מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות צילום רחםמריה17/11/2013
שלום,
אני בת 38.
לפני חודשיים עברתי הפלה מאוחרת בשבוע 23 +1. ההפלה היתה בלידה רגילה ולאחר מכן ניקוי הרחם כי השיליה לא יצאה שלמה. הרופא שלי שלח אותי לביצוע צילום רחם עקב חשד לאי ספיקה של צוואר הרחם.
היום ביצעתי את הצילום בבית חולים לניאדו. למרבה הפתעתי התוצאות הן:
לאחר הזרקת חומר ניגוד הודגמו:
צוואר במבנה תקין.
רחם במבנה תקין, ללא פגמי מילוי.
חצוצרה ימנית לא הודגמה
חצוצרה שמאלית הודגמה ללא פיזור.
זה אומר שהחשד לאי ספיקה של הצוואר לא התאמת אבל נמצאה חסימה ב-2 חצוצרות. 1.האם הדבר אפשרי אם רק לפני חצי שנה נכנסתי להריון ספונטני?
2. הצילום בוצע 14 יום לאחר הווסת. יום קודם היו לי כאבי ביוץ. האם זה יכול להיות סיבה לחסימה?
3. הרופא שביצע את הצילום אמר שיכול להיות שהודגמה חסימה כי התכווצתי. יש אפשרות כזאת? מה זה אומר?
3. האם יש טעם לבצע צינתור או צילום חוזר? אם כן, איך אני יכולה לקבוע תור לד"ר טוגנדרייך ? האם כדי לבצע צינתור זה בעצם לקבוע תור לצילום רחם חוזר?
יש לציין שלפני 7 שנים עשיתי צילום רחם שהיה תקין לגמרי. יש לי גם 2 ילדים בבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך18/11/2013נשלחת לצילום רחם על מנת לשלול או לאמת מצב של "אי ספיקה של צוואר רחם" לצורך החלטה אם בהריון הבא תזדקקי ל "תפר צווארי". כמובן שאם את מצליחה להתעבר אין משמעות לממצאים של "חצוצרות חסומות".
אם את נכשלת בלהתעבר יש לחשוד שאמנם התרחשה חסימה חצוצרתית בין ההיריון האחרון לבדיקת צילום הרחם. אני ממליץ להמתין מספר מחזורים ורק אם את לא מתעברת לשקול צילום רחם חוזר ואם צריך-צנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מריה18/11/2013תודה רבה ד"ר טוגנדרייך
האם לאור הממצאים יש לי סיכון מוגבר להריון מחוץ לרחם (אם החצוצרות באמת חסומות)?
האם התשובה שהצוואר תקין (אין מדידה מדוייקת של פתח הצוואר) שוללת לחלוטין את המצב של אי ספיקה צווארית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)