שחלה ימנית מוגדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלה ימנית מוגדלת
    אלינור
    30/08/2011

שלום רב,
    לפני יומיים עברתי בדיקת CT בטן ואגן עקב כאבי בטן ימנית תחתונה עם הקרנה למותן ימין, גב תחתון וירך פנימית ימנית (מזה כשבועיים). בבדיקה נמצא כי שחלה ימנית בולטת וגודלה: 3.4x3.8 ובנוסף, "מבנה גרמי שמור, פרט למוקד סקלרוטי קטן בראש הירך השמאלי". שאר ממצאי הבדיקה היו תקינים. חשוב לי לציין כי לפני 9 שנים (כשהייתי בגיל 25) חליתי בסרטן שחלה ועברתי כריתת שחלה שמאלית + טיפולי כימותרפיה. פרט שני חשוב לציין כי המחזור החודשי שלי הינו תקין וסדיר (כל 28-29 יום) ואני אמורה לקבל מחזור מחר. שאלתי היא:
    1. האם עקב הגעת המחזור גודל השחלה הינו גדול יחסית?
    2. "מוקד סקלרוטי קטן בראש הירך השמאלי " - כלומר? אין לי כאבים כלל בירך שמאלי אלא ימני.
    אודה מאוד לתשובתך בדחיפות, אני בלחץ נוראי - נראה לי שאפשר להבין.... תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלה ימנית מוגדלת

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף פרטים...

אלינור
    30/08/2011

בהמשך להודעה קודמת: עברתי בדיקות דם כלליות מקיפות כולל מרקר CA-125 (של המחלה) - הכל תקין, פרט לדם בשתן - מצאו אריתרוציטים ולויקוציטים (תרבית יצאה שלילית). עברתי אולטרסאונד שלפוחית שתן וכליות - תקין.

הבטן נפוחה מאוד מאוד והיא בגודל כמו הריון חודש חמישי, כאבים בלתי פוסקים (דומים לכאבי מחזור, כבר שבועיים רצוף)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף פרטים... - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    31/08/2011

עם הפרטים הנ"ל עליך לפנות לבדיקת רופא נשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלה ימנית מוגדלת - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    31/08/2011

שחלה גדלה לקראת הביוץ- כדאי לבצע אולטרסאונד גינקולוגי להדגמת השחלה- לאחר וסת- יותר מדויק מ- CT
    לגבי הירך- עליך לפנות למומחה המתאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו