מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם אצל דר' טוגנדרייךמיכל19/10/2011
דר' טוגנדרייך שלום רב! (אודה למענה מימך)
עברתי אצלך צילום רחם ב- 17/10 בהרצל - ר"ג.
חשוב לי לציין את עדינותך ומקצועיותך הרבה. הרבה נשים חוששות מבדיקה זו, אך תלוי
מסתבר, מי המבצע אותה...
לכל החוששות - דר' טוגנדרייך הוא הכתובת לבדיקה הזו !!!!!
שאלה לי אליך בבקשה-
ביצעת אצלי פתיחה של שתי החצוצרות .."בוצעה הזרקה סלקטיבית כדי לאפשר הדגמה
של פיזור החומר ..."
האם תוכל, בבקשה, לפרט יותר את התהליך ? (כעת יש לך מעט זמן פנוי..)
"מילוי אחיד בחלל הרחם.. מבנה רחם תקין...
שאלותיי:
1) כמה זמן ,לערך, החצוצרות תיוותרנה פתוחות (בהתייחס לנסיונך העשיר והבנתך את
את המצב)? כמה זמן עליי להמתין עד ניסיון נוסף להרות??
2) ידוע לי כי יש לי שרירן בינוני בפונדוס (חלק עליון -ימני) - האם ישנו מצב שהשרירן (אינטראמוראלי סבסרוזי - נוטה החוצה) לחץ על החצוצרות ועל-כן נוצרו הסתימות שפתחת, וכעת תיסתמנה שוב?
3) האם ייתכן שלא נראה בצילום עיוות של חלל הרחם - ייתכן שנוכחותו אינה יוצרת עיוות?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם אצל דר' טוגנדרייך - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך21/10/2011איני יכול לדייק כשהתמונות לא למול עיני.
הניסוח "הדגמת המעבר והפיזור הצריכה הזרקה סלקטיבית... " מבטא תאור מצב בו החצוצרה לא הודגמה כשהחומר הוזרם לחלל הרחם והודגמה רק כשחומר הניגוד הוזרק ישירות לפתח החצוצרה. הדגמה כזוו היא ביטו לחסימה קלה (ע"י ריר שהתקשה למשל) או ספזם (כיווץ) זמני של אזור פתח החצוצרה.
העלייה בסיכוי להתעבר אחרי פעולה כזו שמורה בד"ע בין 6 חודשים לשנה.
לגבי תקינות חלל הרחם ומידת השפעת שרירני הרחם על הפריון וההריון -בדיקת צילום הרחם אינה האידאלית לקביעות אלו ועדיף להסתמך על היסטרוסקופיה או אולטראסאונד טלת מימדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)