צנתור חצוצרות אחרי לפרוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צנתור חצוצרות אחרי לפרוסקופיה
    כנרת
    21/08/2014

בן זוגי ואני מנסים למעלה משנה להיכנס להריון ללא הצלחה. עברתי צילום רחם וגם לפרוסקופיה (בהרדמה מלאה) בחודש יוני האחרון. בסיכום הלפרוסקופיה נקבע: "הזרקת צבע שלילית חסימה ברורה פרוקסימלית דו צדדית. לא בוצעה ביופסיה מחשש לפגיעה באורטר הנגע הקלאסי לאנדומטריוזיס והצורך הברור ל- IVF". השאלה שלי האם במצב כזה יש סיכוי להשיג הריון תקין לאחר צנתור חצוצרות? האם איו סיכון גבוה יותר להריון מחוץ לרחם ולאיבוד חצוצרה? אודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צנתור חצוצרות אחרי לפרוסקופיה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    23/08/2014

חסימה פרוקסימלית ניתן לפתוח בצינטור ואז עולה הסיכוי להריון
    הסיכוי להריון חוץ ריחמי קיים, אך מרבית ההריונות חוץ ריחמיים
    שאלת המפתח אצלך- מה חומרת האנדומטריוזיס
    אם הדרגה חמורה, עדיף להתקדם ל- IVF
    אם קלה, לנסות לצנטר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

כנרת
    23/08/2014

תודה על התשובה. אני לא יודעת מה החומרה מעולם לא ידעתי שיש לי, לא הרגשתי שום תסמינים. רק אחרי הלפרוסקופיה לפני חודשיים הבנתי שיש לי אנדומטריוזיס. הייתי בהריון ספונטני לפי 10 שנים שהסתיים בגרידה בגלל שלא היה דופק, מיד אחריו (כחודשיים אחרי הגרידה) נכנסתי להריון ספונטני שוב שהסתיים בלידה בניתוח קיסרי. כנראה משם נחסמו החצוצרות.
    אחרי הלפרוסקופיה אמרו לי שהביופסיה תקינה. האם זה נחשב חמור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    24/08/2014

כנראה שלא, רצוי שתפני לרופא מטפל לדון בכל הסוגיות שהעלינו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו