כריתת חצוצרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת חצוצרה
    תמרה
    03/04/2008

לפני כחצי שנה עברתי כריתת חצוצרה ימנית (בניתוח לפרוסקופי), כתוצאה מהריון אקטופי.
    שאלתי היא: מהם הסיכויים להכנס להריון בחודש בו השחלה הימנית מבייצת?
    האם ניתן "לעזור" לביצית להגיע לרחם דרך החצוצרה השמאלית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת חצוצרה

הוספת תגובה

• ביוץ בשחלה בצד בו נכרתה החצוצרה והס

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    03/04/2008

נשים עם חצוצרה בודדת תקינה עשויות להתעבר גם כשהביוץ הוא בצד הנגדי.
    החצוצרה השמאלית לדוגמא "יודעת" לשאוב אליה גם ביצית שחרגה משחלה ימין.לכן יתכן בהחלט היריון גם כשהביוץ בצד "הלא נכון".

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חסויה
    04/04/2008

בהנחה שהפרופיל ההורמונלי שלי והפיזיולוגי תקינים, וכך גם הזרע של בעלי.
    מה הם הסיכויים (באחוזים) להכנס להריון, כשהביוץ מהצד "הלא נכון" לעומת הצד הנכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכויים באחוזים

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    05/04/2008

תמרה היקרה, את מבקשת תשובה "כמותית" הניתנת לחישוב תיאורטי אך אינה רלוונטית לפרט הספציפי. אנסה בכ"ז לענות לך בכלים חישוביים.
    סיכויי ההתעברות בזוג בו "הכל תקין" ותדירות יחסי המין "סבירה" הוא 1 ל- 3 עד 4 מחזורי ביוץ
    כלאמר את מתחילה את הסיכוי למחזור ב כ 25%.
    תוסיפי לכך שאישה שלקתה בהיריון חוץ רחמי חשופה לתופעה (היריון חוץ רחמי בחצוצרה הנותרת) בשיעור של כ 15% מההיריונות. ואת העובדה ללפעמים הסיבה להיריון החוץ רחמי היא מחלה חצוצרתית שפגעה מלחתחילה בשתי החצוצרות - הרי הסיכוי להיריון תוך רחמי באישה כמוך הוא סביב 10% למחזור וזה כנראה נכון גם אם הביוץ בצד בו אין חצוצרה. כל זה בהנחה שהחצוצרה הנותרת אינה חסומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם באולטראסאונד

נתנאלה
    05/04/2008

הופניתי לצילום רחם.אמא שלי רגישה ליוד והזהירו אותי שעם רגישות ליוד יש להמנע מהבדיקה.
    רופא הנשים שלי הציע לי במקום לעשות צילום רחם באולטרסאונד. מה דעתך על הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו