מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם האם הכרחי? מתלבטת...אביבה25/11/2012
שלום, בת 40 אחרי הריון כימי לאחר 6 סיבובי הזרעות ללא הצלחה.
הורמונים תקינים ללא הפלות וללא הידבקויות למיניהם,
הרופא שלח אותי לבצע שיקוף rf וסלפינגוגרפיה היסטוגרפיה,
שאלתי היא, מהן הבדיקות הללו? האם זהו צילום רחם?
לשם מה מבצעים אותו? מה בדרך כלל מוצאים והכי חשוב האם הוא הכרחי לבצע אותו בהתייחס לעובדה שהיה לי הריון כימי ולא היו לי הפלות ו/או גרידות ו/או הידבקויות למיניהם?
מבקשת תשובה כי חוששת לבצע הבדיקה הנ"ל ואם היא מיותרת לגביי אוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם האם הכרחי? מתלבטת... - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/11/2012צילום רחם וחצוצרות מבוצע כחלק מבירור פוריות ע"מ לשלול "פקטור חצוצרתי" - המעבר התקין בחצוצרות (או לפחות באחת מהן) - הוא תנאי הכרחי להתעברות.
בגילך לאחר 6 מחזורי טיפול בהזרעות ללא הריון יתכן ומוצדק לעבור ל "הפרייה חוץ גופית" ואז לא הכרחי לבדוק המעבר בחצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל כתבתי שהיה לי..
אביבה25/11/2012הריון כימי, ולאור העובדה יכול להיות שהחצוצרות סתומות על אף ההריון הכימי?
והאם בכל זאת יהיה הכרחי לעבור את הצילום רחם?
דרך אגב, אם כן אני אמורה לקבוע תור במרפאתך ואני מתייעצת איתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל כתבתי שהיה לי.. - תגובה
פרופ' ראול אורביטו27/11/2012הריון כימי מעיד על פגישה בין זרע לביצית - ולכן לפחות חצוצרה אחת תקינה
לגבי הצילום רחם
כפי שגם נכתב ע"י דר טוגנדרייך- לאור העובדה שעברת בגילך (40) 6 מחזורי הזרעות- מספר זה לכשעצמו הינו אינדיקציה ל- IVF
ואם אכן זה הטיפול המומלץ הבא- אז אין צורך בצילום ואם מעונינים בהערכת חלל רחם- עדיפה היסטרוסקופיה
אם בכל זאת את מיועדת לטיפולי הזרעות- יש מקום לצילום רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלפינגוגרפיה זה גם צילום רחם או
אביבה28/11/2012שזה הבדיקה של החצוצרות?
כי אני נשלחתי לבצע סלפינגוגרפיה והיסטרו
השאלה האם זה אותו דבר?
ואיך נקרא רק צילום הרחם בלי החצוצרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלפינגוגרפיה זה גם צילום רחם או - תגובה
פרופ' ראול אורביטו29/11/2012אין צילום חצוצרות בלי צילום רחם (אותה הבדיקה)
נקראת HSG-hysterosalpingography
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אבל כתבת לי שאני צריכה לעשות רק
אביבה29/11/2012היסטרוסקופיה ולא חייבת צילום חצוצרות בגלל שהיה לי הריון כימי,
ועכשיו אתה כותב לי שזה אותו הדבר צילום רחם וחצוצרות.
אני מבולבלת תסלח לי לא הבנתי...
האם אפשר לבצע רק צילום רחם ללא חצוצרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אבל כתבת לי שאני צריכה לעשות רק - תגובה
פרופ' ראול אורביטו30/11/2012לגבי שאלתך
צילום רחם מבוצע יחד עם הדגמת חצוצרות, וקרוי היסטרוסלפינגוגרפיה
אם מעוינים בהדגמה, רק של חלל הרחם (בלי חצוצרות), למשל, לנשים המיועדות ל- IVF (כפי שכנראה מומלץ במקרה שלך)- אז מומלץ ביצוע היסטרוסקופיה, שהינה ה- Gold standard להדגמת חלל הרחם.
מקוה שכעת ה"בילבול" הסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)