מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם- לד"ר טוגנדרייךאלמה25/05/2008
1. באיזה שלב של בירורי הפוריות?
בת 35, אחרי ניסיון הזרעה שני (תרומת זרע) מעולם לא ניסיתי להרות קודם, ללא היסטוריה של זיהומים/ניתוחים בבטן/אגן. ווסתות סדירות (25-28 יום).
שני הניסיונות הקודמים היו טבעיים ללא הורמונים, ועכשיו יהיה סבב נוסף כזה. אם הוא לא יצליח אז סביר שאבקש מהרופא להתחיל עם טיפול הורמונלי. האם לפני תחילת הטיפול ההורמונלי צריך לעשות צילום רחם?
2. באיזה שלב (יום) לווסת ניתן להתחיל לעשות צילום?
השלב הפוליקולרי שלי יחסית קצר (כ-12 יום במוצע) כך שהביוץ מוקדם. אני מבינה שאתה מקבל בנות מהכללית רק בימי ג', ולפי החישובים שלי הווסת שלי תיפול מוקדם מדי ליום ג' אחד, ומאוחר מדי לזה שיבוא אחריו... האם ניתן לעשות את הצילום גם בווסת עצמה, או רק לאחר סיום הדימום?
או, האם יש ימים נוספים לביצוע הצילום?
כמו כן, בהנחה שהצילום יתבצע מספר ימים לפני הביוץ - האם ניתן לעשות הזרעה באותו חודש? האם החומר שמוזרק לרחם לא מסוכן?
3. בהזרעות שעשיתי עד כה הרופאים המזריעים (שלושה שונים, ובכירים ביחידת ivf) נתקלו בקושי גדול מאוד למצוא את צוואר הרחם, ולהכניס את הקטטר (לבסוף הפכו את הספקולם, וגם השתמשו בקטטר קשיח בהטיה בזווית מסויימת) כמו כן אחרי אחת ההזרעות הרגשתי רע מאוד כולל הקאה.
האם אתה צופה קושי דומה גם בעת צלום רחם, ואם כן, האם יש שיטה אחרת לעשות זאת/או לחילופין האם יתן לעשות בטישטוש/הרדמה?
להוסיף רק שקראתי שהרבה נשים לוקחות אופטלגין לפני, אני אלרגית לאופטלגין... מה יכולה היות חלופה?
סליחה על האורך,
ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם מתי? למה? כמה? ואיך?
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/05/2008יש לבצע הבדיקה בעיתוי כזה שאנחנו בטוחים שהאישה לא מעוברת.
אם את זקוקה לזרע תורם אין כמובן לבצע ההזרעה לפני הצילום.
לא ניתן לבצע בזמן הווסת ממש.
אם הבדיקה בוצעה בטרם הביוץ אין מניעה ולנסות להתעבר בסמוך ואחרי הצילום.
אם היה קושי לבצע הזרעה אז יתכן קושי גם בביצוע צילום רחם.
אני מקווה שאם עמיתי "מצאו" את צוואר הרחם לצורך הזרעה אוכל אני למצוא אותו לצורך הבדיקה.
נכון אני מבצע לכללית בימי שלישי בבוקר בהרצל 34 רמת גן. רצוי לבצע ביום ג הראשון שאחרי הווסת.
אם את רגישה לאופטלגין ניתן לקחת נקסין או וולטרן או אדקס. בד"כ הכאב נסבל גם ללא משכחי כאבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)