך לשתף (-: )
    מאחלת לך המון הצלחה!
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב על הפורום!
    שושי
    01/04/2008

שלום הילה מורן
    אני אובחנתי כחולת רוזציאה לפני שנה. האמת שאני זו שהעלתה את ההשערה על המחלה לרופא... אבל הוא לא היה בטוח ושלח אותי להבדק אם יש לי זאבת וכשהתברר שאין לי הוא טען שיש לי רוזציאה.
    אני בת 43, נשואה +2 ילדים.
    בבית אין לי בעיה עם המחלה, בעלי משתדל להתחשב בי וגם הילדים.
    אבל קשה לי עם המחלה בעיקר בעבודה... קשה לגרום לאנשים להתחשב, במיוחד שהם לא יודעים...
    אני עובדת במשרד בחברת היי טק, 3 שנים, יש לכל חדר מזגן, אבל... לשותפה שלי למשרד יש לחץ דם נמוך וכשלי נעים לה קר ולהפך...
    ניסיתי לשים מאוורר אבל זה מפריע לה.
    אני לא רוצה לעזוב את מקום העבודה הזה, גם שבגילי קשה למצוא עבודה. פשוט קשה לי להתרכז כשהפנים שלי בוערות...
    מעניין איך חולי רוזציאה אחרים מסתדרים בעבודה...
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    מזל טוב על הפורום!

הוספת תגובה

• עבודה ורוזציאה

01/04/2008

שלום שושי,
    תודה על השיתוף, מעניין כמה שהסיפור שלך מוכר...
    טוב לשמוע שמבינים אותך בבית, זה חשוב מאד.
    עבודה יכולה להיות בעיה כשחולים ברוזציאה. אני עזבתי את מקום העבודה הקודם שלי רק בגלל שלא היה מזגן. כשהתחיל הקיץ פשוט לא הייתי מסוגלת להשאר שם. לבוסית שלי לא היתה שום כוונה לסדר את זה. ולבנות שעבדו איתי זה לא הפריע. היום אני הסתדרתי מהבחינה הזאת, אבל לא מצאתי את מקום העבודה הזה מייד.

אולי תנסי לספר לבוס/ית שלך על המחלה? אולי יש חדר אחר שאת יכולה לעבור אליו?

בהצלחה
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

שושי
    03/04/2008

שלום הילה מורן,
    חשבתי על זה, ואני לא בטוחה שאני רוצה שהבוס שלי ידע על המחלה שלי.... אני מפחדת שהוא יראה את זה כחולשה...
    אני אנסה פשוט לדבר איתו על זה שפשוט חם לי בחדר... שיש לי גלי חום...
    נראה מה הוא יעשה עם זה...
    תודה!
    שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שושי

03/04/2008

אני יכולה להבין את חוסר הרצון שלך לספר לבוס על המחלה.
    נכון שיש בוסים שינצלו את המצב שלך, ויראו במחלה כחולשה, שאת (כביכול) צריכה אותם, או שיהיה לך קשה למצוא מקום עבודה אחר, אבל עדיין יש בוסים שפשוט באמת ינסו לעזור, זה תלוי בהתרשמות שלך מהבוס שלך.

אישית, אני מספרת על המחלה רק כמוצא אחרון.
    ספרי לי איך זה הולך,
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי נפתחת הקבוצה?
    דנה
    31/03/2008

מתי נפתחת הקבוצה?
    תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי נפתחת הקבוצה?

הוספת תגובה

• ולאיזה גילאים?

דנה
    31/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הקבוצה

31/03/2008

הקבוצה תפתח כשיהיו 10 אנשים.
    אין הגבלת גיל או מין.

לילה טוב
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה הפורום הזה?
    עדי
    30/03/2008

מה זה בכלל רוזציאה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה הפורום הזה?

הוספת תגובה

• הסבר קצר על רוזצאה

30/03/2008

רוזצאה היא מחלת עור כרונית, המתבטאת במגוון שינויים במרכז הפנים, הכוללים אודם חולף או קבוע, הופעת כלי דם מורחבים, בליטות אדומות (פפולות) ובליטות מוגלתיות דומים לנגעים של אקנה, לפעמים הגדלה של בלוטות חלב שעלולה במקרים הקשים להגיע לעיבוי העור והגדלה בלתי סימטרית של האף.
    מדובר במחלה בעלת ביטויים עוריים שונים, בעיקר בשני מרכיבים, המרכיב של כלי הדם (הווסקולרי) המתבטא באודם וצריבה, והמרכיב של בלוטות החלב (האקנפורמי) המתבטא בפצעונים מוגלתיים ועיבוי העור.
    בשל שכיחות המחלה (14,000,000 חולים בארה"ב) והפגיעה האסתטית (ובעקבותיה הנפשית) שהיא גורמת קמה בארה"ב אגודה לאומית לרוזצאה (National Rosacea Society).
    (מתוך מאמר של פרופ' וולף)

המחלה מחמירה במצבי לחץ, חשיפה לשמש, מזג אויר חם או קר מידי, אימון גופני מאומץ, אלכוהול, מאכלים חריפים ועוד.

הפורום הזה הוא פורום תמיכה נפשית לחולים ברוזצאה
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מאבחנים את המחלה רוזציאה?

נועה
    01/04/2014

שלום,

אני סובלת כבר יותר משנתיים מפריחה שמלווה ביובש בפנים,

עברתי כבר כמה רופאי עור ללא אבחנה.

כרגע בהריון והאדמומיות ממש התגברה בפנים כבר לא יכולה ללכת ללא איפור ממש זוועה!!!

והתסכול העיקרי שלי שלא מאבחנים מה זה?

אז השאלה שלי היא כיצד ניתן לאבחן את הרוזציאה?

אודה לכם מאוד אם תענו לי בהקדם

נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מאבחנים את המחלה רוזציאה? - תגובה

יפית כהן
    04/04/2014

נועה שלום וברוכה הבאה לפורום,

רוזצאה הינה הפרעת עור דלקתית כרונית המלווה לעיתים בהסמקות חוזרות ונישנות או אדמומיות קבועה המלווה במיקרים מסויימים גם בנימי דם באזור האף הלחיים והסנטר, לעיתים ובמקרים רבים מופיעים פצעים פפולרים/פוסטולרים עם מוגלה או בלי דמויי אקנה. המחלה יכולה לפגוע גם בעיניים( רוזצאה אוקולרית), דבר הגורם אף לתחושת צריבה ויובש בעיניים ובמיקרים אקוטים יותר ניתן לראות פגיעה ונזק לרקמת האף/עיבוי הרקמה מה שמכונה בטרמינולוגיה רפואית Rynofima,תופעה השכיחה יותר בקרב גברים.

במצבים רבים ניתן לראות על העור ועל האף עצמו תופעה של הגדלת בלוטות חלב
    (Sebaceous Hyperplasia), הנראות כגבשושיות בולטות או שטוחות בגון צהבהב או לבן או בגון העור. יובש, גרד וצריבה בעור הנן תופעות נילוות ידועות כתוצאה מליקוי במחסום ההגנה של העור הוא תת שכבת העור העליונה (סטרטאום קורנאום), והתוצאה עור מיובש וגם שמן.

חשיפה לשמש, סטרס, אלכוהול, מאכלים מתובלים, משקאות חמים, מיני מזונות ופרות כדוגמת עגבניות, ביצים , בננות, חצילים, תבלינים חריפים נמנים מבין הגורמים אשר יכולים להחריף את הסימפטומים והאדמימות האופיינית.

רוזצאה יכולה להיות מאובחנת בשוגג ולהיפך כדרמטיטיס, אלרגיה, סבוראיק דרמטיטיס ורשימה נוספת של הפרעות עור כאלו ואחרות. בנוסף, קיים מצב של אקנה/רוזצאה
    ולכן, האיבחון והניסיון של איש המקצוע המומחה לרוזצאה חשוב ביותר!

אספר כי לעיתים דרושה יותר מאבחנת רופא עור אחת עד שמאבחנים כי בעור הפנים רוזצאה.

הריון יכול להחמיר רוזצאה או לגרום להתפרצות של רוזצאה ולכן בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך חשוב לברר אילו אבחנות ניתנו לך ע"י הרופאים אשר בדקו אותך? האם ניתן לך טיפול תרופתי/משחתי אם בכלל?
    האם נישלחת לבדיקת אלרגיה ובדיקת רגישות למיני מזונות?

בהתייחס לשאלתך, אבחון רוזצאה מושתת על ניסיונו ומומחיותו של הרופא, תשאול רפואי והבנת ההסטוריה הרפואית, שימוש בדרמטוסקופ שהינו מכשיר ידני קטנטן בעל עדשה מיוחדת מגדילה בד"כ פי 10, המבטלת את ההשתקפויות על פני העור והמאפשרת לאבחן האם קיים בעור טפיל הדמודקס( Demodex), בד"כ ניתן לראות את זנב הטפיל למרות שבמקרים מסויימים הטפיל יכול להימצא בעומק העור ולכן לא ניתן לראותו שכן באמצעות הדרמטוסקופ ניתן להתבונן לעומק העור רק מיקרונים בודדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מאבחנים את המחלה רוזציאה? - תגובה - תגובה

יפית כהן
    04/04/2014

המשך לתשובתי,

דמודקס הינו טפיל המצוי ברמה מסויימת גם בעורם של אנשים בריאים. רמות גבוהות של הטפיל נמצאו בעורם של אנשים עם רוזצאה במקרים רבים ומשכך בד"כ הרופא ירשום מרשם לתכשירים אנטי פרזיטרים(אנטי טפיליים) כדוגמת Ivermechtin.

בנוסף, במידה ואובחן כי בעור רוזצאה הרי שיש לאבחן את תת סוג הרוזצאה על מנת להתאים את הטיפול המתאים. קיימים ארבעה תתי סוגים: רוזצאה עם סימפטומים של אדמימות קבועה או ספורדית המלווה גם בנימי דם( Erythematotelangiactasis),
    תת סוג נוסף המאופיין באודם, נימי דם או בלעדיהם ופצעים דמויי אקנה(Rosacea papulopustulosa). מצבים נוספים מערבים את העיינים ופגיעה ועיבוי רקמת האף.

בנוסף, אציין כי במידה וקיימים נימי דם בפנים הרי שיש להשתמש במשקפיים מיוחדות המאפשרות התבוננות לעומק של 1 מ"מ לתוך העור. דבר המאפשר גם אבחון של בלוטות חלב מוגדלות אם אלו קיימות ובהמשך פתיחתן וניקוז החלב במכשור מיוחד ובטכנולוגיה מתקדמת על מנת למנוע פרוגרסיביות במצבים בהם מתחיל תהליך של עיבוי רקמת העור.

כאמור, יש המון לכתוב והיריעה קצרה ביותר. מניסיוני, רק אחרי אבחון מיקצועי אשר יתחשב בכל הפרמטרים שציינתי ואבחון תת סוג הרוזצאה הרי שעם חלק מהטכנולוגיות
    הקיימות כיום המשלבות טיפול תרופתי בליעתי או משחתי בשילוב תכשירים דרמו קוסמטיים ופרוצדורות אסתטיות הרי שניתן להגיע להטבה משמעותית, ואפילו רגרסיה באופן משמעותי ביותר!

תוכלי גם ליצור עימי קשר בנייד:054-5321040

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נועה
    06/04/2014

היי יפית,

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמעמיקה,

אני בשלב של נימי דם ולאחרונה התחילו לי רגישויות בעיניים.

