צילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם
    דנה
    12/04/2008

שלום ד"ר,

ביום שני אני אמורה לבצע צילום רחם,שזה יהיה היום ה11 לווסת, כפי שנאמר לי הצילום מתבצע רק בימי שני. מחר יש לי אולטרסאונד ובדיקות דם ונאמר לי כי יכול להיות שיאמרו לי לא לעשות את הצילום רחם שזה קצת מאוחר מדי. אציין כי הווסת התחיל ביום שישי 04/04.
    מדוע יש אפשרות שאני לא אוכל לבצע את הצילום?אני אצטרך להמתין חודש נוסף? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

• מתי ניתן לבצע צילום רחם?

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    12/04/2008

ניתן לבצע צילום רחם שלא בזמן הווסת ובכל זמן שיש ביטחון שהאישה לא מעוברת
    אם נבדקת קיבלה ווסת ולא נחשפה להריון (יחסי מין או הזרעה ) - ניתן לבצע את הבדיקה בכל זמן עד קבלת הווסת הבאה.
    אם נבדקת קיימה יחסי מין בין הווסת לבדיקה הבדיקה לא תבוצע בגלל אפשרות של היריון.
    יש לזכור שבדיקת דם להיריון הופכת חיובית רק כ 10 ימים מיחסי המין שגרמו להיריון כך שבדיקת היריון שלילית לא מקנה ביטחון מספיק לביצוע צילום רחם.
    אם אישה רוצה בכ"ז לבצע הבדיקה יש לבדוק רמת פרוגסטרון ביום הבדיקה או ביום שלפניו. אם הפרוגסטרון נמוך הרי שטרם התרחש ביוץ ואין כל אפשרות של היריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    13/04/2008

על התשובה המפורטת, הרגעת אותי מאוד. לא קיימתי יחסים מיום קבל תהווסת והיום עשיתי בדיקות דם בתקווה שהרמה נמוכה. אבצע את הצילום מחר.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו