מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם ואבחנה מבלבלת!מושי19/09/2011
שלום רב,
עברתי החזרת עוברים בתרומת ביצית ביוני האחרון שהסתיים בהפלה וחשד להריון מחוץ לרחם בחצוצרה שמאלית.
ההריון התפפוגג לבד ללא זריקה וללא התערבות כירוגית כלשהי.
היום 19.9.11 עברתי צילום רחם לצורך אבחנה של החצוצרות להמשך התהליך.
לפני הצילום שוחחתי עם הרופא המבצע וסיפרתי לו על הרקע וצורך האבחנה.
במהלך הצילום שהיה כלל לא נעים ואף כואב, הרופא ציין שהחצוצרות פתוחות תקינות ובתוך כל הכאב ואי הנוחות ביקשתי שוב לוודא שהצילום תקין וזה מה שנאמר לי בע"פ.
המתנו בחוץ לתוצאות בכתב ובאבחנה נרשם כך:
צוואר הודגם עם פגם מילוי.
רחם בצורת T עם שוליים משוננים, ללא פגמי מילוי.
חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים. רושם של סקטוסלפינגס.
חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים.
לציין שבחודש מאי עברתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה ופאפ תקין כך שלא ברור לי מה אומר צווא עם פגם מילוי ומה אני אמורה לעשות עם זה?
עוד לא ברור לי הרושם של סקטוסלפינגס שנאמר שהמעבר והפיזור תקינים ואף בע"פ נאמר לי שהכל תקין - מה המשמעות לרושם הזה? ומתי מגדירים רושם?
עוד לא ברור איך מדברים על חצוצרה ימנית שכל הסיפור היה על חצוצרה שמאלית.
בקיצור ממש לא הבנתי את האבחנה ולא הבנתי יותר מדוע במעמד הצילום נאמר לי שהכל תקין ופתאום באבחנה יש הגדרות אחרות.
מה זה אומר והאם יש צורך באבחנה מדוייקת יותר? אני ממש לא רגועה עם זה לאור כל התהליך של התרומה והמעט עוברים מוקפאים שיש לי מה גם שהייתי מצפה לאבחנה חד משמעית וברורה לכל הדעות.
מה דעתכם?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם ואבחנה מבלבלת! - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/09/2011במידה והיסטרוסקופיה היתה תקינה, אזי השוליים המשוננים, קרוב לודאי הינם ארתיפקט וחסרי משמעות
סקטוסלפינגס הינו תיאור של התרחבות הקצה הרחיקני של החצוצרה, ויכול להיות מלווה בחצוצרה סתומה או פתוחה (כמו אצלך)
רצוי לפנות עם הדיסק לרופא מטפל לקבלת הבהרות על שאר שאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנת גניקולוג
מושי20/09/2011תודה רבה על תשובתך המהירה.
שוחחתי הבוקר עם הרופא שביצע את הצילום והוא אכן אמר לי שבבדיקה הכל נראה תקין ואח"כ הוא ראה את הסקטוספינגס הזה ושזה נראה משהו קטן.. התעקשתי להבין והוא גלגל אותי לרופא המטפל. הרופא המטפל שלי הוא רופא פריון
-ן האם כל גניקולוג יכול לצפות בדיסק ולאבחן ע"פ הצפייה או שיש רופאים ספציפיים שמומחים רק לנושא זה?
-האם יתכן שהממצא קשור להריון חוץ רחמי שנוצר אחרי ההריון או שזה היה קיים לפני ההריון? מה קדם למה? ואולי זאת הסיבה להריון החוץ רחמי?
ושאלה אחרונה האם בהיסטרוסקופיה ניתן לצפות בממצא שכזה? היות וביצעתי 2 היסטרוסקופיות לפני ההחזרה והחצוצרות היו פתוחות.
במקרה שלי החצוצרה פתוחה אז מה המשמעות של זה? הנוזל הוא הבעייתי?
שוב המון תודה ותודה על ההתייחסות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנת גניקולוג - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/09/2011רופא הפריון אמור להבין לצילום רחם ולתת מענה לכל השאלות
בעיה חצוצרתית יכולה לגרום להריון מחוץ לרחם
הצטברות הנוזל בצילום- הינה משמעותית רק אם גם נראית בסונר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך כדאי שאבצע אולטרהסאונד?
מושי20/09/2011אם כך אולטרהסאונד יכול לאבחן את המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך כדאי שאבצע אולטרהסאונד? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/09/2011יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד רגיל?
מושי20/09/2011או תלת מימד ?
כל רופא יכול לבצע?
ממש תודה על המידע ההפנייה והעזרה מעריכה זאת מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סאונד רגיל? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/09/2011רגיל
כל רופא
רצוי רופא פריון מטפל, שגם מכיר את בעיתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)