מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי לכרות חצוצרה סתומה?ס02/10/2011
ד"ר טוגנדרייך שלום רב,
עברתי אצלך צילום רחם , שהדגים שחלה שמאלית סתומה - סקטוסלפינגס.
בין השיטין משיחה עמך אחרי הבדיקה הבנתי שאולי כדאי לכרות את החצוצרה הסתומה מחשש שתפריע לחצוצרה התקינה.
כעת בטיפול אצל רופא פוריות שלי בקופ"ח - מאז הבדיקה ממשיכים בטיפולי כוריגון והזרעות ללא הצלחה.
מעקב זקיקים בחצי שנה האחרונה מראה שהביוצים שלי תמיד בצד החסום - צד שמאל. האם יש קשר בין הסתימה בחצוצרה לצד הביוץ?
מה הסיכוי שאם יצליח להתפתח ביוץ ב- 2 הצדדים להיכנס להריון?
יובהר כי יש לי כבר ילד אחד, אחריו נכנסתי להריון ספונטני שהסתיים בהפלה בשבוע 17. האם חסימת החצוצרה קשורה לכך?
בכל מקרה מה האופציות שלי? האם להמשיך לנסות זריקות לעידוד ביוץ והזרעות או שניסיתי מספיק וחבל על הזמן שעובר והסבלנות שפוקעת?
אני גם מפחדת שככל שהזמן עובר החצוצרה התקינה תידבק מהחצוצרה הסתומה והמלאה בנוזלים שהבנתי שיכולה להפריע... מה ההמלצה? האם כדאי כריתה ?
אודה לתשובתך.
האם ניתן לקבוע אליך תור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
ס02/10/2011כמו"כ הבנתי שטיפולי הפרייה אינם מומלצים עם חצוצרה סתומה ומלאה בנוזלים כמו שלי ואם נחליט לעבור לשלב של הפריות אז הבנתי מהרופא שלי שכדאי לפני כן לבצע כריתה של החצוצרה הסתומה. האם זה נכון?
איפה מבצעים הליך כריתה? האם אפשרי אצלך במידה ואכן זה הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך03/10/2011טיפול בחצוצרה הבעייתית יכול להתבצע במספר שיטות.
כריתה לפרוסקופית
ניסיון תיקון לפרוסקופי
סתימת החצוצרה בהתקן אשיור בגישה היסטרוסקופית (שנוי במחלוקת).
עלייך להיוועץ ברופא הנשים שלך לגבי השיטה המועדפת והמתאימה לך וגם לגהי הכירוג המבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרה סתומה - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך03/10/2011חצוצרה תקינה אחת "יודעת" לקבל ביצית גם מהשחלה הנגדית . (סיכויי הריון יורדים אך לא מתבטלים). סקטוסלפינגס לכשעצמו עלול להפריע לתהליך ההתעברות וההשרשה ולאחר כשלונות חוזרים יש לשקול כריתה או טיפול כירוגי לתיקון החצוצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - עוד שאלה קטנה
ס03/10/2011ד"ר טוגנדרייך המון תודה על תשובתך המהירה.
הייתי רוצה לשמוע ממך בהרחבה על השיטות לטיפול בחצוצרה הסתומה,
וכן לגבי האופציה המתאימה לי ומי המומחים שיודעים לעשות תהליכים אלו - האם אתה עושה כריתה ו/או ניסיון תיקון לפרוסקופי?
בכל מקרה מנסה לקבוע אליך תור למרפאתך ...
הבנתי שאם אני בקופ"ח כללית האופציה היחידה שלי היא ביקור פרטי?
האם אתה נמצא ברשימת המומחים של חברות ביטוחי הבריאות?
שוב תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - עוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו04/10/2011קביעת תור למרפאתו של ד''ר דניאל טוגנדרייך 050-5621467
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)