צילום רחם לאחר הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם לאחר הריון
    נעה
    05/05/2014

שלום רב,

אני נמצאת כרגע כ4 חודשים לאחר לידה. אני מניקה הנקה מלאה. טרם קיבלתי וסת מאז הלידה.
    יש לי PCO וקרישיות יתר (factor V הטרוזיגוטי) ולפני ההריון המוצלח עברתי 3 הפלות טבעיות בשליש הראשון שהסתימו בגרידות.
    לאחר הגרידה הראשונה היסטרוסקופיה היתה תקינה. לאחר הגרידה השלישית נמצאו בהיסטרו' הדבקויות שהוסרו בהיסטרו ניתוחית.
    כעת, הרופא נשים אמר לי שבגלל "נטיה להדבקויות" אני צריכה לעבור צילום רחם לאחר הוסת.

יש לי 3 שאלות בנושא:
    1) האם לא מספיק לעבור היסטרוסקופיה? בעבר ההדבקויות היו ברחם ולא בחצצוצרות
    2) למיטב הבנתי ככל שעובר הזמן עד גילוי הדבקויות,קשה יותר להפריד אותם. בהתחשב בעובדה שיש לי PCO (מחזורים מאד לא סדירים) ואני מתכוונת להניק עוד הרבה זמן, מועד גילוי ההדבקויות (אם ח"וח ישנן) יכול להיות עוד הרבה זמן. האם ניתן לעשות צילום רחם/היסטרו לאחר הלידה בלי לחכות לוסת?
    3) האם יכול להיות מצב בו לא מקבלים כלל וסת בגלל הדבקויות ואז בעצם אין טעם לחכות לוסת אלא לעשות מיד לחר הלידה צילום רחם/היסטרו?

תודה מראש,
    נעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם לאחר הריון

הוספת תגובה

• צילום רחם לאחר הריון - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    05/05/2014

צילום רחם מדגים את חלל רחם (הידבקויות) וגם חצוצרות, לעומת היסטרוסקופיה שמדגימה רק את החלל.
    הבחירה עפ"י שקול דעת קליני של רופא מטפל, וכנ"ל לגבי שאר הסוגיות שהעלית, שדורשות התייחסות רופא נשים מטפל שמכיר אותך ואת בעיתך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לבצע מיד ולא לחכות לוסת?

נעה
    05/05/2014

לא קיימתי יחסי מין מאז הלידה ולכן אין סיכוי להריון. על כן הייתי רוצה לבצע את הבדיקה בהקדם כדי שאם יש הדבקויות יהיה קל יותר להוציאן. האם זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לבצע מיד ולא לחכות לוסת? - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    05/05/2014

כן, אם אכן אין חשש להריון
    אבל, השאלה העיקרית, אם באמת זקוקה לצילום- ולכן ראוי לפנות לייעוץ רופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו