פורום אקנה-רוזציאה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• האם יש תרופה
    דנה
    15/06/2008

האם המחלה חולפת או שהיא לכל החיים + האם זה תורשתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש תרופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום דנה

17/06/2008

הרופא שלי טוען שזו מחלה לכל החיים, אך קראתי בפורום באנגלית על מקרים של חולי רוזציאה שטענו שכן החלימו.

קראתי שהמחלה היא גנטית, כלומר זאת עובדה שאי אפשר להדבק ממשהו שחולה במחלה.
    אך זה לא אומר בהכרח שהמחלה היא תורשתית, למשל אצלי במשפחה הקרובה והמורחבת (כולל דורות קודמים) אין חולי רוזציאה, (אם להורה יש רוזציאה זה לא אומר שבהכרח גם לילדיו יהיה רוזציאה).

לפי השאלה "האם זה תורשתי?" אני מניחה שאת מנסה להבין גם את הסיבה להתפרצות המחלה, עדיין אין תשובה חד משמעית לשאלה הזאת, משום שעדיין לא ידוע מה גורם למחלה לפרוץ.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מורן
    12/06/2008

יש לי שאלה. האם קרם מקדם הגנה לגוף של ד"ר פישר ניתן למרוח על עור פנים עם רוזציאה? האם זה לא יכול לגרום לבעיות? אני שואלת בשביל אימא שלי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום

13/06/2008

בעקרון לא אמורה להיות בעיה, (מוצר היפואלרגני לא אמור לגרום לגירוי), אבל כל מקרה לגופו.
    אני ממליצה לה להתייעץ עם רופא עור.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדם
    03/06/2008

שלום רב,
    האם אקנה היא רוזציאה?
    האם יש קשר בין השניים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום אדם

05/06/2008

אקנה היא לא רוזציאה,
    אך ברוזציאה יתכן ויהיה גם אקנה ביחד עם שאר המאפיינים של רוזציאה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    דקל
    01/06/2008

האם יתכן שהרופאים לא מכירים את המחלה הזו ולכן לא מאתרים אותה אצלי<?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום דקל

01/06/2008

שלום,
    אני הלכתי להרבה רופאים עד שאובחנתי, והבנתי שהרבה חולי רוזציאה לא אובחנו מייד. כך שאני חושבת שיש רופאים שפשוט לא יודעים לאבחן את המחלה (יודעים אולי על השם, אבל לא יודעים לזהות אותה), תנסה לגשת אל פרופ' רוני וולף שבקפלן.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות
    אורית
    29/05/2008

שלום, האם חולי רוזיצאה אינם אמורים להיחשף לשמש ואם כן האם יש לכך תופעות?

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות

הוספת תגובה

• שלום אורית

30/05/2008

לא מומלץ לחולי רוזציאה להחשף לשמש, משום שזה יכול לגרום להחמרת המחלה (וכמובן לאי נוחות/כאב בזמן החשיפה לשמש).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מאיר
    26/05/2008

שלום רב,
    יש לי בעיה של גלי חום בפנים. אני בן 30.

אני עובד במשרד ולעתים אני חש שהפנים שלי ובעיקר צד שמאל בוערות. כמובן שהן גם נהיות אדומות, אבל אחר כך הן חוזרות לצבע הרגיל.

האם יתכן שזוהי רוזציאה? האם עלי לגשת לרופא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום מאיר

26/05/2008

אני ממליצה לך לגשת לרופא עור (ממליצה על פרופ' רוני וולף, בקפלן ).
    דרך אגב, בשלב הראשוני של המחלה, די קשה לרופאים לאבחן אותה, לכן גם אם לא ידעו מה המקור להסמקות האלו, אני אמליץ לחזור כל כמה זמן לרופא ולקבל אבחון.

בהצלחה!
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    אסנת
    22/05/2008

שלום, האם קבוצת התמיכה היא בכלל למחלות עור אחרות והאם בתשלום?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• שלום אסנת

22/05/2008

קבוצת התמיכה היא לחולי רוזציאה, (אך אם נראה שיש דמיון רב למחלת עור אחרת, לא נראה לי שתהיה בעיה להצטרף לקבוצה).

התשלום הוא לפסיכולוג השיקומי ומכיוון שהתשלום יתחלק בין חברי הקבוצה, הסכום יהיה סימלי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    18/05/2008

שלום רב,

מוצרים קוסמטיים כמו קרמי לחות,קרם לניקוי פנים או מייק אף, מגבונים או משחות לשיזוף ללא שמש מותרים במקרה של רוזציאה, או שהם מסוכנים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום מיכל

18/05/2008

כל מקרה לגופו, את תצטרכי להתייעץ עם רופא עור על מנת שימליץ לך מה טוב בשביל העור שלך.

בכל מקרה, מכיוון שהעור רגיש גם ככה, עדיף להשתמש במוצרים היפואלרגניים, (למרות שזו לא ערובה לכך שהמוצר לא יגרה את העור).

מייק אפ מצויין לרוזציאה, אבל תלוי איזה, עדיף מייקאפ איכותי מחברה ידועה כמו קליניק, קלרינס(מנסים ורק אז יודעים אם זה לא מגרה את העור).

משחה לשיזוף ללא שמש גם בסדר לרוזציאה (אני ממליצה על 'שיזוף ללא שמש, של דר' פישר, היפואלרגני)

רופא העור שלי המליץ לי לא להשתמש בקרם לחות, אבל כל מקרה לגופו.

לא הייתי ממליצה על מגבונים, משום שהשפשוף עצמו עלול לגרות את העור, באופן כללי עדיף כמה שפחות לשפשף.
    עדיף לא לנגב את הפנים עם מגבת, אלא לתת לפנים להתייבש לבד.
    בשום פנים ואופן לא להשתמש בסבון עם גרגירים לפילינג!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש עוד מחלות במשפחה
    תהילה
    13/05/2008

בנוסף לרוזציאה? דברים דומים ומדוע קוראים לה כך?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש עוד מחלות במשפחה

הוספת תגובה

• שלום

14/05/2008

לפי השאלה הראשונה אני מבינה שאת בעצם שואלת- האם רוזציאה קשורה למחלות נוספות (או נגרמת בגללן), לפי חומר שאני קראתי התשובה היא לא.
    לא ידוע לי למה קוראים למחלה בשמה, תנסי לקבל תשובה בפורום מחלות עור ומין.
    זהו פורום תמיכה נפשית לחולי רוזציאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרויות לטיפול ברוזציה
    שי
    10/05/2008

שלום,אני בן 37 ולפני כארבעה חודשים הלכתי בפעם הראשונה בחיי לטיפול פנים רגיל,אתם יודעים הוצאת שחורים וכו',לאחר הטיפול הקוסמטיקאית המליצה לי על מסכת פילינג כדי להחיות את עור הפנים,מאחר ובחיים לא השתמשתי בתכשירים קוסמטיים כאלה ואחרים,התלבטתי אך בסוף השתכנעתי וקניתי,לאחר שבוע של שימוש,שמתי לב כי העור מתחיל לפתח אדמומיות ןנפיחות,מייד הפסקתי בטיפול ושיערתי כי תוך כמה ימים זה יעבור,אך זה לא עבר עד היום!!!!בקרתי כבר אצל שני רופאי עור שנתנו לי שתי משחות רפואיות לטיפול וגם חודש טיפול באניביוטיקה מינוציקלין.הם אבחנו את הבעיה במיידי כרוזציה.מאז היה שיפור כלשהו במצב,אך הפנים לא חזרו לחלוטין למצבם הקודם.לאחר הטיפול האנטיביוטי קבלתי(לפני מספר ימים) משחה צרפתית חדשה שיצאה לשוק שמשווקת ע"י אטלס תרופות שנקראת "רוביליין".האם מישהו מכיר?מה לגבי טיפול פוטודינמי,או בלייזר או IPL האם יכול להיות אפקטיבי.אני מבחינתי יעשה הכל כדי לשפר את מצב העור בפנים שלי שכן אין ספק שמצב זה משפיע עליי נפשית מאוד ופוגע בביטחון העצמי שלי.גם אני לצערי התחלתי להשתמש במייק אפ וכגבר גם כן מרגיש עם זה ממש שלא בנוח.....
    מה ניתן עוד לעשות?האם יש רופאים טובים בארץ שמתמחים בטיפול בבעיה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    אפשרויות לטיפול ברוזציה

הוספת תגובה

• שלום שי

10/05/2008

שלום שי,
    אני מציעה לך להתייעץ עם פרופ' רוני וולף שבבית החולים קפלן ברחובות, (רופא מצויין!).
    פשוט שתהייה בטוח שיש לך רוזציאה.
    ככל הידוע לי רוזציאה באה בהדרגה, בשלב הראשוני מגיעות ההסמקות החריפות ורק לאחר מכן האודם נשאר קבוע על הפנים, וביחד עם זאת יש רגישות בעיקר ל-חום /קור עז, שמש, מאמץ גופני, האם גם אתה רגיש לדברים אלו? האם הרופאים שאלו אותך על זה? האם אתה מסמיק לעיתים קרובות?

אחד היתרונות שיש לך בתור גבר עם רוזציאה, זה שההתייחסות בנוגע למראה החיצוני אצל גברים פחות חשובה מאשר אצל נשים... זו לפחות הדעה הרווחת בחברה, כך שאני לא חושבת שזה צריך להדאיג אותך כל כך.
    אני מבינה שזה מצב חדש בשבילך, לוקח זמן להסתגל מחדש, אני זוכרת כמה קשה היה לי בהתחלה, בעיקר כי לא רציתי לקבל את המצב כמו שהוא, היום אני מקבלת את המחלה ובודקת מה אני כן יכולה לעשות עם המגבלות.
    אני הגעתי למסקנה, שהכל זה עניין של תפיסה, הכל בראש! יש לך את הכוח להחליט אם אתה תהיה אדם מאושר או לא, אתה חושב שרק אנשים המוגדרים כמושלמים הם בהכרח מאושרים? האם זו הנוסחה לאושר?

לגבי המייק אפ, אם תשים קצת, אין סיבה שיראו אותו עליך בכלל.

לגבי טיפול פוטודינמי, לייזר או IPL , לי נאמר שזה לא מומלץ (משום שזה יכול להזיק).
    (אני אישית לא מכירה את התרופה "רוביליין")

המון הצלחה ובריאות! אשמח אם תעדכן אותי
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הילה

רויטל
    28/02/2011

שלום הילה בנודע לתשובתך לשאלתו של שי ובכלל בפורום מספר פעמים דיברת על כך שעשית שינוי בדרך החיים שלך,תזונה וכד'...האם תוכלי לפרט יותר לגבי השינויים שעשית,לשתף אותנו באילו שינויים מדובר על מנת שאוכל ליישם אותם.כפי שאומרים "אין חכם כבעל נסיון".תודה.רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בסגנון החיים

24/03/2011

הי רויטל, לקח לי זמן להסתגל למצב החדש, זה דורש המון עבודה (הרי לדברים טובים מסתגלים מהר ולדברים פחות טובים לוקח זמן...)
    זה תהליך, בהתחלה יש את ההכחשה, אח"כ יש התנגדות למצב ואז כשמבינים שזה המצב מתחיל תהליך של אבל, אנחנו מתאבלים על מה שהיה ואז מתחילים לשחרר לאט לאט ועם הקבלה וההשלמה מתחילים לבדוק מה אפשר לעשות עם מה שיש עכשיו (ומשתחררים מן העבר).
    זה לא היה קל משום שהייתי רגילה לסגנון חיים אחר- ים, בריכות, טיולים בשמש, המון כושר, פסטיבלים בקיץ, ציירתי בטבע בקיץ, לא התאפרתי בכלל ועוד.
    הייתי צריכה ממש לחפש איך אני יכולה להמשיך לעשות את אותם דברים אבל בדרך שונה וגם לחפש תחומי ענין חדשים.

גיליתי שאפשר לעשות כושר אבל לסירוגין עם הפסקות, אני ממליצה על רכיבה על אופניים בשעות הערב, גם כושר וגם רוח בפנים.
    הוצאתי רישיון וקניתי רכב עם מזגן כמובן, ככה גם כשחם אפשר לצאת למקומות אחרים ממוזגים.
    אני אפילו הולכת לפסטיבלים בקיץ- מגיעה לשם בשעות הערב וחוזרת לפנות בוקר- אם אי אפשר חלק אז זה לא אומר שאי אפשר הכל!!!
    בתקופת החורף אני משתדלת לטייל באויר הפתוח כל שישי ושבת (שהיו קרירים מספיק) בשעות היום,
    צריך ממש להיות עקשניים במציאת פתרונות יצירתיים למצב הזה!

חיפשתי תחומי עניין חדשים, גיליתי על עצמי דברים שלא ידעתי קודם שמעניינים אותי.
    אני למשל גיליתי שאנשים שהייתי בטוחה שלא יקבלו אותי בגלל המחלה, הפתיעו אותי לטובה. מאוד עזר לי לספר להם שיש לי מחלה, כך הם הבינו מה עובר עלי ולמה אני לא יכולה לבוא למקומות מסויימים, אין כמו האמת. בהתחלה כשרק אובחנתי התביישתי לספר וסתם הפכתי את הכל ליותר מסורבל.

צריך סבלנות ועקשנות למצוא את מה שכן אפשר לעשות, תעשי ממש שעורי בית, תחפשי באינטרנט רעיונות כמו לאן לטייל כשנעים וקריר מספיק, חוגים מסויימים שמעניינים אותך,
    פסטיבלים של מוסיקה/שנטי ועוד ולנסוע אליהם בערב/לילה, לטייל בים בערב, להפגש עם חברים/להכיר אנשים חדשים ועוד ועוד, ממש תעשי רשימה מה את יכולה לעשות (תגלי שהרשימה תגדל ותגדל)

אני וחברי הפורום נשמח לשמוע כמה מהרעיונות שלך, תמיד טוב לקבל עוד רעיון חדש!
    המון הצלחה ושיהיה שבוע טוב , גשום וקר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בן
    05/05/2008

שלום, שאלתי היא האם רוזציאה יכולה להתרחש רק בפנים או בעוד חלקים בגוף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום בן

05/05/2008

מאד נדיר שיש אודם באיזורים אחרים בגוף כשמדובר ברוזציאה, אבל יתכן ויהיה אודם גם באוזניים, בצוואר ובחזה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רוזציאה מגרדת
    צפורה
    02/05/2008

[האם רוזציאה מגרדתהאם רוזציאה מגרדת ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם רוזציאה מגרדת

הוספת תגובה

• שלום

03/05/2008

שלום צפורה
    עור הפנים שלי לא מגרד לי וככל הידוע לי רוזציאה לא מגרדת, אני ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום מחלות עור ומין.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד

יעל
    26/05/2008

אמנם אין קשר ישיר בין רוזציאה לגרד, אבל הוא יכול להגרם כאשר העור מגורה או יבש מאוד או כתוצאה מאלרגיה.
    לי לעתים יש אלרגיה שנראית כמו כתם אדום קטן או בליטה אדומה וזה יכול לגרד מאוד.
    הרבה אנשים עם רוזציאה סובלים גם מבעיות עור נוספות כגון רגישות רבה ואלרגיות ולכן יכולים גם להרגיש שהעור מגרד.

מקווה שהמצב ישתפר במהירה,
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה - גבר עם רוזציאה..
    אחד
    01/05/2008

שלום לכולן.. :) הייתי היום אצל רופא עור, שאמנם שידר חוסר רצינות וזלזול, אבל כנראה נתן אבחנה נכונה והיא רוזציאה. אני בן 23, וכבר כמעט שנה אני סובל מאדמומיות רבה בעור הפנים (לעתים גם מגירוד קל). לצערי עד עתה הזנחתי את זה, ואני מאוד מקווה שלא מאוחר מדי - גם ככה קיבלתי את הרושם שלרוזציאה אין ממש טיפול הולם ומוחלט. הרופא נתן מרשם למשחה ששמה פרוטופיק, מרחתי אותה היום אך לצערי אני חושש שהיתה החמרה - האדמומיות גדלה ובנוסף הגירוד הפך בלתי נסבל, כך שנאלצתי לשטוף את הפנים ולהסיר את המשחה.. מחר אני אנסה שוב, אני מקווה שהפעם לא תהיה תופעה כזו - אחרת אני לא ממש יודע מה אעשה.. הרי זה לא ממש מקובל שגברים שמים מייקאפ, לא כך בנות? דרך אגב, אילו תוספים טבעיים מוכרים ככאלו שעשויים לסייע לבעיה הזו? שמעתי משהו על אומגה 6..

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה - גבר עם רוזציאה..

הוספת תגובה

• שלום!

01/05/2008

גבר עם רוזציאה... לא כזה נדיר כמו שאתה חושב, (יש בסביבות 300,000 חולים בארץ, נשים וגברים). אבל אתה הראשון בפורום הזה...:)
    גם אצלי המחלה התפתחה באותו הגיל...למזלך עלו על זה מהר, אני לא חושבת שזה מאוחר מידיי.
    ישנן משחות אחרות שאתה יכול לנסות.

משחות שאני השתמשתי/משתמשת- Noritate Cream, Elidel cream,Rozex
    יש משחות שצריך זמן הסתגלות אליהן, כמו האלידל, שגורמת לחום והסמקה בתחילת הטיפול.
    אולי גם למשחה שלך צריך זמן הסתגלות? אולי תתייעץ עם רופא שוב?

אם אתה מעוניין ברופא רציני ומקצועי בתחום, אני ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן. אני צריכה לשלם 170 ש"ח לביקור, אבל זה שווה את זה! (לפעם בחצי שנה זה לא הרבה)

המשחות יכולות להחזיר את המצב קצת אחורה, והן עוצרות את התפתחות המחלה וזה המון!
    ברור שתצטרך להמנע מדברים שמחמירים רוזציאה, כמו:
    חשיפה לשמש, מזג אויר חם או קר מידי, אימון גופני מאומץ (אתה כן יכול לעשות אימון גופני מתון: 15 דק' אימון בכל פעם), אלכוהול, מאכלים חריפים, לחץ, בכי, משקאות חמים, מקלחת חמה, עישון סיגריות ודברים שאתה שם לב שמחמירים לך את המחלה.

כשאתה תשתמש במשחות הנכונות לך, גם תראה שיפור וגם תוכל לדחוף קצת את הגבולות שלך: תוכל להחשף קצת (בדגש על קצת) למצבים שמחמירים רוזציאה, מבלי שיגרמו לנזק.

אני לא מכירה תוספים טבעיים שעוזרים לבעיה הזו, אני ניסיתי דיקור סיני והומאופתיה ולי זה לא עזר.
    רופאים לא ממש ממליצים על התוספים האלו, התוספים יקרים בלי שום תוצאה.

אני לא יודעת איזה סגנון חיים יש לך עכשיו, לכן אני לא יודעת אם תצטרך לסגל לעצמך סגנון חיים אחר לגמרי או לא. אם כן אז תדע שזה אפשרי וזה לא נורא כמו שזה נראה.
    (אם אני הייתי מסוגלת, נראה לי שכל אחד יכול, ברור שזה היה קשה אבל אין ברירה).
    השאיפה שלי מהפורום הזה היא ליצור קהילת חולי רוזציאה שתומכים אחד בשני, ולא רק במימד האינטרנטי אלא גם מחוצה לו, כך שאם תרצה אני אנסה לעזור לך להסתגל מצב החדש שלך כמה שאפשר.

לגבי המייקאפ, אפשר לשים קצת מייקאפ וזה יראה טבעי. (אני משתמשת בקלרינס, ללא שומן)
    אתה יכול לנסות שיזוף מלאכותי של ד"ר פישר, "שיזוף ללא שמש", הוא היפואלרגני כך שהוא לא אמור לגרום לנזק, לי זה היה טוב. פשוט תנסה ותראה איך זה נראה.

מקווה שעזרתי,
    אשמח אם תשתף בהתקדמות שלך ובכל דבר אחר שתרצה :)

הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

דנה
    01/05/2008

סוף כל סוף גבר בפורום...) האמת שאני סקרנית לדעת אם גם אצלך, בתור גבר, אנשים מעירים הערות על עור הפנים שלך ?
    פשוט היה נראה לי שאנשים פחות מייחסים חשיבות למראה חיצוני אצל גברים...או שזה לא נכון?

(דרך אגב אני משתמשת בנוריטייט, ממש עשתה לי טוב. ובקשר למייק אפ לגבר, קראתי בפורום רוזציאה באנגלית, שיש שם מישהו שממליץ לגברים להשתמש בברונזר לפנים וקרם לשיזוף מלאכותי לגוף ושזה נראה טבעי. אני לא ניסיתי אבל אולי שווה לך לנסות)

דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל חולים?
    שלי
    29/04/2008

שלום מאיזה גיל חולים והאם זה רק נשים?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל חולים?

הוספת תגובה

• שלום שלי

29/04/2008

בדרך כלל חולים ברוזציאה מגיל 30-40, אבל אפשר לחלות ברוזציאה גם בגיל ההתבגרות ומעלה, (אני חליתי בגיל 22 בערך).
    נשים וגברים יכולים להיות חולים ברוזציאה.

בברכה
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה?
    ד&quot;ר חסן
    27/04/2008

איך מבדילים בין אקנה לרוזציאה? קראתי שזה דומה. אני בת 15 ויש לי הרבה פצעונים, איך אפשר לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה?

הוספת תגובה

• שלום

27/04/2008

ישנם הבדלים גדולים מאד בין אקנה ורוזציאה:
    ברוזציאה הפצעים נראים כבליטות אדומות דמויי אקנה רק בלי הנקודות השחורות.
    חולי רוזציאה רגישים מאד לחום ולשמש, וכן מופיעים כלי דם קטנים על הפנים.
    העור נראה אדמדם באופן קבוע (או חולף).
    החולים נוטים להסמיק הסמקות חריפות המרגישות כמו צריבה/כבייה.
    יתכן ויהיו גם פצעים מוגלתיים אבל ישנם גם המרכיבים הנוספים שציינתי.

בכל מקרה, רק רופא עור יכול לקבוע אם מדובר ברוזציאה או במשהו אחר.

בברכה
    הילה מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה