מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסימה דיסטאלית בשתי החצוצרותדנה17/03/2015
הי,
אני אוטוטו בת 32, ללא ילדים. אחרי מספר הזרעות לא מוצלחות צילום רחם הראה חסימה דיסטאלית בשתי החצוצרות. בנוסף, הרופא שצילם אמר שהחצוצרות מורחבות עם נוזל בתוכן.. בנוסף אני במעקב אצל רופא פרטי שהמליץ ללכת ישר על IVF. בהמשך קראתי שהסיכויים להצלחת IVF יורדים במקרה של חסימה דיסטאלית כיוון שהנוזל בחצוצרות עלול לחבל בהשתרשות.. מצד שני קראתי במקום אחר שאם רואים את הנוזל בצילום אבל לא באולטרסאונד אז זה פחות משמעותי..
יש לי שלוש שאלות:
1. האם העובדה שהרופא שלי לא ציין שהוא רואה נוזל באולטרסאונד אכן אומרת שאין נוזל (כלומר- האם נוזל בחצוצרות זה משהו רוטיני שמסתכלים עליו בזמן מעקב זקיקים ורירית רחם) ?
2. האם זה נכון שאם לא רואים נוזל באולטרסאונד אבל בצילום כן אז זה פחות משמעותי מבחינת השתרשות?
3. עד כמה (באחוזים) נוכחות נוזל בחצוצרות אכן מוריד את הסיכוי להשתרשות תקינה?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה דיסטאלית בשתי החצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/03/20151. כדאי לבצע סונר נוסף בשאלה מכוונת לנוכחות נוזל
2. כנראה שנכון
3. יריד של 50% בשיעור הריון והכפלה בשיעור הפלות
פרטים נוספים, במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
גל06/05/2015גם לי הייתה הרחבה דיסטאלית בחצוצרה שלא נראתה באולטרסאונד אלא רק בצילום רחם. עשיתי ניתוח להסרת החצוצרה ובבדיקה הפתולוגית אכן ראו שמדובר בהידרוסלפינקס. חודשיים לאחר מכן נקלטתי להריון באופן טבעי שהתברר כמחוץ לרחם. היה עובר עם דופק בחצוצרה והיו חייבים גם לנתח אותה. כעת אני בלי 2 חצוצרות. כדאי שתשקלי היטב את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)