צנתור חצוצרות והטרסקופיה ניתוחית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צנתור חצוצרות והטרסקופיה ניתוחית
    רחלי
    22/10/2016

שלום לפני שנתיים ביצעתי צילום רחם בו התברר שיש לי חסימה בחצוצרה הימנית.במשך שנתיים עברתי 3 הזרעות ו3 החזרות שבאחד הסתיימה בהריון מחוץ לרחם.לפני שבועיים פניתי לרופא אשר עשה לי היטרסקופיה אבחנתית בה ראה שאכן חצוצרה ימנית חסומה אך מבנה הרחם היו בצורת t .בהמלצתו אני צריכה לעבור שני ניתוחים אחד צנתור חצוצרות והשני היטרסקופיה ניתוחית.האם אני יכולה לעבור את שני הניתוחים בבת אחת?האם שני הניתוחים יכולים להתבצע בהרדמה מקומית או מלאה?בעקבות צילום רחם שביצעתי בעבר אני ממש חוששת מהכאבים.אשמח להסבר איך הניתוחים מתבצעים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רחם בצורת T וחצוצרה חסומה.

ד``ר דניאל טוגנדרייך
    24/10/2016

מדובר בשתי הפרעות שאינן בהכרח קשורות זו בזו. רחם בצורת T הוא בעל נפח קטן יותר ויתכן ובמבנה רחם כזה שכיחות הפלות גבוהה יותר, כמו גם לידות מוקדמות. ניתן "לתקן" רחם בצורת T בניתוח היסטרוסקופי.(השאלה אם זה מוצדק צריכה להיות נדונה לגופו של מקרה).
    צנתור חצוצרה סתומה היא פעולה נפרדת וראוי שתעשה רק לאחר ההיסטרוסקופיה אם יוחלט לבצעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה בנושא צנתור חצוצרות והטרסקופיה ניתוחית

רחל
    24/10/2016

שלום רב,קודם כל תודה על המענה אם כך עלי לבצע את הניתוחים בנפרד ולהתחיל בהטרסקופיה ניתוחית.מצב דוח האבחון של הרופא ,אשמח אם תעיין בו והאם אתה ממליץ לי לבצע את הניתוח?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו