מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם... מתי?שואלת22/04/2008
הנני בת 28.5. לקחתי גלולות במשך 6 שנים ברציפות לאחר שהספקתי המחזור הגיע פעם אחת אחרי כ- 40 יום ולאחר מכן בחלוף חודשיים לא הגיע. הרופא עשה לי בדיקת אולטרסאונד וחשב שיש לי שחלות פוליצסטיות. הוא רשם לי פרוברה וביום השלישי למחזור עשיתי בדיקות דם. בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה תקינה. לפי הפרופיל ההורמונאלי הרופא קבע שיש לי שחלות פוליצסטיות. עובי רירית הרחם 8 מ"מ. לפני התחלת כל טיפול הרופא החליט להפנות אותי לצילום רחם.
האם זה לא מוקדם מדי? האם מומלץ לבצע? לא כדאי היה להתחיל עם כדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם... מתי?
פרופ' ראול אורביטו22/04/2008צילום רחם מהוה חלק מבירור אי-פיריון.
הצילום מבוצע בשלבי הבירור הראשונים, במיוחד כאשר קיים חשד לבעיה מיכנית (חצוצרתית).
בעבר, היה מקובל להתחיל טיפולי פוריות (בכדורים) ללא צילום, ורק לפני מעבר לטיפול בזריקות (גונדוטרופינים), המטופלות היו נשלחות לביצוע צילום רחם.
כך, שלגיטימי לבצע צילום רחם בכל אחד מהשלבים, החל מלפני תחילת טיפול ואפילו עד ובמהלך טיפולי הפריה חוץ-גופית, נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שד"ר טוגנדרייך מבצע את הצילום
שואלת22/04/2008בשיטה שונה. האם אפשר לקבל בבקשה הסבר על השיטה המקורית ועל השיטה שבה ד"ר טוגנדרייך מבצע את הצילום.
האם ניתן לגשת אליו כמבוטחת של הקופה (מכבי), והאם השיטה המוצעת על ידו עולה? אם כן, כמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטה שונה
ד``ר דניאל טוגנדרייך28/04/2008
קיימות מספר שיטות לבצע צילום רחם. כולן פשוטות וזמינות לכלל רופאי הנשים. כל רופא בוחר לו את השיטה העדיפה עליו ובהתאם משתמש בציוד מתאים.
אני מבצע את הבדיקה במיגוון השיטות כשאחת מהן שכיחה יותר. לעיתים בנסיבות מסוימות שיטת ביצוע מסוימת מתאימה יותר מאחרת.
באופן כללי אני (דר' טוגנדרייך) מבצע בדיקות למבוטחות כללית לאומית ומכבי. הבדיקה כלולה בסל בריאות ואינה עולה כסף.
כרופא בית של בי"ח אסותא אני מבצע את הבדיקה גם לנשים הפונות לאסותא במסגרת פרטית או במסגרת ביטוח רפואי שאינו קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות ברחם
שירן05/05/2008אני סבלתי בעבר ממספר דלקות ברחם כיום אני מקבלת מחזור רק לאחר 51 יום ממוצע וזאת בעזרת כדורים.בעבר לקחתי גלולות למשך 5 שנים שאותם הפסקתי ב-תחילת השנה כלומר חמישה חודשים.אני בת 24 ובבדיקות הדם הכל הייה תקין(כעשר בדיקות שונות).
האם נגרם לי נזק ברחם או שיש הדבקות ברחם?לפני כשלוש שנים נבדקתי אצל רופא מומחה באותו נושא-ללא ממצאים.
אני מנסה להכנס להריון כחמישה חודשים שבהן לא הייה לי ביוץ וכמו שכבר הזכרתי קבלתי מחזור רק לאחר שלקחתי את הכדורים.
האם אני סתם לחוצה או שיש לי סיבה לחשוש או בעייה כל שהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהווסתות מרוחקות
פרופ' ראול אורביטו05/05/2008דלקות באיברי האגן (רחם חצוצרות\שחלות) בד"כ גורמות להדבקויות אגניות (סתימת חצוצרות), ובמידה ויש דלקת ברירית הרחם- יתכנו הידבקויות תוך-ריחמיות.
הידבקויות תוך-ריחמיות גורמות לווסתות עם דמם מועט ולא ווסתות מרוחקות.
התופעה שאת מתארת קשורה לביוץ לא-תכוף או העדר ביוץ, מסיבה? (אגב, הסיבה השכיחה ביותר לאי פוריות על רקע העדר ביוץ הינה תסמונת השחלות הפוליציסטיות- בעיה שכיחה וברת טיפול)
מציעה שתפני לרופא מטפל לבדיקה, בדיקת סונר ואולי בדיקה הורמונלית לצורך השלמת הבירור והאיבחון של בעיתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה/שאלה- פרופ' אורביטו
שירן05/05/2008פרופ' אורביטו.
אכן ביצעתי בדיקות הורמונליות- בין הימים ה-2-5 של המחזור, התוצאות "סבירות" כלומר ממוצע נמוך אבל בגדר הנורמה; האם הסיפור של "שחלות פוליציסטיות" (או איך שלא אומרים את זה...) הוא עניין גנטי ומה בדיוק הטיפול התרופתי בבעיה?! והאם זה בעצם משהו מולד או שזה מתפתח עם השנים????
בנוסף לכך אשמח לדעת כיצד בדיוק מתבצע צילום רחם( הופנתי ע" הרופא נשים המטפל). והאם במידה ומגלים צלקות בחצוצרות בעקבות דלקות חוזרות שהיו, האם יש טיפול תרופתי או שמה שקראתי נכון ומדובר על כניסה להריון רק בהפריה חוץ- גופית?!...
אשמח לקרוא את תשובתך לשאלותי
בתודה ובברכה.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך ושאלה פרופסור אורביטו
שירן05/05/2008
פרופ' אורביטו.
אכן ביצעתי בדיקות הורמונליות- בין הימים ה-2-5 של המחזור, התוצאות "סבירות" כלומר ממוצע נמוך אבל בגדר הנורמה; האם הסיפור של "שחלות פוליציסטיות" (או איך שלא אומרים את זה...) הוא עניין גנטי ומה בדיוק הטיפול התרופתי בבעיה?! והאם זה בעצם משהו מולד או שזה מתפתח עם השנים????
בנוסף לכך אשמח לדעת כיצד בדיוק מתבצע צילום רחם( הופנתי ע" הרופא נשים המטפל). והאם במידה ומגלים צלקות בחצוצרות בעקבות דלקות חוזרות שהיו, האם יש טיפול תרופתי או שמה שקראתי נכון ומדובר על כניסה להריון רק בהפריה חוץ- גופית?!...
אשמח לקרוא את תשובתך לשאלותי
בתודה ובברכה.
שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
פרופ' ראול אורביטו06/05/2008הגורם לתסמונת השחלות הפוליציסטיות טרם הובהר. למרות שנטיה משפחתית קיימת, טרם נמצא הגן הפגוע בתסמונת. הטיפול הוא בתיקון ההפרעה, כלומר, השראת ביוץ ע"י כדורים או זריקות.
לגבי צילום רחם, הטכניקות פורטו בפורום ע"י דר' טוגנדרייך (אנא דפדפי), לגבי חסימה בחצוצרות, בעבר היה ניסיון לתקן את החסימה באמצעות ניתוח (טובופלסטיקה), שלמעשה, נמוג מהעולם בעידן ההפריה החוץ-גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)