מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת מחיצהרינת05/03/2013
שלום,
לפני כשנה וחצי עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית (בעקבות אי פוריות במשך שנתיים ובדיקת אולטרסאונד שהעלתה את החשד). הרופא טען אז שיש לי רחם דו קרני. לאחר מכן נכנסתי להריון (איקקלומין ומתן אוטרוגסטן החל מהביוץ לצורך תמיכה ברמת הפרוגרסטורון) והפלתי בשבוע 8.
זמן קצר לאחר מכן הריתי ב"ה (ע"י אותו טיפול כנ"ל) וילדתי את ביתי הבכורה לפני 4 חודשים בשבוע 38 לאחר שבמשך כל ההיריון המשכתי להיות במעקבים צמודים והמשכתי להיתמך באוטרוגסטן למניעת התקצרות צוואר הרחם.
במשך כל החודשים האחרונים העובר היה במצג עכוז ולא זז ממצג זה עד הלידה. ילדתי בלידת עכוז טבעית אצל רופא פרטי מומחה (ולא בקיסרי). במהלך ההריון היה חשד ל- IUGR. והיא אכן נולדה קטנה יחסית (2.200 גר') בטופס השחרור: IUGR סימטרי.
שבוע שעבר עברתי אולטרסאונד תלת מימד ושם הרופאה טענה שיש לי מחיצה ולא דו קרני. היא כתבה כך: "הרחם עם מחיצה שמגיעה עד לקצת פחות מגובה החלל. לא נראה שמדובר ברחם דו קרני" (כמו כן היא כתבה שהרירית תקינה 8 מ"מ ומידות הרחם: 75 מ"מ. רחם אחורי. היא לא כתבה בשום מקום את גודל המחיצה באחוזים...)
שאלתי היא: -האם במצב שלי מומלץ לבצע הסרה של המחיצה?
-והאם בטוח שאכן מדובר במחיצה ולא ברחם דו קרני?
חשוב לי לציין שאנו מקווים מאד למשפחה גדולה בעז"ה ומעוניינים להימנע (עד כמה שהדבר בשליטתנו) מניתוחים קיסריים שעלולים להגביל אותנו.
תודה רבה! (וסליחה על האריכות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת מחיצה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו07/03/2013רצוי לבצע סונר תלת מימד שמקנה אבחנה ברורה בין רחם מחיצתי לדו-קרני
לגבי האם להסיר את המחיצה או לא- דרוש דיון מעמיק עם רופא מטפל המכיר את בעיתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)