FMF נמצאו 2 מוטציות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FMF נמצאו 2 מוטציות
    חסויה
    07/11/2010

שלום יש לי שאלה בבקשה בקצרה אספר על עצמי בגיל 19 אובחנה אצלי מחלת ה-FMF בבדיקות שנערכו נמצאו 2 מוטציות והמליצו לי על טיפול של כולכיצין 2 כדורים ביום.
    לפני בערך שנה שנה וחצי הייתי במעקב והרופא העלה לי את המינון ל-3 כדורים. הבעיה אצלי שביום השני של הווסת יש לי כאבי תופת ואז אני חוטפת התקף FMF עם חום כאבים בבטן ממש 3 ימים אי אפשר לנשום או לזוז מהמיטה. היתה תקופה של כמה שנים שלקחתי גלולות ולא הייתי מקבלת התקפים כי לא היו לי כאבי ווסת חזקים כל כך. כרגע אני נמצאת בהיריון תאומים וצריכה ללדת עוד שבועיים בעזרת השם, הלידה תהיה בניתוח קיסרי כי אחד העוברים נמצא במצב עכוז, שאלתי היא לאחר הניתוח עם הכאבים של הניתוח ועם הדימום שיהיה מה הסיכויים שאחטוף התקף FMF? האם כדאי לעלות את המינון ל-4 כדורים נגיד עכשיו לפני הניתוח שזה ישפיע או משהו? הייתי לפני חודש במעקב אצל רופא והוא אמר לי שאין לי טעם לעלות את המינון כי בהיריון לא חוטפים התקפים. אני צריכה עצה מקצועית מה הסיכויים לקבלת התקף זה הפחד הכי גדול שלי להתחיל להחלים מהניתוח ופתאום לחטוף התקפים אנא עזרתם. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FMF נמצאו 2 מוטציות

הוספת תגובה

• FMF - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    07/11/2010

אני לא מכיר ולא מודע לסיכון מוגבר של התקף לאחר לידה. יחד עם זאת, השאלה היא יותר קשור למומחיות במקצוע רוימטולוגיה מאשר גנטיקה.
    הייתי מציע להתיעץ עם רוימטולוג. אני יכול להציע פרופ' פנחס השקס בבי"ח שערי צדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו