שיקוף רחם ובקשה להסברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקוף רחם ובקשה להסברים
    שני
    22/07/2011

שלום,
    אני ובן זוגי מנסים להרות מזה מספר חודשים. שלחו אותנו למספר בדיקות: הממוצע של שתי בדיקות הזרע של בן זוגי הראו על רמת תקינות בינונית של הזרע: 8 מילון זרעונים ומורפולוגיה 7. שאר הפרמטרים תקינים. לי עשו שתי בדיקות ביוץ : בראשונה התוצאה הראתה שלא בייצתי - אך בדיוק באותו החודש באופן מפתיע קיבלתי מחזור לאחר 40 יום ולכן כנראה איחר לי הביוץ באותו החודש. לאחר חודש עשיתי בדיקה נוספת והבדיקה הראתה שיש לי ביוץ ושההרמונים שלי תקינים ביום השלישי של המחזור.
    הרופא שלח אותי לשיקוף רחם. החדרת החומר לרחם כאבה לי ברמות שלא הכרתי - הרגשתי שהכאב מגיע לי עד לגרון וגורם לי לתחושת חנק....לא נורא - עבר - אך כששאלתי את הרופא המבצע: מה עם החצוצרות שלי הן חסומות??? הוא ענה שהוא אינו רואה פיזור....ולהלן התוצאות:
    "צואר רחם וחלל רחם מודגמים מידית. משמאל יש מילוי אך אין פזור. מימין יש מילוי לא נראה פזור חצוצרת "מתנפחת". יש לשלול פקטור מכני ע"י לפרוסקפיה אבחנתית". כשהגעתי עם ההסבר מהרופא המשקף ועם הדי וי די הרופא שלי כעס מאוד וטען שבדי וי די רואים רק חצוצרה אחת ולפי הצילום הזה צריך לעשות לי הפרייה. כמובן שבאותו הרגע הרגשתי אך אני כמעט מתמוטטת. ניסתי לדלות הסברים- אך ללא הועיל.
    הרופא שלי שלח אותי לעשות את שיקוף הרחם באופן פרטי באסותה או לחלופין לבקש את כל הצילומים מהמחלקה שעשתה לי את השיקוף. ביקשתי מהם שוב את הדי וי די אך אין חדש - זה בדיוק אותו השיקוף.

מה עליי לעשות? אני מיואשת....
    אני בת 31, בריאה, לעולם לא קיימתי יחסי מין לא מוגנים למעט בשנה האחרונה, מעולם לא הייתי בהריון. אני עושה בדיקות ביוץ כמעט כל חודש והביוץ שלי נע מהיום ה 14-19. יש לי מחזורים סידרים החל מגיל 14.
    האם לעבור שוב את החוויה הנוראית של שיקוף הרחם ועוד באופן פרטי?
    מה זה אומר "חצוצרה מתנפחת"?
    האם יש לי דלקת בחצוצרה? ואם כן, האם אני לא צריכה לטפל בזה?
    האם לאישה המבייצת עם בן זוג בעל זרע בינוני וחצוצרה אחת לא תקינה האם בכל זאת ניתן להיכנס להריון בדרך הטבעית?
    מדוע החצוצרה שלי היא כזאת? האם נולדתי ככה? האם זה בר תיקון? או שפשוט יש לי חצוצרה לא תקינה?

יש לציין ואני לא יודעת אם קשור שלפני 8 שנים סבלתי מכאבי בטן תחתונה לא מוסברים כולל דימום, עבר ולא מצאו דבר. ולפני שנתיים סבלתי מכאבי תופת בבטן תחתונה ורצפת אגן - הגעתי למיון הרופאה שעשתה לי אולטראסאונד וגנאלי טענה שאני מבייצת וזה היה ביום ה 17 למחזור.

ההודעה שלי ארוכה אבל אני חייבת תשובות! הכי קשה לי להיות באוויר ולא להבין...

תודה ענקית
    :-]
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקוף רחם ובקשה להסברים

הוספת תגובה

• שיקוף רחם ובקשה להסברים - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    24/07/2011

בצילום מתואר שצואר הרחם וחלל הרחם מודגמים מידית- לא פירטת אם תקין
    כמו כן, חצוצרות הודגמו עם חסימה וללא פיזור
    עפ"י הצילום מדובר בבעיה מיכנית המצדיקה הפריה חוץ-גופית
    לגבי הצילום- יתכן ויש מקום לקטטריזציה סלקטיבית (צינטור), על מנת לוודא שהחסימה הינה אמיתית ולא בעיה טכנית
    לגבי טיפולי פוריות, בירורים וכו',עליך לפנות למרפאת פוריות למומחה בטיפולי פוריות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא יקר, אני מודה לך על התשובה

שני
    24/07/2011

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו