הידורסלפינקס בחצוצרה ימין כדאי להוציא את החצוצרה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידורסלפינקס בחצוצרה ימין כדאי להוציא את החצוצרה?
    שרון
    19/04/2016

שלום לכם,

לפני כשנתיים עשיתי צילום רחם לקראת IVF והכל יצא תקין, בשנתיים האלה עברתי כ6 מחזורי IVF שהיו בו הריון כימי אחד ועוד שתי הפלות בשבוע חמש ושמונה (היה דופק), התחלתי בירור להפלות חוזרות, בהיסטרוסקופיה שעשיתי ראו רחם תקין, צואר רחם עם הידבקויות (שפתחו), חצוצרה שמאל תקינה וחצוצרה ימנית נפוחה, כמו בצקת, קראתי באינטרנט והבנתי שזה הידרוסלפינקס.

יכול להיות שבשנתיים שעברו אולי בגלל ההריון הכימי החצוצרה נפגעה?
    הבנתי שאפשר לראות את החצוצרה הנפוחה באולטראסאונד, זה קשה לאבחן את זה?

בכל מקרה הדבר הנכון הוא לכרות את החצוצרה הזאת בלפרוסקופיה? (אני בת 40 וללא ילדים עדיין)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סליחה על המינוח הלא נכון...

שרון
    19/04/2016

מתנצלת על המינוח הלא נכון, צילום הרחם שלי תקין מלפני שנתיים, והודגמו שתי חצוצרות תקינות ומעבר תקין, בהיסטרוסקופיה מצאו שהרחם תקין, חצוצרה שמאלית תקינה, אבל בחצוצרה ימנית הפתח היפרמי ובצקתי,

השאלה שלי היא אם גם הנוזל שיש בפתח החצוצרה הזאת יכול להסביר 2 הריונות תקינים עד שבוע 5 ו 8 שפתאום מפסיקים? גם שק הרחם בהריון האחרון נראה שהוא לא יושב צמוד כולו, יכולה להיות הפרעה מכנית לשק הרחם?

מה ההמלצה במקרה כזה, אפשר לתקן את זה? צריך ? או שלהמשיך עוד מחזור IVF כרגיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידורסלפינקס בחצוצרה ימין כדאי להוציא את החצוצרה? - תגובה

פרופ' ראול אורביטו
    24/04/2016

רצוי לבצע צילום רחם (לא ניתן לראות חצוצרה נפוחה בהיסטרוסקופיה), ואם אכן הידרוסלפינגס, לאור הכשלונות החוזרים ב- IVF, מומלץ לכרות
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו