מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם רואקוטן עוזר לרוזיצאה?שנאל19/05/2011
שלום רב.
אני בת 33 והובחנתי כחולה ברוזיצאה?
רציתי לדעת האם הטיפול יעיל ויכול לעזור ומי ממכם קיבל את התרופה והאם היא אכן עזרה ?
תוך כמה זמן אמור להיות שיפור? ומה האחוז המגיבים לטיפול?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם רואקוטן עוזר לרוזיצאה? - תגובה
יפית כהן28/05/2011שאנל שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלתך, אקדים ואומר כי תשובתי אליך מבוססת הן על סמך תשובתם וחוות דעתם המיקצועית של מס' רופאי עור ידועים בארץ, והן על סמך מחקרים עולמיים עכשווים אשר נערכו בנושא זה ואשר נתפרסמו בכתבי עת מדעיים רפואים! אם כן, תשובתי אינה מבוססת על סמך ניסיוני האישי! אשמח בנוסף לקבל חוות דעת של קהל הקוראים!
ראשית, חסרים לי מס' פרטים כדוגמת מה תת סוג הרוזצאה אשר אובחנה לך?
האם הינך סובלת מרוזצאה עם נגעים פפולרים/פוסטולרים?
רואקוטן (Oral isotretinoin), תרופה המבוססת על ויטמין A. לתרופה פעילות אנטי- דלקתית. כמו כן, לתרופה מנגנון פעולה הידוע כמפחית הפרשת חלב.
רואקוטן אינו ניתן כקו הגנה רפואי תרופתי ראשון!
התרופה ניתנת כ- Second line therapies למצבים בהם הרוזצאה לא הגיבה לטיפול אנטיביוטי סיסטמי (בליעתי) אשר שולב עם או בלי טיפול טופיקלי מריחתי!
בד"כ רואקוטן נרשם למיקרים קשים של רוזצאה עם סימפטומים דמויי אקנה:
נגעים פפולרים/פוסטולרים ואו נודולרים ואבססים. בנוסף, נרשם הרואקוטן למיקרים בהם יש הגדלה ועיבוי של בלוטות החלב (Sebaceous gland hyperplasia), מצב קליני אשר בטרמינולוגיה רפואית נקרא; Rhinophyma-עיבוי רקמת האף האופייני בגברים!
המינון הנרשם נמוך בד"כ מהמינון הניתן במיקרים של אקנה!
בד"כ המינון נע בין 0.2mg ל- 0.5mg לכל ק"ג ממשקל הגוף.
התרופה ניתנת לתקופה של מס' חודשים כשההטבה המתקבלת הינה אינדווידואלית מחולה לחולה!
חשוב לציין כי רואקוטן הינו טרטוגני(teratogen) כלומר יכול לגרום למומים בילוד לכן אסור לקחתו בזמן הריון או הנקה!
טרם הטיפול ובמהלך לקיחת התרופה חובה לבצע בדיקות תיפקוד כבד הכוללות גם
בדיקת כולסטרול, טריגליצרידים ובילירובין (bilirubin).
כאמור, ממליצה לך לקבל חוות דעת רפואית בנושא זה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה מתמשכת בפניםבטי14/05/2011
שלום
אני סובלת מצריבה חזקה בפנים ללא פצעים ונאמר לי שיש לי רוזיצאה .מטופלת במשחה לעור יבש.
אולי אני סובלת מאלרגיה ולא רוזיצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריבה מתמשכת בפנים - תגובה
יפית כהן21/05/2011בטי שלום וברוכה הבאה לפורום!
רבים מהאנשים הסובלים מרוזצאה מאובחנים כאלרגים לסוג מסויים של מזון.
אלרגיה זו מתבטאת באדמימות ובהרחבה של כלי דם בעור הפנים.
חשוב לציין, כי אדמימות הפנים הנובעת מאלרגיה זו אינה קשורה לרוזצאה!
רגישות/אלרגיה לסוגי מזון יכולה להתבטא באדמימות, עיקצוצים, גירויים, צריבה והסמקה.
המזונות היותר ידועים כמעוררי Food Allergy flush, הינם פחמימות כדוגמת פסטות,
לחמים לבנים המכילים גלוטן, סוכר. בנוסף, קיימים מזונות הידועים כמרחיבים את כלי הדם כדוגמת: חומץ, רטבים חריפים, ופלפל שחור. כבד, יוגורט, רוטב סויה, מיצוי שמרים, אבוקדו, תרד והרשימה עוד ארוכה...
מזונות מעוררי הסמקה כדוגמת: קפה , תה, משקאות קלים עם קופאין, אלכהוהול ושוקולד ידועים כסטימולנטים אף הם!
אם כן, שינוי באורח חיים ובהרגלי תזונה יכול להיטיב עד מאד עם הסימפטומים האופיינים!
מומלץ לבצע בדיקת רגישות למזונות(Food allergy testing).
בנוסף, מומלץ לבצע בדיקת אלרגיה או Patch test במיוחד אם קיימת הסטוריה של סימפטומים המופיעים בעור הפנים והמוחמרים עם השימוש בתרופות או במוצרי קוסמטיקה!
חשוב לציין, כי עורם של חולי רוזצאה רגיש עד מאד ובמקרים רבים גם מיובש מפאת איבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית, כתוצאה מאי תקינות שכבת העור- הסטרטאום קורנאום המתפקד כמחסום (Barrier),נגד חדירה של מיקרואורגניזמים.
עוד אציין, כי ממחקרים בתחום הביולוגיה של התא, מערכות חיסון ומיקרוביולוגיה, נתגלה כי בעורם של חולי רוזצאה נמצאה אנורמליות בפעילות של פפטיד אנטי מיקרוביאלי בשם Cathelicidins.פפטיד זה פועל ביחד עם המערכת החיסונית של העור ויוצר קו הגנה ראשון נגד חדירה של מיקרואורגניזם לפנים העור. מחלות עור כדוגת אקזמה ואטופיק דרמטיטס מצביעות אף הן על ליקוי ביצור וירידה בתפקוד של פפטיד זה!
על כן,חובה להשתמש בקרם לחות על מנת לשקם את מחסום העור!
מומלצים קרמים נטולי בישום וחומרים משמרים. ניתן למצוא תכשירים אלו בקרב מס' חברות דרמו קוסמטיות כדוגמת חב' Avene וחב' La Roche Posay
קרם הגנה בעל מקדם הגנה spf 50 המכיל מסנני קרינה אנאורגנים כדוגמת Titanum Dioxide ו- Zinc Oxide הינו חובה!
שכן, מסנני קרינה כימיים מתפרקים בחשיפה לשמש!
קרני השמש גורמות לשיחרור של חומרים מחוללי דלקת המחמירים את הדלקתיות האופינית ברוזצאה!
מקווה שקצת עזרתי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי טיפוח
סיון23/05/2011האם את יכולה להמליץ על מוצרי טיפוח :קרם פנים, סרום והגנה. ועל מוצרי איפור: מייקאפ, קונסילר וכו' שמתאימים? מקווה שתוכלי לפרט את שמותיהם. כמו כן האם את יודעת באיזו חברה קוסמטית אפשר לעשות טיפולי פנים יעודיים? שמעתי שלדרמלוג'יקה ולג'רנטיק ישנם טיפולים מתאימים.אני ממש מרגישה חסרת אונים. מצד אחד פני יבשות ומתוחות, מצד שני אסור להשתמש במוצרים שהשתמשתי בהם בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוצרי טיפוח - תגובה
יפית כהן29/05/2011סיוון שלום!
ראשית, אדגיש כי כל מוצרי "הטיפוח" חייבים להיות קרמים המשקמים ומחדשים
את ה - Barrier הידוע כמחסום ההגנה של העור!
אתחיל מהסוף, קרם הגנה של חב' La Roche Posay בעל מקדם הגנה
spf 50 ובעל פעילות הגנה נרחבת גם נגד קרני UVA.שם התכשיר:
Anthelios Xl Extreme Fluid SPF 50. התכשיר הינו תחליב הגנה לעור פנים רגיש רגיל עד מעורב במרקם נוזלי ומגיע גם במרקם של קרם. התכשיר הינו היפואלרגני, מכיל מים טרמליים בעלי השפעה מרגיעה ואנטי- אוקסידנטית על העור. התכשיר מכיל מסנני קרינה אנאורגניים (Titanium Dioxide) חלק ממסנני קרינה הכימיים יכולים להתפרק עם החשיפה לשמש ויכולים ליצור גרויים בעור! בנוסף, התכשיר מכיל מס' פטנטים להארכת עמידות המוצר. לשם השוואה קרם הגנה רגיל מצריך מריחה חוזרת כל שעתיים!!
החיסרון של תכשיר זה הינו הכמות! וגם מרכיב אלכוהולי הקיים בתכשיר
את התכשיר ניתן לרכוש בבתי מרקחת פרטיים, ואו דרך רופאי עור!!!
לגבי הסרום- ממליצה לך על סרום של חב' Avene:
Serum apaisant hydratant- Soothing hydrating serum for sensitive skin
הסרום נטול פארבנים, היפואלרגני ואינו קומדוגני
במידה והעור מאד מיובש ניתן לשלב גם מסיכת לחות מאותה סדרה ואו קרם הזנה לעור יבש מסדרת נוטריטיק Nutritic של חב' La Roche Posay
תכשירים של Avene ניתן לרכוש ברשתות הפארם ובקופות החולים.
באשר לקרם הלחות מומלץ שיתאים גם הוא לעורות הרגישים, נטול בישום ופארבנים
קיים מגוון גדול של קרמים כדוגמת Avene Hydrance Riche.
באשר למייק אפים, חובה להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל!
כמו כן, מומלץ שיהיה נטול שומן Oil Free.
בנוסף וחשוב מאד!!! במידה והינך משתמשת במוצר ניקוי לעור הפנים כדוגמת סבון,
אנא בדקי כי אינו מכיל Sodium Lauryl Sulfate-SLS.
באשר לטיפולים קוסמטים, חשוב מאד לוודא כי הקוסמטיקאית המטפלת, בעלת ידע וניסיון רב בטיפול בהפרעות עור כדוגמת רוזצאה! לצערי הרב, חסר ידע נרחב לגבי איבחון ואנמנזה של סוג הרוזצאה והתאמה של תכשירים ודרכי טיפול!!!
למידע נוסף אשמח אם תיצרי עימי קשר!
בברכת שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי טיפוח
סיון29/05/2011תודה רבה על הפירוט. עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי טיפוח
סיון29/05/2011אני משתמשת בקרם ההגנה של ווישי-capital soleil micro-fluid mat, spf 50. האם הוא מתאים? מה לדעתך לגבי מוצרי הסרום והלחות של ווישי? אילו מהם מתאימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי טיפוח מומלצים
סיגל גל30/05/2011הי סיון,
מניסיון - אם את משתמשת בקפיטל סוליי אז תוודאי שזה לעור רגיש. ומבחינת טיפוח הכי טוב להמשתמש בקרם פנים של La Roche-Posay מסדרת TOLERIANE, אפשר לקנות בבתי מרקחת הפרטיים (לא בסופר-פארם). בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצר המכיל סיליקון
סיון01/06/2011האם מותר להשתמש במוצרים שיש בהם סיליקון? רוק הוציאה סידרה חדשה -סובליים אנרג'י. כתוב עליה שהיא מתאימה גם לעור רגיש, אך יש בה סיליקון. מעניין אם אפשר להשתמש במוצרים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים מחיפהסיון09/05/2011
האם את מכירה רופאי עור מעולים שעובדים בקופת חולים כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים מחיפה
סיון09/05/2011מאיזור חיפה והקריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רופאים מחיפה - תגובה
יפית כהן15/05/2011סיוון שלום וברוכה הבאה לפורום!
דר' יוסף שירי- רופא מעולה!!!!מומחה לרפואת עור ומקבל דרך הכללית. מקבל מטופלים בר"ג. לצערי הרב, ולמיטב ידיעתי אין לו קליניקה בצפון. שווה קצת להתאמץ ולהגיע אליו!
הנני מכירה אישית רופאי עור מצויינים מהכללית אך מאזור המרכז. אשמח לבדוק עם רופאי העור שהנני מכירה ואעדכן אותך בהקדם לגבי שמות באזור חיפה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים מחיפה
סיון23/05/2011תודה לך. אצפה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזיאציה ואימוני כושרגיא02/05/2011
רופא העור איבחן לי רוזאציה בפנים כל התמסינים מתאימים לצערי.
עכשיו אני מתחיל אנטיביוטיקה
רציתי לשול כי הרופא ואני פיספסנו..:(
אני מתאמן במכון כושר עושה שם אירובי ומזיע ופניי מאדימות הם עליי להפסיק להתאמן במכון כושר כי הבנתי שלא טוב להעלות את חום הגוף ולהזיע.
אשמח לתשובה ותודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזיאציה ואימוני כושר - תגובה
03/05/2011הי גיא וברוך הבא לפורום!
אני ממש מבינה את המצב שלך, גם אני הייתי עושה המון כושר לפני שאובחנתי.
חום לא טוב למחלה וגם לא אירובי.
אתה יכול להתאמן בחדר כושר, חשוב שיהיה ממוזג וקריר. אבל לעשות הפסקות למנוחה בין מכשיר למכשיר.
להשתדל לא להרים משקולות כבדות מידי כי גם זה יכול להחמיר את המחלה.
(בכל מקרה, אם אתה רוצה חיטוב הגוף אז מומלץ להרים משקל קל יותר עם חזרות מרובות יותר, תתייעץ עם המאמן)
אני למשל, מתאמנת בבית עם מזגן, יש לי אופני כושר ביתיים. אני עושה גם תרגילים ומרימה משקולות אבל לא כבדות מידי.
אפשר לעשות כושר וגם לא להחמיר את המחלה, אני מרגישה ששמירה על כושר מאוד עוזר לי להתמודד עם החום.
פשוט שים לב שאתה לא מחמם את הפנים יותר מידי ושהחדר קר כשאתה מתאמן.
איזה סוג אנטיביוטיקה הרופא נתן לך?
ולאיזו מטרה?
בהצלחה!
אשמח לשמוע ממך שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא רשם לי
גיא03/05/2011מינוצקילין.
בנוסף הההערות שלו כללו המנעות ממשקאות חמים מאלכוהול משקולד ממאכלים חריפים מחשיפה לשמש..ממקלחות חמות...מה עוד נותר?:)
לגבי המכון..היהי לי קשה לוותר על ההליכון הארובי..אומנם אני מזיע והפנים שלי הופכות אדומות כעגבנייה אך זה חשוב לי..
האם אין פתרון? ניגוב הפנים במגבת לחה או משהו כדומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה מינוציקלין גורם לרוזאציה ?יונתן22/04/2011אני בן 16, עד לפני חצי שנה היו לי פנים חלקות לגמריי.
לפני כחצי שנה התחיל להיות לי פנים שומניות ורופא עור איבחן שכנראה מדובר בהתפרצות סבוריאה. זה לא כל כך הפריע לי.
אבל לפני כ 4 חודשים התחיל לי התפרצות פצעי אקנה בינונית בפנים.
הרופא אמר לי לנטול כדורי מינוציקלין לתקופה של כ-3 חודשים, אני כבר נוטל את הכדורים כמעט חודשיים ויש שיפור במצב הפצעים.
הבעיה היא - שמאז שהתחלתי לקחת את הכדורים (ממש יומיים-שלוש לאחר שהתחלתי לקחת) נהיה לי בלחי בצד ימין כתם אדום גדול, שאומנם זה אדום אבל זה לא נראה סתם אדמומיות זה נראה ממש כמו כתם !
הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שמדובר בהרחבה של כלי דם, ולא בפיגמנטציה, וסביר להניח שזה יעבור לאחר שאני אסיים לנטול את הכדורים ולהמשיך לקחת אותם.
מאז, נוצר לי גם בצד השני כתם אדום קטן כזה וזה משגע אותי - כי זה אומנם אדום אבל זה ממש נראה כמו כתם ! וזה מציק לי מבחינה אסתטית..
הרופא עור אמר לי שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור אחרי הכדורים... וזה מדאיג אותי האם זה באמת יעבור.
אז ההאם הכתם האדום הזה בלחיים נגרם ככול הנראה מתגובה למינוציקלין ?
האם הכתם הזה נגרם מרוזציאה?
והכי חשוב - האם הכתם הזה צפוי לעבור לבד לאחר שאני אפסיק לנטול את הכדורים?
האם יש טיפול (שמעתי על לייזר, אבל אני מתכוון לאיזה תכשיר קרם או משחה) שיעזור להעלים את ההרחבה כלי דם\אדמומיות\ כתם הזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אקנה מינוציקלין גורם לרוזאציה ? - תגובה
יפית כהן29/04/2011יונתן שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלותייך, אדגיש ואומר ראשית, כי מבלי לראות במה מדובר יהיה זה לא מיקצועי מבחינתי לקבוע עובדות, ולאבחן אבחנות!
מינוציקלין (Mynocycline), אנטיביוטיקה הניתנת בד"כ כטיפול פרמקולוגי תרופתי לטיפול באקנה ואף ברוזצאה. אע"פ שבמקרים של רוזצאה הקו הטיפולי הראשון הניתן ע"י רופא הינו תכשיר כדוגמת רוזקס המכיל מרכיב פעיל בשם Metronidazole, בעל פעילות אנטי אינפלמטורית ואנטימיקרוביאלית.
לידיעה כללית:
למינוציקלין ספקטרום פעולה ומנגנון המתבטא ב:
א.יעלות נגד חיידק: Propionibacterium acne, חיידק היושב בפתח זקיקי בלוטת החלב ומעורב בהתהוות( Pathogenesis), של מחלת האקנה.
ב.הקטנת הסינתזה והפעילות בתאי העור של חומר בשם nitric oxide. חומר זה ידוע כמעורר דלקת וגורם להרחבה של נימי הדם.
ג. דיכוי פעולה של קבוצה של אינזימים Matrix Metalloproteinasas- המשתתפים בתהליכים דלקתיים בעור
ד.וויסות והקטנת פעילות של מס' ציטוקינים מחוללי דלקת. ציטוקינים הינם חלבונים המקשרים בין תאי הגוף ואחראים להנעתם של תהליכים תאיים רבים.
ה.הקטנת פעילות של רדיקלים חופשיים (Reactive Oxygen Species), הידועים כמחוללי דלקת ומנווני סיבי קולגן.
אחת מתופעות הלוואי של מינוציקלין הינה הרחבה של נימי הדם!
בשלב ראשון הייתי ממליצה לך לקבל חוות דעת מיקצועית נוספת!
אינני מטילה דופי באף רופא עור אך מניסיוני האישי חוות דעת נוספת וטיפול שונה יכול למנוע קונטרא אינדיקציות!
נכון להיום, קיימים פתרונות טופיקלים (מריחתיים) מגוונים שאינם אנטיביוטים לטיפול באקנה פוסטולרי!
שנית, ממליצה לך כחובה להשתמש בקרם הגנה המיועד לעורות רגישים SPF 50.
קרינת השמש גורמת לשחרור של חומרים פרו אינפלמטורים(חומרים מחוללי דלקת), המחמירים עוד יותר את האדמימות בעור הפנים.
חשוב מאד לא להחשף לשמש במיוחד בתקופה של נטילת האנטיביוטיקה!!!
קרם לחות לעורות רגישים נטול חומר בישום, ופארבנים לשיקום מחסום ההגנה של העור
(Barrier),מומלץ אף הוא!
ציינתה שאובחנה לך סבוראה שהינה מחלת/הפרעת עור המאפיינת עורות רגישים עם ליקוי במחסום העור המוביל לאיבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית!
באשר לנימי הדם והאדמימות בעור פניך, קיימים מס' פתרונות בתחום הרפואה האסתטית. לא הייתי ממליצה לפנות לפתרונות של ליזרים ומכשור זה או אחר טרם סיום נטילת האנטיביוטיקה ואנמנזת ובדיקת מצב העור עם תום הטיפול!
אשמח להתעדכן, על מנת שאוכל להתייחס בפרוט יתר למצב העור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט במים כמו שחייה עלול להחמיר את מחלת הרוזציאה?יפית07/04/2011שלום.
ספורט במים כמו שחייה עלול להחמיר את מחלת הרוזציאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה - תגובה
יפית כהן12/04/2011יפית שלום וברוכה הבאה לפורום,
כלור (Chlorine), חומר הנמצא בבריכות שחייה רבות עלול להחמיר את האדמימות
והסימפטומים הנילווים ברוזצאה!
כמו כן, חומר זה ידוע כמייבש מאד את העור. מומלץ מאד עם תום השחייה לשטוף היטב את עור הפנים ולמרוח קרם לחות נטול מרכיבי בישום ופארבנים.
ניתן למרוח על עור הפנים טרום השחייה, קרם הגנה Water proof אשר יכול ליצור חיץ
ובכך להקטין את העיקצוצים, אדמימות ותחושת הגירוי העלולה להיווצר במגע עם הכלור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן מותר להשתמש בג'ל?רונית23/03/2011שלום.
אני מטופלת בג'ל רוזקס כ-1/2 שנה, הקלה לא משמעותי.
כמה זמן מותר להשתמש בג'ל ?
האם קיימים תחליפים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רוזציאה - תגובה
יפית כהן30/03/2011רונית שלום וברוכה הבאה לפורום!
ג'ל רוזקס מכיל חומר פעיל הנקרא: מטרונידזול (Metronidazole)., החומר הינו בעל פעילות אנטיביוטית, אנטי אינפלמטורית, אנטימיקרוביאלית ואנטי אוקסידנטית!
רוזקס ניתן בד"כ כקו טיפולי רפואי ראשוני במיקרים של רוזצאה.
טיפול פרמקולוגי הניתן לרוזצאה הינו ברב המיקרים סיסטמי (בליעתי), או טופיקלי משחתי ואו שילוב של השניים!
כתחליף לרוזקס ניתנת לעיתים אנטיביוטיקה בצורה של ג'ל או משחה כדוגמת טטרציקלין, אריטרומיצין וקלינדמיצין בריכוז של 0.5%-2% .יש לקחת בחשבון רגישות של העור(פוטוסנסטיביות), הנגרמת כתוצאה של לקיחת אנטיביוטיקה וחשיפה לשמש!
בנוסף, שימוש של חומצה אזלאית (Azelaic acid), בריכוז של 15% ג'ל יכול להניב שיפור במיקרים של רוזצאה פפולרית/פוסטולרית(נגעים הזהים לנגעים המופיעים באקנה).
כאמור, חשוב מאד לאבחן באיזה תת סוג רוזצאה מדובר! אנמנזה זו נעשת ע"י רופא עור בלבד!
הטבה עם השימוש ברוזקס מתקבלת בד"כ אחרי מס' חודשים. חשוב מאד להיות עיקביים במריחת הג'ל!
רוזקס ניתן לקחת לתקופה של כ-21 שבועות. ניתן להפסיק ולחזור לשימוש בתדירות זהה או נמוכה. אך כאמור ממליצה לך לפנות לרופא עור שוב, לביקורת, וקביעת פרוטוקול טיפולי חדש!
כמו כן, אציין כי שינוי בהרגלים הידועים כמחמירים רוזצאה, הימנעות מטריגרים, שימוש בקרם הגנה וקרם לחות לשיקום מחסום(Barrier)העור, בשילוב עם טיפול רפואי יניבו
שיפור במצב העור!
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוקל IPL אצל דר' דוד פרידמןרות14/03/2011שלום לכולם, אחרי משחות וכדורים שונים אני שוקל לעבור טיפול ב - IPL אצל דר' דוד פרידמן. אשמח לכל מידע שיכול לעזור לי. רצוי מכאלו שכבר התנסו אצלו. (מחיר, יחס, מספר טיפולים וכדומה)
אני מבוטח בכללית בן 45 וסובל מרוזציאה כשלוש שנים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שוקל IPL אצל דר' דוד פרידמן - תגובה
יפית כהן16/03/2011נוה שלום וברוך הבא לפורום!
מהכרותי את דר' דוד פרידמן- רופא עור( יש גם פרידמן פלסטיקאי לא להתבלבל!)
אוכל לאמר כי הינו רופא אמין ומיקצועי!
חשוב להדגיש כי טיפול ב- IPL אינו מתאים לכל תת הקבוצות של רוזצאה!
חשוב לקיים תיאום ציפיות ולבקש הסבר מפורט לגבי התהליך, מס' הטיפולים, תופעות
לוואי וקונטרא אינידיקציות!
בדרך כלל מדובר במס' טיפולים, המחיר בד"כ אינו זול ותלוי ברופא המטפל!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כן הרופא עור...
נוה17/03/2011אנגלוסכסי עם זקן עם מרפאה ירושלמית ותל אביבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזאציה בגיל צעיר - טיפול?עומר05/03/2011אני בן 17, וכבר קרוב ל3 שנים שהלחיים שלי אדמומיות (כעת זה גם התפשט מהחלק שלהן שקרוב לאף אל החלק שקרוב לסנטר) בלי הפסקה, וחמות גם. זה קורה גם אם אני עושה ספורט וגם אם לא. הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שכנראה יש לי רוזאציה, ושלא יודעים על זה הרבה..
כמה רוקחים נתנו לי כבר תרופות (כמו רוזקס) שבכלל לא עזרו לי, והרופא עור הציע לי IPL. גם חקרתי בעצמי וראיתי שיש גם טיפול פוטודינמי.
איזה טיפול הכי מומלץ לזה? ואיפה באזור חיפה אפשר למצוא רופא טוב שיבצע אותו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד דבר
עומר05/03/2011יש לי פצעים דמויי אקנה מעטים על הפנים, אך חלק מהם נמצאים באותו המקום כבר כמה שנים ולא מתנקים בחיים גם שאני דואג לשמור על היגיינת פנים.. יש לי כמה על הלחיים וכמה על האף.. הם לא כאלה גדולים או הרבה אבל אני שם לב שזה באותו המקום תמיד..
רוזאציה בגיל צעיר - טיפול? - תגובה
יפית כהן12/03/2011עומר שלום וברוך הבא לפורום!
טיפול פוטודינמי (Photodynamic therapy), או בקיצור PDT, הינו תהליך המבוצע ע"י רופא מומחה והמיועד בעיקרו לטיפול בנגעים סרטניים או טרום סרטניים כדוגמת Actinic Keratosis.
בפרוצדורה זו מורחים על העור חומר רפואי אשר נהיה ביואקטיבי עם חשיפתו לסוגים שונים של אור כדוגמת אור כחול(Blue Light), אור אדום(Red Light), או אור המופק ממכשיר לייזר או IPL. כתוצאה אקטיבציה של מולקולת חמצן הגורמת להרס של תאים או רקמה.
אחד החומרים היותר ידועים לשמוש בתהליך זה הינו: amino levulinic acid או בקיצור:
Levulan- ALA.
מחקרים רבים שבוצעו במסגרת תהליך זה הצביעו על הטבה גם במקרים של אקנה, צלקות אקנתיות, ורוזצאה במקרים של הגדלת בלוטות חלב.
כאמור PDT אינו הטיפול האופטימלי לרוזצאה!
מאידך, IPL מהווה אלטרנטיבה מצויינת לטיפול ברוזצאה בהרבה מקרים, אך מומלץ
לעבור פרוצדורה זו תחת ידיו של איש מקצוע מומחה כדוגמת רופא עור!
החיסרון של תהליך זה הינו המחיר וכמובן תופעות לוואי של אדמימות חזקה ואף כוויות!
רופאי עור ידועים במרכז הארץ: דר' דוד פרידמן ודר' משה לפידות.
בחיפה תוכל להתייעץ עם דר' יורם הרט, דר' יהודית אורן ופרופ' גלהר עמוס. כולם כמדומני מקבלים חברי קופ"ח מכבי. במידה והנך חבר בקופ"ח אחרת אשמח אם תוכל לעדכן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולנביק26/02/2011איזה יוםי דגיליתי את הפורום הזה,
נעים מאוד, אני סובלת מהמחלה כ-שנתיים טופלתי גם באנטיביוטיקה וגם בערבוביה של משחות שנתן לי רופא עור, כולם כמובן לא עזרו לטווח הארוך, קראתי בפורום והבנתי שפרופ וולף מומלץ, אז אקבע אליו תור לטיפול (תודה!)
אשמח לקבל המלצות לקרן לחות ולקרן ניקוי פנים,
אני משתמש בסבוקלם כקרן לחות ובמוס של קליניק לניקוי הפנים
מבחינת איפור אני משתמש במוצרים של קליניק
האם יש לכם המלצה על קרן לחות וניקוי טוב יותר ממה שאני משתמשת?
כי העור שלי יבש..
המון תודה
נביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טיפול - תגובה
יפית כהן06/03/2011נביק שלום,
מחקרים אשר נעשו בקרב עורם של חולי רוזצאה ומבדיקות שנערכו באמצעות מכשור סקינומטרי, נתברר כי חל תהליך מהיר של איבוד/התאיידות מים מפנים העור לסביבתו החיצונית. זו הסיבה העיקרית אשר בגללה הנך מרגישה יובש בעור!
כמובן שאנטיביוטיקה ומשחות טופיקליות גורמות לעור להיות רגיש אף יותר!
מוצרים של חב' Avene מומלצים ביותר שכן מתאימים הם לעורות הרגישים!
קיים מגוון רחב של קרמים לליחוח העור כדוגמת - Recovery Cream
סבון ניקוי לפנים מומלץ ללא חומר -Sodium Lauryl Sulfate או בקיצור SLS.
אני אישית משתמשת ב- Micellar Lotion ניקוי להסרת איפור וניקוי הפנים המיועד לעור רגיש ולעור הנוטה לאדמומיות.(התכשיר אינו מיועד למי שמשתמשת בהרבה איפור!).
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמומיות קבועהנסים24/02/2011שלום רב.
יש לי אדמומיות קבועה באזור הלחיים, בעיקר לאחר פעילות גופנית. אבל גם ללא פעילות גופנית יש את האדמומיות. אני לא יודע מה זה אבל יש לי חשש שמדובר ברוזיצאה. מישהו יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אדמומיות קבועה - תגובה
יפית כהן05/03/2011נסים שלום וברוך הבא לפורום!
ממליצה לך בשלב ראשוני לקבוע תור אצל רופא עור!
האנמנזה האם אכן מדובר ברוזצאה אמורה להעשות אך ורק ע"י רופא מומחה כדוגמת רופא עור.
אשמח אם תוכל לעדכן אותנו, כך שאוכל להתייחס בפרוט יתר לשאלתך!
בברכת שבוע נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוואותדניאל09/02/2011האם שיזוף על ידי תרסיס של דוקטור פישר הוא דרך להסוואה טובה ? מישהו ניסה ? זה מסוואה טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הסוואות - תגובה
יפית כהן14/02/2011דניאל שלום וברוך הבא לפורום!
תכשירי שיזוף "Self Tanners", מקטינים את הקונטרס ומסווים את האדמימות האופיינית בעורם של חולי רוזצאה.
אך לפני מריחה של קרמים מסוג זה יש להתייעץ עם רופא עור!
לידיעה כללית: קרמים לשיזוף עצמי מכילים חומר מרכזי אשר הינו סוג של סוכר הנקרא:
Dihydroxyacetone-DHA. חומר לא רעיל המופק במטבוליזם של הגוף בתהליך הנקרא:Glycolysisהחומר נתגלה בשנות ה- 20 המאוחרות כממתיק מלאכותי לחולי סכרת. ברגע שהחומר נזל על העור תוך כדי אכילה- נראתה התכהות בעור.
רק בשנות ה-50, שווק החומר כמרכיב בתכשירים לשיזוף עצמי.
החומר נקשר בתהליך כימי פשוט לחומצות האמינו של שכבת הקרנית (סטרטאום קורנאום) - אותה שכבה של תאים "מתים" הנגלת לעינינו בהתבוננות במראה וגורם בהדרגתיות להשחמה-
(Melanoidins). הצבע יורד בהדרגה עם נשירת התאים בתהליך ההתקרנות של העור.
DHA אינו ידוע כחומר אלרגני אך אינו מומלץ לשימוש במצבים של עורות רגישים!
כדי להשיג תוצאות טובות ואחידות יש לבצע הסרה של שכבת התאים העליונה של העור בטרם מריחת התכשיר. הקרצוף נעשה בד"כ ע"י תכשירי ניקוי מגורגרים אשר כידוע אינם מומלצים לחולי רוזצאה!
החומר אינו מגן מפני קרינת השמש ואינו מהווה תחליף לכל קרם הגנה!
קרם הגנה המכיל את החומרים Zinc Oxide ו- Titanium dioxide-מרכיבי הגנה המומלצים לחולי רוזצאה במריחתם לאחר שימוש בקרםהמכיל DHA מקטינים את עוצמת הצבע המתקבל.
על מנת לשמר את הצבע המתקבל למשך זמן הארוך ביותר(מס' ימים), יש להקפיד ולמרוח תכשירי לחות על מנת למנוע את התייבשות העור!
תכשירי שיזוף עצמי במקרים רבים מכילים מרכיבי בישום (Perfumes), על מנת להסוות את הריח הלא נעים של המרכיב העיקרי. כפי שהננו יודעים מרכיבי בישום אינם מומלצים לחולי רוזצאה!
בנוסף, מומלץ לוודא כי הקרמים אינם מכילים חומרים מזרזי שיזוף המופיעים על גבי האריזה כ- FD&C או "added Color"
ניתן למצוא מס' קרמים לשיזוף עצמי אשר אינם קומדוגנים ומיועדים לעורות הרגישים כדוגמת
Clarins Self Tanning Face Lotion
בנוסף, מוצר של חב' Avene -יש לבדוק אם נמכר בארץ בסניפי הסופר פארם:
Moisturizing self tanning lotion for sensitive skin
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש התייחסות אחרי איבחון למנהלותיוסי07/02/2011שלום למנהלות הפורום
כמו שציינתי פעם שעברה לגבי ההסמקות הבלתי נישלטות שלי
הלכתי להיבדק אצל ד"ר רינה סגל הובחנתי כחולה רוזציאה
אני לא יודע מה לעשות אני ממש עצוב
אני נהיה אדום אם מישהו מדבר אלי בלי שאני באמת מסמיק
אני יוצא לדייטים והבחורות חושבות שאני מסמיק ונבוך
אני פשוט משקר ואומר שאכלתי משהו לא טוב ואני לא מרגיש טוב
אני לא יודע מה לעשות עם ההסמקות האלה גם בצבא לפני 12 שנה היה לי הסיטואציה הזאת אני במשבר
אני הודה אם יש פיתרון לזה בבקשה תעזרו לי
אני מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מבקש התייחסות אחרי איבחון למנהלות - תגובה
יפית כהן15/02/2011יוסי ערב טוב,
ראשית, על מנת לוודא כי אכן מדובר ברוזצאה ומבלי להטיל ספק באבחנה של רופא זה או אחר הייתי ממליצה לקבל חוות דעת נוספת! נתקלתי זה מכבר במקרים של אנמנזה שונה.
שנית, לא ציינת מהו הטיפול התרופתי/רפואי אשר ניתן לך על ידי הרופאה. אשמח אם תוכל לפרט!
לעצם העניין, גם ובמידה כי אכן הנך סובל מרוזצאה לא הייתי ממליצה לשקר לגבי הסימפטומים בעור פניך!
טיפול רפואי/קוסמטי, אורח חיים נכון והימנעות מטריגרים יכולים להיטיב מאד עם הסימפטומים בעור פניך ואף להביא להפוגה!
חסרים לי פרטים נוספים כדוגמת: האם מופיעים בעור פניך גם פצעים ונגעים הנראים כמו אקנה או שמדובר רק בהסמקות ואדמימות אופינית?
אשמח להתייחס לגבי דרכי טיפול נוספים!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית מודה שחזרת אלי
יוסי15/02/2011תיראי יפית ערב טוב לך
הייתי אצל רופא ששלחה אותי המנהלת ד"ר וולף רוני והשנייה בבית חולים וולפסון
שילמתי לו משהו כמו 250 ש"ח שיבדוק אותי
וגם בדקה אותי סגל ד,"ר סגל שילמתי לה באופן פרטי 300 ש"ח
אמרו כולם שזה רוזציאה
נתנו לי רוזקס
זה מיתבטא בנימים והסמקות
אני מדוכא מאוד מההסמקות רק מדברים איתי אני מרגיש שאני מסמיק בלי שליטה
אני גבר נאה והיום הייתי בדייט בבית קפה
נהייתי אדום עגבניה
הבחורה שהייתה מולי לא הבינה אמרה שאני לחוץ
ולא ידעתי מה לעשות פשוט לא הרגשתי בנוח והלכנו וניפרדנו לשלום
אני לא יתחתן ביגלל זה שתדעי זה מרתי אותי וגם מי שמדבר איתי
חשבתי אולי על אלטרנטיבה שיזוף ד"ר פישר שמעתי???
או אולי פסיכולוג??
אני לא שולט על ההסמקות מהצבא זה תמיד היה איתי אפילו משהייתי קטן
אני בבעיה ענקית ואני לא יודע מה לעשות אני מוטרד מיזה מאוד מקווה שתעזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ליפית מודה שחזרת אלי - תגובה
יפית כהן19/02/2011יוסי שלום,
קרמים ג'לים או ספריי לשיזוף עצמי לא מומלצים מחד, לעורות הוורדרדים אדומים
שכן הגון והמעטה של השיזוף המתקבל אינו נראה טבעי!
מאידך, DHA - החומר הדומיננטי והמרכיב העיקרי בתכשירים לשיזוף עצמי אינו מומלץ לעורות הרגישים!
פרוט על החומר ועל פעילותו תוכל למצוא בפורום.
שנית, מומלץ טרם השימוש להתייעץ עם רופא עור!
אשמח לענות לכל שאלה בטלפון או במייל המפורטים בלחיצה על תמונתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי טיפול ברוזיציאהאלעד03/02/2011שלום,
רציתי לדעת האם טיפול פוטודינמי יעיל במקרים של רוזיציאה? האם מישהו ניסה אותו או אולי מכיר מישהו שניסה אותו? והאם זה עזר לו בצורה משמעותי או בכלל?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי טיפול ברוזיציאה - תגובה
07/02/2011הי אלעד
שאלתי את רופא העור שלי לגבי טיפול פוטודינמי,
הוא לא המליץ על הטיפול משום שהוא טוען שזה לא נועד לחולי רוזציאה
ושהטיפול יכול להחמיר את המחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלעד16/02/2011על המידע האיכותי.
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימר לבן .דניאל26/01/2011האם חימר חימר לבן הוא גם פתרון ל ROSACEA או "סומק נעורים " .
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חימר לבן . - תגובה
יפית כהן31/01/2011דניאל שלום!
בהתייחס לשאלתך, חימר לבן מיועד לעור רגיש ויבש אך אינו ניתן כפיתרון לרוזצאה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)