הוא המליץ לי על איזשהו קרם שקונים בבית מרקחת שיעזור לי ליובש ולגירוי,

הוא נתן לי הפניה לרופאה עור מומחית למחלה בבלינסון.

הוא אמר שאין הרבה מה לעשות בהריון עם המחלה.

אני ממש מודאגת שזה יחמיר, עד שאני אסיים את ההריון,

השאלה האם יש טיפולים קוסמטיים שאפשר לבצע בהריון שיעזרו להורדת התסמינים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה הפורום הזה? - תגובה

יפית כהן
    04/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!
    דנה
    27/03/2008

מזל טוב על פתיחת הפורום!
    אני חולת רוזצאה בערך 4 שנים, אבל אובחנתי רק לפני שנה!!!! (אני בת 33)
    הלכתי לכל כך הרבה רופאים, בהתחלה אמרו לי שזה סבוראה ואז אלרגיה, ורופאת המשפחה שלי אמרה לי שאני צריכה פסיכולוג, היא אמרה שאני בלחץ וכנראה אני לא יודעת מזה....... איזה @#$%!!!!
    בקיצור ממש סיוט, בהתחלה חשבתי שבאמת אני צריכה פסיכולוג... לא הבנתי למה אני מסמיקה כ"כ... הפנים ממש בערו לי!
    הפעם הראשונה שזה קרה לי היתה בטיול לספרד עם חברים, לפחות זה קרה ביום האחרון. היה חם! הם כ"כ נבהלו... העור שלי היה אדום ממש כמו כבייה, אנשים הסתכלו עלי כאילו אני חייזר...
    היום גם אחרי שאני יודעת מה יש לי, עדיין קשה לי עם איך שאנשים מסתכלים על העור שלי ומעירים כל מיני הערות, מה את עושה כשזה קורה?
    קוסמטיקאית המליצה לי לשים מייק אפ, אבל אני מפחדת שזה יגרה לי את העור. מה את ממליצה?

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!

הוספת תגובה

• שלום דנה

28/03/2008

אני ממש מבינה את התסכול, באמת לוקח הרבה זמן לאבחן את המחלה.

מאז שהתחלתי לשים מייק אפ ומשחות לטיפול ברוזצאה, אני צריכה ממש להסמיק כדי שזה יראה שאני מסמיקה קצת.
    ואם מישהו מעיר לי על זה, אני פשוט אומרת שיש לי גלי חום... או שאני פשוט לא מתייחסת, לא כולם צריכים להבין אותי או לדעת מה יש לי, כל עוד אני מקבלת את עצמי עם המחלה כמו שהיא.

אם גם את תשימי מייק אפ, אני בטוחה שזה יעזור.
    תקני מייק אפ איכותי, מחברה ידועה. מוצרי קוסמטיקה זה בדרך כלל נסיון וטעייה.
    אני ממליצה להשתמש בסומק כדי שזה יראה טבעי יותר.
    ספרי לי איך זה הולך, מקווה שעזרתי
    סופ"ש נעים
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    31/03/2008

קניתי מייק אפ של קליניק, נראה ממש טוב, שמתי כבר יומיים ואין לי גירוי.
    מוזר לי לשים סומק... יש לי מספיק מזה... אבל אני מבינה למה את מתכוונת, בלי הסומק זה נראה חיוור.
    לכמה זמן המייק אפ מחזיק? באיזה את משתמשת?
    תודה!
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה

31/03/2008

אני שמחה לשמוע שמצאת מייק אפ שמתאים לך.
    אני משתמשת במייק אפ של קלרינס, נטול שומן כי יש לי עור מעורב/שמן.
    המייק אפ אצלי מחזיק בערך חצי יום, בדרך כלל עם פודרה המייק אפ מחזיק קצת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה