מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי לעשות צילום רחםלירוש01/02/2015
בת 29, מנסה כחצי שנה להיכנס להיריון, חולת קרוהן ברימסיה מלאה ללא תרופות.
לפני כשנה וחצי הופיע דימום תוך כדי לקיחת גלולות כשבוע לפני המחזור. באולטרסאונד נאמר לי שאי אפשר לדעת מזה. היריון או פוליפ. בדיקת שתן יצאה שלילית. נתנו לי מטרוסקסט שגרם לדימומים כבדים שבוע שלם. לאחר מיכן בצעתי אולטרסטונד ובטא.
הכול היה תקין. בטא שלילית. עד היום לא חזרה התופעה.
בנוסף לפני כשנה החלו כאבים באיזור האגן עם הקרנה לרגל שנמשכו מספר חודשים.
הייתי אצל כל הרופאים האפשריים, בצעו לי MRI מפרקים ובטן ואגן, אולטרסאונד , מיפוי עצם ולפחות 3 בדיקות אולטרסאונד. הכול היה תקין. לבסוף השתכנע הגסטרו שלי ושלח אותי לסיטי שם אובחן כי יש החמרה מאוד קלה במחלה. היצרות נוספת באיליום.בדיקות דם הראו על דלקת פעילה. לאור זה התחלתי טיפול ביולוגי שאותו הפסקתי לפני חודשיים בשל תופעות לוואי. לאחר התחלת הטיפול המצב השתפר והכאבים נעלמו. את הטיפול הפסקתי לפני חודשיים בגלל תופעות לוואי. מאז נשמרת רמיסיה מלאה . בדיקות דם תקינות לחלוטין.
עשו לי את כל הבדיקות הרגילות כגון פרופיל הורמונלי ביום ה 3 וה 21, אולטרסאונד לפני ביוץ ואחרי, בדיקות דם ובדיקות קרישיות. בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה לא משהו: מרופולוגיה 5%, תנועתיות 40% - 30% בינונית מהירה 0% ואיטית 20%. כל השאר תקין בבדיקה. ריכוז 68
המחזור שלי סדיר מאז הפסקת הגלולות וזיהיתי ביוץ כל חודש בעזרת מקלוני ביוץ.
האם כזאי לבצע צילום רחם? אני מאוד חוששת שהקרוהן יכול לגרום לבעיה אצלי. או מה שהיה לי בעבר...
האם אפשר לעשות את זה פרטי ללא הפנייה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לעשות צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/02/2015צילום רחם מהוה חלק מבירור פוריות
סיפורך מצדיק ביצוע
אם כי ההחלטה על התיזמון אמורה להיות ע"י רופא פוריות
שייציד אותך גם בהפניה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)