חצוצרה סתומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצוצרה סתומה
    מאיה
    14/09/2011

שלום רב
    עשיתי צילום רחם בביה"ח זיו בצפת לפני שבועיים וחצי ונאמר לי שהחצוצרה השמאלית שלי סתומה( הנוזל נאצר בצורת נקניק), והרופא נשים שלי אמר שיש לבצע כריתת חצוצרה!!! יש לציין שיש לי ילד בן 3 בהריון ספונטני וטיבעי ואנו מנסים ללא הצלחה כשנתיים. האם כריתה זו אופציה יחידה או שניתן לפתוח?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חצוצרה סתומה

הוספת תגובה

• חצוצרה סתומה - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    14/09/2011

חצוצרה סתומה "בצורת נקניק" נקראת "סקטוסלפינגס" - חצוצרה כזו עלולה להפריע להתעברות ספונטנית באמצעות החצוצרה הנגדית וגם להפריע להצלחת טיפולי פריון כולל הפריית מבחנה.
    ההחלטה לכרות סקטוסלפינגס אינה חד משמעית. ניתן לנסות טיפול אחד או שניים ללא כריתה. לחילופין קיימים גם ניתוחים "משקמי חצוצרה" (לא שכיח ולא מקובל) וניתן תיאורטית גם לסגור החצוצרה ע"י אביזר הנקרא אשיור ולנתק הקשר בין החצוצרה לרחם.
    עלייך להתיעץ עם רופא הנשים שלך לגבי החלופה המתאימה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מאיה
    14/09/2011

ממה הדבר נובע? הייתי שמחה לשמוע את המלצתך לגבי המשך טיפול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    15/09/2011

כפי שכתבתי- אם טרם טופלת אני ממליץ השראת ביוץ תרופתית משולב בהזרעה לרחם. אם לא יצליח לטפל בסקטוסלפינגס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    15/09/2011

תודה על ההתייחסות שלך. ה' ישמור אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו