מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחםדנה12/04/2008
שלום ד"ר,
ביום שני אני אמורה לבצע צילום רחם,שזה יהיה היום ה11 לווסת, כפי שנאמר לי הצילום מתבצע רק בימי שני. מחר יש לי אולטרסאונד ובדיקות דם ונאמר לי כי יכול להיות שיאמרו לי לא לעשות את הצילום רחם שזה קצת מאוחר מדי. אציין כי הווסת התחיל ביום שישי 04/04.
מדוע יש אפשרות שאני לא אוכל לבצע את הצילום?אני אצטרך להמתין חודש נוסף? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ניתן לבצע צילום רחם?
ד``ר דניאל טוגנדרייך12/04/2008ניתן לבצע צילום רחם שלא בזמן הווסת ובכל זמן שיש ביטחון שהאישה לא מעוברת
אם נבדקת קיבלה ווסת ולא נחשפה להריון (יחסי מין או הזרעה ) - ניתן לבצע את הבדיקה בכל זמן עד קבלת הווסת הבאה.
אם נבדקת קיימה יחסי מין בין הווסת לבדיקה הבדיקה לא תבוצע בגלל אפשרות של היריון.
יש לזכור שבדיקת דם להיריון הופכת חיובית רק כ 10 ימים מיחסי המין שגרמו להיריון כך שבדיקת היריון שלילית לא מקנה ביטחון מספיק לביצוע צילום רחם.
אם אישה רוצה בכ"ז לבצע הבדיקה יש לבדוק רמת פרוגסטרון ביום הבדיקה או ביום שלפניו. אם הפרוגסטרון נמוך הרי שטרם התרחש ביוץ ואין כל אפשרות של היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה13/04/2008על התשובה המפורטת, הרגעת אותי מאוד. לא קיימתי יחסים מיום קבל תהווסת והיום עשיתי בדיקות דם בתקווה שהרמה נמוכה. אבצע את הצילום מחר.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)