פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סימי
    18/01/2009

שלום רב, אני בת 32 בקרוב לאחר 2 לידות מגיל צעיר יש לי אקנה שהשאירו לי חורים וכתמים בפנים בגיל צעיר יותר נטלתי ראוקוטן ובאמת המצב היה טוב מתמיד אך המצב חזר לאחר ההריון הראשון והחמיר עוד יותר לאחר ההריון השני . כרגע אני סובלת מפצעים במיוחד בלחיים וזה נורא לא נעים שקלתי לעשות פילינג אך אני נורא מפחדת שאלתי היא האם עדיף לעשות לייזר ואם כן יש סיכונים או תופעות לוואי ? או שעדיף ליטול שוב ראוקטן תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום סימי

19/01/2009

שלום סימי,
    אני ממליצה לך להפנות את השאלה למחלות עור ומין.
    זהו פורום תמיכה בחולי רוזציאה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לפורום
    ורד
    12/01/2009

אני בת 28 ואצלי רוזציאה התחיל לפני קצת יותר משנה בתור מאין חצ'קון אחד מוזר על הלחי שלא רצה להעלם. תמיד היה לי עור פנים נקי ואף פעם לא היו לי חצ'קונים. לצערי בהתחלה הלכתי רק לבית מרקחת, כבר לאחר חודש הבנתי שמהו מוזר קורה לי. אחרי 9 חודשים סוף סוף ביקרתי אצל רופאת עור שאיבחנה שהיה לי רוזציאה. היא נתנה לי משחה אנטיביוטית המורכבת מ: 1,500 גרם מטרונידצול ו75,000 גרם קרם פיזיוג'ל ואמרה לי לשים כל בוקר לאחר שטיפת פנים עם מים בלבד. נראה היה שהמצב איכשהו המשיך להחמיר! חזרתי אליה אחרי 3חודשיים והיא נתנה לי אנטיביוטיקה לבליעה למשך 3 שבועות, ואמרה לי שעלי להמשיך עם אותה המשחה ואמרה לי שבהמשך אצתרך לעבור בדיקת אלרגייה, ואחרי זה בדיקה למחלת עיקול בשם הליקובקטר פילורי. עברו חודשיים וביקרתי אצל רופא עור אחר. הוא אמר לי שאין למחלה שום קשר עם מערכת העיקול, ואמר לי שלא כדאי למרוח את המשחה כל יום בבוקר אלא רק כאשר היא מחמירה, והוא נתן לי משחה בשם Rosiced שגם מכילה מטרונידצול למריחה כל יום פעמיים במשך 6 שבועות. הוא נתן לי שתי משחות לחות של חברת advene. אחת ירוקה שאמורה להפחית את האדמומיות, לי היא ממש לא עושה כלום. עוד אחת שיש לה spf10. שגם לא כזה מועיל. בנתיים המצב של עורי לאט לאט נראה כאילו הוא מחמיר למרות הכל. מה שמצחיק הוא שהוא גם מגרד לי בנקודות מסוימות בלחיים, במצח וגם באף. הגירוד הוא הדבר הכי מתריד. אני כל הזמן חוששת שזה פשוט הולך להחמיר. למישהו יש עצה? דרך אגב מצאתי מאמר מעניין באנגלית על טיפול בIPL ועל המעברים בין איזורי חום וקור ויכול להועיל. בנתיים אני מנסה להשאר במצבים חמימים ולא קרירים (אך כמובן לא ממש חמים) כדי לא לעורר הסמקה במעברים.
    דרך אגב יש אנשים שהתנסו בIPL פה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לפורום

הוספת תגובה

• שלום ורד

18/01/2009

ברוכה הבאה לפורום! תודה על השיתוף!

בנוגע למשחות אני אמליץ לך להתייעץ עם רופא עור מוסמך (אני ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן).

על מנת שהמחלה לא תחמיר את צריכה להמנע (ככל הניתן או לעשותם במינון נמוך) מהדברים הבאים (בנוסף למשחות):
    חשיפה לשמש, חום עז/קור עז, פעילות גופנית מאומצת מידי (אפשר לעשות כושר אבל לסירוגין, לא אימון אינטנסיבי של שעתיים אלא 20-30 דק' כל פעם, אני למשל רוכבת על אופניים- גם כושר וגם רוח קרירה בפנים),
    להמנע ממקלחות חמות, סאונה, מאכלים חריפים, אלכוהול, לחץ נפשי (מומלץ לכולם...)
    וכמובן יש את הדברים הסובייקטיבים שתרגישי לבד שלא טובים לך (למשל מאכלים מסויימים)

לא מספיק למרוח משחות ! חשוב להמנע מהדברים שהזכרתי קודם, על מנת שהמחלה לא תחמיר.

לגבי ה-IPL , רופא העור שלי לא המליץ לי על כוון זה משום שהוא טוען שהטיפול לא נועד לחולי רוזציאה!
    בפורום כבר היה וויכוח לגבי טיפול זה, אני לא הייתי עושה על עצמי ניסויים... כדי לגלות שזה עובד/לא עובד... ההחלטה בידיך.

ֿמה לגבי איפור ומייק אפ? האם ניסית? אני בהחלט ממליצה.

שיהיה שבוע טוב ומוצלח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ואל
    06/01/2009

אני בת 22, סובלת מקשקשת קשה ועור מתקלף באוזניים. בנוסף יש לי פצעי אקנה בבעיקר בסנטר ובחיבור של האף ללחיים (שהוא לא מקום נפוץ לאקנה של גיל ההתבגרות כמו המצח והלחיים עצמן) יש לי אדמומיות מתמדת (מחמירה עם שטיפת הפנים וחשיפה לקור ורוח) באף ומסביבו, בסנטר, ובין הגבות. העור שלי מתקלף, אך נהיה שומני מאוד לפעמים. העור מאוד מגורה במשך רוב שעות היממה ומגרד לי לפעמים. פצעוני המוגלה מאוד עמוקים וכואבים ולרוב אני לאמצליחה לפוצץ אותם. היום פעם ראשונה שמעתי את המונח רוזציאה, רופאת העור החליטה לרשום לי מינוציקלין ומשחה מיוחדת לטיפול ברוזציאה. מה את אומרת... זה ממש נשמע כמו זה. אני מקווה שהטיפול הסימפטומטי יעזור ומקווה שזה אכן יגמר כאן.. הפצעים והאדמומיות מאד מכערים אותי ומגיל 15 לא העזתי לצאת מהבית ללא איפור. אגב גם סוגי איפור רבים ניסיתי כבר-הסוגים שבעיקר עוזרים לי הם ההיפואלרגניים מאחר והם עדינים נורא לעור. אני חושבת שהמחלה מאוד פגעה לי בבטחון העצמי ואני סבורה שאין בארץ מספיק מודעות למחלה (ויש המון אירופאים בעלי עור בהיר בארץ). עד היום הייתי בטוחה שאני סובלת מאקנה, והיום אני סוף סוף יכולה לתלות תקוותי בטיפול שסוף סוף כן יכול לעזור לי!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום!

08/01/2009

ברוכה הבאה לפורום! ותודה על השיתוף!

זה אכן נשמע כמו רוזציאה, אני מבינה למה את מתכוונת, זו אכן הקלה לדעת במה מדובר,
    את תראי שמצבך ישתפר עם הטיפול הנכון ועם המודעות לדברים שמומלץ לחולי רוזציאה להמנע מהם, (או לעשות אותם במינון נמוך), למשל:
    חשיפה לשמש, חום עז/קור עז, פעילות גופנית מאומצת מידי (אפשר לעשות כושר אבל לסירוגין, לא אימון אינטנסיבי של שעתיים אלא 20-30 דק' כל פעם, אני למשל רוכבת על אופניים- גם כושר וגם רוח קרירה בפנים),
    וכמובן יש את הדברים הסובייקטיבים שתרגישי לבד שלא טובים לך (למשל מאכלים מסויימים)

מתסכל לא לדעת מה הבעיה, עכשיו שאת יודעת שזו מחלה, תלמדי בהדרגה לקבל את המגבלות ותלמדי לחיות עם זה חיים מלאים!
    כשהמחלה פרצה אצלי, היא אכן פגעה בבטחון העצמי שלי, אך כשהבנתי שאני חולה והתחלתי לטפל במחלה, הבטחון שלי עלה, גם משום שקבלתי טיפול נכון, גם כי הבנתי שזו מחלה פיזית ולא שום דבר אחר וגם כי למדתי לחיות עם הרוזציאה, הבנתי מה המגבלות וחפשתי מה כן אני יכולה לעשות. אם יש לך שאלות בנושא אשמח לעזור לך .

לי אין נסיון עם המשחה הספציפית הזאת (מינוציקלין).
    אני לא יכולה להמליץ על המשחה משום שרק רופא עור מוסמך לתת את הטיפול המתאים.

שיהיה בהצלחה !
    אשמח לשמוע ממך שוב,
    סופ"ש נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ואל
    08/01/2009

תודה על המשוב המהיר, בקבוצה בפייסבוק צרפתי שני אנשים נוספים שחולים גם במחלה. אחד מהם הוא אחי. מינוציקלין רק לסבר את אזני כולם- גם מגיע בכדורים (הטיפול שאני קיבלתי) בנוסף לטיפול במשחת-ג'ל בשם רוזקס. אילו טיפולים ניתנו לכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ואל

ישראלית
    11/01/2009

עור שומני, פצעים מחיבור האף והלחיים וקשקשת נשמע מאוד כמו סבוריאה ולא רוזציאה (למרות שיש קווי דמיון רבים בין המחלות). לדעתי כדאי לך לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!

אני
    11/01/2009

אני בת 30, ואובחנתי כחולת רוזצאה לפני כ- 3 שנים, בהתחלה היה לי סבוראה (קליפות לבנות על הפנים, בעיקר מתחת לגבות ובמצח, נורא גירד לי) והרופא אמר לי שזה יעבור תוך יומיים עם הטיפול שהביא לי (משחות סטרואידיות לא זוכרת את השמות), ובאמת אחרי יומיים נראה שזה עבר, אבל אז התחילו להופיע סימנים על עור הפנים, חשבתי שזה מהמשחות שהשאירו לי סימנים. אחרי תקופה התחלתי לגלות רגישות לחום ולשמש והופיעו עוד סימנים ונהייתי סמוקה באופן קבוע, עור המצח נהייה כמו מתוח ולא גמיש (כבר לא היו לי קליפות לבנות ולא גירד לי). אז אובחנתי כחולת רוזציאה. קראתי בפורום רוזציאה באנגלית שברוב המקרים מופיעה סבוריאה לפני שמופיעה רוזציאה, אחת הסברות לתופעת הרוזצאה היא חוסר היגיינה (אני אנסה למצוא את המאמר שוב), ואכן סבוראה מופיעה גם כתוצאה מחוסר היגיינה. אני לא יודעת אם באמת יש קשר בין השניים או שהם לא אובחנו נכון, אבל בתור מישהי שחוותה גם את זה וגם את זה, אני יכולה לומר שהיום אין ספק שאני חולה ברוזציאה- גם הסימנים, נימי הדם הקטנטנים, ההסמקה שלא עוברת, רגישות לחום ושמש, זה ברור לי שאני חולה ברוזצאה. השאלה אם גם את (ואל) רגישה לחום, לשמש? גם את סמוקה באופן קבוע? האם יש לך הסמקות חריפות שבאות ללא התראה או כתגובה לטריגר כמו חום? שיהיה שבוע טוב ושקט לכולם! (דרך אגב- אני משתמשת בנוריטייט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!

12/01/2009

אני שמחה שחברי הפורום עונים אחד לשני,
    חשוב שתהייה קהילת חולי רוזציאה שתומכים אחד בשני.

ואל- תודה שהצטרפתם לפייסבוק, אני מנסה לפרסם את הפורום גם דרך שם.
    (דרך אחרת היא ליידע רופאי עור לגבי הפורום).
    בעבר התמשתי בנוריטייט, אך הרופא שלי החליט שכדאי שאנסה רוזקס במקום.
    בבוקר אני משתמשת ברוזקס ובערב באלידל.
    לי המשחות עוזרות.
    אך כמובן שרק רופא עור מוסמך לתת טיפול מתאים.

אני- ברוכה הבאה לפורום! מעניין מה שאת כותבת, הקשר בין סבוראה לרוזציאה, אשמח אם תמצאי את המאמר.

שיהיה שבוע טוב ושקט גם לך ולכולם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגיינה

ורד
    13/01/2009

אם מדברים על סבוראה וחוסר היגיינה... אני אובחנתי עם רוזציאה לפני חצי שנה. אז עוד לא היו לי המקות רק מאין חצ'קונים בודדים חשודים על הלחי הימיני. מאז שאני בטיפול המצב החמיר, ולפני שבוע החלפתי את המשחה (ואת רופא העור) באחת אחרת. זה פשוט ממשיך להחמיר. וגם מגרד לי. בימים האחרונים אני מרגישה את עור הפנים שלי יותר ויותר, זה נהיה גירוד קצת שורף, זה מטריד אותי אפילו בשינה ואתמול בלילה בקושי נרדמתי מרוב גלי חום, ונסיון למצוא טמפרטורה נוחה. הסתכלתי על העור שלי היום עם הרבה אור וחשבתי שהוא נראה לא נקי. מאין שילוב של שומני ויבש. זה יכול להיות סבוראה? מאז שהרופאה אמרה לא להשתמש בשום תכשיר לנקיון הפנים מלבד מים, אני לא מעיזה לעשות אחרת. מישהו יודע עם אפשר או אם טוב לנקות את עור הפנים יותר מרק עם מים? אולי עם משהו טבעי? אני חשבתי על לימון. מישהו מבין בזה? פירטתי עוד על הסיפור האישי שלי במכתב הקודם שלי, מאתמול, ויש שם לינק שהיה לי מעניין לשתף על מעברי חום וקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ורד!

18/01/2009

לגבי הסבוראה, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא עור מוסמך (ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן).

לגבי שטיפת הפנים, לי יש עור שמן/מעורב ולאחר חיפושים רבים מצאתי שהסבון של young, careline, (תרחיץ פנים עדין במיוחד, לעור רגיל-שמן, היפואלרגני), טוב לי.
    חשוב לחולי רוזציאה לשמור על היגיינה ולכן אני חושבת שכדאי לך לנסות סבונים שונים, היפואלרגניים, עד שתמצאי את הסבון המתאים לך, לא מספיק רק מים, המים לא מורידים לכלוך שומני/הפרשות כמו זיעה.

שיהיה בהצלחה! אשמח לשמוע ממך שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינת
    05/01/2009

באיזה גיל בדרך כלל מופיעה רוזציאה? כמו כן, האם ניתן לשנות אורח חיים כדי למנוע את התפתחותה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום עינת

06/01/2009

רוזציאה מופיעה בדר"כ בגילאי 30-40, אל יתכן ותתפרץ קודם (גם בגיל ההתבגרות).

מומלץ לחולי רוזציאה להמנע מהדברים שמחמירים את המחלה, או להחשף אליהם כמה שפחות, למשל:

ככל הידוע לי לא ניתן למנוע את התפרצות המחלה, אך כמו שהזכרתי, אפשר למנוע את החמרת המחלה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטי
    30/12/2008

שלום רב, אובחנתי כחולה רוזציאה בלחיים. שמעתי שניתן לטיפול בעזרת IPL/Photoderm בשיטות VBEAM או YAG. מבקש התייחסותך בנוגע לאפשרויות טיפול באמצעים אלו או אחרים כפי שמוכרים לך. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום נטי

01/01/2009

שלום נטי וברוך הבא לפורום,

רופא העור שלי טוען שניתוחים אלו כרוכים בסיכון רב ולא המליץ לי על כיוון זה.
    טיפולי לייזר יכולים להחמיר את המחלה ולגרום לכוויות, גם אם הניתוח עוזר, הוא מאד יקר וצריך לחזור על הטיפול כל כמה חודשים.

בררתי איתו גם לגבי ניתוח IPL והוא טען שזה לא נועד לחולי רוזציאה! משום שזה סוג של פילינג וזה אסור לחלוטין לחולי רוזציאה!

ככל הידוע לי אין ניתוח פלסטי או תרופה/משחה שיכולה להעלים את המחלה לגמרי.

יש משחות שיכולות לעזור ולשפר את מצב המחלה, (במיקרים מסויימים גם כדורי אנטיביוטיקה).

כמובן שרק רופא עור יכול לאבחן ולתת את הטיפול המתאים לכל חולה.

רוזציאה היא מחלת עור כרונית ונכון לעכשיו אין תרופת פלא שמרפאת את המחלה , אבל ניתן לעצור את התפתחותה.
    חוץ מהתרופות/משחות רצוי לסגל סגנון חיים שיתאים למצב החדש, כמו להמנע (או לעשות אותם במינון נמוך יותר), מהדברים שמחמירים את המחלה, למשל:
    וכמובן יש את הדברים הסובייקטיבים שתרגיש לבד שלא טובים לך (למשל מאכלים מסויימים)

מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב ולהתעדכן!
    ושיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    07/12/2008

שלום לך, ברצוני לדעת באיזה גיל בדרך כלל תוקפת רוזציאה, והאם היא תוקפת אנשים בעלי עור פנים מסויים? למשל עור שמן? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום ליאת

08/12/2008

מחלת הרוזציאה מתפרצת בדרך כלל בגיל 30-40, (המחלה יכולה להתפרץ גם בגיל ההתבגרות).
    המחלה נפוצה בקרב אנשים בעלי עור בהיר, ללא קשר לסוג העור.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פוטודינמי לרוזציאה - לא מומלץ
    מיכל
    04/12/2008

עברתי לפני כ-3 חודשים טיפול פוטודינמי באסף הרופא ולא רק שטיפול זה לא עזר לאדמומיות ולנימים אלא אף החמיר את הבעיה. כתוצאה מהטיפול יש לי צלקת וכתמי היפופיגמנטציה (יש סכנה להצטלקות!!). אני ממליצה למי שסובל מהבעיה להתייעץ עם רופאי עור נוספים לגבי הטיפול ולשמוע על אלטרנטיבות יעילות יותר לטיפול במחלה כמו לייזר ו-IPL.

הוספת תגובה

• שלום גלית ותודה!

07/12/2008

שלום גלית וברוכה הבאה לפורום,
    תודה ממני ומחברי הפורום, על השיתוף והאזהרה מטיפול פוטודינמי!!!
    אני מסכימה איתך, טיפול זה לא נועד לחולי רוזציאה.
    חשוב מאוד להיזהר בדרך הטיפול במחלה ולהתייעץ עם רופאי עור המוסמכים לטיפול ברוזציאה!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל מאד שאת פוסלת טיפול שיכול

דפנה
    13/12/2008

לעזור מאד. אני יודעת שיש רופאי עור שמאד נגד, ופעמים רבות זה מתוך בורות שלמה. לומר שזה כמו פילינג זה בורות לשמה. כמנהלת פורום הייתי מצפה שלא תהיי קיצונית כל-כך. לי לפחות זה עזר מאד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה אומרת על כך ד"ר שרייבר ???

דפנה
    13/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דפנה

15/12/2008

הפורום הוא פורום תמיכה וככזה כל אחד רשאי להביע את דעתו ולתת טיפים אשר עזרו לו.

אני ושאר חברי הפורום כותבים מתוך נסיון אישי שלנו ומתוך התמודדות עם מחלת הרוזציאה.

מכיוון שהפורום הוא פורום תמיכה, האחריות הסופית באם לקבל המלצות המפורסמות בפורום מוטלת על הקורא ועל הידע שלו.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן, לפי נסיוני וידיעתי

דפנה
    16/12/2008

טיפול פוטודימני יעיל מאד כנגד רוזציאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שגרם נזק

מיכל
    19/12/2008

עברתי טיפול זהה לפני כשנה. הטיפול הוציא לי הרבה נימים נוספים ולא עזר כלל להעלים את הנימים הקיימים. אין שום מאמרים רפואיים שהטיפול הזה עוזר לרוזציאה. לעומת זאת יש המון על לייזר ו-IPL. מספר רופאי עור מומחים בתחום אמרו לי לאחר הטיפול שהטיפול הזה לא מיועד כלל לרוזציאה אלא לנגעים סרטניים וטרום סרטניים. חבל שלא התייעצתי איתם לפני הטיפול!!! אם אומרים לכם שהטיפול הזה הוא לרוזציאה תבקשו לראות מאמרים רפואיים שתומכים בכך. מאז פניתי למומחים בלייזר על מנת לשפר את הנזקים שהטיפול גרם לי. מאד מאד לא מומלץ!!! ממליצה לכם לפנות לד"ר משה לפידות במדיקל סנטר שהינו מומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אותה גלית שעברה את הטיפול

דפנה
    20/12/2008

לפני כ- 3 חודשים ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפנה היא ד"ר שרייבר

מיכל
    04/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שלום עורך?

ורד
    11/01/2009

היי! אני גיליתי שיש לי רוזציאה לפני חצי שנה. זה התחיל לפני מעט יותר משנה עם נקודה אחת אדומה. עכשיו שמעתי על IPL ואני לא יודעת עם כדאי לי לנסות אז זה. בכל מקרה רציתי לשאול אותך מה שלומך לאחר כמה זמן שעבר מאז שכתבת את האזהרה לגבי הטיפול הפוטודינמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעיות עור עדיף ללכת לרופא עור!

מיכל
    30/01/2009

סתם לידיעה כללית אני רק רוצה לציין שד"ר שרייבר מאסף הרופא היא איננה רופאת עור (ההתמחות שלה היא לא רפואת עור). מי שסובל מבעיות עור מומלץ שיפנה לרופא עור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור נהיה דק ורגיש בזמן טיפול עם רואקוטאן
    מיקה
    04/12/2008

שלום , אולי במקרה תוכלי לענות לי, אני בת 29 וסובלת שנים מאקנה קל לאחרונה יש יותר תופעה של נקודות לבנות דבר שלא סבלתי ממנו קודם אלא יותר פצע פה פצע שם ושחורים גם בגב. הנקודות חלב האלה נמצאות כאילו עמוק בתוך העור כי קשה להוציא אותן מבלי לגרום סימן ונזק. בנוסף אני נהיית יותר אדומה כמו מסמיקה מאד ואנשים אומרים שאף פעם לא הייתי נראית ככה. אני מאמינה שזה רוזציאה, שמעתי על זה. הייתי רוצה בבקשה שתסבירי בדיוק מה זה רוזציאה והאם יש לזה טיפול? כי זה מטריד אותי אפילו יותר מהאקנה עצמו. אני מבינה שמצבי לחץ יכולים להחמיר את האודם והבנתי שזה יכול לקרות בגיל 30 ומעלה. עד היום רופאים המליצו לי לקחת רואקוטאן לטיפול באקנה. האם רואקוטאן יכול לפתור גם בעית רוזציאה ואם כן הכיצד? אני חוששת שאולי דוקא יכול להחמיר רוזציאה כי העור נהיה דק ורגיש בזמן טיפול עם רואקוטאן ובטח גם יאדים מאד.תודה רבה

הוספת תגובה

• שלום מיקה!

07/12/2008

שלום מיקה וברוכה הבאה!

הסבר קצר על מחלת הרוזציאה:
    רוזצאה היא מחלת עור כרונית, המתבטאת במגוון שינויים במרכז הפנים, הכוללים אודם חולף או קבוע, הופעת כלי דם מורחבים, בליטות אדומות (פפולות) ובליטות מוגלתיות דומים לנגעים של אקנה, לפעמים הגדלה של בלוטות חלב שעלולה במקרים הקשים להגיע לעיבוי העור והגדלה בלתי סימטרית של האף.
    מדובר במחלה בעלת ביטויים עוריים שונים, בעיקר בשני מרכיבים, המרכיב של כלי הדם (הווסקולרי) המתבטא באודם וצריבה, והמרכיב של בלוטות החלב (האקנפורמי) המתבטא בפצעונים מוגלתיים ועיבוי העור.
    בשל שכיחות המחלה (14,000,000 חולים בארה"ב) והפגיעה האסתטית (ובעקבותיה הנפשית) שהיא גורמת קמה בארה"ב אגודה לאומית לרוזצאה (National Rosacea Society).
    (מתוך מאמר של פרופ' וולף)

המחלה מחמירה במצבי לחץ, חשיפה לשמש, מזג אויר חם או קר מידי, אימון גופני מאומץ, אלכוהול, מאכלים חריפים ועוד.

המחלה מתפרצת בהדרגה: בשלב הראשון (שיכול גם להתפרס על גבי שנה), מופיעות הסמקות לסרוגין ללא שום סיבה נראת לעין, הסמקות חריפות שיכולות להשאר גם כמה ימים ולפתע מפסיקות.
    בשלב הבא, ההסמקה נשארת באופן קבוע (בפחות עוצמה), וההסמקות החריפות באות כתוצאה מחשיפה לדברים שמניתי קודם.
    מופיעים סימנים/נימים באופן קבוע (אצל כל אחד זה מתבטא שונה, לכל אחד יש סוג עור שונה).

קודם כל כדאי ללכת לרופא עור מוסמך, לקבלת טיפול. (ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן).
    רואוקיוטן לא מרפא רוזציאה (הכדורים נועדו לייבוש פצעים מוגלתיים וכל אחד מגיב אליהם אחרת).

למרות שאין עדיין תרופה למחלת הרוזציאה, אפשר לעצור את התפתחותה, גם ע"י משחות/כדורי אנטיביוטיקה וגם ע"י המנעות מהדברים שמחמירים רוזציאה.

מעבר להיבט הפיזי יש את ההיבט הנפשי/פסיכולוגי, לבחורה צעירה הדבר בוודאי לא קל, תדמית הגוף משתנה והשינוי דורש הסתגלות.
    בנוגע להסמקות, דעי שמייקאפ יכול מאוד לעזור, גם בהסוואת ההסמקות וגם נותן כמו שכבת הגנה ומרגיע את העור (מניסיון).
    אם תרצי לשתף או לשאול שאלות בנושא אשמח לעזור!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    30/11/2008

שלום רב, אפשר לקבל המלצות לטיפול ברוזציאה על פי הרפואה המשלימה? למשל, שתיית תה מסויים וכדומה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום דנה

02/12/2008

שלום,
    אני לא מכירה טיפולים מהרפואה המשלימה, אם אדע משהו אשמח לשתף.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    26/11/2008

שלום רב, האם לנשים עם רוזציאה מומלץ להשתמש באיפור אורגני? או שאין קשר בין השניים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום רמי

27/11/2008

לנשים עם רוזציאה מומלץ איפור היפואלרגני (לא משנה אם האיפור אורגני).
    אך הדבר לא מבטיח שזה לא יגרום לגירוי: ניסיתי בעבר סומק ופודרה שהיו מוצרים היפואלרגניים, והם גרמו לי לגירוי.
    זה בעיקר עניין של ניסוי וטעייה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי
    מאי
    23/11/2008

אני חושבת שהתבלבלי שלחתי תגובה במקום הודעה אשמח לקבל התייחסות תודה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    מאי

הוספת תגובה

• שלום מאיה

23/11/2008

ברוכה הבאה לפורום!

לגבי התרופות, אני ממליצה לך להתייעץ עם פרופ' רוני וולף, בבית חולים קפלן.

לגבי המייקאפ-
    זה תלוי במייקאפ, בהתאמה שלו לפנים שלך, חוץ ממייקאפ צריך גם להתאפר: פודרה שקופה שנותנת מראה אחיד לפנים, סומק וצללית. (בלי זה המייק אפ לא יראה טבעי! הסומק חשוב מאוד כי אחרת נראים חיוורים).
    אני ממליצה לך לנסות מייקאפים שונים מחברות שונות עד שתרגישי הכי בנוח עם אחד מהם.
    עדיף מייק אפ נוזלי (המייקאפ האבקתי אכן נראה כאבקה).
    אם את מתקשה לשים לבד, אולי כדאי שתתאפרי אצל מאפרת מקצועית שתלמד אותך איך להתאפר.

בהצלחה! אני אשמח לשמוע ממך שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזיצאה?
    נועה
    22/11/2008

שלום- אמי סובלת מגלים של אודם עז באזור האף, מלווים בתחושת בעירה בפנים ואפילו בתוך הפה ובשיניים. אין שינוי שלמראה העור או פצעונים. התופעה נמשכת כבר שנתיים ובהתחלה יוחסה בטעות לגיל המעבר האם התיאור מתאים לדעתכם לרוזיצאה? אם כן אז אם מי כדאי להתיעץ?

לקביעת תור
    סגירה
    רוזיצאה?

הוספת תגובה

• אדמומיות יתר בפנים

מאי
    23/11/2008

כל הכבוד , שמחתי מאד להתקל בפורום למעשה חיפשתי קרם פנים לעור רגיש סנסטיב ועליתי על הפורום. אני סובלת מרואזציה כבר מגיל ההתבגרות ההסמקות כבר נהפכו לאופי שני אני חושבת שהן גרמו לי להתבלט פחות ולהעיז פחות וזה חבל. כיום אני בת 43 . איזה קרמים לפנים יכולים להועיל יש לי עור יבש ? ניסיתי בעבר רוזקס ולא הרגשתי שיפור אלה החמרה והחזרתי אותו לבית מרקחת האם פעלתי נכון ? דיפדפתי בתגובות שלך וראיתי המלצות לצטאפיל, ואלידל מה זה ? אני לא מתאפרת ולא משתמשת במייק אפ כי לפי דעתי זה נראה לא טבעי כמו אבקה על הפנים. אולי אני צריכה להתחיל להשתמש ? יש משהו שמרגיע את העור מהאדמומיות ומגלי החום כמעט כל קרם פנים גורם לפנים להתאדם האם יש קרם שמעניק לחות וגם מרגיע. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מאיה

23/11/2008

ברוכה הבאה לפורום!

לגבי התרופות, אני ממליצה לך להתייעץ עם פרופ' רוני וולף, בבית חולים קפלן.

לגבי המייקאפ-
    זה תלוי במייקאפ, בהתאמה שלו לפנים שלך, חוץ ממייקאפ צריך גם להתאפר: פודרה שקופה שנותנת מראה אחיד לפנים, סומק וצללית. (בלי זה המייק אפ לא יראה טבעי! הסומק חשוב מאוד כי אחרת נראים חיוורים).
    אני ממליצה לך לנסות מייקאפים שונים מחברות שונות עד שתרגישי הכי בנוח עם אחד מהם.
    עדיף מייק אפ נוזלי (המייקאפ האבקתי אכן נראה כאבקה).
    אם את מתקשה לשים לבד, אולי כדאי שתתאפרי אצל מאפרת מקצועית שתלמד אותך איך להתאפר.

אני לא מכירה קרם לחות שעוזר לקרר את הפנים, אבל שמתי לב שהמייקאפ יוצר מעיין שכבת הגנה, מרגיע לי את העור והרבה יותר קל לי להתמודד עם חום, מאשר בלי.

בהצלחה! אני אשמח לשמוע ממך שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נועה

23/11/2008

שלום,
    יתכן ומדובר ברוזציאה, אני ממליצה לך להתייעץ עם פרופ' רוני וולף, בבית חולים קפלן.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי הודעה והיא נעלמה - מנסה שוב.
    דפנה
    20/11/2008

הוספת תגובה

• שוב נמחקה לי הודעה.

דפנה
    20/11/2008

האם יש איזו בעייה טכנית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה שוב

דפנה
    20/11/2008

ממליצנ=ה מאד על טיפול פוטודינמי. עברתי אותו לפני כשנה והוא פתר לי את הבעייה. אפשר לפנות אלי באימייל ואשמח לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דפנה

23/11/2008

אני שמחה לשמוע שהטיפול עזר לך.
    לי נודע שטיפול פוטודינמי לא מומלץ לחולי רוזציאה.
    לשאר חברי הפורום אני ממליצה להתייעץ עם רופא עור מוסמך .
    ממליצה על פרופ' רוני וולף, בבית חולים קפלן.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונתן
    20/11/2008

שלום רב, האם יש קשר בין אקנה לרוזציאה? האם אחד גורם לשני או משהו כזה? מה הקשר ביניהם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אקנה ורוזציאה

24/11/2008

שלום יונתן,
    אקנה לא גורם לרוזציאה.
    יש חולי רוזציאה שיש להם בליטות אדומות (פופולות), נראה כמו פצעון ללא נקודה שחורה, או בליטות מוגלתיות הדומות לנגעים של אקנה.
    האקנה רוזציאה יהיה בנוסף למגוון שינויים במרכז הפנים, הכוללים אודם חולף או קבוע (הסמקות מרובות), הופעת כלי דם מורחבים, רגישות לחום/קור עז.
    רוזציאה מתבטאת בצורה שונה מאחד לאחד, לחלק יש פצעים לאחרים לא (מהסיבה הפשוטה שלכל אדם יש סוג עור שונה ורגישויות משלו).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סימי
    17/11/2008

שלום רב, לאמי יש רוזציאה וחשבתי לעצמי האם יש משהו מהרפואה המשלימה שיכול לעזור לה? למשל צמחי מרפא, דיקוד סיני וכדומה? האם ידוע לך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום סימי

20/11/2008

שלום סימי

אני ניסיתי דיקור סיני והומאופטיה, טיפולים אלו לא עזרו לי, אבל זה לא אומר שלאחרים זה לא יעזור/כן יעזור.
    לא ידוע לי על טיפול שבוודעות יכול לעזור לכל חולי הרוזציאה, אני מניחה שזה עניין של ניסוי וטעייה.
    מה שכן יכול לעזור זה מדיטציה, משום שכידוע המחלה מחמירה במצבי לחץ ומדיטציה וחשיבה חיובית תמיד מומלצים... (לא רק לחולי רוזציאה... :-)

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה