האם חצוצרה חסומה יכולה להכשיל IVF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חצוצרה חסומה יכולה להכשיל IVF
    יעל
    15/07/2012

שלום

יש לי חצוצרה אחת חסומה (בצילום רחם עשו לי הליך לפתיחה, אבל כבר הייתי בכאבים מאוד חזקים, והתחננתי שיסיימו את הבדיקה, ומה שנכתב בסופו של דבר הוא ש"לא הודגמה חצוצרה בצד ימין") , וביוץ עצמי נדיר, לכן חייבים לעשות לי השריית ביוץ.
    אני אחרי 3 טיפולי הזרעה (בשלושתם זקיק מוביל היה בצד החסום, ולכן סיכויי ההצלחה היו קלושים) וטיפול IVF אחד (החזרת שני עוברים) שלא נקלט.
    הבנתי שיש סיכוי שחצוצרה חסומה תפגע ביכולת ההשתרשות.
    כששאלתי את הרופא שלי, הוא הסביר שזה רק במקרים מסויימים של הצטברות נוזלים, ואם זה היה המצב שלי, היה ניתן לראות את זה באולטרסאונד.

שאלותיי הן-
    1. האם יש סיכוי שנפתחה החצוצרה ופשוט לא הספיקו להדגים כי "חסו" עליי, או שאין דבר כזה? כלומר- האם יש טעם בעוד צילום רחם?
    2. האם הרופא שלי צודק? או שיש צורך בבירורים אנדוסקופים נוספים כדי לקבוע בוודאות האם החצוצרה החסומה פוגעת לי ביכולת ההשתרשות?

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם חצוצרה חסומה יכולה להכשיל IVF - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    15/07/2012

1.יתכן. הנושא ניתן לבדיקה ע"י צינטור חצוצרות- שעשוי גם לפתוח את החסימה
    2. חצוצרה חסומה רחיקנית (לא קריבנית- כמו שלך), יכולה להפריע להשתרשות אם מתמלאת בנוזל(הידרוסלפינגס), מצב שאכן מזוהה בסונר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יעל
    19/09/2012

אז אם אני מבינה נכון, מרגע שעברתי ל IVF, החצוצרה שלי בוודאות לא תפריע לתהליך?
    ואז אין טעם לפתוח אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    20/09/2012

למעשה- צודקת
    ההצדקה לפתיחה- סיכוי להריון בעתיד, ללא IVF, כמו-כן, אם בפתיחה של חסימה קריבנית תתגלה חסימה רחיקנית- יצדיק בעתיד כריתת חצוצרה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו