הריון אקטופי וחצוצרה חסומה חלקית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון אקטופי וחצוצרה חסומה חלקית
    דנה
    12/05/2014

שלום ד"ר.
    עברתי 2 היריונות חוץ רחמיים(אחד בכל חצוצרה) בשני המקרים טופלתי בזריקת MTX. לאחר 2 ההריונות האקטופים באפריל 2013 ביצעתי צילום רחם שנמצא שחצוצרה ימין מעבר קלוש וחצוצרה שמאל מעבר תקין. נכנסתי לפני כשנה לטיפולי IVF. לאחר 3 מחזורים הרופא עצר את התהליך וביקש ממני לבצע לפרוסקופיה. הפחד שלי מהניתוח זה הורדת חצוצרות. יש לי כמה שאלות אליכם:
    1. מאז אני לא מנסה באופן טבעי מפחד. האם יש סיכוי גבוהה להיריון אקטופי חוזר או שכדי לנסות טבעי.
    2. האם לפני הכניסה ללפרוסקופיה כדי לבצע צנתור חצוצרות והיסטרוקופיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון אקטופי וחצוצרה חסומה חלקית - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    12/05/2014

הסיכוי להריון חוזר מחוץ לרחם הורג 15%
    צילום רחם וצינור יכול לאבחון הידרוסלפינגס סמוי שלא יזוהה בצילום רחם רגיל
    בכל מקרה עליך להיוועץ עם רופא נשים מטפל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום החסימה

דנה
    13/05/2014

לפי מה שקראתי פה צינתור עוזר כאשר החסימה קרובה לרחם. אני מנסה להבין האם אני מתאימה לצנתור - איזה בדיקה יכולה לתת את התשובה? והאם בגלל שהיה לי 2 היריונות אקטופית אחד בכל חצוצרה הסיכוי שהחסימה היא קרובה לשחלה ועם נוזל או שלא בהכרח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום החסימה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    13/05/2014

אכן
    אם תהיה הדגמה חלקית (קלוש), ניתן לבצע הזרקה סלקטיבית (מכוונת) וראות איך החצוצרה מתמלאת, אם פתוחה\ חסומה (הידרוסלפינגס) ובהתאם לטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו