חצוצרות במנח כלפי מעלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצוצרות במנח כלפי מעלה
    מיכל
    18/09/2011

שלום רב,

לפני כחודש עברתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנרייך בצילום הרחם נמצא כי המילוי הומוגני בחלל הרחם ויש מעבר פויזור משני הצדדים.
    אולם נרשם כי החצוצרות במהלך כלפי מעלה ייתכן ביטוי להידבקויות (אני אחרי ניתוח קיסרי שהבנתי שזו יכולה להיות הסיבה).
    שאלתי היא, האם במצב הנתון של החצוצרות שהם לא סתומות אך במנח כלפי מעלה יש אפשרות להיכנס להריון באופן טבעי או בעזרת הזרעות או שישר לעבור ל- IVF.
    האם החצוצרות פסולות כאשר הם במנח כלפי מעלה או שאפשר לתת להן סיכוי...
    אשמח לתשובתכם המהירה (כי אני קצת לחוצה...)

תודה ושנה טובה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חצוצרות במנח כלפי מעלה

הוספת תגובה

• חצוצרות במנח כלפי מעלה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    18/09/2011

החצוצרות פתוחות לכן יש סיכוי להרות ספונטני, מותנה בסמיכות של קצות החצוצרות לשחלה בזמן הביוץ
    לכן, למרות העדות העקיפה להדבקויות (לכאורה) יש מקום לצאת סיכוי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

מיכל
    18/09/2011

שלום פרופסור אורביטו ותודה על תגובתך המהירה.

מה הכוונה "מותנה בסמיכות של קצות החצוצרות לשחלה בזמן הביוץ" - זה משהו שאפשר לבדוק אותו???

בכל מקרה גם אם הולכים להזרעות עם הורמונים ולמעשה מגדילים את הביוצים בכל מחזור זה אף יכול להגדיל את הסיכוי אני צודקת?

בכל מקרה מתשובתך אני מבינה שלא צריך למהר ל- IVF ואפשר לנסות דרכים אחרות לפני כן?

שוב תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    18/09/2011

החצוצרה אמורה לאסוף את הביצית שיוצאת מהשחלה בביוץ- לכן חשוב יחסי המיקום בין קצה החצוצרה לשחלה
    ניתן לבדוק בלפרוסקופיה- אבל לא רלבנטי
    לגבי הורמונים\הזרעות- אמת
    אין צורך למהר ל- IVF
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו